Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Okiem redaktora na... ostatnią aktualizację na ProjectRPG

v.vacat
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

zT5Em6d.png

M3o7SmR.png

Dzień dobry, drodzy czytelnicy! Z tej strony @v.vacat, Starszy Publicysta z Redakcji Prasowej Project News. W swoim dzisiejszym artykule chciałbym Wam przybliżyć nieco bardziej tematykę ostatniej aktualizacji. Może nie do końca ja, a bardziej wykażą się moi goście, których poprosiłem o zdanie w kilku dość istotnych aspektach, które ostatnia aktualizacja poruszyła. Jesteście ciekawi, co moi respondenci mieli do powiedzenia w tych kluczowych kwestiach ostatniej aktualizacji? Zapraszam do zapoznania się z treścią artykułu do końca!

PA0Cack.png

Ostatnia aktualizacja, którą chciałbym Wam przybliżyć, miała miejsce w minioną niedzielę, 22.03.2026. Aktualizacja poruszyła kilka dość istotnych dla serwera aspektów, które przedstawię Wam w telegraficznym skrócie w podpunktach poniżej. Jako że powyższy wpis nie jest mojego autorstwa, załączam link do oryginalnego posta, którego autorem jest Administrator RCON naszego serwera - @Jator.

• Odświeżenie interfejsu wczytywania serwera.
  • Dodanie balonów widokowych na plaży Santa Maria w Los Santos.
  • Przebudowanie i odświeżenie systemu zdarzeń losowych dla frakcji San Andreas Medical Department.
  • Dodanie nowego modelu bazy dla frakcji San Andreas Fire Department.
  • Odświeżenie modelu pojazdu Nebula oraz dodanie bodykitów do tegoż pojazdu.
  • Wprowadzenie drobnych poprawek i zmian.

Dokładniejszy opis ostatniej aktualizacji

Po tym krótkim wstępie chciałbym Was zaprosić do przeczytania rozmów z graczami naszej społeczności. Pozwoliłem sobie tematykę naszego dyskursu ulokować właśnie w ramach ostatniej aktualizacji.

XGwBbve.png

Moim pierwszym gościem, którego poprosiłem o rozmowę, jest @Jahowski. Z pewnością kojarzycie go z roli Moderatora, Menadżera radia ProjectFM oraz z czynnej służby w San Andreas Police Department.

vgC1HDp.png

v: @v.vacat | J: @Jahowski

v: Dzień dobry! Z tej strony @v.vacat, Starszy Publicysta z Redakcji Prasowej Project News. Czy zechciałbyś odpowiedzieć mi na kilka pytań dotyczących ostatnich aktualizacji, które pojawiły się na ProjectRPG?
J:
 Siemka. Jasne, że tak!

v: Cieszę się bardzo! Przed rozpoczęciem docelowego dyskursu prosiłbym Cię, byś przedstawił się pokrótce naszym czytelnikom.
J:
 Witam Państwa bardzo serdecznie, z tej strony Jahowski. Na serwerze można kojarzyć mnie z kilku różnych funkcji: jestem w radiu ProjectFM (od prawie roku w zarządzie biznesu), we frakcji San Andreas Police Department oraz od niedawna jestem Moderatorem. Można powiedzieć, że w zależności od funkcji raz staram się umilić graczom rozgrywkę, a innym razem ją delikatnie uprzykrzyć, np. poprzez kontrolowanie wagi transportu kontenerów.

v: Co sądzisz o nowym interfejsie występującym podczas wczytywania serwera? Uważasz, że to dobra zmiana?
J:
 Nowy interfejs uważam za udany. Szkoda, że nie można za bardzo nacieszyć się funkcjonalnością podpowiedzi, bo podczas ładowania i tak ma się pokaz slajdów. Jedyne, do czego można by się przyczepić, to że po wczytaniu modeli trafiamy do starego interfejsu; uważam, że gdyby został odświeżony i wyglądał podobnie do ekranu wczytywania, to byłoby superancko.

v: Jakie jest Twoje zdanie o odświeżonym i przebudowanym interfejsie systemu zdarzeń losowych – zasobie poświęconym działaniom frakcji San Andreas Medical Department. Myślisz, że ta aktualizacja urozmaici im dotychczasową rozgrywkę?
J:
 Choć nie miałem okazji zobaczyć działania tego nowego systemu, jestem przekonany, że wpłynie on pozytywnie na funkcjonowanie frakcji i na aktywność jej członków. Zawsze coś nowego pobudza do działania, a jeśli jest ciekawsze i bardziej rozwinięte od starego rozwiązania, to tym bardziej.

