Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Sonda uliczna na temat odświeżonej pracy Kuriera

Veirdness
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

8MInORy.png

M3o7SmR.png

Witajcie, drodzy czytelnicy! Z tej strony Kierownik @Veirdness z Redakcji Prasowej Project News. Dziś przedstawię Wam sondę uliczną na temat odświeżonej pracy Kuriera. W sondzie wzięły udział cztery osoby. Przygotujcie, proszę, swoją ulubioną kawę lub herbatę, a ja serdecznie zachęcam Was do przeczytania tego materiału!

vgC1HDp.png

Pierwszym uczestnikiem sondy jest @Tosterrr.mnr.

5V20MaL.png

V: @Veirdness | T: @Tosterrr.mnr

V: Dzień dobry! Z tej strony @Veirdness, Kierownik z Redakcji Prasowej Project News, kłaniam się nisko. Czy chciałbyś wziąć udział w sondzie ulicznej na temat odświeżonej pracy Kuriera?
T: No pewnie, że tak!

V: Jak oceniasz nową siedzibę RedEX w Blueberry?
T: Nowa siedziba jest na pewno lepsza od starej. Przede wszystkim panuje w niej o wiele lepszy klimat i ma lepszą lokalizację – znajduje się na środku mapy, więc praktycznie wszędzie jest blisko.

V: Co najbardziej podoba Ci się w tej pracy?
T: W sumie jest to nadal kurier, ale odświeżony. Na pewno na plus jest to, że jest CO-OP, aczkolwiek osobiście chyba wolę solo. Jest na pewno ułatwione szukanie paczek, co było dość irytujące w starym kurierze, przez co nie za bardzo chciało się grać. No i fajny system ulepszania, ale czas, który trzeba włożyć, aby wymaksować tę pracę, jednak nadal mnie trochę zniechęca.

V: Które z pięciu nowych ulepszeń planujesz wymaksować jako pierwsze?
T: Aktualnie mam plan wymaksować lawety i myślę, że po lawetach powoli zacznę sobie tego kuriera robić, ale to zobaczymy. Jak będę maksować, to na pewno zacznę od tempa, aby szybciej trwało pakowanie paczek, następnie myślę o sortowniku, aby nie trzeba było szukać paczek. Po sortowniku ulepszę pojazd, aby było więcej rejonów i żeby zaoszczędzić czas na powrocie do bazy, no i wiadomo – na końcu wartość i wytrzymałość.

V: Czy Twoim zdaniem praca w CO-OP jest bardziej opłacalna niż jazda w pojedynkę?
T: Powiem szczerze, że więcej jeździłem solo i nie zwracałem aż tak na to uwagi, ale z tego, co mówią ludzie, to bardziej opłacalna jest jazda solo. Jeśli chodzi o mnie, to wolę jednak solo, przede wszystkim dlatego, że nie jestem od nikogo zależny i mogę wszystko robić w swoim tempie, bez pośpiechu.

V: Co sądzisz o nowym terminalu kurierskim? Czy ułatwia Ci on pracę?
T: Jak mam być szczery, to nawet go nie używam, hah. Jedynie jak wyjeżdżam z bazy, to od razu, żeby sprawdzić, gdzie mam jechać i na tym się to kończy. Przesyłki widzę na mapie, więc ten terminal jakoś nie ułatwia, a jedynie mnie rozprasza.

V: Dziękuję za udział w sondzie! Czy chciałbyś kogoś pozdrowić?
T: Również dziękuję za zaproszenie! Chciałbym pozdrowić całą organizację Midnight Racing (MNR) oraz frakcję SATC, do której udało mi się dołączyć.

FtaCPJ3.png

Następnym jest @boobiesmmm.

5V20MaL.png

V: @Veirdness | b: @boobiesmmm

V: Dzień dobry! Z tej strony @Veirdness, Kierownik z Redakcji Prasowej Project News, kłaniam się nisko. Czy chciałbyś wziąć udział w sondzie ulicznej na temat odświeżonej pracy Kuriera?
b: Hej, @boobiesmmm, kłaniam się. Z wielką chęcią udzielę odpowiedzi na pytania w sondzie.

b: Moim zdaniem siedziba, jak i sama szata graficzna odświeżonej pracy są powalające. Cały model kuriera (główny budynek, parking i okolica oraz zasoby w postaci pojazdów, UI) jest wykonany profesjonalnie, schludnie i jak najbardziej zgrywa się z ogólną tematyką serwera.

b: Odpowiem na to pytanie tak, jak uważam, że większość graczy by odpowiedziała: powiew świeżości na serwerze. Trzeba przyznać, że parę starszych prac zaczęło odbiegać od nowych, takich jak przewóz kontenerów czy kopalnia. Czekamy z niecierpliwością na rework reszty tych, które tego potrzebują. Nowy kurier tylko pokazuje, że mamy bardzo zdolne grono programistów na serwerze, gotowych na takie aktualizacje.

b: Wybór jest szeroki, a zdania są podzielone. Niektórzy zaczęli od pojazdu, natomiast ja skuszę się na szybkość wykonywania działań.

