Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Okiem redaktora na... Wielkanoc na ProjectRPG

v.vacat
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

JtuairI.png

M3o7SmR.png

Dzień dobry, drodzy czytelnicy! Z tej strony @v.vacat, Starszy Redaktor z Redakcji Prasowej Project News. Moja dzisiejsza publikacja to drugi artykuł z cyklu „Okiem redaktora na…”, w którym chciałbym Wam przybliżyć w dość przystępnej formie treść ostatniej aktualizacji skupionej na celebrowaniu świąt wielkanocnych. Formuła cyklu charakteryzuje się oczywiście tym, że oprócz krótkiej notatki syntetyzującej ostatni wpis aktualizacyjny, artykuł jest wzbogacony o sekcję krótkich rozmów z wybranymi graczami, którzy mają możliwość wypowiedzenia się na temat danych punktów z aktualizacji. Jesteście ciekawi wrażeń moich respondentów? Zapraszam do lektury!

PA0Cack.png

Wpis dotyczący ostatniej aktualizacji pojawił się na forum w dn. 01.04.2026. Drobna aktualizacja tymczasowo wzbogaciła grę na ProjectRPG o kilka elementów związanych z obchodami Świąt Wielkanocnych. Przedstawię Wam poniżej hasłowo, co szczególnego zostało dodane na serwer na okres wielkanocny. Z racji tego, iż pierwotny wpis nie jest mojego autorstwa, a jedynie posługuję się nim częściowo, załączam odnośnik do oryginalnego wpisu, którego autorką jest Administratorka RCON  @Zebra.

• Poszukiwanie pisanek - znajdźka.
  • Rozbijanie pisanki - mini zabawa.
  • Happy Hours - zwiększenie zarobków.
  • Lany poniedziałek - mini zabawa.

Dokładniejszy opis aktualizacji

Po krótkiej części teoretycznej zapraszam Was do lektury interesujących rozmów z graczami ProjectRPG, którzy zostali zapytani o elementy aktualizacji.

XGwBbve.png

Moim pierwszym gościem jest @stanislaw.Z pewnością kojarzycie go z tego, że jest Młodszym Specjalistą we frakcji San Andreas Road Assistance.

vgC1HDp.png

v: @v.vacat | st: @stanislaw.

v: Dzień dobry! Z tej strony @v.vacat, Starszy Redaktor z Redakcji Prasowej Project News. Czy zechciałbyś odpowiedzieć mi na kilka pytań dotyczących ostatniej aktualizacji na ProjectRPG poświęconej Wielkanocy?
st: Hej, chętnie!

v: Cieszę się bardzo! Przed rozpoczęciem docelowego dyskursu prosiłbym Cię, byś przedstawił się pokrótce naszym czytelnikom.
st: Witam wszystkich zgromadzonych, jestem @stanislaw.. Myślę, że przedstawiać się za bardzo nie muszę.

v: Jakie jest Twoje zdanie na temat wielkanocnych znajdziek – jajeczek wielkanocnych? Uczestniczyłeś w zbieraniu? Czy uważasz, że drobna nagroda pieniężna za każdą znalezioną pisankę jest odpowiednia?
st: Nie uczestniczyłem w zbieraniu znajdziek. Sądzę, że nagroda za zebrane pisanki jest nieodpowiednia; powinno to być 1000$ za każdą pisankę.

v: Na spawnach w głównych miastach od niedzieli do wtorku była możliwość samodzielnego rozbicia pisanki, co pozwalało na zdobycie drobnych nagród – pieniędzy, reputacji oraz punktów premium. Myślisz, że to dobra forma drobnego upominku dla graczy?
st: Myślę, że możliwość rozbicia pisanki była dobrą inicjatywą.

qFYQGDR.png

v: Brałeś udział w Happy Hours? Czy podobała Ci się dodatkowa opcja na pomnożenie swoich zarobków we frakcji bądź w pracy dorywczej?
st: Brałem udział w Happy Hours, jeździłem lawetką i kradłem samochody. Było to naprawdę wspaniałe przedsięwzięcie.

v: W lany poniedziałek również była opcja, by pobawić się z graczami w wirtualnym świecie w oblewanie wodą za pomocą balonów. Korzystałeś z tej opcji ze znajomymi? Jakie masz odczucia związane z tym elementem?
st: W lany poniedziałek uczestniczyłem w zabawie rzucania się balonami z wodą wraz z @tadeusz.. Była to naprawdę fajna zabawa patrzeć, jak Tadek jest cały mokry.

v: Bardzo Ci dziękuję za odpowiedzi na moje pytania. Czy zechciałbyś kogoś pozdrowić bądź przekazać naszym czytelnikom jakąś dobrą nowinę?
st: Chciałbym pozdrowić: @tadeusz., @Szatan656 i oczywiście @slawekbizon oraz @smogur. Chłopaki, jak to czytacie, PDW!

