Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na TheDreamer

Terrorysta.
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 19061
Login: PaToReQ
Nick oskarżonego: TheDreamer
Powód skargi: Brak kompetencji jak na swoje stanowisko + przedłużanie rozmowy w celu ukarania
Data zdarzenia: Przed chwilką
Dowody: Logi na dole
Opis sytuacji: Witam, zdarzyła się taka sytuacja, że jechałem sobie rowerkiem na DM pod prąd bo kamere miałem w inną strone, jechał wtedy buritto gracz InspektorKnucik wjechał we mnie i dachował. Nagle po paru minutach otrzymuje  warna by zapłacić za szkody. Kiedyś jak wjechałem w rowerek który jechał na DM pod prąd, to ja otrzymywałem prawko z powodem celowego VDM to i tamto, teraz ja tak zrobiłem bo kamere mialem odwróconą i otrzymałem bana. Chciałem porozmawiać sobie z administratorem na ten temat, jak to wygląda wyrażając przy tym brak chęci zapłaty argumentując to moimi doświadczeniami z gry (czyli prawko za vdm rowerka jadacego pod prąd). Ten administrator jakiś śmieszny, nie chciał ze mną o tym porozmawiać by mi fajnie jak na taką role przystaje wytłumaczyć co i jak, daje mi polecenie bym zapłacił do 18.17 inaczej ban, no już bez przesady to ma być serwer i administracja dla graczy czy jakiś komunizm panujący, że gracze są po to by ich banować. Nie wiem troche beka z was, co raz mniej graczy na tym serwerku to pasuje jeszcze zmniejszyć liczbe bo jakiś (cenzura) admin sie poczuwa. 
Dowód na poinformowanie gracza o skardze: Nie zamierzam sobie psuć nerwów pisząc do tego chłopaczka który uniemożliwił mi dzisiejsze fajne spędzanie czasu na strefie DM + popsuł mi liste kar. 

Logi rozmowy

Spoiler

[2026-03-27 18:13:06] [Output] : Gracz GenXersiNo otrzymał ostrzeżenie od TheDreamer (web), powód: Zapłać za uszkodzenia 100$ dla gracza o id 34 (dowód dostarczony administracji).  
[2026-03-27 18:13:06] [Output] :  
[2026-03-27 18:13:06] [Output] : Otrzymałeś ostrzeżenie!
[2026-03-27 18:13:06] [Output] : Powód: Zapłać za uszkodzenia 100$ dla gracza o id 34 (dowód dostarczony administracji).  
[2026-03-27 18:13:06] [Output] : Nadane przez: TheDreamer

