Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na Szender.

Altec
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Login: SprytsBeng.
Nick(i) oskarżonego(/ych): @Szender.
Powód skargi: Kara bezsensowna za /pm z @grg..
Data zdarzenia: 19.04.2026, 22:38. Czas otrzymania kary.
Dowody: 

Spoiler

[2026-04-19 22:16:26] [Output] : >> [178] grg.: POGODZIMY SIE?
[2026-04-19 22:16:32] [Output] : >> [178] grg.: Straciłem O'Kruce ;c
[2026-04-19 22:22:30] [Output] : >> [178] grg.: GŁUPIO WYSZŁO
[2026-04-19 22:22:35] [Output] : >> [178] grg.: POGODZIMY SIĘ?
[2026-04-19 22:28:38] [Output] : << [178] grg.: przecież jesteśmy pogodzeni
[2026-04-19 22:28:52] [Output] : >> [178] grg.: Nie uda mi sie O'Krucy odzyskać? :C
[2026-04-19 22:29:02] [Output] : >> [178] grg.: Spróbuje gdzieś za miesiąc, jak będzie dzień dziecka '26.
[2026-04-19 22:29:16] [Output] : << [178] grg.: ale w sensie na członka czy na zarząd
[2026-04-19 22:29:26] [Output] : >> [178] grg.: A na jaką rangę chcelibyście?
[2026-04-19 22:29:44] [Output] : << [178] grg.: a co w awesome jest źle?
[2026-04-19 22:29:52] [Output] : >> [178] grg.: Mam adepta ;c
[2026-04-19 22:30:09] [Output] : << [178] grg.: a u nas myslisz ze co bys dostał na start? po zdjęciu z czarnej listy
[2026-04-19 22:30:19] [Output] : << [178] grg.: daliśmy ci polę do poprawy i powrotu na range
[2026-04-19 22:30:30] [Output] : << [178] grg.: to złamales regulamin i wyszedłeś z orgnaizacji
[2026-04-19 22:30:34] [Output] : << [178] grg.: bez info
[2026-04-19 22:30:36] [Output] : << [178] grg.: xD
[2026-04-19 22:30:37] [Output] : >> [178] grg.: PRZEPRASZAM
[2026-04-19 22:30:42] [Output] : >> [178] grg.: Bo zdenerwowałem sie
[2026-04-19 22:35:53] [Output] : >> [178] grg.: To jaką chcecie mi zapronować rangę? pisz na pv dc bo wychodze ;c
[2026-04-19 22:35:59] [Output] : << [178] grg.: nie wychodz
...
[2026-04-19 23:28:02] [Output] : ✔ Zgłoszenie na gracza Szender zostało wysłane!
[2026-04-19 23:28:40] [Output] : ✔ Moderator Martin* odrzucił twoje zgłoszenie!
[2026-04-19 23:28:43] [Output] : << [15] Martin*: nie ma go na duty
[2026-04-19 23:28:49] [Output] : << [15] Martin*: ale daj mu znac, zeby ci napisal
[2026-04-19 23:30:58] [Output] : ✔ Zgłoszenie na gracza Martin* zostało wysłane!
[2026-04-19 23:31:03] [Output] : ✔ Moderator Szender przyjął twoje zgłoszenie!
[2026-04-19 23:31:19] [Output] : << [35] Szender: dostałeś mute za łamanie netykiety
[2026-04-19 23:31:30] [Output] : << [35] Szender: Jej zasada jedna z kluczowych: Nie krzycz: Nie używaj wielkich liter (CAPS LOCK) w całym zdaniu.
[2026-04-19 23:31:42] [Output] : << [35] Szender: Ostatnio miałeś mute za to samo od DarXe.
[2026-04-19 23:32:16] [Output] : ✔ Zgłoszenie na gracza Szender zostało wysłane!
[2026-04-19 23:32:36] [Output] : ✔ Moderator Szender przyjął twoje zgłoszenie!
[2026-04-19 23:33:45] [Output] : << [35] Szender: "POGODZIMY SIE?" "GŁUPIO WYSZŁO
[2026-04-19 23:34:08] [Output] : << [35] Szender: "POGODZIMY SIE?" "GŁUPIO WYSZŁO" "POGODZIMY SIĘ?" "PRZEPRASZAM" - cytując
[2026-04-19 23:34:35] [Output] : << [35] Szender: Pisząc z kimkolwiek nie musisz łamać zasad netykiety i "krzyczeć" używając caps locka.
[2026-04-19 23:34:58] [Output] : ✔ Zgłoszenie na gracza Szender zostało wysłane!
[2026-04-19 23:35:02] [Output] : ✔ Moderator Szender odrzucił twoje zgłoszenie!

