Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Ty druha we mnie masz. Duety na ProjectRPG

v.vacat
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

FYdrAva.png

M3o7SmR.png

Dzień dobry, drodzy czytelnicy! Z tej strony @v.vacat, Starszy Redaktor z Redakcji Prasowej Project News! W swojej dzisiejszej publikacji chciałbym zwrócić Waszą uwagę na pojęcie przyjaźni i jej realne odzwierciedlenie na przykładzie moich gości, z którymi postanowiłem przeprowadzić krótkie rozmowy dotyczące właśnie ich relacji na serwerze ProjectRPG, którą można bez wątpienia nazwać przyjaźnią. Jesteście ciekawi, co moi respondenci powiedzieli o swojej przyjaźni? Zapraszam do lektury!

PA0Cack.png

Na wstępie warto byłoby przybliżyć definicję pojęcia nadrzędnego, które będzie w kręgu naszych zainteresowań w tej publikacji. Przyjaźń to bliska, trwała relacja międzyludzka oparta na wzajemnej życzliwości, zaufaniu, szczerości i wsparciu. To więź, która pozwala na akceptację bez oceniania, wzajemną pomoc w trudnych chwilach oraz dzielenie się radościami i myślami. W odróżnieniu od miłości przyjaźń zazwyczaj nie zawiera elementu namiętności, skupiając się na głębokiej sympatii i koleżeństwie. Każdy z nas, grając na ProjectRPG, siłą rzeczy poznaje kogoś; robimy to poprzez dołączanie do biznesów, frakcji bądź różnorodnych organizacji. Często te przypadkowe znajomości potrafią przerodzić się w realną przyjaźń, w której właśnie możemy doświadczyć takich wartości jak zaufanie, wsparcie bądź empatia. W swojej publikacji chciałbym Wam przedstawić dwa duety, które są idealnym odzwierciedleniem wartości, o których wspomniałem.

uYICpmy.gif

XGwBbve.png

Moimi pierwszymi gośćmi są gracze znani z działalności w San Andreas Fire Department – przed Wami @sajka oraz @killerpl113.

vgC1HDp.png

v: @v.vacat| sa & k: @sajka & @killerpl113

v: Dzień dobry! Z tej strony @v.vacat, Starszy Redaktor z Redakcji Prasowej Project News. Czy chcielibyście odpowiedzieć mi na kilka pytań dotyczących Waszej przyjaźni?
sa & k: 
Hej, oczywiście, że tak!

v: Bardzo się cieszę! Naszą rozmowę chciałbym zacząć od prośby, byście przedstawili się pokrótce naszym czytelnikom.
sa & k: 
Rozpoczynając: na serwerze można mnie spotkać pod nickiem @sajka. W strukturach San Andreas Fire Department aktualnie pełnię stopień Battalion Chief jako zarząd frakcji. Zdarza mi się również szkolić nowych adeptów – mimo że nigdy nie spodziewałam się takiego osiągnięcia z powodu swojego lekkiego podejścia do frakcji. Natomiast teraz pozostawię głos Killerowi. Może również rozpoczynając: na serwerze spotkać można mnie pod nickiem @killerpl113. Również znajduję się w strukturach San Andreas Fire Department, gdzie udało mi się osiągnąć stopień Fire Marshal. We frakcji jestem opiekunem grupy wodnej, a także należę do grona szkoleniowców.

v: Jak zaczęła się Wasza znajomość?
sa & k: 
Nasza historia znajomości ma swój początek na początku lipca poprzedniego roku podczas ówczesnej akademii, gdy @killerpl113 był adeptem, który dopiero rozpoczynał swoją przygodę we frakcji San Andreas Fire Department. Natomiast ja podczas wcześniej wspomnianej akademii pełniłam funkcję szkoleniowca, choć stosunkowo niedługo, ze względu na mój późniejszy urlop. Po moim powrocie, z oczywistych względów, nasze drogi skrzyżowały się na służbie, podczas której złapaliśmy świetny kontakt, który w późniejszym czasie wyszedł poza struktury San Andreas Fire Department.

v: Co jest kluczem w Waszej znajomości? Co szczególnego trzyma Was przy sobie?
sa & k: 
W sumie to chyba nie ma jednego klucza… Po prostu dobrze się ze sobą dogadujemy. Możemy pogadać o dosłownie wszystkim – zarówno o głupotach, jak i o poważniejszych rzeczach. Wiadomo, że składają się na to również mniejsze rzeczy, jak wspólny dystans do siebie oraz ogromne zaufanie, co czyni nas uniwersalnymi w każdym aspekcie. Natomiast odnosząc się do drugiego pytania, to na pewno nasze wspólne zainteresowania, między innymi grami komputerowymi, do których możemy zaliczyć np. Counter-Strike, który pokazuje nasze zgranie, a także wcześniej wspomniane zaufanie.

