Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

🔫 Urodzinowa aktualizacja: Strefa DM w nowym wydaniu | 2026

Sky
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Osobiście uważam że aktualizacja jest spoko,tylko dzwią mnie te osoby które nawet na strefe dm nigdy nie weszły i nie wejdą ale będą gadać że nie wprowadzają innowacji tylko prace i dm. To co mają wprowadzac w 20 letniej grze która opiera sie na farmieniu na auta? Takie gadki że "odebrali dobrego dm" albo #bringbackolddm moim zdaniem nie mają sensu. Szczególnie że 3 ostatnie aktualizacje naprawde były solidne bo przebudowały systemy które wymagały zmiany. 

• Super 1
  • Haha 4
  • Auć 1

Stary system paczek miał klimat 😕 a teraz? niczym fortnite naprawdę. Szkoda aut dostawczych, bo mają praktycznie zerowe znaczenie już, bo z DM zniknęły paczki a Drwal został znerfiony to dostawczaków tam praktycznie nie widać. Dla mnie ogromny minus.

• Super 5
  • Lubię to! 1

W dniu 3.05.2026 o 11:20, Robert.Nogal napisał:

Takie gadki że "odebrali dobrego dm" albo #bringbackolddm moim zdaniem nie mają sensu.

oczywiście, że nie mają sensu, bo niestety PRPG aktualnie goni w stronę kopiowania konkurencji i nowoczesnych "trendów". czy to wizualnych (minimalizm rodem promptu z ChataGPT), czy to rozgrywkowych. serwer skręcił w złą stronę po 2023 roku i nie ma znaczenia to, że aktualizacje są masywne skoro są dokładnie takie same jak na innych serwerach. nawet samochody już wyglądają tak samo jak na 4l... Wprowadzili nowy DM, który jest pogrzebaniem resztek świeżości, które uczyniły ten serwer czymś ciekawym na tle konkurencji w 2020.

Osobiście mógłbym z żalem przetrawić ten DM (większość zmian jest okej, problemem jest to, że one nie są dodatkiem do tego co było, tylko są zamiast - wycięto trzon) gdyby nie fakt, że już parę dni po aktualizacji świeci pustkami... A skoro i tak ma na nim nie być graczy, to stary DM był znacznie lepszy, BO SZŁO się postrzelać jakoś ciekawie na bramie robiąc 1v1 na QBUGI albo chociaż powalczyć z drugą organizacją o teren i narko, bo zawsze na nim koczowali. Już przemilczę to, że aktualny DM jest tak beznadziejnie pobugowany, że wciąż jak był niegrywalny tak dalej jest. Własne boty po wyjściu z tej śmiesznie małej strefki bez chwili zastanowienia po prostu cię rozpieprzą. Mało tego, nawet jak już wejdziesz na strefę TO DO momentu aż nie znikniesz z ich pola widzenia ONE DALEJ będą w ciebie walić XDD (https://imgur.com/a/GXsjXug). Pominę już to, że dalej są nieśmiertelne (https://imgur.com/a/rvcKWPt) i dalej teren się czasem buguje, że nie idzie go przejąć. Nie no - super update, jedyne fajne zmiany to system kupowania amunicji, interiory, ranking, zadania i zrobienie użytecznej snajperki. Na prawdę przykro się na to patrzy, stąd niektórzy (w tym ja) desperacko napisali #bringbackoldDM

Mnie z kolei rozwala fakt ludzi, którzy oceniają ten nowy DM korzystnie, nie mając porównania ze starym. Przez tyle lat na nim siedziałem, że kojarzę nicki które się tam przeplatały i znaczna większość zadowolonych (jak nie wszyscy) to ludzie, którzy padli od pobugowanych botów i nigdy więcej tam nie wrócili (albo SAPD i administracja, ale o nich nie wspomę, bo im wszystko się podoba). To miał być update zadowalający graczy ze strefy DM, czy update który miał ich z niej wypędzić, żeby administracja nie miała dodatkowej roboty i problemu, a na ich miejsce przyszli ludzie z czatu /g? Mam nadzieję, że te parę złotych więcej z punktów premium za SMSki od nowych graczy, których ta bezduszna oprawa przyciągnie będzie warte zawiedzenia tych, którzy spędzili tysiące godzin na serwerze. 

