Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

reyess.
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Login: Dvvmz
Nick oskarżonego: Mixsu
Powód skargi: Nadużywanie uprawnień RCON oraz bezpodstawne banowanie.
Data zdarzenia: 10.03.2026
Dowody:

Opis sytuacji: Dobry wieczór, a więc zacznijmy od początku. Jak dobrze wszyscy wiemy i nie zamierzam tutaj kłamać, że nie wiem o co chodzi od paru tygodni różni gracze pod wpływem manipulacji masowo leakowali dane osobowe Administratora Wejperson na chacie globalnym. Schemat ten kończył się zawsze tak samo, czyli gracze robiący to byli banowani i tutaj dochodzimy do sedna sprawy. Wczoraj zostałem niewiadomo na jakiej podstawie zbanowany za udostępnianie danych osobowych oraz manipulowanie innymi graczami. Po pierwsze nie udostępniłem żadnych danych osobowych i można to zweryfikować w logach serwerowych, a po drugie nie manipulowałem nikim żeby to robił. Jeżeli dowód typu "ej bo to Tomek mi kazał, Tomek powiedział" bierzesz za podstawę do zbanowania kogoś (bo wiem na jakich dowodach i domysłach mnie banowałeś) to mogę w każdym momencie założyć konto na tiktoku z nazwą, np: Szakal_ i nakłaniać ludzi, żeby udostępniali różne dane. Tylko potem proszę zareagować sprawiedliwie i zbanować oskarżonego. Następnie nasuwa się pytanie czemu sam Administrator, którego sprawa dotyczy i jego mienia nie zbanaował mnie tylko ty jako RCON to zrobiłeś. Mam taką teorie, żebym poprostu później nie mógł nic zrobić bo ty jesteś wielki RCON i wszyscy mogą ci tylko naskoczyć, prawda? Reasumując sprawę bana na serwerze został on nadany bezpodstawnie z wyssanymi z palca informacjami albo dowodami, które możliwe ktoś sfabrykował (może Mixsu i Wejperson bo patrząc na wisząca skargę CZF jesteście zdolni do wielu rzeczy). 

Teraz odnośnie sytuacji bana na forum bo swoją drogą to też cyrk na kółkach. Oczywiście po otrzymanym banie na serwerze wstawiłem apelacje, ale no zawarłem też tam obrażający obrazek. Za zamieszczenie niestosownego obrazka w apelacji otrzymałem od Administratora TheDreamer słuszną karę 3 dni bana za brak kultury. Do tego nie mam żadnych pretensji. Kolejnego dnia wchodze na forum i uwaga nałożono na moje konto blokadę permanentną z wybitnym powodem: „Nie jest ci potrzebny dostęp do tej strony” od Mixsu. Na jakiej podstawie ten ban został nałożony? Żebym nie mógł ubiegać się o jakąkolwiek prawdę i dał sobie spokój bo możesz banować sobie kogo chcesz mimo, że zostałem już za to przewinienie ukarany? Według mnie jest to następne nadużywanie uprawnień, ponieważ był to mój pierwszy ban za BK i taka sytuacja się nigdy wcześniej u mnie nie wydarzyła.

Podsumowując wszystko co tutaj wymieniłem rządam, aby całą tą skargę oraz sprawe moich banów rozpatrzył ktoś obiektywny z Administracji RCON i przy okazji zweryfikował te pseudodowody oraz domysły. Według mnie osoba, która ma nad sobą wiszącą skargę za jawne kolesiostwo (https://projectrpg.pl/topic/147175-skarga-na-frakcję-sapd-i-centrum-zarządzania-frakcjami/) nie powinna miec wogóle możliwości podejmowania decyzji kogo banować na własną rękę i trzeba coś z tym zrobić. 