[2026-03-27 18:13:45] [Output] : >> [20] TheDreamer: a za to prawko jest?
[2026-03-27 18:13:51] [Output] : << [20] TheDreamer: Nie.
[2026-03-27 18:13:53] [Output] : >> [20] TheDreamer: to co
[2026-03-27 18:14:06] [Output] : << [20] TheDreamer: Zapłąc to nic więcej nie bedzie
[2026-03-27 18:14:13] [Output] : >> [20] TheDreamer: a jakie konsekwencje są tego
[2026-03-27 18:14:22] [Output] : >> [20] TheDreamer: ja jechalem nie patrzylem kamera przed siebie
[2026-03-27 18:14:30] [Output] : >> [20] TheDreamer: i sie stalo
[2026-03-27 18:14:44] [Output] : << [20] TheDreamer: Daję Ci czas do 18:17 na wykonanie przelewu.
[2026-03-27 18:14:45] [Output] : >> [20] TheDreamer: skoro nie prawko to co? ban?
[2026-03-27 18:14:57] [Output] : >> [20] TheDreamer: a ja chce wiedziec, co za to dostane, to nie byla zamierzona akcja
2026-03-27 18:15:10] [Output] : << [20] TheDreamer: Jechałeś pod prąd, nie musiała być zamierzona.
2026-03-27 18:15:24] [Output] : << [20] TheDreamer: Wyrządziłeś szkody, dostałeś polecenie zapłacić za nie.
[2026-03-27 18:15:43] [Output] : << [20] TheDreamer: Pomijając, że gracz sam chciał się z Tobą dogadać.
[2026-03-27 18:15:46] [Output] : >> [20] TheDreamer: no jechalem pod prąd rowerkiem, jak taranowalem rowerek ktory jechal pod prad dostalem prawko za
[2026-03-27 18:15:48] [Output] : >> [20] TheDreamer: vdm itp
[2026-03-27 18:16:03] [Output] : >> [20] TheDreamer: nie, ten gracz nie bedzie sie ze mna dogadywał bo ja z takimi dziecmi nie rozmawiam
[2026-03-27 18:16:30] [Output] : >> [20] TheDreamer: czemu na tym serwerze nie macie jednego regulaminu, konsekwencji tylko jedni robia tak drudzy
[2026-03-27 18:16:32] [Output] : << [20] TheDreamer: Jeżeli nie zapłacisz dla gracz otrzymasz bana. Tak jak pisałem masz czas do 18:17
[2026-03-27 18:16:35] [Output] : >> [20] TheDreamer: inaczej, jedni sa karani drudzy nie
[2026-03-27 18:16:40] [Output] : >> [20] TheDreamer: a jaki powód bana?
[2026-03-27 18:16:56] [Output] : >> [20] TheDreamer: + czemu 100$ akurat jak karoserie juz miał rozwaloną
[2026-03-27 18:16:58] [Output] : >> [20] TheDreamer: powiedz mi
[2026-03-27 18:17:07] [Output] : >> [20] TheDreamer: to buritto nie infernus
[2026-03-27 18:17:27] [Output] : >> [20] TheDreamer: halo
[2026-03-27 18:17:56] [Output] : ✖ Nie posiadasz tyle gotówki!
[2026-03-27 18:17:59] [Output] : ✔ Pomyślnie wysłano 72.00$ do gracza InspektorKnucik!
[2026-03-27 18:18:03] [Output] : >> [20] TheDreamer: 72 mam
[2026-03-27 18:18:04] [Output] : >> [20] TheDreamer: dalem mu
[2026-03-27 18:18:17] [Output] : << [20] TheDreamer: Kara bana dlatego bo nie moge zabrać Ci prawka na rower, co do 100$
[2026-03-27 18:18:29] [Output] : ⓘ Broń uległa uszkodzeniu. Zebrałeś 20$ ze zwłok.
[2026-03-27 18:18:34] [Output] : ✔ Pomyślnie wysłano 20.00$ do gracza InspektorKnucik!
[2026-03-27 18:18:35] [Output] : << [20] TheDreamer: Takie dostałeś polecenie, skoro go nie potrafisz wykonać, to widzimy się jutro na serwerze.
[2026-03-27 18:18:43] [Output] : Gracz GenXersiNo został zbanowany na 1 dzień przez TheDreamer (web), powód: Spowodowanie kolizji rowerkiem, brak chęci zapłaty (dowód dostarczony administracji))
[2026-03-27 18:18:43] [Output] : ----------------------------
[2026-03-27 18:18:43] [Output] : Zostałeś zbanowany!
[2026-03-27 18:18:43] [Output] : Nakładający karę: TheDreamer
[2026-03-27 18:18:43] [Output] : Wygasa: 2026-03-28 18:18:43
[2026-03-27 18:18:43] [Output] : Powód: Spowodowanie kolizji rowerkiem, brak chęci zapłaty (dowód dostarczony administracji))
[2026-03-27 18:18:43] [Output] : Apelacja od bana: ProjectRPG.pl
[2026-03-27 18:18:43] [Output] : ----------------------------

Dodając na końcu coś fajnego ciekawego, widział dreamer przed banem ze pisze mu wiadomosci takie jak:
[2026-03-27 18:18:03] [Output] : >> [20] TheDreamer: 72 mam
[2026-03-27 18:18:04] [Output] : >> [20] TheDreamer: dalem mu
Przepraszam również z góry za brak powagi z mej strony, ale nie źle mnie zirytowała przedstawiona sytuacja. Ciekawe kto za słuchawki zapłaci.

• Super 3
  • Haha 10
  • Lubię to! 1

Witam, w zasadzie nie bardzo rozumiem do czego mam się tu odnieść? Tak jak napisałeś jedziesz pod prąd rowerkiem powodując przy tym kolizje z graczem. Gracz sam chce się z tobą dogadać, na co Ty mu odpowiadasz "blokuje cie". Teoretycznie skoro nie chciałeś się dogadać z graczem to nie musiałem Ci wcale dawać szansy na zapłatę. Stwierdziłem wiec że nadam Ci ostrzeżenie i liczyłem, że na tym zakończymy całą sprawę.