XGwBbve.png

@Zafir.OPC.mnr to mój następny respondent. Jesteście ciekawi, co ciekawego powiedział o aktualizacji?

vgC1HDp.png

v: @v.vacat | Z: @Zafir.OPC.mnr

v: Dzień dobry! Z tej strony @v.vacat, Starszy Redaktor z Redakcji Prasowej Project News. Czy zechciałbyś odpowiedzieć mi na kilka pytań dotyczących ostatniej aktualizacji na ProjectRPG poświęconej Wielkanocy?
Z: Cześć, jasne!

v: Cieszę się bardzo! Przed rozpoczęciem docelowego dyskursu prosiłbym Cię, byś przedstawił się pokrótce naszym czytelnikom.
Z: 
To tak pokrótce: mam na imię Szymon, interesuję się starą muzyką i starą, dobrą motoryzacją. Można powiedzieć, że jestem graciarzem. Mój nick, jak można się łatwo domyślić, pochodzi od Zafiry A OPC z 2003 r., do której po 10 latach bardzo się przywiązałem. Jestem osobą spokojną, sprytną i pomocną. Zawsze staram się pomóc lub znaleźć wyjście z jakiejś sytuacji.

v: Jakie jest Twoje zdanie na temat wielkanocnych znajdziek – jajeczek wielkanocnych? Uczestniczyłeś w zbieraniu? Czy uważasz, że drobna nagroda pieniężna za każdą znalezioną pisankę jest odpowiednia?
Z: 
Osobiście uważam, że znajdźka w postaci jajek wielkanocnych dodała fajnego urozmaicenia na święta. Uczestniczyłem w zbieraniu i zebrałem wszystkie 100 jajek. Mogę powiedzieć, że były naprawdę dobrze ukryte, jednak moim zdaniem losowanie nagrody z jajka było takie sobie. Dlaczego? Ponieważ nie było tego dreszczyku emocji, bo wszystkie nagrody były porównywalne; według mnie losowanie z jajek powinno działać na zasadzie np. nagrody maksymalnej 500$, dwóch średnich porównywalnych, np. 170$, 195$ i najmniejszej 50$.

v: Na spawnach w głównych miastach od niedzieli do wtorku była możliwość samodzielnego rozbicia pisanki, co pozwalało na zdobycie drobnych nagród – pieniędzy, reputacji oraz punktów premium. Myślisz, że to dobra forma drobnego upominku dla graczy?
Z: 
Tak, myślę, że rozbicie jajka na spawnie było bardzo fajnym prezentem na święta z okazji Wielkanocy. Drobne upominki może kokosów nie dały, jednak zawsze to coś.

pFSedLT.png

v: Brałeś udział w Happy Hours? Czy podobała Ci się dodatkowa opcja na pomnożenie swoich zarobków we frakcji bądź w pracy dorywczej?
Z: 
Oczywiście, że brałem udział w wydarzeniu Happy Hours. Jak dla mnie i pewnie dla wielu graczy ProjectRPG dodatkowy procent zarobków dał możliwość zarobienia dobrych pieniędzy w krótkim czasie.

v: W lany poniedziałek również była opcja, by pobawić się z graczami w wirtualnym świecie w oblewanie wodą za pomocą balonów. Korzystałeś z tej opcji ze znajomymi? Jakie masz odczucia związane z tym elementem?
Z: 
Jeśli chodzi o zabawę w lany poniedziałek na serwerze, to nie skorzystałem. Osobiście wolałem spędzić ten dzień z rodziną i znajomymi i pobawić się w prawdziwym życiu, choć jest to fajne urozmaicenie na serwerze związane ze świętami.

v: Bardzo Ci dziękuję za odpowiedzi na moje pytania. Czy zechciałbyś kogoś pozdrowić bądź przekazać naszym czytelnikom jakąś dobrą nowinę?
Z: 
Tak, chciałbym pozdrowić całą administrację ProjectRPG, organizację Midnight Racing i Inspektor Familia.

XGwBbve.png

Kolejnym graczem, który zechciał odpowiedzieć na moje pytania, jest @Szatan656 – Doświadczony Przewoźnik z frakcji San Andreas Transport Corporation.

vgC1HDp.png

v: @v.vacat | Sz: @Szatan656

Sz: Pewnie, chętnie odpowiem na parę pytań.

Sz:
 Dzień dobry, mam na imię Krzysztof i mam 19 lat. Na ogół jara mnie astronomia i dźwiganie ciężarów na pakerni.

Sz:
 Jajka wielkanocne to fajny temat, zawsze lubię uczestniczyć w zbieraniu znajdziek. Na chwilę obecną udało mi się zebrać wszystkie 100. Co do wynagrodzenia – myślę, że jest jak najbardziej adekwatne. Około 15 tysięcy + dodatkowe 10 za wszystkie jest świetną nagrodą.

Sz:
 Oczywiście! Będąc szczerym, nie spodziewałem się tego. Nagroda była lepsza, niż przypuszczałem.

