Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na Black_Bear

Tengrg_Powell
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 6675
Login: GRYGU
Nick oskarżonego: @Black_Bear
Powód skargi: Omijanie kary serwerowej w postaci perm-bana nałożonego dwa lata temu poprzez zmianę "tożsamości"
Data zdarzenia: -
Dowody: Wszystko podzielę na wątki i dowody dołączę w dokładnym opisie sytuacji.

Opis sytuacji: Witam. Chciałbym złożyć skargę na gracza @Black_Bear w związku z trafionym podejrzeniem i przeanalizowaniem historii tego człowieka na scenie MTA. Dlaczego decyduje się na tak chamski i wycelowany w kierunku tego człowieka ruch? To proste, gracz nie jednokrotnie wygrażał się w kierunku graczy serwera ProjectRPG na swoich transmisjach na tiktoku grożąc ciężkim uszczerbkiem na zdrowiu, pobiciem a nawet śmiercią w związku z czym nie mogłem sobie odmówić próby wyeliminowania ze społeczności tego typu jednostki kiedy tylko pozyskałem informacje że być może gracz zmienił tożsamość i łamie obecnie regulamin omijając nadaną karę. Przedstawię poniżej po kolei jak wyglądał proces mojego dotarcia do sedna sprawy i strzału w dziesiątkę w postaci jednoznacznego dowodu na ww. zarzut. 

Punkt 1: Pozyskanie informacji na temat możliwej zmiany tożsamości przez ww. gracza.

Spoiler

Jakiś czas temu na serwerze miał miejsce spory zlot na rondzie w LS w którym udział brało też SAPD. Pojawił się na nim oskarżony który prowadził w międzyczasie transmisje LIVE którą oglądałem na drugim ekranie i znacznie komentował wielu graczy, poniżając ich, wygrażając się i wywyższając na tle innych, normalnych graczy. Nie pozostałem wtedy obojętny i w ramach odwetu za chamstwo kierowane w kierunku innych ludzi zrobiłem prześmiewczy gif, który do dziś jest wysyłany na discordzie serwerowym w którym to nasz oskarżony odgrywa w formie RP klepanie w tyłek jednej dziewczyny która też jest graczem serwera. Po tym gdy udostępniłem tego gifa odezwał się do mnie jeden z graczy a konkretniej @antyukraina.ru który zasugerował mi że tak jak on nie lubię Black_Beara, co było błędną interpretacją z jego strony bo tak naprawdę nawet gościa nie znałem i nie koniecznie interesowało mnie jego życie a gif który zrobiłem był jedynie formą porównawczą do tego w jaki sposób odnosi się do graczy dojrzały człowiek a co robi w między czasie sam. Nie mniej jednak zamieniłem z tym graczem kilka zdań, pośmialiśmy się z gróźb śmierci, zlokalizowania, wysłania kogoś na SOR itp i po wymianie kilkunastu wiadomości właśnie puścił mi info o tym że on zna tego człowieka, wymienił jego inny nick i że on omija bana. Temat jednak ucichł bo ten zlot to był z miesiąc temu bo nie interesowało mnie że ktoś tam mi obcy omija sobie bana, jest takich osób masa więc nawet tego tematu nie drążyłem. Nie mniej jednak po ostatnich wydarzeniach, dalszej toksyczności ze strony gracza w kierunku często niepełnoletnich graczy którzy nie do końca potrafią takie groźby wyśmiać i mogą realnie się obawiać, postanowiłem przeanalizować dokładnie sprawę, potwierdzić czy jest tak naprawdę w celu ewentualnego napisania skargi i dojść do prawdy którą udało mi się odkryć. 

Punkt 2: Po uzyskaniu informacji pierwsze podejrzenia

Spoiler

Wtedy wiedziałem tylko tyle że gracz @Black_Bear wcześniej znany jako @Mr.DubayShake omija bana nie tylko tu ale również na konkurencyjnym serwerze. Na pierwszy rzut oka od razu wiedziałem że muszę prześledzić profil tej osoby bo wyświetliła mi się lampka po tym gdy zobaczyłem zdjęcie w tle tego gracza na multikoncie. Otóż, na swoim starym koncie miał ustawione tło na którym był sznur, związany wiadomo w jakim celu i w formie czarno białego zdjęcia co od razu uruchomiło mi zieloną lampkę patrząc na to że większość repostów gracza Black_Bear na tiktoku jest nakierunkowanych w stronę odebrania sobie życia. Wiedziałem wtedy że nawet jeśli to nie ta sama osoba, to przejawia się tutaj podobny motyw i nie należy sprawy odkładać a więc zacząłem dokładnie analizować wszystkie serwery, profile i łączyć powoli kropki. 