Opis sytuacji: No co: Otrzymałem mute za takie coś (/pm).
O 22:35 wyszedłem z serwera. Nagle pisze do mnie @TenEddy na privie Discorda z informacją, że otrzymałem mute.
Ja, że otrzymałem mute - wszedłem na serwer i skontaktowałem się w raporcie w tej sprawie.
Od razu pierw odezwał się @Martin* i za chwilę @Szender pozostałość.
Zacytował mi: Za co mute. Ja ''zajarzyłem'' od razu za co dokładnie, bo to była ''świeża sytuacja'' i szybko zrobiłem logi co widać w tej skardze.
Jesteśmy karani za WIDMO przewinienia - za przewinienia, które nie istnieją na ProjectRPG. Również za /pm.
W 2026 jestem ostro karany mutami (moje 4 wyciszenie w tym roku). W ćwiarkowym roku - 2025 i niżej - miałem jako tako spokój z karami na tym serwerze (z tymi wyciszeniami). Ale w 2026 jest koszmar. 
Tak: Za /pm otrzymałem mute, gdzie /pm nikogo nie krzywdzi, nie szkodzi, nie utrudnia i nie uprzykrza, bo gdyby było inaczej, to by /pm nie było na takich serwerach. I było by tylko czat lokalny, premium, organizacyjny i ogłoszenia, nie licząc bizsnesowego, frakcyjnego, bo to wiadome.
I dodam: To gra stara, która jest/trwa od 2004, bo to jest GTA + MTA, które jest postawione na GTA. Powinno dać się na luz, spokój z niektórymi sprawami, rzeczami. A nie takie coś.
Powiem tak: Nigdy nie spotkała mnie taka sytuacja na jakimkolwiek serwerze jak teraz tutaj. Nic nie idzie tutaj napisać cokolwiek, bo od razu kary lecą.
Tak: Mute od @DarXe.mnr na 6h też miałem za to samo. Był za pewny wpis na /g capsem. Nie pisałem skargi. Dając się spokój.
Po prostu tragedia to co tutaj się aktualnie dzieje na tym serwerze.
Na koniec: Prosiłbym o niewyśmiewanie teraz tej skargi jak to robiliście z moimi poprzednimi skargami. Szanujmy się wzajemnie. Proszę Was o to.
Jesteśmy karani za nic, po prostu za nic tutaj na tym serwerze. Również za /pm.
Dalej są za gwałtowne zasady w regulaminie serwerowym i widzicie to co się dzieje dalej na tym serwerze!
Oczekuje sprawiedliwego werdyktu tej skargi. Zostałem ukarany za /pm, gdzie nie powinno do tego NIGDY dojść!

Edytowane przez Altec
Skrócenie opisu tej skargi.
  • Super 1
  • Haha 29
  • Auć 1
  • Nie lubię tego 1
  • WOW! 1

Witam serdecznie, Altec.

Karę otrzymałeś, ponieważ wykonywałem jedynie swoje obowiązki - w tym przypadku zgłoszenie. Kara była konsultowana zarówno z Administratorem Shaane jak i Senior Administratorem Drymaniusz. Otrzymałeś mute z powodu „łamania zasad netykiety”, gdzie jedna z tych właśnie zasad mówi jasno:
„Jeśli będziesz pisać z włączonym Caps Lockiem, inni użytkownicy internetu potraktują Twoje komunikaty jako krzyk lub rozkazywanie. Używaj więc tego przycisku tylko wtedy, gdy musisz – np. kiedy chcesz napisać powszechnie znany skrót”.
Wyjaśniłem Ci dokładnie to samo w wiadomościach prywatnych i stwierdziłeś, że to rozumiesz, a mimo to piszesz na mnie skargę za słusznie otrzymaną karę.

• Super 22

Napisano (edytowane)

Tak. Chłop się przyznał na PV DC, że napisał na mnie raporta w ramach pewnej ''zemsty''.
Ale od kiedy się kara za /pm - jeszcze za dodatek max 2-wa krótkie wyrazy w 1-dnym wpisie capsem? 
Mogę wiedzieć???
Jesteście niekompetentni do swoich rang administracyjnych i powinniście zostać w 3-ójkę ukarani po prostu z wylotem z swoich rang administracyjnych. Za bardzo się przejęliście do swoich rang administracyjnych.
Karanie, karacie nas za takie coś (za /pm też), gdzie nie powinno NIGDY DOCHODZIĆ do takich sytuacji, gdzie to nie utrudnia, nie uprzykrza.
Tutaj nic nie idzie napisać cokolwiek, bo od razu jesteśmy karani.
Za /pm też. Za /pm się nie kara.
To u ZbyK'a tak się nie dzieje, niż tu u @Sky'a.
NIGDY, ale to NIGDY u ZbyK'a takich załosnych kar nie otrzymywałem, niż tutaj.
Nic dziwnego, że coraz mniej graczy tu gra, widząc, słysząc - to co się tu dzieje, wyprawia, odprawia na tym ProjectRPG.
Odechciawa mi się powoli grać tutaj na ProjectRPG przez takie coś kochani.