Pozdrawiam tom33.
//wklejam za Tomka

• Super 14
  • Haha 15
  • Nie lubię tego 1
  • WOW! 6

Witam @reyess., zdziwiłem się, bo myślałem, że skargę będzie wstawiać deklarowany berz_ - ale cóż, skoro tak:

Powiem szczerze - jestem w szoku, że w ogóle nie jest Ci wstyd pisać takiej skargi, wiedząc doskonale, co sam robiłeś w tej sytuacji.

Otrzymałem zestaw kilkunastu screenów, z których jasno wynika, że przyczyniałeś się do nakłaniania innych graczy do leakowania nazwiska jednego z administratorów. Robiłeś to pod pretekstem pytania o Discorda osoby o pseudonimie opartym na nazwisku "poszkodowanego". To, że takich treści nie ma w logach serwerowych, w żaden sposób nie oznacza, że sprawa nie miała miejsca - ponieważ działania te nie odbywały się na serwerze. Wykorzystywałeś do tego inne platformy, w tym również platformę discord.

Wejperson nie zbanował Cię za tę sytuację dlatego, że zwrócił się do mnie w celu doinformowania się, co należy zrobić w takiej sytuacji. W związku z tym przejąłem sprawę i podjąłem decyzję o nadaniu bana.

Jeśli chodzi o bana na forum - zainteresowałem się tym, ponieważ nawet w swojej własnej apelacji wypisywałeś bzdury i prezentowałeś zerowy poziom kultury osobistej. Z ciekawości sprawdziłem również Twoją tablicę aktywności i nie byłem w stanie znaleźć choćby jednego normalnego posta, w którym Twoja wypowiedź nie byłaby zaczepką albo kolejnym pokazem braku kultury. Stąd prosty wniosek, że skoro forum służy Ci tylko do tego by wylewać swoją toksyczność - to dostęp do niego nie jest Ci potrzebny.

Zestaw dowodów zostanie przekazany do reszty ARCON, ze względu na to, że tom33 nazwał mnie nierzetelnym. 

Pozdrawiam.

• Super 13
  • Haha 7
  • Auć 1
  • Lubię to! 3
  • WOW! 4

13 minut temu, Mixsu napisał:

Powiem szczerze - jestem w szoku, że w ogóle nie jest Ci wstyd pisać takiej skargi, wiedząc doskonale, co sam robiłeś w tej sytuacji.

Otrzymałem zestaw kilkunastu screenów, z których jasno wynika, że przyczyniałeś się do nakłaniania innych graczy do leakowania nazwiska jednego z administratorów. Robiłeś to pod pretekstem pytania o Discorda osoby o pseudonimie opartym na nazwisku "poszkodowanego". To, że takich treści nie ma w logach serwerowych, w żaden sposób nie oznacza, że sprawa nie miała miejsca - ponieważ działania te nie odbywały się na serwerze. Wykorzystywałeś do tego inne platformy, w tym również platformę discord.

Wejperson nie zbanował Cię za tę sytuację dlatego, że zwrócił się do mnie z pytaniem, co należy zrobić w takiej sytuacji w celu doinformowania się co zrobić w takiej sytuacji.. W związku z tym przejąłem sprawę i podjąłem decyzję o nadaniu bana.

Po pierwsze od kiedy dowody z zewnętrznych komunikatorów są brane pod uwagę i uwzględniane w karaniu na serwerze. A po drugie jak Ci nie "wstyd" fabrykować dowody bo kolejny raz tłumaczę, że na żadnych tiktokach i discordach nikogo do niczego nakłaniałem. Ciekawi mnie co tam wykombinowaliście, żeby poprostu mnie zbanować. 

13 minut temu, Mixsu napisał:

Jeśli chodzi o bana na forum - zainteresowałem się tym, ponieważ nawet w swojej własnej apelacji wypisywałeś bzdury i prezentowałeś zerowy poziom kultury osobistej. Z ciekawości sprawdziłem również Twoją tablicę aktywności i nie byłem w stanie znaleźć choćby jednego normalnego posta, w którym Twoja wypowiedź nie byłaby zaczepką albo kolejnym pokazem braku kultury. Stąd prosty wniosek, że skoro forum służy Ci tylko do tego by prezentować swoją toksyczność - to dostęp do niego nie jest Ci potrzebny.