Po co ludzie rozpisywali się w propozycji, skoro i tak zostało zrobione wszystko na odwrót? Nikt nie zaproponował takich mocnych zmian, jedynie jakiś bojówkarz. Większość pisała, że jest okej i potrzeba tylko delikatnych zmian, a PRZEDE WSZYSTKIM NAPRAWY. Czas pokaże, co wyjdzie lepiej długoterminowo. Stabilne dwie organizacje na starym DM - czy to coś? Ja swoją teorię mam... Lepszym pomysłem jest WPROWADZANIE nowości, a nie nadpisywanie starych rzeczy w tak diametralny sposób. Nikogo byście wtedy nie zdenerwowali na tyle żeby wywołać płacz pod postem. Najwyżej ktoś by dał łapkę w dół i wrócił do tych zajęć na serwerze, które sprawiają mu przyjemność. I ja bym zrozumiał tą decyzję, gdyby DM był dosłownie martwy, ale tak radykalne kroki na żywym ekosystemie to czysty strzał w kolano. Przecież w ciągu doby na DM przewijało się spokojnie około 20 różnych ludzi, którzy wbijali na chwilę, brali paczki i teren, może się chwilę postrzelali i szli dalej. W dodatku codziennie było stałe grono około 5 graczy, którzy spędzali tam 90% swojego czasu na serwerze rywalizując. To nie było martwe miejsce. Parę lat temu ta liczba była kilkukrotnie większa, zarówno graczy przeplatających się jak i graczy stałych. Zaczęło ich ubywać od momentu, kiedy ktoś z każdą aktualizacją coraz bardziej psuł kod DM (od początku 2023, ale wtedy zaczęło się niewinnie od zbugowanego zacinającego się interfejsu bagażnika, który swoją drogą pozostał do teraz XD - 3 lata minęły). Jeżeli to nie było robione z premedytacją, to ja na prawdę nie wiem jak wprowadzając aktualizacje zupełnie niezwiązane ze strefą można rozpieprzyć chociażby system przejmowania terenu, lub podnoszenia gotówki z bota. To tak jakby w Zakopanem przestali opróżniać szambo i sołtys dziwił się, że turystów ubywa, a na rozwiązanie tego problemu postanowił wyburzyć stare domki i postawić nowoczesne MODERN blokowce dalej nie zabierając stamtąd fekaliów... sytuacja 1:1

Problemem DM nigdy nie był brak contentu. Problemem było to, że od 2023 był stopniowo psuty i nigdy nie został naprawiony.

Fajnie jakby chłopaki z DM też się odezwali, tak jak to zrobił Maks, Michał, Zbychuu, Marek, Mruczek, Arek i inni. Może gdy RCON zobaczą negatywny odzew, to coś ich ruszy... Gdyby tak się stało, to ja proponuję przywrócić stary DM, w połączeniu z tym nowym. TO ZNACZY, zostawić wszystkie stare usunięte mechaniki (t.j. stary system paczek (dostosować je pod nowe spawny botów), stary system terenu, stary system strzelania (chodzenia), stary system zmiany broni, itp.) i połączyć je z aktualnymi (t.j. nowe ammunation, drugi dodatkowy teren do przejęcia, powiększona strefa, interiory, ranking, dm hub, nowe HP, nowe bronie, nowe wymodelowanie mapy, system lootboxów). Zbalansowałbym również zarobek, tak jak to było wcześniej - za teren jest do odebrania pralka z pieniędzmi (2-3k) i każdy dzieli sobie ją indywiudalnie. Z racji iż są teraz dwa tereny, to pieniądze można byłoby bez problemu rozdzielić między grupę, a jeżeli ktoś chciałby grać bardziej solo lub duo, to miałby za większy trud w pokonaniu ekipy lepszy zysk. Aktualnie po prostu się nawet nie opłaca chodzić solo, bo i tak każdy dostaje 1,5k - tak jak to mówi pewnie przysłowie z czasów słusznie minionych: "czy się stoi czy się leży, 2 tysiące się należy". Zalecałbym również ponowne przeczytanie zamkniętej już propozycji Patorka, jakie rzeczy proponowali ludzie i zasugerować się reakcjami pod danymi wypowiedziami, co jeszcze warto dodać. Dodatkowo sugerowałbym jakoś przemodelować perk "umiejętność bojowa", ponieważ za parę tygodni próg wejścia dla nowego gracza będzie nie do przeskoczenia, gdy będzie chciał zacząć grę na strefie i zmierzy się z jakimś weteranem.