Edytowane przez Altec
  • Haha 27
  • Lubię to! 1
  • WOW! 2

Jak sam słusznie zauważyłeś, gracz przyznał się Tobie, że napisał raport. W momencie gdy otrzymujemy zgłoszenie, nieistotne jest to, czy dana sytuacja dzieje się na czacie lokalnym, globalnym, ogłoszeń, czy jakimkolwiek innym. Wszystkie dostępne czaty należą do serwera i na każdym z nich należy przestrzegać zasad. Co za tym idzie, Twój argument o tym, że za prywatne wiadomości ukarać nie możemy, jest całkowicie nietrafiony, a o porównywaniu nadawanych kar na dwóch różnych serwerach nie wspomnę.

• Super 14
  • Lubię to! 2

Napisano (edytowane)

@Szender, ziomeczku, nie zrobiłem nic złego, abym otrzymywał tę karę od Ciebie. Mówię całkiem na poważnie, na serio.
Bo gdybym zrobił coś złego na nawet 1000% - nie pisałbym tej skargi, która jest wyśmiewana przez Was. Tak: Kolejna skarga ''wyśmiewana'' przez Was.
Chciałbym ''dotrzeć'' do kochanej społeczności ProjectRPG, że jestem osobą trochę ''niepełnosprawną''.
A reakcję ''Haha'' są dla takich ludzi/osób jak ja - krzywdzące. Niby to są tylko ''reakcję forumowe''. A jednak. TRZEBA POPATRZEĆ Z DRUGIEJ, KAŻDEJ MOŻLIWEJ STRONY.
Cały ProjectRPG o tym wie, że jestem ''chorą'' osobą na czele z @Sky aka ''Wortless'', bo to jest jego serwer. Chłop mnie zna od 2015 roku. A od 2020 roku - jest to jego serwer takiego gatunku.
Dodam coś teraz od siebie do Was kochani z ProjectRPG:
Napisałem z ciekawości do @Sheeker'a na priv DC, który ma starszego administratora na konkurencji fest znanej Wam - co sądzi o tej karze. Odpisał mi w 2 wpisach:
''Nie rozumiem tej administracji na prpg''.
''kara za rzeczy, które nikomu nie robią krzywdy, na pm''.
Albo za mute za 5 kropek z 24.03.2026: Odpisał mi w 3 wpisach:
''przecież „…..” to nie flood''.
''Definicja floodu to wiadomość która negatywnie wpływa na odbiór chatu i wiadomości, poprzez uporczywe wklejanie tego samego znaku''.
''A 5 kropek co to jest, tego nawet nie widać''.
On mi najszybciej odpisuje z zarządu konkurencyjnego serwera fest znanego dla Was z ProjectRPG.
Kim ja dla Was jestem? ''Zwierzęciem doświadczalnym'', że można mnie za nic karać? Jak nie mute za ''??????'', albo za ''.....'' - 2 wyciszenia tamte (za mały, mini flood), to teraz za takie coś (za /pm - max 2-wa krótkie wyrazy capsem)?
Albo naśmiewać/wyśmiewać mnie notorycznie np. te reakcje na forum za te skargi???
No szanujmy się.

Ode mnie to tyle. Serdecznie pozdrawiam!

Edytowane przez Altec
  • Haha 19
  • Auć 1
  • Lubię to! 2
  • WOW! 1

Fakt gdybyś nie zrobił niczego złego kary byś nie dostał. A kara była konsultowana z rangami wyżej ode mnie. Z osobami które są tu dłużej niż ja.

Argument o niepełnosprawności można było tutaj odpuścić. Ja też jestem niepełnosprawny ale nie mam z tego tytułu żadnych przywilei. Reakcje są po to aby wyrazić swoje emocje. Nie ma tu dostępnych reakcji krzywdzących kogokolwiek.

Co do kar nakładanych tu i na tym drugim serwerze - tak jak mówiłem porównywanie ich jest bez sensu. Nikt nie robi z Ciebie królika doświadczalnego. Ja tylko wykonywałem swoje obowiązki jakie są mi nałożone przy okazji wykonywania raportów. 

• Super 14
  • Lubię to! 1

Skarga jest słuszna. Kara zostanie unieważniona. Kwestia karania za tego typu wiadomości zostanie w najbliższym czasie poruszona między członkami Administracji po to, aby nie dochodziło do tego typu sytuacji w przyszłości. Ciężko tutaj również mówić o nagminności działań skarżącego, gdyż wysłał on 4 wiadomości napisane z włączonym caps lockiem. Wiadomości te nie tworzyły zbędnego spamu. Zostały sformułowane w wiadomości prywatnej do innego gracza, który z kolei miał możliwość ich zablokowania, czego na przestrzeni 19 minut nie zrobił. 

• Super 2
  • Lubię to! 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.