Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Martin* oraz Shaane

YOHNY.mnr
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Login: YOHNY.mnr
Nick(i) oskarżonego(/ych): Martin* Shaane
Powód skargi: nadużywanie funkcji administratora 
Data zdarzenia: 06.05.2026

Opis zdarzenia: A więc sytuacja wygląda tak, że tego dnia mniej więcej przed godziną 16:00 wiozłem klienta na aplikacji transportowej oraz zostałem staranowany przez funkcjonariusza SAPD o nicku Biały.Lisek, który jechał za mną i nie zachował bezpiecznej odległości. Zostałem przez niego zatrzymany z niesłusznym powodem o spowodowanie kolizji z radiowozem. Oczywiście z całego zdarzenia wysłałem report któty został odrzucony przez administratora Martin* który należy do frakcji SAPD. W między czasie wykorzystałem nieuwagę funkcjonariusza i podjąłem próbe ucieczki.

Przechodząc do sedna oddaliłem się z miejsca zdarzenia doś spory kawałek jadąc przez tory kolejowe i ukrywając się w tunelu. Stałem tam może z 15 min gdy nagle po 15 minutach wjechał za mną funkcjonariusz Biały.Lisek. 

Otóż nie możliwe jest żeby akurat mnie tam znalazł zupełnie przypadkiem gdyż jak wyżej wspomniałem oddaliłem się spory kawałek i ukryłem w tunelu a obecnie funkcjonariusze SAPD nie mają możliwości oznaczania i widzenia graczy na mapie. Na służbie SAPD było dwóch administratorów Martin* oraz Shaane, dlatego podejrzewam że któryś z nich mnie po prostu specował. 

Znając życie skarga zostanie oczywiście odrzucona i nikt nie zaangażuje się w rozpatrzeniu sytuacji, więc nawet na to nie liczę. Liczę natomiast że chociaż tą skarge zobaczy duża liczba graczy i będą świadomi co się wyprawia na serwerze od jakiegoś czasu, zwłaszcza jeśli chodzi o frakcje SAPD i Administracje. Człowiek nie może spokojnie pograć i pojeździć bo zaraz za byle co utrudniają rozgrywke, nadużywają swoich funkcji, zatrzymania dokonywane przez nich zależą bardziej od podłoża osobistego do danego gracza oraz wsadzają do więzienia na 180 min, co swoją drogą maksymalny czas odsiadki jest grubą przesadą, dodatkowo jest bardzo często nadużywany przez organy ścigania na serwerze, co skutkuje tym że po prostu się odechciewa grać a taki gracz jak ja ma dość duży staż na tym serwerze. A ten serwer to tworzą przede wszystkim gracze, bo gdyby nie oni dawno by już nie istniał, a przez takie procedery jak wyżej wspomniałem odechciewa się po prostu grać.

Za szyby, zestaw i brak przeglądu ponad 100 minut więzienia? Albo mandat wynoszący dzienny zarobek? No to chyba jakiś żart. 

Edytowane przez YOHNY.mnr
  • Super 7
  • Haha 13
  • Auć 1
  • Lubię to! 1
  • WOW! 1

Witam, wszystkie zarzuty są bezpodstawne. Niesprawiedliwie stawiasz nas w złym świetle bez jakichkolwiek dowodów. Po odrzuceniu raportu wyjaśniłem Ci, że niesłuszne zatrzymanie drogowe możesz zgłosić pisząc skargę na funkcjonariusza w odpowiednim do tego dziale. Oskarżenie dotyczące rzekomej obserwacji jest nie tylko bezpodstawne, ale przede wszystkim krzywdzące. Nie dopuściłem się wskazanego czynu, a administracja RCON w łatwy sposób może to zweryfikować. Proszę rozpatrującego skargę o nie odrzucanie jej z racji braku dowodów, tylko faktycznie niech zostanie sprawdzone i potwierdzone w tym poście, czy dopuściłem się takowych nadużyć, ponieważ nie pozwolę na niszczenie reputacji mojej, a także frakcji SAPD tylko dlatego, że graczowi nie udało się uciec.

Dodatkowo pragnę zaznaczyć, że frakcja SAPD nie zatrzymuje nikogo w celu utrudniania rozgrywki, tylko pilnuje porządku na ulicach San Andreas, w tym łamania zasad Kodeksu Ruchu Drogowego. 
Kwestia ilości minut w areszcie, w tym  za brak przeglądu, zestaw torowy i nielegalnie przyciemnionych szyb zostały ustalane dawno temu z Centrum Zarządzania Frakcjami, dlatego nie rozumiem pretensji w naszą stronę. 

Edytowane przez Martin*
  • Super 6

Nie dopuściłem się wyżej wymienionego czynu, nikogo nie specowałem. Poza tym, tak jak napisał Martin*, frakcja SAPD nie utrudnia rozgrywki. Więcej do dodania w tym temacie nie mam, myślę, że Administrator wyjaśnił wystarczająco.