Aktualny DM będzie tylko tracił z każdym dniem. Nowych graczy na niego nie przybędzie, ponieważ DM nigdy nie będzie głównym miejscem dla serwera RPG, a jedynie stare grono odejdzie, bo brakuje kluczowego kontentu, który został usunięty (a na nim opierała się rozgrywka).

Jeżeli nic się nie zmieni, to z tego miejsca chciałbym się z Wami pożegnać, bo prawdopodobnie tutaj dobiegł kres mojej przygody w MTA. Dzięki wszystkim za te lata, bo faktycznie przez zdecydowaną większość rozgrywki się tutaj dobrze bawiłem. Przepraszam za doniosły ton tej wypowiedzi, ale nie ukrywam, że ta aktualizacja jest dla mnie dość emocjonalna - mimo, że to tylko gra, chciałbym żeby wybrzmiała, ponieważ sporo ten serwer dla mnie znaczy.

Pozdro dla CJNG, Inspektorki, Weedersów, Sicarios, Mallorki i The Always. Forever ZNB

a i jak coś to ten Zbyszekieliszek co teraz gra na serwerze to nie ja, więc jakby mówił coś niemiłego - to nie ode mnie. ja mam K z dużej litery xd

Edytowane przez ZbyszeKieliszek
  • Super 10
  • Haha 1
  • Auć 1
  • Lubię to! 3

Witam,

Odświeżona strefa bezprawia jest tragiczna, przykro mi to stwierdzić ale zaimplementowane systemy oprócz killfeeda i DM Hub są nie do końca przemyślane. 
Rezygnacja z fajnego systemu pojemnośći bagażnika jak i nielegalnych paczek na rzecz lootboxów rodem z fortnite dla tiktokowych głów to fatalne posunięcie. 
Przejmowanie stefy aktualnie nie ma sensu jak i utrzymywanie tego terenu oraz walka wokół niego.
Koło wyboru broni sądze że zostało dodane aby gracze nie mogli tak łatwo bugować animacji strzelania jak i rozrzutu, ale niestety zaimplementowanie systemu na podobizne z nowszej części gierki nie pasuje.
Odrodzenie gracza jest zbyt blisko i to wcale nie nadaje dynamiki rozgrywki w strefie bezprawia.
Nowe bronie fajnie że są, aczkolwiek blokowanie broni za sklepem premium to troche kogoś poniosło, rozumiem że karuzela finansowa musi się kręcic ale no bez przesady, to nie pseudol i sądze że serwerem zarządzają poważne osoby więc nie do końca rozumiem skąd taki pomysł.

Widać po feedbacku że nie do końca aktualizacja została trafiona w gust graczy którzy mają jakiekolwiek pojęcie lub staż na serwerze w strefie bezprawia. Nie każdy jest idealny ale zawsze jest szansa aby cokolwiek naprawić lub zmienić, mam nadzieje że gracze nie będą musieli czekać wieki aby znów ktoś cokolwiek ruszył w tym temacie.

Pozdrówki dla każdego kto pamięta i fajnie spędzał czas przez te lata na strefie bezprawia.

Edytowane przez turbokolba.
W trakcie pisania Sky coś tam działa na podstawie feedbacku więc bardzo fajnie, pozdro.
  • Super 9
  • Lubię to! 2

No niestety już słowo wodza padło i, się nic z tym nie da zrobić, nikt przecież nie będzie słuchał 2 małych organizacji na serwerze opartym na 20 letniej gierce, nikt nie będzie się słuchał mniejszości, historia tak pokazała czy to na świecie czy w grach czy gdziekolwiek. 