Zamiast tego wykłócasz się, mimo, że do winy się przyznajesz. Dostałeś polecenie wykonania przelewu (warn), ze względu na zbędną dyskusję dałem Ci też czas, żeby nie marnować go sobie jak i Tobie na dalszą zbędną dyskusje. Oczywiście po czasie przelałeś 72$ natomiast miałeś przelać 100$. W tym momencie uznałem też, że skoro wolisz jednak iść w zapartę to nie widzę podstawy do dalszego przepychania się i zwyczajnie postanowiłem Cię ukarać. 

I tak jeszcze tłumacząc twoje rzekome prawko za "taran rowerka jadącego pod prąd". Jeżeli taka sytuacja miała miejsce to mogłeś śmiało napisać apelacje od kary lub nawet skargę na członka administracji, bo sam nie wyobrażam sobie, żeby taka sytuacja mogła mieć miejsce. 

Ode mnie tyle, życzę miłego dnia/wieczoru. 🙂

Edytowane przez TheDreamer
  • Super 12
  • WOW! 1

Napisano (edytowane)

Tak, właśnie tak mu odpisałem że go blokuje, bo cała organizacja bez wyjątku jeśli chodzi o InspektorFamilia pisze reporty o najdrobniejsze rzeczy byle by ktoś miał muta. Stąd też napisałem mu wprost że go blokuje. Końcowo nie przelałem mu 72$ tylko 92$ z powodu braku więcej pieniędzy w gotówce, co widać w logach po zabiciu bota na DM. Ta rozmowa na serwerze to ledwo pod kłótnie podchodzi, tylko rozpoczęcie dyskusji i pytań, na które nie chciałeś odpowiedzieć i porozmawiać z graczem ProjectaRPG. Nawet teraz podkreślasz swoje ignoranckie zachowanie pisząc coś o marnowaniu czasu. Ty będąc na randze Administratora powinieneś rozmawiać z graczami, szczególnie takimi których chcesz ukarać by wyjść do porozumienia obu stron. Dla ciebie to komenda, dla mnie stracony dzień na tym serwerze bo ci sie uwidziało robić mi jakieś rozkazy jakbyś był moim władcą czy coś podobnego. Nie rozciągając tematu, skarga tyczy się twojego podejścia, które było bardzo nie fajne, oraz miało negatywne nastawienie do mnie z twojej strony. Jak byś pomyślał, to też jest wina kierowcy który nie zachował odpowiedniej ostrożności. Mogę ci na koniec podziękować za ostatnie twoje zdanie. Od dziś widząc inspektora jadącego na rowerku będę wjeżdżał w niego jakimś rozwalonym boxem życząc sobie 100$ od niego, jeśli mi nie da będzie banowany bo przecież jest sprawiedliwość w tej gierce. Życzę wam miłego wieczorku, poza tobą Dreamer i inspektorzy.

Edytowane przez GenXersiNo
  • Super 3
  • Haha 9

37 minut temu, GenXersiNo napisał:

Tak, właśnie tak mu odpisałem że go blokuje, bo cała organizacja bez wyjątku jeśli chodzi o InspektorFamilia pisze reporty o najdrobniejsze rzeczy byle by ktoś miał muta.

Drogi graczu, nie rozumiesz jednej rzeczy nawet jeżeli pisze reporty, to spowodowałeś kolizje i to wszystko. Wystarczyło w tej sytuacji zapłacić za szkody które wyrządziłeś i byłoby po problemie.

38 minut temu, GenXersiNo napisał:

Końcowo nie przelałem mu 72$ tylko 92$ z powodu braku więcej pieniędzy w gotówce, co widać w logach po zabiciu bota na DM.

Dostałem informacje od gracza o przelaniu 72$, zamiast prowadzić dyskusję mogłeś w ten czas śmiało dobiec do bankomatu wypłacić gotówkę i nie byłoby problemu.

