Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Siako

YOHNY.mnr
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Login: YOHNY.mnr
Nick(i) oskarżonego(/ych): Siako
Powód skargi: Bezpodstawne odholowanie pojazdu
Data zdarzenia: 19.05.2026

Opis sytuacji: Otóż dnia 19.05.2026 około godziny 23:40 zaparkowałem swojego Jestera id 8546 w zaułku między budynkami w SF, po jakimś czasie pracownik SARA o nicku @Siako założył blokade na koło mimo iż nie upłynęło 30 min od porzucenia auta, a następnie mimo iż bylem w jego pobliżu a nawet w nim siedziałem, załadował pojazd na lawete. Proszę o wyciągnięcie konsekwencji wobec oskarżonego oraz zwrot moich należytych pieniędzy za koszt wyciągnięcia pojazdu z parkingu policyjnego. 

Edytowane przez YOHNY.mnr

Witam! Specjalista Siako z S.A Road Assistance z tej strony.

Generalnie dostałem informacje na PM że pojazd jest porzucony właśnie w uliczkach. Przyjechałem do pojazdu i podczas zakładania blokady nie było ciebie przy pojeździe. Dopiero znalazłeś się po założeniu blokady. Podsyłam punkt z naszego regulaminu frakcyjnego. Co do pojazdu porzuconego on nie musi stać min. 30 minut czy 10. Możemy go już zabrać po 1 minucie. Tyle ode mnie załączam jeszcze SS pojazdu i oczekuje na decyzję zarządu w tej sprawie. 

Pozdrawiam!

§24. Pracownik frakcji nie ma obowiązku ściągnięcia blokady z koła pojazdu i oddania go graczowi, który pojawił się po jej założeniu.

mta-screen_2026-05-19_23-46-16.png

Natomiast ja znalazłem punkt w regulaminie, który brzmi następująco:

"§4.2 Kierujący ma prawo jedynie do parkowania w wyznaczonych do tego miejscach, w stylu amerykańskim lub polskim do 30 minut. W innych przypadkach może on zostać zabrany na parking policyjny zgodnie z Taryfikatorem SA Road Assistance."

• Haha 9
  • Auć 1
  • WOW! 1

Uszanowanie, Kierownik CeglaXD,

Po przeanalizowaniu dowodów, jestem w stanie stwierdzić, że pracownik prawidłowo odholował pojazd. Przytoczony przez Ciebie punkt taryfikatora, mówi o parkowaniu w stylu amerykańskim lub polskim, lecz na podanym zrzucie ekranu, widać że nie stoi no w żadnym z wcześniej podanych stylów. Zachęcam do zajrzenia w taryfikator naszej frakcji, aby wiedzieć w jaki sposób wyglądają możliwości parkowania. Skargę odrzucam.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.