FNNO6C7.png

v: Jakie jest Wasze najlepsze wspólne wspomnienie?
sa & k: 
Naszym najbardziej pamiętnym wspomnieniem jest sytuacja, która wydarzyła się dosyć niedawno na serwerze ProjectRPG. Wpadliśmy na pomysł nagrania TikToka, w którym przeprowadzaliśmy sondę na temat: „Co się słucha?”. Podczas niej zaczepialiśmy losowych graczy na serwerze i zadawaliśmy wcześniej wspomniane pytanie, mimo że wtedy nie posiadaliśmy nawet TikToka. Była to akcja dla czystego funu, aby dowiedzieć się czegoś o graczach oraz zobaczyć reakcje ludzi i w późniejszym czasie zrobić z tego fajny materiał. Niestety, gdy przepytaliśmy większą liczbę graczy, okazało się, że dźwięk w ogóle się nie nagrał, lecz mimo tego świetnie się przy tym bawiliśmy, przez co często wracamy do tego wspomnienia.

v: Korzystacie z prac dorywczych, które mają funkcję kooperacji? A może działacie wspólnie na innych płaszczyznach?
sa & k: 
Nie, nie korzystamy już z prac dorywczych. Każde z nas korzystało z nich podczas naszych początków na serwerze, lecz po dołączeniu do frakcji stała się ona dla nas lepszą formą spędzania czasu. Jeśli chodzi o inne rzeczy, to staramy się działać razem na różnych płaszczyznach – czy to grając w inne gry, czy po prostu ogarniając różne sprawy.

v: Chcielibyście, aby na ProjectRPG zostały dodane inne formy wspólnego spędzania czasu? Jeśli tak, to jakie?
sa & k: 
Myślę, że na pewno fajnym urozmaiceniem byłoby dodanie wspólnych wyścigów – może nie jako wspólne wbijanie rajdowca, ale jako forma sprawdzenia swoich umiejętności w kwestii prowadzenia pojazdów, szczególnie jeśli byłaby wprowadzona w nich kolizja i wyścigi po różnych trasach, np. po lasach czy też Mount Chiliad.

v: Tym pytaniem chciałbym zakończyć naszą rozmowę! Dziękuję Wam za to, że zdecydowaliście się ze mną porozmawiać. Chcielibyście kogoś pozdrowić?
sa & k: 
Również dziękujemy za możliwość wzięcia udziału i oczywiście chcielibyśmy pozdrowić całą frakcję San Andreas Fire Department, a także wszystkich graczy ProjectRPG.

XGwBbve.png

Moimi następnymi respondentami są panowie, których możecie spotkać na służbie z ramienia San Andreas Road Assistance - przed Wami @stanislaw. oraz @tadeusz.!

vgC1HDp.png

v: @v.vacat| st & t: @stanislaw. & @tadeusz.

v: Dzień dobry! Z tej strony @v.vacat, Starszy Redaktor z Redakcji Prasowej Project News. Czy chcielibyście odpowiedzieć mi na kilka pytań dotyczących Waszej przyjaźni?
st & t: 
Witamy, z miłą chęcią chcielibyśmy odpowiedzieć na pytania. 

v: Bardzo się cieszę! Naszą rozmowę chciałbym zacząć od prośby, byście przedstawili się pokrótce naszym czytelnikom.
st & t: 
Nazywamy się Tadeusz i Stanisław, w skrócie Stadeusz. Jesteśmy pracownikami frakcji San Andreas Road Assistance i lubimy spędzać czas na ProjectRPG.

v: Jak zaczęła się Wasza znajomość?
st & t: 
Wszystko zaczęło się w 3. klasie podstawówki, kiedy Tadeusz bał się Stanisława, a później byli razem w klasie, Tadeusz przestał się Staszka bać i zaczęła się znajomość. W 1. klasie ponadpodstawowej zaczęło się wspólne granie w gierki, a później przeszliśmy do MTA i pykamy aż do teraz. 

v: Co jest kluczem w Waszej znajomości? Co szczególnego trzyma Was przy sobie?
st & t: 
Kluczem w naszej znajomości jest to, że obaj jesteśmy dość... szaleni i dobrze się dogadujemy, kruca. 

3rL6cr9.png

v: Jakie jest Wasze najlepsze wspólne wspomnienie?
st & t: 
W sumie to wspomnienie jest tym, o czym pisaliśmy na początku – Tadeusz bał się Stanisława i śmiejemy się z tego aż do teraz.

v: Korzystacie z prac dorywczych, które mają funkcję kooperacji? A może działacie wspólnie na innych płaszczyznach?
st & t: 
Na tę chwilę nie chce nam się pracować w pracach dorywczych. Przed przyjściem do frakcji siedzieliśmy na kurierze albo działaliśmy kosiarką, a odkąd dołączyliśmy do frakcji w styczniu, to kradniemy auta.

v: Chcielibyście, aby na ProjectRPG zostały dodane inne formy wspólnego spędzania czasu? Jeśli tak, to jakie?
st & t: 
Trzeba było bardziej pomyśleć nad tym, lecz na tę chwilę nie mamy pojęcia.

v: Tym pytaniem chciałbym zakończyć naszą rozmowę! Dziękuję Wam za to, że zdecydowaliście się ze mną porozmawiać. Chcielibyście kogoś pozdrowić?
st & t: 
Dziękujemy za pogadankę, życzymy zdrówka każdemu i chcielibyśmy pozdrowić fajnych ludzi: @smogur, @slawekbizon, @Szatan656, @TenEddy oraz całą frakcję San Andreas Road Assistance.

KsDF6Sj.png

A Wy? Macie swojego towarzysza na ProjectRPG, z którym wspólne spędzanie czasu to obustronna przyjemność? Oznaczcie go w komentarzach! Zapraszam do zapoznania się z pozostałymi publikacjami przygotowanymi przez członków Redakcji Prasowej Project News!

KfFiFYS.gif

NFAS945.png

Dla Redakcji Prasowej Project News:

jXqUZf5.pngMIUEBgA.png

Edytowane przez MrBeast
  • Super 8

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.