Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Marquee: Outdoor Media. Jak wygląda proces rekrutacyjny?

v.vacat
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

tsiS8gC.png

M3o7SmR.png

Dzień dobry, drodzy czytelnicy! Z tej strony @v.vacat, Starszy Redaktor z Redakcji Prasowej Project News! W ostatnich dniach jeden z serwerowych biznesów – Marquee: Outdoor Media – prowadził aktywną rekrutację w swoje szeregi. Z tej okazji postanowiłem przygotować dla Was mały reportaż dotyczący samego przebiegu procesu rekrutacyjnego do tego biznesu, w czym pomógł mi sam Dyrektor Marquee: Outdoor Media  @HymelJadwiga oraz najnowszy Aplikant tego biznesu – @xQert! Jesteście ciekawi, co ciekawego zdradzili moi respondenci? Zapraszam do lektury!

XyYJ9JH.png

PA0Cack.png

Biznes Marquee: Outdoor Media swoją rekrutację prowadził w dniach od 31 marca do 6 kwietnia. Wyniki rekrutacji pojawiły się następnego dnia po zamknięciu posta ze zgłoszeniami. W szeregi biznesu dostała się jedna osoba – @xQert!.
Warto byłoby również przedstawić samo funkcjonowanie biznesu, o którym wspomniano w artykule. Marquee: Outdoor Media zajmuje się w głównej mierze wykonywaniem zleceń od graczy – zamówień na wszelkiego rodzaju grafiki użytkowe: billboardy, awatary, banery oraz elementy dekoracyjne do tworzenia postów na forum, np. nagłówki bądź pieczątki. Oprócz tego istnieje możliwość wynajęcia jednego z 13 billboardów rozmieszczonych na całej mapie stanu San Andreas.
Po tej krótkiej części wprowadzającej, zapraszam Was na część z wywiadami z członkami biznesu Marquee: Outdoor Media!

XGwBbve.png

Moim pierwszym gościem jest @xQert!  najnowszy Aplikant biznesu Marquee: Outdoor Media.

vgC1HDp.png

v: @v.vacat | xQ: @xQert!

v: Dzień dobry! Jestem @v.vacat, Starszy Redaktor z Redakcji Prasowej Project News. Czy zechciałbyś odpowiedzieć mi na kilka pytań związanych z Twoją akademią w Marquee: Outdoor Media?
xQ: Cześć, chętnie!

v: Cieszę się! Czy mogę Cię prosić, byś przedstawił się naszym czytelnikom?
xQ: Cześć wszystkim! Nazywam się Kacper, ale na serwerze większość z Was kojarzy mnie pod nickiem xQert. Mam 24 lata, choć rocznikowo to już pełne 25, co sprawia, że do życia serwerowego i obowiązków podchodzę z dużą dawką odpowiedzialności oraz spokoju. Poza grą moją wielką pasją jest jazda rowerem, MMA oraz grafika komputerowa, którą zajmuję się od kilku lat. To doświadczenie mocno wpływa na to, jak postrzegam otaczający nas świat – zawsze zwracam uwagę na estetykę, kompozycję i detale, których inni mogą nie dostrzegać. Jestem osobą, która nie lubi stać w miejscu, dlatego zawsze szukam przestrzeni, w której mogę się realizować.

v: Powiedz mi, proszę, dlaczego zdecydowałeś się na udział w rekrutacji do Marquee: Outdoor Media?
xQ: Decyzja o dołączeniu do Marquee: Outdoor Media była w pełni przemyślana. Szukałem zajęcia, w którym mógłbym się w stu procentach „odnaleźć” i które nie byłoby tylko kolejnym żmudnym obowiązkiem. Skoro w grafice siedzę już od paru lat, pomyślałem, że moje umiejętności projektowe i wyczucie stylu idealnie wpasują się w profil tego biznesu. Chciałem realnie pomóc chłopakom i wesprzeć zespół swoim doświadczeniem, bo branża reklamy zewnętrznej to w dużej mierze właśnie praca z obrazem i przestrzenią. Czułem, że to jedyne miejsce, gdzie moja pasja może przynieść wymierne korzyści całej społeczności.

