Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

teegarden
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Login: <teegarden>
Nick(i) oskarżonego(/ych): <Martin*>
Powód skargi: <Zaniechanie obowiązków moderatorskich, brak reakcji na mowę nienawiści>
Data zdarzenia: <04.04.2026 ok. 02:30>
Dowody: https://www.dropbox.com/scl/fi/zkpi9qr4eyuwq4ti9pzu6/Grand-Theft-Auto-San-Andreas-2026.04.04-02.14.25.03.DVR.mp4?rlkey=4cbsv5dc9crnco3rhhyipywiv&st=3yhxc8k5&dl=0 https://www.dropbox.com/scl/fi/l1rn242g622zl0mcjnt9m/Grand-Theft-Auto-San-Andreas-2026.04.04-02.21.31.04.DVR.mp4?rlkey=a2g3aegaya62qn77itkpbgl6b&st=d600jlr4&dl=0  >
Opis sytuacji: <Gracz Maciej używał haseł rasistowskich na vc tj. "yo my nigga" "żydzi do gazu" oraz wprost oświadczył, że cieszyłby się gdyby wyzywana przez niego osoba w internecie popełniła samobójstwo bo nie zasługuje na życie, skoro dotyka ją hejt w internecie. Moderator mimo, że uczestniczył w rozmowie z graczami to nie zareagował w sposób należyty na żadne z przytoczonych tekstów a mało tego, widać, że niektóre go bardzo rozbawiły co sugeruje napisane przez niego "xd" na jednym z materiałów>

• Super 2
  • Haha 9
  • WOW! 2

Witam. Nie ulega wątpliwościom, że popełniłem tutaj błąd. Chciałbym jednak przedstawić sytuację z mojej perspektywy, aby po analizie wyjaśnić, z czego ten błąd prawdopodobnie wynikał. 

Cała sytuacja miała miejsce dość późno, a pierwotnie tłumaczyłem innej osobie zasadność jego kary i rozmawialiśmy na różne tematy, m.in. o innych grach, czy ostatniej propozycji odnoszącej się do "usunięcia" braku kultury. W międzyczasie robiłem coś innego na drugim ekranie, a sama rozmowa miała dość luźny charakter. Oczywiście odpisywałem wskazanym graczom, którzy prowadzili ze sobą dyskusję, jednakże nie przywiązywałem do tej rozmowy zbyt dużej uwagi. Zmęczenie, wynikające z późnej godziny oraz moje rozkojarzenie, prawdopodobnie spowodowało brak reakcji na wypowiedziane nieodpowiednie teksty przez jednego z graczy. Same teksty nie były do nikogo personalnie skierowane, jednakże nie oznacza to, że takie wypowiedzi powinny być tolerowane. 

Oczywiście powyższe wyjaśnienie nie tłumaczy mojej bierności w tej sytuacji i nie mam nic na swoje usprawiedliwienie. Nie pozostaje mi nic innego jak przeprosić za zaistniałą sytuację, w tym brak zachowania odpowiedniej reakcji na łamanie regulaminu. W kwestii ostatniego zdania tej skargi miało to inny kontekst w tej sytuacji i prosiłbym, aby nie przyklejano mi takiej łatki. Wierzę, że Administracja RCON dobrze zna moje podejście do pełnienia funkcji administracyjnych i wie, jak w dalszym ciągu przykładam się do tej roli. Błędy zdarzają się każdemu, a moja reakcja - choć bardziej jej brak, nie była celowym zabiegiem. Na pewno wyciągnę wnioski z tej sytuacji i będę bardziej zwracał uwagę w takich sytuacjach.

• Super 16
  • Złość 1
  • Haha 1

Co do sytuacji z napisaniem przez Ciebie "xd" nie wiem w jakim innym kontekście mogłes to pisać, ale z mojej perspektywy wyglądało to tak, że padło określenie obraźliwe, a ty jedyne co napisałeś to "gościu" a potem "xd", myślałem że uchwyciłem to na nagraniu, ale jednak zabrakło kilka sekund, nie zmienia to faktu, że w logach można to łatwo sprawdzić. To nie tak, że padło jedno obraźliwe zdanie, co byłoby wtedy zrozumiałe, że mogłeś tego nie zauważyć/ usłyszeć, bo padało ich w tej rozmowie kilka na przestrzeni kilku minut, więc moim zdaniem to jest trochę naciągane. Natomiast na pewno pochwalam przyznanie się do błędu, niezależnie od intencji i czekam na wypowiedź RCON. 

• Haha 6

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.