Zestaw dowodów zostanie przekazany do reszty ARCON, ze względu na to, że tom33 nazwał mnie nierzetelnym. 

Skoro według ciebie forum służy mi do prezentowania toksyczności to jest chyba od tego odpowiedni taryfikator. Kolejna kompromitacja z twojej strony, że możesz robić co ci się podoba. Nawet mnie nie dziwi, że nie odniosłeś się do tego co napisałem odnośnie waszego kolesiostwa.

Spoiler

IMG_8541.png?ex=69b31114&is=69b1bf94&hm=3365ce115dc1f82ef28f16b8b2fc6600f7fcc8a9e0b766884948d7a8bf3e441f&

• Super 8
  • Haha 5
  • WOW! 5

5 minut temu, reyess. napisał:

że na żadnych tiktokach i discordach nikogo do niczego nakłaniałem. Ciekawi mnie co tam wykombinowaliście, żeby poprostu mnie zbanować. 

Skąd wziąłeś tiktoka, o którym nie wspomniałem ani słowem w tej skardze? Czyżbyś wiedział, na których platformach nakłaniałeś graczy do łamania regulaminu?

Skoro według ciebie forum służy mi do prezentowania toksyczności to jest chyba od tego odpowiedni taryfikator. Kolejna kompromitacja z twojej strony, że możesz robić co ci się podoba. 

Nie wiem skąd czerpiesz informacje o odpowiednim taryfikatorze, ale jest to po prostu twoje niedoinformowanie. 

Nawet mnie nie dziwi, że nie odniosłeś się do tego co napisałem odnośnie waszego kolesiostwa.

W powodzie skargi nie widzę nic o "kolesiostwie", jeżeli jednak planujesz tu coś wrzucić, to edytuj proszę powód napisania skargi bądź napisz osobną związaną z tym tematem.

• Super 6
  • Haha 6
  • Lubię to! 1
  • WOW! 4

Napisano (edytowane)
11 minut temu, Mixsu napisał:

Skąd wziąłeś tiktoka, o którym nie wspomniałem ani słowem w tej skardze? Czyżbyś wiedział, na których platformach nakłaniałeś graczy do łamania regulaminu?

Muszę Cię potężnie zaskoczyć, ale przeczytałem jedną z paru apelacji, którą pisali nakłaniani i manipulowani gracze. Tam również są nazwy użytkowników kto namawiał do leakowania i w żadnej apelacji nie wystąpił mój nick, ale jak widać zamiast się temu przyjrzeć wolisz swoja odklejoną od rzeczywistości narracje tworzyć z jakimiś chińskimi dowodami 😉.

11 minut temu, Mixsu napisał:

W powodzie skargi nie widzę nic o "kolesiostwie", jeżeli jednak planujesz tu coś wrzucić, to edytuj proszę powód napisania skargi bądź napisz osobną związaną z tym tematem.

Tym już odpowiednie osoby zajmują się w innym temacie, więc cierpliwie oczekuj. Ja się tym nie zajmuje tylko jako smaczek tutaj wrzucam, że jedno z drugim może mieć jakieś powiązanie.

Edytowane przez reyess.
  • Super 4
  • Haha 4
  • WOW! 4

Witam,

oskarżony Administrator RCON słusznie stwierdził, że nakłaniałeś innych graczy do dopuszczenia się złamania regulaminu panującego na serwerze. Dodatkowo, robione to było podstępem, co spowodowało, że kara została odpowiednio dostosowana do okoliczności.

Informacje pozyskałem z wątku trwającego tutaj, z apelacji oraz dostarczonych screenów przez oskarżonego, a twierdzenie, że Administrator RCON dopuścił się tzw. "kolesiostwa" jest tylko teorią, ponieważ nie przedstawiono żadnych dowodów na to, aby miało to miejsce.

Skargę odrzucam.

• Super 2

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.