v: Czy mógłbyś opowiedzieć mi coś na temat atmosfery panującej w biznesie oraz o zarządzie biznesu Marquee: Outdoor Media?
xQ: Jeśli chodzi o atmosferę, to muszę przyznać, że jest po prostu rewelacyjna i bardzo motywująca. Panuje tu klimat wzajemnego szacunku i profesjonalizmu, co dla mnie, osoby ceniącej konkretne podejście, jest kluczowe. Nie ma tu niezdrowej rywalizacji, raczej gramy do jednej bramki. Co do zarządu, to są to osoby, które doskonale wiedzą, jak zarządzać strukturami biznesowymi. Imponuje mi ich decyzyjność oraz to, że potrafią jasno wyznaczyć cele, a jednocześnie zachowują ludzkie, otwarte podejście do pracowników. Czuć, że zależy im na rozwoju każdego z nas, co buduje ogromne zaufanie.

qKNuVJA.gif

v: Jakie są Twoje odczucia po pierwszych dniach w Marquee: Outdoor Media jako Aplikant?
xQ: Moje odczucia po tych pierwszych krokach są wręcz fantastyczne. To, co uderzyło mnie najbardziej pozytywnie, to fakt, że nie było tu żadnego „lania wody” czy bezczynności. Już pierwszego dnia otrzymałem konkretne zamówienie i zlecenie do wykonania. Kiedy udało mi się je zrealizować zgodnie z wytycznymi i zobaczyłem efekt końcowy swojej pracy w terenie, poczułem się naprawdę super. To dało mi ogromnego kopa do działania i utwierdziło w przekonaniu, że to jest właśnie miejsce, gdzie moje kompetencje są potrzebne. Odnalazłem się tu błyskawicznie i z każdym kolejnym zadaniem czuję coraz większą pewność siebie.

v: Z jakimi obowiązkami związany jest Twój okres akademii?
xQ: Okres akademii w Marquee to prosty czas szkolenia, który ma nas przygotować do roli profesjonalistów. Moje obowiązki to nie tylko nauka regulaminu i wewnętrznych procedur, ale przede wszystkim praktyka terenowa. Muszę dbać o to, by każda reklama była stworzona zgodnie z zasadami estetyki i logistyki – tutaj moje oko grafika bardzo się przydaje, bo pilnuję każdego piksela i kąta ustawienia grafik na billboardach. Do tego dochodzi rzetelne raportowanie, kontakt z klientem i dbanie o to, by wizerunek biznesu był nieskazitelny. To test cierpliwości, precyzji i umiejętności pracy pod presją czasu, który daje ogromną satysfakcję.

v: Czy masz w głowie plan, co zrobisz, jeśli nie powiedzie Ci się podczas akademii?
xQ: Biorąc pod uwagę moje zaangażowanie oraz to, jak świetnie poczułem się w tym zespole już od pierwszej minuty, szczerze mówiąc, nie biorę pod uwagę porażki. Skupiam się na celu i na tym, by być jak najlepszym wsparciem dla biznesu. Jednak jako człowiek dojrzały wiem, że życie pisze różne scenariusze. Gdyby coś poszło nie tak, na pewno nie zrezygnuję z aktywności na serwerze. Wyciągnę wnioski, podszkolę ewentualne braki i spróbuję ponownie, bo rzadko trafia się na tak zgraną ekipę. Nie należę do osób, które łatwo odpuszczają, więc na pewno jeszcze o mnie usłyszycie – miejmy nadzieję, że już jako o pełnoprawnym pracowniku.

v: To było ostatnie pytanie do Ciebie! Bardzo Ci dziękuję za odpowiedzi oraz poświęcony czas. Czy chciałbyś kogoś pozdrowić?
xQ: Również bardzo dziękuję za możliwość wypowiedzi na łamach Project News! Korzystając z okazji, chciałbym serdecznie pozdrowić cały zarząd Marquee: Outdoor Media za daną mi szansę, wszystkich pracowników redakcji oraz moich kumpli z biznesu! Trzymajcie się, dajemy z siebie wszystko! Pozdrawiam również moich znajomych z serwera oraz wszystkich czytelników. Pamiętajcie, że dobra reklama to podstawa sukcesu, więc do zobaczenia na serwerowym szlaku!