• Super 5

Napisano (edytowane)
20 minut temu, Martin* napisał:

Witam, wszystkie zarzuty są niestety bezpodstawne. Niesprawiedliwie stawiasz nas w złym świetle bez jakichkolwiek dowodów. Po odrzuceniu raportu wyjaśniłem Ci, że niesłuszne zatrzymanie drogowe możesz zgłosić pisząc skargę na funkcjonariusza w odpowiednim do tego dziale. Oskarżenie dotyczące rzekomej obserwacji jest nie tylko bezpodstawne, ale przede wszystkim krzywdzące. Nie dopuściłem się wskazanego czynu, a administracja RCON w łatwy sposób może to zweryfikować. Proszę rozpatrującego skargę o nie odrzucanie jej z racji braku dowodów, tylko faktycznie niech zostanie sprawdzone i potwierdzone w tym poście, czy dopuściłem się takowych nadużyć, ponieważ nie pozwolę na niszczenie reputacji mojej, a także frakcji SAPD tylko dlatego, że graczowi nie udało się uciec.

Dodatkowo pragnę zaznaczyć, że frakcja SAPD nie zatrzymuje nikogo w celu utrudniania rozgrywki, tylko pilnuje porządku na ulicach San Andreas, w tym łamania zasad Kodeksu Ruchu Drogowego. 
Kwestia ilości minut w areszcie, w tym  za brak przeglądu, zestaw torowy i nielegalnie przyciemnionych szyb zostały ustalane dawno temu z Centrum Zarządzania Frakcjami, dlatego nie rozumiem pretensji w naszą stronę. 

Owszem napisałeś mi żebym złożył skarge w dziale do tego przeznaczonym, ale był już taki kolega co napisał skarge na całe SAPD i nagle zniknął z serwera bo był niewygodny, nie będę już przytaczał o kogo chodzi raczej wszyscy wiedzą. Normalnie zagranie godne nakręcenia filmu o przestępczości zorganizowanej.

Jeśli chodzi o dowody no to cóż, przykro mi ale nie byłem w Twoim pokoju i nie zaglądałem Ci przez ramie czy mnie specujesz czy nie, bo nie wiem w jaki sposób niby miałby to udowodnić i dobrze o tym wiesz że nie mam takiej możliwości. Gdy oskarżyłem Cie o to w reporcie (wiem nie powinienem do tego wykorzystywać reportów, mam słusznego muta i działałem też pod wpływem emocji) to zapytałeś mnie czy mam dowód, troche perfidne pytanie przyznam bo dobrze wiesz że nie mam możliwości udowodnienia tego.

Rozumiem jakbyś napisał mi żebym wystosował skarge, bo ktoś wyżej ma taką możliwość sprawdzenia tego. Aczkolwiek nie wierze że zostałem przypadkiem znaleziony w takim miejscu zaraz po tym jak wszedłeś na służbę. Jeśli tak się stało rzeczywiście to niech kolega Biały.Lisek w totka zagra. 

A jeśli chodzi o dowody, to administracja zawsze nigdy nie dostaje wystarczająco dowodów żeby ukarać kogoś ze swoich, ale gracze nie potrzebują dowodów, bo wiedzą i widzą co się dzieje a ja jestem tylko kolejnym przykładem i nie jedynym, a przypominam, że to gracze tworzą serwer

• Haha 7
  • WOW! 1

Napisano (edytowane)
15 minut temu, Shaane napisał:

Nie dopuściłem się wyżej wymienionego czynu, nikogo nie specowałem. Poza tym, tak jak napisał Martin*, frakcja SAPD nie utrudnia rozgrywki. Więcej do dodania w tym temacie nie mam, myślę, że Administrator wyjaśnił wystarczająco.

No to ciekawe, że mnie zatrzymujecie kilka dni z rzędu, wbijam sobie spokojnie apke sentinelem i za jakieś drobne wykroczenia mnie zatrzymujecie. Zwłaszcza że często po zatrzymaniu zaraz zjeżdża się cała jednostka i filuje na mnie mimo że nie mam statusu bolo

• Haha 3
  • WOW! 1

23 minuty temu, YOHNY.mnr napisał:

Owszem napisałeś mi żebym złożył skarge w dziale do tego przeznaczonym, ale był już taki kolega co napisał skarge na całe SAPD i nagle zniknął z serwera bo był niewygodny, nie będę już przytaczał o kogo chodzi raczej wszyscy wiedzą. Normalnie zagranie godne nakręcenia filmu o przestępczości zorganizowanej.

Osoba zniknęła z serwera za swoje wcześniejsze przewinienia. Nie wiem czemu porównujesz te sytuacje, skoro nigdy nie miałem z tobą najmniejszej styczności, poza przyjmowanymi raportami itp.

Jeśli chodzi o dowody no to cóż, przykro mi ale nie byłem w Twoim pokoju i nie zaglądałem Ci przez ramie czy mnie specujesz czy nie, bo nie wiem w jaki sposób niby miałby to udowodnić i dobrze o tym wiesz że nie mam takiej możliwości

Rozumiem, jednakże cała skarga została napisana w taki sposób, jakby takie sytuacje były na porządku dziennym. Nie mam nic do ukrycia, dlatego poprosiłem wyżej administrację RCON, aby zdementowała oskarżenia, które padają w moją, czy administratora Shaane stronę.