Q7Ol3W6.png

v: Chciałbyś mi powiedzieć kilka słów na temat nowej lokalizacji bazy frakcji San Andreas Fire Department? Uważasz, że ta zmiana była potrzebna?
J: 
Nie uważam, żeby była to potrzebna zmiana, jednak jest ona jak najbardziej korzystna. San Andreas Fire Department zyskało znacznie ładniejszy budynek oraz dorobiło się mechanika frakcyjnego. Odnośnie do samej lokalizacji nie mam zdania – dojazd w różne miejsca mapy raczej nie uległ dużym zmianom.

v: Następna aktualizacja z pewnością spodobała się wszystkim fanom motoryzacji. Odświeżenie modelu pojazdu Nebula, dodanie wariantu kombi tegoż pojazdu, ale również dodanie różnorodnych bodykitów odświeżających klasyczny wygląd tego pojazdu. Jakie jest Twoje zdanie na ten temat? Czy zmiana modelu tego pojazdu i dodanie nowych bodykitów zachęciły Cię, by w przyszłości kupić ten pojazd?
J:
 Wygląd pojazdu zmienił się dość znacząco. Wariant kombi wygląda dobrze od tyłu, liftback też jest ciekawym nadwoziem. Przód pojazdu moim zdaniem nie jest najbardziej udaną zmianą, ale we wcześniejszej wersji również nie był porywający. Nie miałem nigdy zamiaru zakupu Nebuli i mimo paru udanych poprawek zamiaru tego nie powziąłem.

v: Również istotnym elementem ostatniej aktualizacji jest to, że frakcja San Andreas Transport Corporation zmieniła stawkę za przelot helikopterem. Koszt tejże usługi po aktualizacji to 100$. Uważasz, że ta zmiana była istotna?
J:
 O ile dobrze pamiętam, usługa przelotu helikopterem San Andreas Transport Corporation kosztowała 100$ już od dość dawna, więc jest to nieistotna zmiana.

v: Bardzo Ci dziękuję za odpowiedzi na moje pytania. Czy zechciałbyś kogoś pozdrowić bądź przekazać naszym czytelnikom jakąś dobrą nowinę?
J:
 Również dziękuję bardzo. Pozdrawiam potężną organizację Verona, radiowców z ProjectFM oraz frakcję San Andreas Police Department!

XGwBbve.png

Moim następnym gościem był Doctor @Domanu.mnr z frakcji San Andreas Medical Department.

vgC1HDp.png

v: @v.vacat | Do: @Domanu.mnr

v: Dzień dobry! Z tej strony @v.vacat, Starszy Publicysta z Redakcji Prasowej Project News. Czy zechciałbyś odpowiedzieć mi na kilka pytań dotyczących ostatnich aktualizacji, które pojawiły się na ProjectRPG?
Do: Witam, z tej strony Doctor @Domanu.mnr z San Andreas Medical Department. Pewnie, że tak!

v: Cieszę się bardzo! Przed rozpoczęciem docelowego dyskursu prosiłbym Cię, byś przedstawił się pokrótce naszym czytelnikom.
Do:
 Jestem Domanu, na serwerze gram od listopada 2024 roku, od października 2025 roku jestem we frakcji San Andreas Medical Department, prywatnie moją pasją jest muzyka.

v: Co sądzisz o nowym interfejsie występującym podczas wczytywania serwera? Uważasz, że to dobra zmiana?
Do: 
Sądzę, że jest jak najbardziej na plus, jest nowoczesny i przyjemny dla oka. Jedynie co uważam, że można by zmienić, to także ekran logowania, aby był w stylu ekranu wczytywania.

v: Jakie jest Twoje zdanie o odświeżonym i przebudowanym interfejsie systemu zdarzeń losowych – zasobie poświęconym działaniom frakcji San Andreas Medical Department. Myślisz, że ta aktualizacja urozmaici im dotychczasową rozgrywkę?
Do: 
Jako osoba, która ma okazję na własnej skórze sprawdzać nowy system mieszkańców, twierdzę, że z wyjątkiem kilku małoznaczących błędów ta aktualizacja jest jak najbardziej na plus. Poprzez rozbudowanie tego systemu mieszkańców robi się ciekawiej, a poprzez zwiększenie liczby możliwych scenariuszy czuć powiew świeżości i ciężej trafić na ten sam uraz.