V: Czy Twoim zdaniem praca w CO-OP jest bardziej opłacalna niż jazda w pojedynkę?
b: Co do kwestii najszybszego wymaksowania pracy, zapraszam do zasięgnięcia opinii i kontaktu z graczem @DarXe.mnr. Dla mnie bardziej opłacalne jest spędzanie czasu ze znajomymi, więc zawsze wybiorę opcję CO-OP. Serwer traktuję jako miejsce odpoczynku, jednak priorytety mogą się różnić w zależności od osoby.

b: Znacznie! Paczki odpowiadają teraz poszczególnym kolorom, a doręczenia są pojedyncze (nie trzeba już szukać trzech paczek pod jeden adres). Dodatkowe ulepszenie w postaci sortownika też jest wielką dogodnością i usprawnieniem tempa pracy.

b: Słowem końcowym chciałbym bardzo podziękować Pani Kierownik za możliwość udzielenia odpowiedzi. Z tego miejsca serdecznie pozdrawiam Dyrektora naszej serwerowej redakcji @MrBeast, naszych wspaniałych serwerowych Programistów (@Kawaii@bloodrian@JaaO) wraz z całym gronem Administracji RCON (@Zebra@Sky@Volenir@Jator@Mixsu) za ciekawą aktualizację na serwerze i ogrom pracy w nią włożony. W imieniu graczy chciałbym wyrazić wielkie zadowolenie z nowej pracy. Dziękujemy! ❤️

ktbLqqj.png

Trzecim uczestnikiem sondy jest @Mioszek.

5V20MaL.png

V: @Veirdness | M: @Mioszek

M: Pewnie, chętnie wyrażę swoje zdanie i opinię na ten temat.

M: Nowa siedziba bardzo przypadła mi do gustu. Jest zdecydowanie lepsza od poprzedniej. Bardzo podoba mi się pomysł umiejscowienia bazy w centralnej części mapy, dzięki czemu wszystkie kursy są w podobnej odległości od siebie, a nie jak w przypadku starego kuriera, gdzie trzeba było jechać na drugi koniec mapki.

M: Wydaje mi się, że możliwość pracy ze znajomymi pozytywnie wpływa na zamysł działania nowego kuriera. Dzięki tej funkcji praca ta nie znudzi nam się zbyt szybko i możemy miło oraz przyjemnie spędzić czas ze znajomymi.

M: Na sam początek planuję ulepszyć tempo pracy. Uważam, że jest to najlepsze ulepszenie, jeżeli chcemy umilić i przyspieszyć sobie proces maksowania nowego kuriera.

M: Wydaje mi się, że tak. Praca we dwoje pozwala na szybsze dostarczanie paczek i wykonywanie zleceń, co przekłada się na większy zarobek.

M: Nowy terminal zdecydowanie ułatwia pracę. Dzięki niemu mogę spojrzeć i sprawdzić, do kogo wiozę paczki bez wysiadania z pojazdu, co nie było możliwe w poprzedniej wersji kuriera.

M: No pewnie! Pozdrawiam pozytywnych wariatów: @xPawel69@Kaczorowskyyy@Bolesny@CeglaXD@Dawerty@szymmuh oraz @zabson.

POUlka3.png

Ostatnim uczestnikiem sondy jest @GhostTownPL.

5V20MaL.png

V: @Veirdness | G: @GhostTownPL

G: Oczywiście, że tak.

G: Według mojej opinii jest to super zmiana, aż zachciało mi się pracować. W tej pracy dorywczej każdą wolną chwilę spędzam, pracując na niej, co widać na liście top pracowników.

G: Rozbudowany system ulepszeń oraz brak monotonii względem wcześniejszych punktów, jak również nowe modele pojazdów, które są bardzo ładne i zoptymalizowane pod kątem wymagań.

G: Najpierw skupię się na pojazdach służących do pracy, a następnie na reszcie. Ostatni pojazd według mnie jest super, ponieważ wygląda jak Iveco Daily, co można by było nazwać zamiast Curriero – Weekly.