XGwBbve.png

Moim następnym, a zarazem ostatnim gościem jest @HymelJadwiga  Dyrektor biznesu Marquee: Outdoor Media.

vgC1HDp.png

v: @v.vacat | HJ: @HymelJadwiga

v: Dzień dobry! Jestem @v.vacat, Starszy Redaktor z Redakcji Prasowej Project News. Czy zechciałbyś odpowiedzieć mi na kilka pytań związanych z procesem rekrutacyjnym w Marquee: Outdoor Media?
HJ:
Cześć! Z wielką chęcią odpowiem na pytania.

v: Cieszę się! Czy mogę Cię prosić, byś przedstawił się naszym czytelnikom?
HJ:
Jestem HymelJadwiga. Szeregi biznesu zasilam od blisko 4 lat, a na stanowisku lidera znajduję się już od 3 lat. Czytelnicy mogą kojarzyć mnie z długiego pobytu w administracji serwera lub z frakcji San Andreas Fire Department.

v: Jak wygląda proces rekrutacyjny do Twojego biznesu?
HJ:
 Proces rekrutacyjny trwa zazwyczaj 6 dni – w tym czasie gracze mają okazję złożyć podanie. Wyniki rekrutacji pojawiają się zazwyczaj tego samego lub następnego dnia. Po selekcji osób wspólnie ustalamy dogodny termin spotkania, na którym wcielam je do biznesu.

v: Czym spowodowany jest fakt, że w rekrutacjach do Marquee: Outdoor Media przyjmowana jest najczęściej jedna osoba? Wynika to z liczby zgłoszeń czy z zasad biznesu?
HJ:
Do naszego biznesu aplikują zazwyczaj od 2 do 3 osób. Jest to wynik mniejszego zapotrzebowania na grafiki. W erze rozwijającego się AI coraz mniej osób decyduje się na prace wykonane przez prawdziwych grafików, przez co zapotrzebowanie na nie spada.

gdKznDt.gif

v: Na co szczególnie zwracasz uwagę w aplikacji rekrutacyjnej? Co szczególnego należy uwzględnić w zgłoszeniu?
HJ:
W szczególności zwracam uwagę na poziom umiejętności grafika, w tym jego kreatywność, oryginalny styl oraz umiejętność obsługi programów graficznych. Oprócz typowych dla rekrutacji informacji, takich jak nick, UID i tym podobne, należy uwzględnić również swoje portfolio oraz grafikę zachęcającą do korzystania z usług biznesu.

v: Jakie masz oczekiwania wobec przyszłego członka biznesu?
HJ:
Od przyszłych członków biznesu oczekuję przede wszystkim zapału do pracy, chęci do działania oraz należytych umiejętności.

v: Jak wyglądają pierwsze dni Aplikanta po tym, jak dostanie się w szeregi Twojego biznesu?
HJ:
Pierwszego dnia pracownik zostaje zapoznany z działaniem biznesu od wewnątrz – kanałami na serwerze Discord, systemem wypłat czy też regulaminem. W następnych dniach po przyjęciu do naszej ekipy, Aplikant oczekuje na swoje pierwsze zlecenie. Dzięki niemu mogę w pełni ocenić jego kontakt z klientem oraz umiejętności.

v: To było ostatnie pytanie do Ciebie! Bardzo Ci dziękuję za odpowiedzi oraz poświęcony czas. Czy chciałbyś kogoś pozdrowić, korzystając z okazji, że będziesz występować na łamach Project News?
HJ:
Również bardzo Ci dziękuję! Pozdrawiam chłopaków z mojego biznesu: @balboa, @aha, @xQert! oraz całą organizację NieTykalni!

iZBhlZz.png

HuHaKcP.png

a3fHIs6.gif

9bYrTMB.png

KsDF6Sj.png

Drodzy, dziękuję Wam za przeczytanie mojej publikacji do samego końca! Byliście kiedyś zainteresowani dołączeniem do Marquee: Outdoor Media? A może chcielibyście podzielić się swoją opinią na temat tego biznesu? Zapraszam do interakcji w komentarzach! Zapraszam Was również do odwiedzenia publikacji tworzonych przez zespół Project News na forach Wywiady oraz ArtykułyDo następnego!

NFAS945.png

Dla Redakcji Prasowej Project News:

jXqUZf5.pngMIUEBgA.png

Edytowane przez MrBeast
  • Super 3

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.