Mi szczerze stary DM tak średnio się podobał, był grywalny ale imo był martwy i, nie było co tam więcej do roboty niż Qbugowanie się z patorkami i ładowanie paczek do boxa i sellanie ich na hh I wiadomo strefka. Ale tak poza tym to wiało nudą, jeszcze te pobugowane boty co pod koniec waliły do ciebie, I nie ważne było czy w ogóle trafią, tylko czy stałeś blisko nich czy dalego. Po prostu patologia, wiadomo łatwiej zrobić podmianke w parę godzin żeby na serwer na chwilę weszło parę handlarzy i, wystawili swoje gruzy na ID za 3x ceny xd. 

Hot take ale najlepszy DM na polskiej scenie był na Paradise RPG, tam było kontentu jak lodu, i nie było pustych ☠️

No i, tak jak mówiłem za dużo czasu poszło na tą aktualizację żeby, teraz robić DM od nowa, taki już będzie i, nic z tym nie zrobisz. Mogli posłuchać się community z DM, a posłuchali się.. pies wie wsm 

Jako iż Zbyszek moja morda ochodzi to ja w sumie też odpuszcze sobię jako iż jedynie kiedy wbijałem na PRPG i, DM to jak ktoś na dc miał status PROJECT:RPG, popykam sobie chwilę i, odblokuje jakieś upgrady na DM i, raczej po upadku ZNB ( Już dawno swoją drogą ) to nic tu po mnie lol 

• Super 6

Chciałbym podzielić się swoją opinią na temat aktualnej wersji DM, bo zależy mi na tym trybie i jego dalszym rozwoju.

Mam wrażenie, że obecne zmiany poszły w kierunku, który nie do końca odpowiada temu, czego wielu graczy oczekiwało. Tryb stał się bardziej rozbudowany, ale jednocześnie mniej przejrzysty i mniej intuicyjny w odbiorze

Dodatkowo odnoszę wrażenie, że przy podejmowaniu decyzji dotyczących zmian w DM zabrakło większego uwzględnienia opinii osób, które mają największe doświadczenie z tym trybem. Osoby stałe z DM'a wielokrotnie dzielili się swoimi propozycjami, natomiast obecne zmiany wyglądają tak, jakby były bardziej oparte na ogólnych sugestiach osób mniej związanych z DM ( coś typu osoby z kuriera XD ).

Nie chodzi o to, żeby kogokolwiek pomijać, ale przy tak specyficznym trybie głos najbardziej doświadczonych graczy może mieć kluczowe znaczenie, bo to oni najlepiej widzą, co faktycznie działa, a co wymaga poprawy.

Nie neguję samej idei rozwoju i zmian widać, że została w to włożona praca. Problem polega raczej na kierunku i sposobie wdrażania nowych elementów.

Piszę to jako ktoś, kto spędził na tym trybie sporo czasu i chciałby dalej w niego grać. Natomiast jeśli kierunek się nie zmieni, to obawiam się, że może to zniechęcić część stałych graczy.

Nigdy nie zapomnę wspólnego grania z moimi chłopakami z ZNB  ❤️  to był naprawdę dobry czas i kawał historii dla mnie. Szkoda tylko, że to wszystko musiało się tak potoczyć, bo szczerze mówiąc, na ten moment ciężko mi uwierzyć, że coś się jeszcze zmieni.

Jeżeli nic się nie zmieni, prawdopodobnie zdecyduję się, jak większość weteranów z DM'a, zakończyć swoją karierę na tym serwerze

ArekWiniarek

Edytowane przez ArekWiniarek
  • Super 7

Witam z tej strony PaToReQ pod przykrywką terrorystycznego chuligana. 
Dałem czas temu DMowi przed moją przerwą związaną z serwerem, liznąłem tematu dot. nowego DM i chciał bym tutaj przedstawić swoje opinie. 