Punkt 3: Pierwszy celny strzał i potwierdzenie podejrzeń

Spoiler

Kiedy przeglądałem profile na kilku serwerach, analizowałem każdy post, ruch na forum trafił mi się taki kąsek(zdjęcie dołączone na dole) już wtedy wiedziałem że mam 100% pewności ale muszę znaleźć coś co potwierdzi zmianę tożsamości bo na podstawie tylko tych dwóch "połączonych kropek" administracja nie będzie mogła podjąć kroków a dostępu do IP, serialów i lokalizacji z których logował się gracz nie mam i miał nie będę. 

5mVQmPZ.png

Punkt 4: Dotarcie do nagrania i decyzja o podjęciu kroków w postaci skargi.

Spoiler

Po dłuższym czasie zauważyłem że nie wyświetla mi wszystkich postów na konkurencyjnym serwerze bo nie jestem po prostu zalogowany więc postanowiłem stworzyć konto i tak otworzyło mi dostęp do każdego komentarza i założonego przez ww. gracza tematu. Wtedy właśnie trafiłem nagranie które w 100% potwierdza że pan @Black_Bear to tak naprawdę @Mr.DubayShake który najpewniej zmienił swoje urządzenia, IP i dalej korzysta z serwera mimo permametnej blokady. 

Po kolei: Tutaj profil na konkurencyjnym serwerze
i8pmcVa.png
vLJBgC0.png

A tutaj nagranie które trafiłem w dwóch wersjach: 1) Wersja oryginalna + 2) Wersja która wskazuje na to że nie jest to nagrane AI ani podrobione a to czyste fakty.

1) https://imgur.com/a/3fcmpS3
2) https://imgur.com/a/q0dey6b

Proszę o ocenzurowanie linku przez administracje jeśli mimo tego że jest to załączony dowód łamie on regulamin abym nie został ukarany.

Punkt 5: Podsumowanie

Spoiler

Głosem końcowym w mojej ocenie dostarczyłem wystarczające dowody na to że jest ta sama osoba nie tylko poprzez identyczny głos ale i powiązanie w pkt 3. Proszę dodatkowo o przeanalizowanie logowań tych dwóch graczy oraz podjęcie kroków jeśli administracja zgodzi się ze mną (chociaż chyba nie ma wątpliwości) w celu ewentualnego wyeliminowania nie tylko toksycznego szkodnika który życzy śmierci innym ludziom ale i również osoby która dostęp do serwera ma zablokowany i omija swoją karę. 

A tobie @Black_Bear w porównaniu do tego czego ty życzysz innym, życzę dużo zdrowia i przede wszystkim wytrwałości. Czas odejść od komputera jak w wieku 30 lat życzysz śmierci młodocianym ludziom i co drugi tiktok którego repostujesz jest nakierowany na samobójstwo. Jako osoba która działa z takimi ludźmi, często gęsto udzielając pomocy i przerobiła już kilka takich osób w życiu nie jestem w stanie zrozumieć tego, jaki masz cel że skoro jest tak źle to nie szukasz wsparcia wśród nas i kolegów a jedynie tworzysz sobie nowych wrogów. Nie będę prawił ci morałów bo od tego nie jestem nie mniej jednak, życzę powodzenia i dużo zdrowia! 

PS. Wybaczcie że rozpisałem to tak zamiast po prostu napisać omijanie bana i wkleić dowód ale moim celem było również podkreślenie tego że nie bez powodu zdecydowałem się tą sprawę przeanalizować a moim celem nie jest zrobienie koło "du*y" losowej osobie tylko dotarcie do sprawiedliwości i wyeliminowanie zagrożenia wśród młodych, niedoświadczonych życiem graczy. 

Dowód na poinformowanie gracza o skardze: Oznaczenie gracza w skardze.

• Super 28
  • WOW! 2

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.