Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na Heksior

krolowajulia

Rekomendowane odpowiedzi

Login: macieeek.bot
Nick oskarżonego: @Heksior
Powód skargi: Celowy taran, brak zapłaty, ucieczka, hamskie zachowanie po incydencie.
Data zdarzenia: 28.02.2021
Dowody:  https://imgur.com/a/Td1WUi6
Opis sytuacji: Gracz mnie celowo staranował po incydencie próbował wmówić mi winę, gdyby tego nie robił nie pisałbym skargi B) może się czegoś nauczysz :)) Liczę na ukaranie gracza zpj na 12h.
Dowód na poinformowanie gracza o skardze: 

image.png.d8d461289f5c085155e861f3d7dbc593.png

Nie mam nic lepszego do roboty o tej godzinie wiec się wypowiem.

1. hamskie zachowanie po incydencie.

Spoiler

[2021-02-28 00:47:53] [Output] : << [4] maciek.bot: to co rozwiazujemy forum czy przelewem?

[2021-02-28 00:48:02] [Output] : >> [4] maciek.bot: jak chcesz mozesz mi zaplacic

[2021-02-28 00:48:19] [Output] : << [4] maciek.bot: widzimy sie na forum essa

[2021-02-28 00:48:30] [Output] : >> [4] maciek.bot: a jeszcze z ciekwaosci

[2021-02-28 00:48:33] [Output] : >> [4] maciek.bot: po co stales na drodze?

Gdzie tu jest chamskie zachowanie z mojej strony? Z twojej delikatnie tak ale z mojej? No nwm niech ktos inny oceni. Osobiście uważam że jesteś za bardzo wyszczekany jak na twój wiek.

2. Gracz mnie celowo staranował po incydencie próbował wmówić mi winę

Nie to nie prawda... Nie próbowałem ci wmówić winy tylko cię uświadomić co zrobiłeś 30 sekund wcześniej bo może o tej godzinie nie byłeś wstanie sam tego ocenić. No wsm to po co miałbym cię "celowo taranować" naprawionym w 100% autem? (filmik 09-06) czemu gdy byłem blisko ciebie postanowiłeś się zatrzymać? Nie rozumiem trochę twojego zachowania. Wgl to byłeś bardzo słabo widoczny.

3. może się czegoś nauczysz :)) Liczę na ukaranie gracza zpj na 12h.

Dokładnie tak... Liczę na ukaranie tego gracza nwm czy na 12h czy na więcej. Chyba że chcesz oddać mi 100 dolków za naprawe mojego auta oraz liczę na przeprosiny z twojej strony.

Ode mnie tyle dziękuje i pozdrawiam cieplutko.

8 godzin temu, WooNski napisał:

Mam pytanie, z jakiej racji ma ktoś tobie płacić za to że:
1. Stanąłeś na moście/autostradzie
2. Bez Awaryjnych itp.

Wiesz jak to wygląda? Jakbyś specjalnie stanął w miejscu i czekał na niego aby cię uderzył.

Oczekuje odpowiedzi @maciek.bot

Prosta sprawa, jak widzimy na nagraniu uderzyłem w kawałek mostu i się trochę zdziwiłem co się stało, również jechałem z moim kolegą Dekoderem ze zlotu, który był organizowany w LV i czekałem na niego, bo jechał centralnie za mną, myśłałem że to on jedzie i gdy nadjeżdżał zacząłem ruszać, ale zobaczyłem że nie jest to Sultan tylko Sentinel i zacząłem hamować i jak widzimy na nagraniu kierowca Sentinela zaczął odbijać prosto we mnie, aby mnie tylko staranować.

Nie stałem tylko ruszałem, byłem w  ruchu, a gdy zobaczyłem że gracz jedzie prosto we mnie, lekko zacząłem się zatrzymywać, aby mnie wyminął a jego głównym zadaniem było mnie staranowanie. :DD

@WooNski jeżeli uważasz ten manewr za normalny < https://imgur.com/a/M2DhUGP > to pozdrawiam.

7 godzin temu, Heksior napisał:

Gdzie tu jest chamskie zachowanie z mojej strony?

Po celowym taranie, stwierdziłeś ze to moja winą i chciałeś mojej zapłaty, gdy wszyscy dobrze wiemy, że zrobiłeś to z premedytacją. Nikt normalny nie zmienia tak o pasa ruchu i nie jedzie prosto w innego gracza.