1. Ulepszenia itd. - Jeśli chodzi o to, nie widzę negatywów we wszystkim, poza umiejętnością "Biegłość bojowa", z tego jestem w stanie stwierdzić iż polegać będzie to na tym, jak więcej grasz tym stajesz się lepszy głównie przez polepszanie umiejętności. Taki system bardzo mi się nie podoba, ponieważ cenie sobie grę na umiejętności danego gracza, nie konta itd. Pomijając ten fakt powielę wypowiedź Maksa169, nowa osoba wchodząca na strefę DM by nie miała najmniejszych szans z osobami którym zależy np. na K/D z miejsca jednocześnie zniechęcając nowego gracza do dalszej rywalizacji. Odnosząc się do swojego ostatniego doświadczenia - Parę dni temu wbiłem na DM, widać było że gracze przyzwyczajają się do gry, parę ulepszyło tę ujmiejętność dzięki temu mają animacje celowania strzelania z M4/Shotguna taką jak na starym DM, co diametralnie dało im sporą przewagę nade mną, mimo że dzielą nas lata świetlne w skillsie jeśli chodzi o grę zwaną MTA dziedzina strzelecka. Rozumiem że zabieg tego jest taki, by gracze grindowali wszystko co się da, ale tutaj to nie przejdzie, DM to inna bajka, tu przychodzą gracze z myślą o strzelaniu się, szybkim ryzykownym, oraz korzystnym zarobku, a nie rozwijania się w tej tematyce na umiejętności serwerowe. Bynajmniej takie jest moje spostrzeżenie na ten temacik. 

2. Interfejs broni - Ciekawie on wygląda, ale nie jest funkcjonalny w pewien sposób, tak jak pisałem gdzieś już, podczas PVP na MTA jak i innych gierkach możemy operować brońmi na szybkostrzelne, zadające dużą i małą liczbę DMG itp, no a w MTA szczególnie na tym serwerze gdyż jest gra na tzw "Body" (Strzelanie w ciało bo Head'ów nie ma) jest tutaj priorytetem, nawet nie chodzi o Q'buga C'buga itp. Tak na marginesie nie raz gdy wyciągam broń, zaczynam celować i nie strzela mi. Noo i nie ukrywam, za bardzo przyzwyczaiłem się do gry Q-E jeśli chodzi o zmianę broni, a teraz to jest chaos pod tym interfejsem, zwłaszcza jak mam PVP to wgl jest niekiedy śmieszna sprawa a nie raz wnerwiająca. No i już zauważyłem pewne bugi korzystne, qbug dalej działa, pewne bugi z wcześniejszego DM'a też. 

3. DMG - Zauważyłem że bardzo szybko zabija się graczy, lub gracze zabijają mnie, a wcześniej tego nie było na starym DM. Uważam że jest wysoki próg DMG'u przez co dynamika, gameplay poszedł w innym kierunku niż na wcześniejszym DM. Wyróżniam parę broni grywalnych - Shotgun (Zabija z łatwością na 2 strzały z bliska + jest bardzo-łatwo celną bronią), M4 - Mocny DMG, Snajperka - Najmocniejsza broń w historii DM, (jednak snajperke uważam za Plus patrząc na to, jaki obszar do strzelania mamy.) Boty aktualnie też dużo DMG zadają i są one uciążliwe, fajnie by było jakby ich DMG został znacznie zmniejszony. Co do shotguna, tutaj dowód jak szybko poradzić sobie z oponentem (psuje to troche rywalizacje https://i.imgur.com/D8XrLI5.mp4 )

4. Zarobek, strefa do przejęcia - Noo i przechodzimy do jednego z ważniejszych tematów, moją uwagą pierwszą jest to, że, grając na DM aktualnie mam strefę na GroveStreet i druga na Willowfield, aby przejąć strefę, czeka się... czeka się długo, fajnie jakby skróciło się przejmowanie z 10minut i tam jakieś dodatkowe minuty, na łącznie 5 minut, na Grove by było 7 min. bo dłużej tam dotrzeć z respa. Poza tym dostajemy za strefkę 1.5k na łep (fajnie ze kazdy dostaje tyle samo systemowo), za dwie strefki mamy 3k + skrzynka z której może nic nie wydropić, więc sprzydało by się wcisnąć coś pomiędzy przejęcia terenów, byśmy mieli fajną drogę zarobku, jak to kiedyś było z paczkami. No i te strefy porobić jak wyżej wspomniałem na krótsze, bo stać i przejmować strefę o tyle czasu to trochę na minus w porównaniu z poprzednim DMem. 

