Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na [Dawerty] - oskarżony przez [Endriko]

ayrtonsenna
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick pracownika: Dawerty
Data zdarzenia:  29.03.26
Opis zdarzenia: Parking BB tam gdzie sobie można zaparkować za darmo i pójść na szambiarza, czy kuriera. Auto było zaparkowane prawidłowo. W liniach, prosto. Auto odholowane bez powodu. Żądam zwrotu 500$. Co ja moge zrobić, że patriot to duży samochód, ale mimo to stał prawidłowo.

Dowody: dowod-patriot.thumb.PNG.651be6b9454c6d3ef6ee9c6959bc5ad3.PNG

• Super 1
  • Haha 1

Uszanowanie, z tej strony Starszy Inspektor Dawerty.
Pojazd marki Patriot został odholowany w 100% prawidłowo według mojej opinii, dowód na to podsyłam w poniższym screenie na temat tego wykroczenia.
Szybko objaśniam, prawidłowo zaparkowany pojazd znajduje się na parkingu płatnym bądź też publicznym stojąc w liniach do tego wyznaczonych, twój pojazd natomiast się w nich nie zmieścił bo jak sam podkreśliłeś Patriot to duży samochód, gdyby to jednak zależało tylko ode mnie tego dnia wszystkie pojazdy z tego parkingu trafiłyby na parking policyjny, z tym samym powodem lecz ze względu na oburzenie wśród graczy wybrałem te auta, które kompletnie nie mieściły się w swoich miejscach. Według mnie parking powinien być traktowany jako tylko i wyłącznie parking dla jednośladów oraz quadów ponieważ w liniach tylko tego typu pojazdy są w stanie się zmieścić. Dodając kolejny fakt parkujecie tam pojazdy by udać się na prace dorywcze szambiarza czy też kurier, pragnę nadmienić iż obok tych prac znajdują się dwa parkingi płatne z wystarczająca ilością jak i szerokością miejsc parkingowych aby takowy pojazd zmieścić, a przy aktualnych zarobkach 320$ za 8h postoju jest to śmieszna kwota gdybyś tam postąpił prawdopodobnie byśmy tutaj nie pisali a twój pojazd nie trafiłby do parkingu policyjnego. 

Podsumowując, nie zamierzam zwracać gotówki ponieważ pojazd został odholowany według mnie prawidłowo, a dany parking powinien zostać oznaczony jako parking dla jednośladow z wyjątkiem quadów, ponieważ żaden z pojazdów nie jest w stanie się zmieścić w 100% w dwie żółte linie. Życzę spokojnego wieczoru oraz liczę, że przestaniesz tam parkować i zaczniesz korzystać z parkingów przy pracach dorywczych 🙂

image.png

Edytowane przez Dawerty
  • Haha 4
  • Nie lubię tego 1

W tych liniach nawet sultan sie nie mieści więc pewnie większość pojazdów powinno stamtąd zniknąć i cyk 500$ dla kierowców. Jester też stoi krzywo. To co? Faworyzacja, bo ktoś ma Patriota więc powinno go być stać na parking za 320$ to można go odholowywać i niech buli 500$. A Sultany i Jestery mogą stać krzywo lub poza liniami. Może niech Rconi zagrodzą teren. A nie taka sytuacja, że są linie, zaparkujesz a i tak ci odholują auto.

Sultan:

mta-screen_2026-03-30_15-16-50.thumb.png.b546fc7354e6acd9b300ed2324447cc6.png

Jester:

mta-screen_2026-03-30_15-17-46.thumb.png.2a905fa660119c04903b4b5af2d8c432.png

• Haha 2
  • Lubię to! 1

Dobrze odpowiadając również na twoje oskarżenia na temat faworyzacji, podkreślę wpierw fakt iż wskazanych pojazdów wczoraj nie było zatem pojawiły się dziś, Oczywiście, że je również bym zabrał na parking policyjny, jak już pisałem pozostawiłem te pojazdy, które chociaż obchodząc dookoła byłem w stanie zauważyć linie wokół nich lecz nie pod nimi, w tym wypadku jeśli zaparkowanie pojazdem w liniach sprawia ci trudności przenosimy się na inny parking, bo w takim wypadku na każdym parkingu moglibyśmy stawać na dwóch miejscach bez konsekwencji?

Liczę iż CZF sprecyzuje ten parking na temat , które pojazdy powinny tam parkować.

Edytowane przez Dawerty
  • Auć 1

Uszanowanie, Kierownik CeglaXD,

Po odpowiednim zanalizowaniu sytuacji, postanowiliśmy sprecyzować zasady parkowania co do tego parkingu, co jest już widoczne w temacie CZF. Niestety pojazd był za duży, jednakże teraz nic nie będzie stało Ci na przeszkodzie, aby stanąć w tym miejscu, gdyż linie parkingowe nieobowiązują, jedyny wymóg to pozostawienie pojazdu w wyznaczonej strefie. Przepraszamy za niedociągnięcia w tej sprawie, kwota została już Ci zwrócona, co podsyłam poniżej. Skargę traktuję za zrealizowaną.

x1l708i.png

• Super 3
  • Haha 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.