Nie to nie prawda... Nie próbowałem ci wmówić winy tylko cię uświadomić co zrobiłeś 30 sekund wcześniej bo może o tej godzinie nie byłeś wstanie sam tego ocenić. No wsm to po co miałbym cię "celowo taranować" naprawionym w 100% autem? (filmik 09-06) czemu gdy byłem blisko ciebie postanowiłeś się zatrzymać? Nie rozumiem trochę twojego zachowania. Wgl to byłeś bardzo słabo widoczny.

xD

Dokładnie tak... Liczę na ukaranie tego gracza nwm czy na 12h czy na więcej. Chyba że chcesz oddać mi 100 dolków za naprawe mojego auta oraz liczę na przeprosiny z twojej strony.

XD?

37 minut temu, maciek.bot napisał:

@WooNski jeżeli uważasz ten manewr za normalny < https://imgur.com/a/M2DhUGP > to pozdrawiam.

Wytłumacz mi z jakiej racji w ogóle stanąłeś na drodze a nie poboczu. To jest główny temat tego wątku.
Jeżeli gracz stoi na drodze, to na własną odpowiedzialność. Nie każdy zdąży wyhamować a ty w dodatku na tym linku co zacytowałem lekko na początku się ruszyłeś.

Ja np. bym uznał że ruszasz i bym nie hamował, a ty się ruszyłeś i ponownie się zatrzymałeś.

//Edit
Pamiętajmy że też po zmianie handlingów, niektóre auta nie skręcają, a z tego co widzę na filmie, gracz starał się skręcić. Jakby się chamsko zachował, odjechałby z miejsca zdarzenia.

4 minuty temu, WooNski napisał:

Wytłumacz mi z jakiej racji w ogóle stanąłeś na drodze a nie poboczu. To jest główny temat tego wątku.
Jeżeli gracz stoi na drodze, to na własną odpowiedzialność. Nie każdy zdąży wyhamować a ty w dodatku na tym linku co zacytowałem lekko na początku się ruszyłeś.

Ja np. bym uznał że ruszasz i bym nie hamował, a ty się ruszyłeś i ponownie się zatrzymałeś.

Jeżeli uważałeś dobrze na fizyce to powinieneś wiedzieć, że gdybym nawet wciąż jechał prędkością 20km/h to zajechałbym niecałe 5 metrów tylko do przodu, bo to Elegy, a równa to się z tym, że gracz tak czy siak, uderzyłby mnie.

5 minut temu, WooNski napisał:

Wytłumacz mi, gdzie na serwerze PRPG, jest napisane, że nie można się zatrzymać na drodze, szczególnie po takim dzwonie? Jedynie wiem, że nie można taranować, czego dopuścił się gracz z Sentinela.

6 minut temu, WooNski napisał:

Co to ma do akcji? Jak widzimy, że gracz perfidnie zmienia pas ruchu, nawet nie skręca i jedzie prosto we mnie?

9 minut temu, WooNski napisał:

Pamiętajmy że też po zmianie handlingów, niektóre auta nie skręcają, a z tego co widzę na filmie, gracz starał się skręcić. Jakby się chamsko zachował, odjechałby z miejsca zdarzenia.

Jak widzimy na nagraniu numer jeden, gracz odjechał z miejsca zdarzenia, więc twoja teoria w sumie się potwierdza ((XD)). Po 2 Sentinel skręca, mogę nawet teraz pojechać specjalnie dla Ciebie na bazę i odwzorować Ci tą akcję. Tym bardziej, że na nagraniu widzimy jak gracz nawet nie stara się skręcić. Bo od mniej więcej połowy łuku jechał prosto we mnie B)

Polecam rozpatrzyć tę skargę pod pryzmatem, takim że mnie nie znasz, a nie 😄 bo widzimy wszyscy, że próbujesz zrobić wszystko, aby rozpatrzyć negatywnie, nawet twoje argumenty są nietrafne.

9 minut temu, WooNski napisał:

Mówiłem o tym linku pod którym mnie oznaczyłeś, jakbyś zauważył, opisałem sytuację pod "ZACYTOWANYM" linkiem.

Oskrażony zostanie ukarany zabraniem prawa jazdy na okres 4 godzin, biorąc pod uwagę same dowody lecz oskarżenia że zachowywał się chamsko, wycofałbym.

5 minut temu, maciek.bot napisał:

Jeżeli uważałeś dobrze na fizyce to powinieneś wiedzieć,

P.S / W taki sposób możesz mówić do Kolegi

@CLOSE

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.