Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na xver.minetti

MikeY^
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 498
Login: MikeY
Nick oskarżonego: xver.minetti
Powód skargi: Ciągłe prowokacje, całkowity brak kultury wobec mojej osoby, nazywanie mnie "Pedofilem"
Data zdarzenia: 02.05.2026
Dowody: Screen:https://imgur.com/cmFCYTR
Opis sytuacji: Przez długi czas tolerowałem zaczepki ze strony xver.minetti i naprawdę starałem się nie reagować, mimo ciągłych prowokacji. Wielokrotnie dawałem jasno do zrozumienia, żeby po prostu przestał, ale jak widać dla niektórych robienie zamieszania to priorytet. Najbardziej absurdalne jest to, że kiedy człowiek zwraca uwagę na jego zachowanie, nagle odwraca sytuację i robi z siebie ofiarę, jakbym to ja bez powodu się czepiał. Dzisiaj jednak przesadził całkowicie rzucanie tak poważnymi oskarżeniami czy tekstami pokroju "pedofila" wobec kogoś, kogo się nie zna i o czyim życiu nie ma się pojęcia, pokazuje tylko poziom tej osoby. Można wiele ignorować, można próbować zachować spokój, ale są granice. Bezpodstawne wyzywanie i publiczne szkalowanie to nie „prowokacja dla żartu”, tylko zwykłe szkodliwe zachowanie. Według mnie to typowy szkodnik serwerowy, który zamiast budować normalną atmosferę, woli siać toksyczność ferment i konflikty.
Dowód na poinformowanie gracza o skardze: Powyżej w screenie.

• Super 2

W odpowiedzi na zgłoszenie chciałbym zaznaczyć, że przedstawiona sytuacja jest niepełna i pomija istotny kontekst.

Rozmowa została zainicjowana oraz kontynuowana przez drugą stronę, która wielokrotnie kierowała do mnie wiadomości, co prowadziło do dalszej interakcji. Z mojej strony miało to charakter luźnej, niepoważnej wypowiedzi, natomiast autor skargi traktował ją w sposób całkowicie dosłowny.

Odnosząc się do użytego przeze mnie określenia – padło ono w kontekście wcześniejszej, żartobliwej wypowiedzi z mojej strony i nie miało na celu rzeczywistego oskarżania ani szkalowania. Była to jednorazowa, nieprzemyślana reakcja w trakcie rozmowy.

Nie zgadzam się natomiast z przedstawianiem tej sytuacji jako jednostronnych, ciągłych prowokacji czy nękania, ponieważ rozmowa miała charakter wzajemny i była podtrzymywana przez obie strony

PS. dostałem muta za to

W odpowiedzi na przedstawione wyjaśnienia chciałbym zaznaczyć, że opis sytuacji nadal pomija najważniejszy aspekt całej sprawy i próbuje odwrócić uwagę od rzeczywistego przedmiotu skargi.

Przede wszystkim skarga nie dotyczy samego faktu nałożenia na niego kary ani tego, czy otrzymał muta lecz sposobu w jaki odniósł się do mojej osoby w szczególności publicznego użycia wobec mnie określenia „Pedofil”. To właśnie tego rodzaju oskarżenie stanowi sedno problemu, ponieważ jest to poważne, szkalujące i wyjątkowo krzywdzące określenie, którego nie można usprawiedliwiać „luźnym tonem”, „żartem” czy „nieprzemyślaną reakcją”.

Nie zgadzam się z próbą bagatelizowania tej sytuacji poprzez przedstawianie tego jako zwykłej, wzajemnej rozmowy. Z mojej perspektywy nie miało to charakteru „wzajemnego”, ponieważ nie podtrzymywałem tej interakcji ani nie dążyłem do dalszej wymiany w takim tonie. Wręcz przeciwnie starałem się omijać jego chamskie i prowokacyjne teksty szerokim łukiem, zamiast angażować się w podobny poziom wypowiedzi.

Samo nazwanie kogoś „Pedofilem”, nawet rzekomo w formie żartu, przekracza granice zwykłej rozmowy czy internetowego „Braku Kultury”. Tego typu określenia godzą bezpośrednio w dobre imię drugiej osoby i nie powinny być usprawiedliwiane kontekstem rzekomej swobodnej rozmowy, szczególnie jeśli padają publicznie.

Dodatkowo nie zgadzam się ze stwierdzeniem, że sytuacja była obustronnie podtrzymywana. Nie odczuwałem tej rozmowy jako wzajemnej wymiany, a przedstawianie jej w taki sposób jest zwyczajnie niezgodne z rzeczywistością.

PS. Warto również podkreślić, że sprawa nie dotyczy tego, jaką karę otrzymał, lecz przede wszystkim tego, że publicznie odniósł się do mnie w sposób skrajnie niestosowny i oszczerczy, używając wobec mnie określenia „Pedofil”. To właśnie ten sposób wypowiedzi był podstawą skargi, a nie sama kara czy twoje późniejsze tłumaczenia.

• Haha 1

Rozumiem, że mogło Cię to urazić, jednakże nie będziemy karać nikogo za ten sam czyn dwukrotnie. 

@xver.minetti panuj nad swoimi słowami, nawet w formie żartu mogą wydać się niestosowne lub prowokacyjne, mogące sprawić przykrość innej osobie.

• Haha 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.