5. Końcówka+ Propozycja - To jest gra pod mocny team, w którym nie brakuje ludzi do pieczenia chleba, co mi się też podoba, lecz gra SOLO też fajnie jakby tu miała swoje miejsce. Więc proponuję tutaj nad rozważeniem tego, by połączyć faktycznie nowego DM'a ze starym. Między innymi: Zostawienie broni - obniżenie DMG by to zbalansować, Powrót do starego wyboru broni (Q-E) + możliwość ustawienia broni która ma być pierwszą pod Q a która pod E (Np wciskając Q mam deagla, ale zamiast niego wybieram snajperke.), Zostawienie obszaru strefy DM, Przywrócenie wskaźnika ilości HP graczy do dawnego (mały szczegół ale wtedy było bardziej widać podczas walki stan HP przeciwnika), Pozostawienie umiejętności wraz z usunięciem "Biegłości bojowej", Zmniejszenie DMG zadających przez botów, zostawienie mechaniki aktualnego przejmowania terenu, przywrócenie paczek lub coś nowego, możemy zdać się na przyszłe pomysły graczy, Powiększenie obszaru przejmowania terenu (jest ona zbyt mała), Zostawienie rankingu wraz z dodaniem rankingu organizacyjnego, zostawienie kontraktów, dodanie możliwości widzenia blipów graczy z org. na strefie DM (fajnie jakby funkcje dodać że lider może wyłączyć widoczność graczy z org na DM).

Co do aktualnego DM'a, nie jest najgorzej, ale głębiej przemyśleć wypowiedzi dotyczące DM'a graczy stricte pod DM z odpowiednią wiedzą na jej temat, mają rację, po tej aktualizacji sporo weteranów DM'a odejdzie w niepamięć, nie wiemy czy nowi będą chętnie grali na strefce, podważając że istnieje duża szansa na spoconych tam graczy z umiejętnościami serwerowymi nie dających na równe szanse, nawet z lepszymi od nich graczami, poprostu na zniechęcenie i zmęczenie psychiczne. Więc Sky! Nie jesteś sam! Proponuję w miarę możliwości połączyć DM'a na starego z nowym, przemyśleć mój 5-ty punkt wypowiedzi i jeśli tylko zdecydujesz się na poparcie mych słów, napisz do mnie, dam ci pomysły rozwiązania, a będzie wszystko fajnie i elegancko dla każdego gracza projecta. A aktualny DM, może tylko polepszyć poprzednika i dać nowe tchnienie Ganton być może do końca serwerka.

• Super 1

Witam ponownie pora wypowiedzieć się po ponad tygodniu od tego jak został dodany nowy DM. Szczerze mówiąc przez ostatnie kilka dni wiele się poprawiło widać że @Sky aktualnie pracuję nad poprawą błędów co jest na ogromny + i faktycznie widać że w końcu zależy komuś na tym DMie.
- Dalej odczuwam pustke na DMie po zamianie paczek na skrzynki ale Sky zadeklarował że wymyślą co innego zamiast tych skrzynek także cieszy mnie to.
- Odnośnie nowych ulepszeń ciekawy pomysł i bardzo fajny w mojej opinii i płakanie że nie można rywalizować z graczami którzy już mają zdolność bojową uważam za zbędne. Odnośnie "biegłości bojowej" da się 1 poziom wygrnindować na spokojnie w 1-1.5 dnia grania na dmie.
- System wybierania broni jest imo przejrzysty i jeżeli ktoś grał w Gta 5 więcej niż 3 minuty raczej ogarnie/polubi ten system i kompletnie nie zgadzam się z wypowiedzią Patolka tamtego systemu już nie będzie a to że ty się przyzwyczaiłeś się do Q i E to już twoja sprawa. 
- DMG broni też imo nie jest przesadzony a płakanie osoby powyżej na temat shotguna kompletnie mija się z prawdą ponieważ na starym DMie shotgun miał dokładnie takie same obrażenia (może troszeczkę mniejsze ale nie znacznie).
- nowe bronie: 
 * obrzyn jest strasznie uciążliwy do walki z nim przez słabe hitboxy gracza gdy się porusza
 * snajperka jest bardzo ciekawa ale przy kilku osobach które kampią z nią na dachach jest bardzo irytująca
- nowy system przejmowania strefy jest troche imo zbyt nastawiony na masówke moją propozycją odnośnie tego systemu jest przywrócenie starych widełek za teren 2-3k i dolara ale zostawić sam system przejmowania strefy + dodania może 1-2 terenów i dodanie limitów 1-2 tereny per organizacja
- boty w końcu stanowią jakieś wyzwanie i nie są tylko kukłami które "strzelają" w gracza