Gdy oskarżyłem Cie o to w reporcie (wiem nie powinienem do tego wykorzystywać reportów, mam słusznego muta i działałem też pod wpływem emocji) to zapytałeś mnie czy mam dowód, troche perfidne pytanie przyznam bo dobrze wiesz że nie mam możliwości udowodnienia tego.

Nic takiego nie miało miejsca, także proszę nie kłamać, aby jeszcze bardziej postawić mnie w złym świetle. Pierwszy raport został odrzucony i przekazałem Ci, abyś napisał skargę na funkcjonariusza w dziale SAPD, jeżeli posiadasz dowody. Drugi raport był zwykłym oskarżeniem administratorów z SAPD, którzy "na pewno cię specowali". Raport został odrzucony. Administracja RCON również w łatwy sposób może to sprawdzić. Nigdzie nie spytałem Cię o posiadane dowody, a jedynie poinformowałem o możliwości napisania skargi. 

Rozumiem jakbyś napisał mi żebym wystosował skarge, bo ktoś wyżej ma taką możliwość sprawdzenia tego. Aczkolwiek nie wierze że zostałem przypadkiem znaleziony w takim miejscu zaraz po tym jak wszedłeś na służbę. Jeśli tak się stało rzeczywiście to niech kolega Biały.Lisek w totka zagra. 

Na służbie byłem od jakiegoś czasu, ponieważ prowadziłem szkolenie dla akademii. Będąc w interiorze, nawet przesiadując na statusie S2 nie byłbym w stanie sprawdzić mapy. 

A jeśli chodzi o dowody, to administracja zawsze nigdy nie dostaje wystarczająco dowodów żeby ukarać kogoś ze swoich, ale gracze nie potrzebują dowodów, bo wiedzą i widzą co się dzieje a ja jestem tylko kolejnym przykładem i nie jedynym, a przypominam, że to gracze tworzą serwer

Dlatego tak jak wspomniałem, proszę administrację RCON o weryfikację logów, czy faktycznie nie doszło do nadużycia, bo póki co stawiasz sprawę tak, jakby faktycznie do tego doszło, a co więcej - dochodziło nagminnie.

5 minut temu, YOHNY.mnr napisał:

"ponieważ nie pozwolę na niszczenie reputacji mojej, a także frakcji SAPD tylko dlatego, że graczowi nie udało się uciec..."

sami ją sobie niszczycie 

Reputacja jest niszczona przez graczy, którzy rzucają bezpodstawne oskarżenia, ponieważ nie potrafią uszanować naszej pracy i obowiązków, w tym pilnowania porządku na ulicach. 

Edytowane przez Martin*
  • Super 1
  • WOW! 1

5 minut temu, Martin* napisał:

Osoba zniknęła z serwera za swoje wcześniejsze przewinienia. Nie wiem czemu porównujesz te sytuacje, skoro nigdy nie miałem z tobą najmniejszej styczności, poza przyjmowanymi raportami itp.

To że akurat miał swoje przewinienia to go nie usprawiedliwiam ale że akurat te przewinienia wyszły zaraz po tym jak napisał skarge na sadp a nie wcześniej to swoją drogą, ale nie będę się w tej sprawie rozpisywał, każdy wie o co chodzi, podałem przykład po prostu. 

8 minut temu, Martin* napisał:

Rozumiem, jednakże cała skarga została napisana w taki sposób, jakby takie sytuacje były na porządku dziennym. Nie mam nic do ukrycia, dlatego poprosiłem wyżej administrację RCON, aby zdementowała oskarżenia, które padają w moją, czy administratora Shaane stronę.

Nie wiem przez co rozumieć porządek dzienny, ale takie sytuacje zdarzały się już, nie koniecznie mi ale innym graczom, dlatego napisałem w ten sposób

11 minut temu, Martin* napisał:

Nic takiego nie miało miejsca, także proszę nie kłamać, aby jeszcze bardziej postawić mnie w złym świetle. Pierwszy raport został odrzucony i przekazałem Ci, abyś napisał skargę na funkcjonariusza w dziale SAPD, jeżeli posiadasz dowody. Drugi raport był zwykłym oskarżeniem administratorów z SAPD, którzy "na pewno cię specowali". Raport został odrzucony. Administracja RCON również w łatwy sposób może to sprawdzić. Nigdzie nie spytałem Cię o posiadane dowody, a jedynie poinformowałem o możliwości napisania skargi. 

Nie chodziło mi tutaj o pierwszy report, tylko ten drugi w ktorym oskarżyłem Cie o specowanie, proszę czytać uważnie. Jestem pewien że napisałeś coś w stylu "masz dowód/dowody?" Nie mam teraz możliwości sprawdzenia, administracja powinna mieć, jeśli faktycznie tak nie odpisałeś a mi się coś wydawało, to mój błąd przepraszam aczkolwiek prosiłbym o sprawdzenie tego. 

• Haha 1
  • WOW! 2

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.