G: Praca w CO-OP jest podobna do pracy solo, lecz współpraca pozwala na szybsze zakończenie kursu i wychodzimy mniej więcej o kurs lepiej, więc jest podobnie jak w pracy przy transporcie kontenerów, czyli około 10% więcej.

G: Oczywiście, że tak. Terminal znajduje się w centralnej części mapy, skąd mamy możliwość jazdy w dowolnym kierunku San Andreas, bez wspólnej blokady wśród graczy.

G: Pozdrawiam całe San Andreas Transport Corporation oraz osoby, które pracują na kurierze 24/7.

Uc0zDgm.png

ogLhwZW.png

Po części z wywiadami czas na analizę tego, co napisali uczestnicy. Każdy z respondentów stwierdził jednogłośnie, że umiejscowienie aktualnego kuriera jest znacznie lepsze i dojazd w różne miejsca nie zajmuje tyle czasu, co przy poprzedniej wersji pracy. Na szczególne wyróżnienie zasługuje fakt, że każda osoba odpowiadająca w sondzie ma inne plany co do ulepszeń, więc każdy do tej kwestii podchodzi indywidualnie. Respondenci chwalą również aktualny wygląd bazy, jak i sam interfejs stworzony specjalnie pod tę pracę.

KsDF6Sj.png

Dziękuję wszystkim czytelnikom za uwagę! Zachęcam również do zapoznania się z innymi treściami przygotowanymi przez naszych redaktorów w naszym wątku na forum.

NFAS945.png

Dla Redakcji Prasowej Project News:

IE1EcvT.pngMIUEBgA.png

Edytowane przez MrBeast
  • Super 13

Świetna inicjatywa z tą sondą. Odświeżony kurier to gorący temat, a dzięki Wam można poznać perspektywę różnych graczy w jednym miejscu.
Całość napisana bardzo składnie, bez zbędnego lania wody po prostu przyjemna lektura do kawy. Estetyka postu też na duży plus, oko się nie męczy. Dobra robota, Project News!

• Super 4

Świetny artykuł sondy ulicznej dotyczący nowej, odświeżonej pracy kuriera! Odpowiem wam, co ja myślę:

- siedziba: lepszego modelu bym nie wymyślił, dużo przestrzeni, fajna strefa zaladunkowa, błędy jak wiadomo były i zawsze będą po dużej aktualizacji, ale zostsly poprawione

- co mi się podoba: Wszystko! Pod każdym kątem oceniam pracę 10/10. Przede wszystkim CO-OP sprawia, że na tej pracy gra się przyjemnie i nie ma nudy

- CO-OP się opłaca? Owszem! Grając razem czerpie się przyjemność o ile ma się  zgranego kompana 🙂 Pod względem zarobków i exp preferowalbym grać solo

- co ulepszam: Pierwsze ulepszę sortownik pomimo tego, że wydajnościowo najlepiej ulepszyć tempo. Dlatego, że sortownik dużo ułatwia pracę już od samego startu! Kupujecie raz, a macie spokój do końca rozgrywki z przesuwaniem paczek klawiszami Q i E. Poleciłem wykupić sortownik graczowi @Paweel.mnr, który aktualnie zajmuje top1 rankingu wszeczasów - mam nadzieję, że sam by przyznał, że ulepszenie tego sortowania paczek nie było żadnym błędem, a sporym ułatwieniem

- terminal pod klawiszem CTRL: Wyśmienity! Przydaje mi się bardzo do prowadzenia statystyk dotyczących dzielnicy oraz pokonanego dystansu. Ułatwia pracę, bo dzięki niemu wiemy ile metrów jest do danego koloru paczki (jeszcze jakby rozmiar paczki pokazywało, to by było coś!)

Dodam jeszcze, że prowadzę statystyki na temat tej pracy, rozkładając ją na czynniki pierwsze.. jeśli ktoś jest chętny podsyłać jakieś dane, albo po prostu z ciekawości, ktoś chce się dowiedzieć za ile dni, godzin będzie mieć, np. kolejne ulepszenie to najlepszym pomysłem będzie napisanie do mnie 👍🏻

Poznacie przede wszystkim swoje tempo pracy, biorę pod uwagę aktualne ulepszenia, czy praca była w duo, czy sesja pracy zawierała dłuższe przerwy - tak by te dane miały sens. Jak coś to discord mam podany na profilu, taki sam jak nick, łatwo zapamiętać (bez tagu) - jeśli ktoś jest chętny wspomóc mój projekt to serdecznie zapraszam!

• Super 4

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.