Qd4tpCX.png

v: Chciałbyś mi powiedzieć kilka słów na temat nowej lokalizacji bazy frakcji San Andreas Fire Department? Uważasz, że ta zmiana była potrzebna?
Do: 
Uważam, że ta zmiana jak najbardziej była potrzebna. Poprzednia baza miała już swoje lata. W nowej bazie podoba mi się styl wykonania wnętrza mechanika; ogólnie baza jest zrobiona ładnie.

v: Następna aktualizacja z pewnością spodobała się wszystkim fanom motoryzacji. Odświeżenie modelu pojazdu Nebula, dodanie wariantu kombi tegoż pojazdu, ale również dodanie różnorodnych bodykitów odświeżających klasyczny wygląd tego pojazdu. Jakie jest Twoje zdanie na ten temat? Czy zmiana modelu tego pojazdu i dodanie nowych bodykitów zachęciły Cię, by w przyszłości kupić ten pojazd?
Do: 
Jeżeli chodzi o ten pojazd, to mi osobiście ten konkretny remodel niezbyt się podoba. Nie chodzi tutaj o jakość wykonania, tylko po prostu o design pojazdu – nie mój typ, aczkolwiek w tym przypadku, jak i w każdym innym przypadku remodelu pojazdu, to zmiana na plus. Uważam, że modelerzy tutaj zdecydowanie bardziej przykładają się do jakości wykonania modelu niż na innych serwerach.

v: Również istotnym elementem ostatniej aktualizacji jest to, że frakcja San Andreas Transport Corporation zmieniła stawkę za przelot helikopterem. Koszt tejże usługi po aktualizacji to 100$. Uważasz, że ta zmiana była istotna?
Do: 
Skorzystałem z tej usługi raz z ciekawości i raczej już nie skorzystam, bo osobiście wolę lądowe taksówki. Jeśli chodzi o cenę, to 100$ za taki przelot, przy cenach paliwa lotniczego, to niska cena.

v: Bardzo Ci dziękuję za odpowiedzi na moje pytania. Czy zechciałbyś kogoś pozdrowić bądź przekazać naszym czytelnikom jakąś dobrą nowinę?
Do: 
Bardzo proszę, pozdrawiam organizację Midnight Racing oraz frakcję San Andreas Medical Department.

XGwBbve.png

Moim następnym respondentem był Młodszy Specjalista z frakcji San Andreas Road Assistance@nextczu.

vgC1HDp.png

v: @v.vacat | n: @nextczu

n: Cześć! Oczywiście, z wielką chęcią odpowiem na Twoje pytania!

n: 
Mam na imię Jasiek i mam 15 lat. Na serwerze gram od 21 maja zeszłego roku, gdy kolega namówił mnie, abym pobrał MTA oraz zagrał na ProjectRPG. Od tego czasu bardzo się wkręciłem i gram codziennie. Lubię jeździć na rowerze, szczególnie w lecie, gdy jest fajna, letnia pogoda. Lubię również grać w gry, szczególnie w symulatory, np.: Farming Simulator 22, Cities: Skylines oraz gry z serii Half-Life.

n: 
Bardzo podoba mi się nowy interfejs wczytywania, stary wygląd już mi się znudził. Bardzo dobrze, że w prawym dolnym rogu wyświetlają się różne ciekawostki i liczba graczy aktualnie będących na serwerze. Również uważam, że wyświetlanie aktualnie odtwarzanego utworu to dobry pomysł – wcześniej nawet nie wiedziałem, jaka piosenka leci w tle.

n: 
Myślę, że to bardzo dobra zmiana. Z tego, co widziałem, system został rozbudowany o ponad 100 unikalnych scenariuszy oraz dodano m.in. rozbudowany system badań klinicznych, dzięki któremu medycy będą mogli wykonywać więcej badań. Od teraz pracownicy ochrony zdrowia będą mogli zakończyć zlecenie tylko wtedy, kiedy zawiozą poszkodowanego do szpitala. Sądzę, że to doda trochę więcej realizmu do rozgrywki.