Edytowane przez Maks192
  • Haha 1

8 minut temu, Maks192 napisał:

Witam ponownie pora wypowiedzieć się po ponad tygodniu od tego jak został dodany nowy DM. Szczerze mówiąc przez ostatnie kilka dni wiele się poprawiło widać że @Sky aktualnie pracuję nad poprawą błędów co jest na ogromny + i faktycznie widać że w końcu zależy komuś na tym DMie.
- Dalej odczuwam pustke na DMie po zamianie paczek na skrzynki ale Sky zadeklarował że wymyślą co innego zamiast tych skrzynek także cieszy mnie to.
- Odnośnie nowych ulepszeń ciekawy pomysł i bardzo fajny w mojej opinii i płakanie że nie można rywalizować z graczami którzy już mają zdolność bojową uważam za zbędne. Odnośnie "biegłości bojowej" da się 1 poziom wygrnindować na spokojnie w 1-1.5 dnia grania na dmie.
- System wybierania broni jest imo przejrzysty i jeżeli ktoś grał w Gta 5 więcej niż 3 minuty raczej ogarnie/polubi ten system i kompletnie nie zgadzam się z wypowiedzią Patolka tamtego systemu już nie będzie a to że ty się przyzwyczaiłeś się do Q i E to już twoja sprawa. 
- DMG broni też imo nie jest przesadzony a płakanie osoby powyżej na temat shotguna kompletnie mija się z prawdą ponieważ na starym DMie shotgun miał dokładnie takie same obrażenia (może troszeczkę mniejsze ale nie znacznie).
- nowe bronie: 
 * obrzyn jest strasznie uciążliwy do walki z nim przez słabe hitboxy gracza gdy się porusza
 * snajperka jest bardzo ciekawa ale przy kilku osobach które kampią z nią na dachach jest bardzo irytująca
- nowy system przejmowania strefy jest troche imo zbyt nastawiony na masówke
- boty w końcu stanowią jakieś wyzwanie i nie są tylko kukłami które "strzelają" w gracza

jak nie odróżniasz "płakania" od wyrażania opinii to nie źle masz na bani panie spoceniec

10 minut temu, Terrorysta. napisał:

jak nie odróżniasz "płakania" od wyrażania opinii to nie źle masz na bani panie spoceniec

Takie są fakty DMG shotguna praktycznie się nie zmienił na starym DM na spokojnie zabijałeś na 2 strzały tylko tego nie zauważyłeś może jak spamiłeś bugami i tak wyglądał cały twój gameplay XD

Jakiś czas minął od aktualizacji strefy DM, nie jest źle ale nie jest też jakoś super, podoba mi się że DM jest większy niż wcześniej, nowy system kasy za teren jest według mnie jakby spoko no nie, każdy dostaje po równo.

Boty dalej się buguja i są nie śmiertelne przez co nie można przejąć terenu 

Nowy system zmiany broni jest średni moim zdaniem lepszy był pod Q i E (teraz trochę się gubię jak mam zmienić bron) pompa dalej czasem się zbuguje że nie da się strzelać 

Te całe ulepszenia są spoko, ja tam nie czuje żeby ktoś miał przewagę bo ma inny poziom jakiejś biegłości bojowej 

Szkoda że nie ma paczek, te skrzynki są takie se i przypominają mi fortnite

Ja bym proponował tak jak inne osoby wypowiadające się w tym temacie, połączyć stary dm i nowy wtedy by bylo lux

mruczek                

Edytowane przez MartinMykoot
no nie
  • Lubię to! 3

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.