40 minut temu, GenXersiNo napisał:

Ta rozmowa na serwerze to ledwo pod kłótnie podchodzi, tylko rozpoczęcie dyskusji i pytań, na które nie chciałeś odpowiedzieć i porozmawiać z graczem ProjectaRPG. Nawet teraz podkreślasz swoje ignoranckie zachowanie pisząc coś o marnowaniu czasu. Ty będąc na randze Administratora powinieneś rozmawiać z graczami, szczególnie takimi których chcesz ukarać by wyjść do porozumienia obu stron.

Dla mnie ta rozmowa to była kompletna strata czasu. Tym bardziej w momencie kiedy i Ty i gracz który zgłaszał mi sprawę piszecie do mnie w jednym momencie. Jeżeli miałeś pytania to śmiało mogłeś je zadać po wykonaniu przelewu wtedy odpowiedziałbym na każde twoje pytanie.

43 minuty temu, GenXersiNo napisał:

ci sie uwidziało robić mi jakieś rozkazy jakbyś był moim władcą czy coś podobnego

To zadam Ci inne pytanie, ile mam czekać na przelanie 100$? 10 minut, 15, czy może całą godzinę. Wyznaczam Ci czas, żeby zbędnie nie zajmować swojego czasu takim sprawdzaniem czy wykonałeś przelew czy też może nie. Dostaje jasne dowody które ukazują twoją winę więc jako członek administracji mam prawo wydać Ci polecenie w tym wypadku za pomocą ostrzeżenia, że masz zapłacić graczowi.

46 minut temu, GenXersiNo napisał:

Jak byś pomyślał, to też jest wina kierowcy który nie zachował odpowiedniej ostrożności.

Na nagraniu kierowca nie miał nawet możliwości zareagować, a nawet gdyby mógł zareagować wina i tak byłaby po twojej stronie. Jedziesz pod prąd, tłumaczenie się tym, że patrzyłeś się za siebie to żadne tłumaczenie.

47 minut temu, GenXersiNo napisał:

Od dziś widząc inspektora jadącego na rowerku będę wjeżdżał w niego jakimś rozwalonym boxem życząc sobie 100$ od niego

Dla twojej wiadomości, Speedvan wizualnie był naprawiony. Drogi graczu, celowy taran innego gracza nie jest i nie będzie tolerowany na serwerze. Uprzedzając też twoje pytanie czy jeżeli będzie jechał pod prąd to też możesz to zrobić? Odpowiedź masz wyżej.

• Super 8
  • Haha 1

Dla ciebie rozmowa to strata czasu, dla mnie była ona bardzo ważna by na przyszłość wiedzieć co jest co, dzięki tej rozmowie wiem, co robić z rowerkami jadącymi pod prąd i wyłudzać pieniądze. Szkoda tylko, że za tą rozmowę zapłaciłem banem 😕 czemu wtedy nie napisałeś mi na pm że za taran rowerka jadącego pod prąd nie ma żadnej kary, tylko po fakcie odpowiadając na skargę? Tylko na tym głównie zależała mi rozmowa na serwerze. Odnosząc się do czekania kiedy mi dać bana, było mnie pierw uświadomić jak sytuacja wygląda bo ci pisałem jak to wygląda z mojej strony. 

To jest coś typu 

Admin: Dostaniesz muta za brak kultury 

- czemu jak za brak kultury nie ma mute ani nic  (zakładając że za BK nie było kar) 

Admin: (brak odpowiedzi tylko jakiś tam rozkaz) ...

Też admin w skardze na niego finalnie odpowiada graczowi że już za to nie ma kary. 

Miałem parę sytuacji za taran rowerka jadącego pod prąd, taran pojazdów i aut. Pamiętam dobrze też jak kupiłem longa, spytałem się czy za taranowanie graczy pod prąd jest kara, dostałem odpowiedź że tak, kara jest twoja, on może dostać tylko za jazdę pod prąd. Przekładając to na dzisiejszą sytuację, ja bym kary nie dostał (prawka) bo to był rower. 