Z93VLrK.png

n: 
Uważam, że to była dobra decyzja. Bardzo podoba mi się nowa baza frakcji San Andreas Fire Department. Uważam, że przeniesienie bazy strażaków było dobrym pomysłem – w poprzednim miejscu było trochę ciasno, a zmiana umożliwi szybszy wyjazd strażaków na wezwania.

n: 
Myślę, że nowy wygląd pojazdu Nebula bardzo się przydał. Odświeżony model wygląda ładnie, a dodane bodykity jeszcze bardziej urozmaicą ten pojazd. Sądzę, że dodanie wariantu kombi bardziej zachęci graczy do kupna, gdyż każdy ma swoje preferencje i niektórzy wolą kupić pojazd typu kombi, a niektórzy sedan. Osobiście, jeżeli będę kupował nowy samochód w przyszłości, celowałbym właśnie w ten pojazd.

n: 
Na co dzień nie używam usługi latania helikopterem, większość graczy pewnie też nie, więc zbytnio nie odczujemy tej różnicy. Zmiana ta jest mi tak naprawdę obojętna. Jeżeli frakcja San Andreas Transport Corporation chciała właśnie takiej zmiany, to nie widzę w tym problemu.

n: 
Również dziękuję oraz pozdrawiam @DanutyKucharskie, @KAM3L0N oraz pracowników San Andreas Road Assistance wraz z zarządem.

XGwBbve.png

Następną osobą, która zechciała podzielić się swoimi wrażeniami dotyczącymi ostatniej aktualizacji, jest @Legon, Starszy Inspektor San Andreas Road Assistance.

vgC1HDp.png

v: @v.vacat | L: @Legon

L: Cześć, chętnie!

L: 
Siema, Legon z tej strony, aktywny gracz ProjectRPG, głównie siedzę w klimatach frakcyjnych i pracach dorywczych.

L: 
Nowy interfejs ładowania oceniam zdecydowanie na plus. Wygląda o wiele lepiej niż stary, jest nowoczesny i w końcu nie odstaje od reszty gry. Mała zmiana, ale robi bardzo dobre pierwsze wrażenie. Fajnie byłoby też zobaczyć w tym stylu odświeżony panel logowania.

L: 
Jeśli chodzi o San Andreas Medical Department, to ten system z tyloma scenariuszami i badaniami naprawdę może mocno urozmaicić rozgrywkę i sprawić, że każda akcja będzie inna, więc to duży plus.

z8d6541.png

L: 
Nowa baza San Andreas Fire Department? Moim zdaniem to spoko zmiana. Świeżość zawsze się przydaje, a jeśli lokalizacja jest lepiej dopasowana niż poprzednia, to tym bardziej na plus.

L: Nebula 
po aktualizacji wygląda kozacko. Fajnie, że dodali wersję kombi, bo to coś innego i wyróżnia się na tle reszty.

L: 
Co do ceny za helikopter, 100$ brzmi rozsądnie. Nie jest ani za tanio, ani przesadnie drogo, więc to raczej wyważona zmiana.

L: 
Dzięki za wywiad. Pozdrawiam całą redakcję Project News i wszystkich graczy ProjectRPG. Oby takich aktualizacji było więcej!

XGwBbve.png

Swoją opinią również chciał się podzielić Firefighter II z San Andreas Fire Department@ksawcio99.

vgC1HDp.png

v: @v.vacat | Ks: @ksawcio99

Ks: Oczywiście, chętnie coś powiem.

Ks: 
Mam na imię Ksawery, mieszkam nieopodal Częstochowy. Na co dzień studiuję na UE w Katowicach oraz pracuję przy wycince drzew. Interesuję się muzyką, motoryzacją i wszelkiego rodzaju pożarnictwem.