Ln74c6k.png

Sz:
 Naturalnie, brałem udział w Happy Hours. Kto nie lubi dodatkowych pieniędzy? Swój czas spędziłem na początku, sprzedając ryby, a potem na służbie w San Andreas Transport Corporation.

Sz:
 Nie korzystałem jakoś bardzo z balonów z wodą, ale sam dostałem ze trzy razy. Ogólnie fajna rzecz od święta.

Sz:
 Również bardzo dziękuję. Chciałbym pozdrowić: @.Misiek, @TeresaCalcut., @stanislaw., @tadeusz., wszystkich członków Bikini Dolne oraz całą frakcję San Andreas Transport Corporation.

XGwBbve.png

Moim ostatnim gościem jest @InspektorKnucikGracza tego z pewnością możecie kojarzyć z tego, że jest Liderem organizacji Inspektor Familia oraz członkiem biznesu Racing Club, w którym jest Starszym Kierowcą.

vgC1HDp.png

v: @v.vacat | IK: @InspektorKnucik

IK: Hejka! Pewnie, chętnie udzielę odpowiedzi na każde pytanie!

IK: 
Witam serdecznie wszystkich czytających ten artykuł. @InspektorKnucik, Lider organizacji Inspektor Familia oraz Starszy Kierowca w biznesie Racing Club, kłaniam się nisko.

IK: 
Moim skromnym zdaniem jest to fajne i ciekawe urozmaicenie, szczególnie dla graczy, którzy faktycznie lubią takie szukanie stricte dla zabawy, aczkolwiek dla mnie jako starszego gracza, przez swoją powtarzalność, gdy występują one co najmniej 4 razy w roku, są trochę jak odgrzewany kotlet. Samo ich pojawienie się na te święta kompletnie mnie nie zaskoczyło. Mało tego, byłem wręcz pewien, że będą, no i się nie myliłem. Za to na ogromny plusik zasługuje nowy, ciekawy i oryginalny system losowania wartości danej pisanki. Jeśli zaś mowa o zarobkach, to pozostawiają one wiele do życzenia, ale i tak jest o wiele lepiej, zyskując te ~150$ za sztukę, niż jakby z każdą kolejną wartość miała wzrastać o 3$. Co do mojego uczestnictwa w zbieraniu, jak mnie pamięć nie myli, na moment mojej odpowiedzi zebrałem ich 24 przez najzwyklejszą nudę lub przez czysty przypadek. Podsumowując, szukanie owych znajdziek mogę polecić osobom, którym sprawia to frajdę, a nie takim, które robią to czysto zarobkowo. 

IK: 
Uważam, że tak, był to dobry upominek, szczególnie dla tych nowszych graczy. 7,000$, 100PP i 30RP (o ile dobrze zapamiętałem) to taki optymalny prezent dla ludu.

vGn0Frg.png

IK: 
Owszem, brałem udział. Osobiście udało mi się zarobić około 90,000$, gdzie większość to były składowane wcześniej paczki ze strefy DM, ale rajdowiec czy również wcześniej złowione wędką ryby także do tego się przyczyniły. Szczęśliwe godzinki to też już taki świąteczny klasyczek. Jeszcze dodam od siebie, że moim zdaniem obecny system jest o wiele lepszy od tego, jaki został niedawno wymyślony, gdzie przytoczone „Happy Hours” miałyby trwać dłużej, ale miałby być mniejszy %. Czy to zostanie wprowadzone? Nie wiem, zobaczymy w swoim czasie, zobaczymy, jak zagłosują ludzie i zobaczymy, co zadecyduje Administracja RCON.

IK: 
Z balonika z wodą skorzystałem tylko dwa razy: raz obrzuciliśmy się z przypadkową osobą na spawnie w Los Santos (nie pamiętam Twojego nicku, ale jeśli to czytasz, to pozdrawiam cieplutko), a drugi raz, również na spawnie w Los Santos, chciałem obrzucić @InspektorDzordzo, lecz niestety wyszła moja ułomność i nie trafiłem go ani razu. Moja opinia na ten temat jest bardzo pozytywna. Cieszę się, że ta już zapomniana i potępiana w dzisiejszych czasach tradycja jest podtrzymywana dzięki takim smaczkom na naszym serwerze.

IK: 
Również serdecznie dziękuję za możliwość udzielenia wywiadu. Przede wszystkim cieplutko pozdrawiam Ciebie i wszystkich czytelników, do tego wszystkich moich przyjaciół i nieprzyjaciół, a także fanów i hejterów. Miłego dzionka!

KsDF6Sj.png

Dziękuję Wam, moi drodzy, za zapoznanie się z treścią mojej publikacji! Jakie jest Wasze zdanie na temat tej aktualizacji? Zostawcie po sobie ślad w komentarzach! Zapraszam Was do zapoznania się z twórczością pozostałych członków Redakcji Prasowej Project News! Do następnego!

NFAS945.png

Dla Redakcji Prasowej Project News:

jXqUZf5.pngIE1EcvT.png

Edytowane przez Veirdness
  • Super 12

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.