• Super 2
  • Haha 6

Przytoczę tu kilka z twoich pytań lub zbędnych odpowiedzi:
- a za to prawko jest?
- a jakie konsekwencje są tego
- ja jechalem nie patrzylem kamera przed siebie
- i sie stalo
- no jechalem pod prąd rowerkiem, jak taranowalem rowerek ktory jechal pod prad dostalem prawko za
- nie, ten gracz nie bedzie sie ze mna dogadywał bo ja z takimi dziecmi nie rozmawiam
- czemu na tym serwerze nie macie jednego regulaminu, konsekwencji tylko jedni robia tak drudzy

Oczywiście pojawiły się też inne pytania, na większość pytań Ci odpowiedziałem. Dlaczego piszę, że na większość? Bo nie widziałem sensu odpowiadać chociażby na takie pytania:
- a jaki powód bana?
- + czemu 100$ akurat jak karoserie juz miał rozwaloną

Odpowiedziałem na pytania które zadałeś i które dotyczyły tamtej sprawy. 

14 minut temu, GenXersiNo napisał:

Odnosząc się do czekania kiedy mi dać bana, było mnie pierw uświadomić jak sytuacja wygląda bo ci pisałem jak to wygląda z mojej strony. 

Od samego początku wiedziałeś o jaką sytuację chodzi, więc w zasadzie nie miałem w czym Cię uświadomić. 

Ze względu na to, że wszystko co dotyczyło tej sprawy zostało już wyjaśnione, to nie mam zamiaru więcej się wypowiadać. 

• Super 7

Ja z tobą dyskusji nie zamierzam prowadzić już, idę wypić piwko, zrelaksować się, a tobie jednak życzę miłej nocy i wszystkiego dobrego. Ochłonąłem ale brak kompetencji tutaj był. Czekam na kochanego Skaya Zebrę Jatora. Innych rconow nie darzę sympatią chyba że św. Pamięci Banana99. Dobranoc 

• Super 3
  • Haha 4
  • Lubię to! 1

Witam to znowu ja, pragnę przytoczyć jeszcze jeden wątek. Mianowicie chciał bym się odwołać od tej kary którą mam w liście kar, z powodu takiego iż przed banem przelałem 90$ z 100$ całej kwoty nie zdąrzyłem przelać bo otrzymałem bana. Pieniądze mimo to zostały przelane w 90%, teraz przelałem 10$ - ✔ Pomyślnie wysłano 10.00$ do gracza InspektorKnucik! kwota została zwrócona w 100%. (dobra zwróciłem wiecej niz 100% bo dalem o 2$ za dużo.)
[2026-03-27 18:17:59] [Output] : ✔ Pomyślnie wysłano 72.00$ do gracza InspektorKnucik!
[2026-03-27 18:18:34] [Output] : ✔ Pomyślnie wysłano 20.00$ do gracza InspektorKnucik!
na swoją obronę mam również to, że po przelaniu tych pieniędzy administrator nie sprawdził ponownie logów tylko po tej kwocie napisał mi: 
[2026-03-27 18:18:17] [Output] : << [20] TheDreamer: Kara bana dlatego bo nie moge zabrać Ci prawka na rower, co do 100$
[2026-03-27 18:18:35] [Output] : << [20] TheDreamer: Takie dostałeś polecenie, skoro go nie potrafisz wykonać, to widzimy się jutro na serwerze.

[2026-03-27 18:18:43] [Output] : Gracz GenXersiNo został zbanowany na 1 dzień przez TheDreamer (web), powód: Spowodowanie kolizji rowerkiem, brak chęci zapłaty (dowód dostarczony administracji))

Jest to bardzo ważny aspekt w tej całej sytuacji, ponieważ słowa "skoro go nie potrafisz wykonać, to widzimy się jutro na serwerze." były bardzo dużym błędem ze strony administratora, ponieważ potrafiłem wpisać komendę /daj lecz zabrakło czasu do całej kwoty z racji że nie miałem gotówki przy sobie, ponieważ grałem na strefie DM. Również liczę na cofnięcie tej kary. 

• Super 2
  • Haha 1
  • WOW! 1

Kara została nadana prawidłowo. Administrator wydał Ci jasną dyspozycję i poinformował o konsekwencjach jej niewykonania. Miałeś wystarczająco czasu, aby udać się do bankomatu, wypłacić gotówkę i przelać pełną kwotę na rzecz poszkodowanego gracza. Hipotetyczny brak zamiaru uszkodzenia pojazdu innego gracza nie zwalnia Cię z odpowiedzialności za wyrządzone mu szkody na skutek niezachowania przez Ciebie ostrożności. 

• Super 5

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.