Ks:
 Zmiana moim zdaniem bardziej estetyczna. Na pewno lepiej to wygląda niż kiedyś i jest to na plus.

Ks: 
Zmiana bardzo potrzebna tej frakcji. Często, gdy jestem na służbie w San Andreas Fire Department, medycy wzywają nas na różne zgłoszenia, nie mając co robić oprócz patrolowania. Teraz myślę, że się to zmieni, gdyż RP z mieszkańcami znacząco się u nich zmieni i będzie więcej rzeczy „do roboty”. Słyszałem, że podobno jedno zgłoszenie od mieszkańca będzie się teraz robić około 15 minut, a nie krócej, jak to było dotychczas.

OauSaMW.png

Ks: 
Nowa baza San Andreas Fire Department to naprawdę świetna zmiana. Sam będąc w tej frakcji, wiem, ile osób czekało na tę aktualizację. Nowa baza naprawdę była nam potrzebna, przede wszystkim dlatego, że jest ona znacznie większa niż poprzednia. Mamy większe garaże i co najważniejsze – punkt naprawy. Poza tym lokalizacja bazy moim zdaniem jest lepsza.

Ks: 
Na serwerze gram od stycznia, więc zbytnio tematy samochodów mnie nie obchodzą, ale myślę, że w przyszłości, gdy uzbieram trochę pieniędzy, na pewno się tym zainteresuję.

Ks: 
Pamiętam, jak kiedyś zamówiłem taksówkę premium z San Fierro do pracy laweciarza. Mocno się zdziwiłem, gdyż za ten kurs zapłaciłem bodajże 200$, podczas gdy parę dni wcześniej za przelot helikopterem policzono mi o połowę mniej. Myślę, że ta zmiana jest dobra, gdyż dodaje trochę realizmu i sprawia, że loty helikopterem są o wiele droższe niż jazda innymi środkami transportu.

Ks:
 Oczywiście, pozdrawiam: @yellowpreston, @Arturek*, @amik*, @reezen, frakcję San Andreas Fire Department oraz organizację Semper Fidelis.

XGwBbve.png

Moim ostatnim gościem był Tuner Mechaniczny@HeXer69.

vgC1HDp.png

v: @v.vacat | H: @HeXer69

H: Cześć! Jasne, że chciałbym.

H: 
Jestem Sebastian (pseudonim HeXer), dużo działam w social mediach typu YouTube, TikTok itp. oraz jestem tunerem mechanicznym na serwerze.

H:
 Myślę, że interfejs jest w porządku, ale brakuje mi tu trochę większych aktualizacji na serwerze, które mogłyby wpłynąć na rozgrywkę. Więc reasumując: tak, to dobra zmiana, ale mała.

H: 
Nie zagłębiałem się w to zbytnio, ale nie wygląda to źle. Może to lekko urozmaicić rozgrywkę, ale raczej nie jakoś bardzo znacząco.

9luQUtu.png

H: 
Myślę, że zmiany lokalizacji baz frakcji są raczej opcjonalne i nie zmieniają zbyt wiele na dłuższą metę.

H: 
Co do pojazdu Nebula, nie miałem na tyle styczności z nowym bodykitem, by się wypowiadać, ale wielu graczom nie podoba się to, jaki jest tam spojler, porównując go do szczoty do spychania wody z płytek.

H: 
Myślę, że ekonomia serwera jest na tyle rozwinięta, że te 100$ wydane na lot helikopterem nic nie zmienia, więc nie sądzę, by było to istotne.

H: 
Również dziękuję i pozdrawiam wszystkich, a w szczególności moich klientów z tunera. Jesteście super i nie zmieniajcie się! 

KsDF6Sj.png

Drodzy, dziękuję Wam za przeczytanie tego artykułu! Jakie są Wasze odczucia po ostatniej aktualizacji? Chętnie poznam Waszą opinię, którą możecie zostawić w komentarzach. Zapraszam Was również do lektury innych publikacji tworzonych przez zespół Project News! Do następnego!

NFAS945.png

Dla Redakcji Prasowej Project News:

I6aHdiY.pngMIUEBgA.png

Edytowane przez MrBeast
  • Super 11

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.