Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

MikeY^
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Login: MikeY^
Nick(i) oskarżonego(/ych): Zydu
Powód skargi: Niesłusznie nadana kara wyciszenia za rzekome prowokacje na czacie lokalnym
Data zdarzenia: 07.03.2026
Dowody: Screeny
Opis sytuacji: Chce złożyć skargę na decyzję supportera, który zdecydował się nałożyć na mnie karę wyciszenia. Uważam, że kara ta została nadana w sposób niesprawiedliwy, bez odpowiedniego przeanalizowania całego kontekstu sytuacji oraz bez zrozumienia charakteru prowadzonej rozmowy między graczami. Przede wszystkim chciałbym zaznaczyć, że w swojej wypowiedzi nie kierowałem żadnych gróźb ani nie próbowałem nikogo zastraszać. Temat skargi pojawił się wyłącznie jako naturalna konsekwencja zachowania drugiego gracza, które według mojej oceny było niestosowne. Wspomniałem jedynie, że jeśli sytuacja będzie wyglądała w taki sposób dalej, rozważę złożenie skargi na jego zachowanie. Była to zwykła informacja o możliwości zgłoszenia sprawy do Liderostwa Frakcji, co jest normalną praktyką w sytuacjach, gdy gracz uważa, że ktoś narusza zasady lub zachowuje się nieodpowiednio. Nie było to w żaden sposób grożenie, szantażowanie czy próba wywierania presji na drugim graczu. Cała sytuacja dotyczyła pojazdu, który znajdował się na światłach awaryjnych. W moim odczuciu blokada pojazdu w takiej sytuacji była nieuzasadniona i właśnie dlatego temat potencjalnej skargi został poruszony w rozmowie. Nie była to forma ataku, a jedynie reakcja na sytuację, która wydawała się nieodpowiednia w kontekście rozgrywki. Dodatkowo chciałbym zwrócić uwagę na fakt, że kara wyciszenia została nadana dopiero po około 20 minutach od momentu, kiedy ta rozmowa miała miejsce. W tym czasie rozmowa na czacie miała raczej luźny charakter. Wymiana zdań pomiędzy graczami była w dużej mierze żartobliwa i nie miała charakteru agresywnego ani prowokacyjnego. Z tego powodu decyzja o nałożeniu kary po tak długim czasie wydaje się jeszcze bardziej niezrozumiała. Gdyby rzeczywiście doszło do poważnego naruszenia regulaminu, reakcja administracji powinna nastąpić od razu w momencie zdarzenia, a nie kilkadziesiąt minut później, gdy sytuacja była już dawno zakończona. Mam również wrażenie, że supporter, który zdecydował się na nadanie kary, nie przeanalizował dokładnie całej rozmowy oraz kontekstu sytuacji. Został wyciągnięty fragment wypowiedzi, który bez pełnego kontekstu mógł wyglądać inaczej niż w rzeczywistości. Tymczasem cała rozmowa była częścią interakcji między graczami w ramach rozgrywki i nie miała na celu nikogo obrażać ani zastraszać. Kolejną kwestią jest ingerencja supportera w sytuację, która w mojej opinii była elementem rozgrywki role play. Interakcje między graczami są podstawą tego typu serwerów i bardzo często pojawiają się w nich różne konflikty czy sprzeczki, które są częścią odgrywanej sytuacji. W takich momentach administracja powinna interweniować tylko wtedy, gdy rzeczywiście dochodzi do poważnego naruszenia regulaminu, a nie w sytuacji zwykłej wymiany zdań między graczami. W związku z powyższym uważam, że decyzja o nałożeniu na mnie kary wyciszenia była pochopna i nieuzasadniona. Mam również wątpliwości co do kompetencji supportera w tej konkretnej sytuacji, ponieważ jego reakcja wskazuje na brak właściwej oceny kontekstu rozmowy oraz charakteru prowadzonej interakcji między graczami. Chciałbym, aby administracja dokładnie przeanalizowała całą sytuację, w tym pełny zapis rozmowy oraz okoliczności zdarzenia. Jestem przekonany, że po zapoznaniu się z pełnym kontekstem stanie się jasne, że moja wypowiedź nie była groźbą ani próbą zastraszania, a jedynie informacją o możliwości złożenia skargi na zachowanie drugiego gracza. Liczyłbym również na wyciągnięcie odpowiednich wniosków z tej sytuacji, aby w przyszłości podobne przypadki były analizowane dokładniej i z większym uwzględnieniem kontekstu rozmowy. 

• Super 1
  • Haha 10

18 minut temu, MikeY^ napisał:

Przede wszystkim chciałbym zaznaczyć, że w swojej wypowiedzi nie kierowałem żadnych gróźb ani nie próbowałem nikogo zastraszać. Temat skargi pojawił się wyłącznie jako naturalna konsekwencja zachowania drugiego gracza, które według mojej oceny było niestosowne. Wspomniałem jedynie, że jeśli sytuacja będzie wyglądała w taki sposób dalej, rozważę złożenie skargi na jego zachowanie. Była to zwykła informacja o możliwości zgłoszenia sprawy do Liderostwa Frakcji, co jest normalną praktyką w sytuacjach, gdy gracz uważa, że ktoś narusza zasady lub zachowuje się nieodpowiednio. Nie było to w żaden sposób grożenie, szantażowanie czy próba wywierania presji na drugim graczu.

Hej.

Uważam że moja decyzja była w pełni słuszna a dowód w sprawie dołączyłem do twojej kary w związku z czym administracja RCON ma do tego pełny wgląd.

Po twojej bogatej kartotece widać że nie pierwszy raz zdarzyło ci się stworzyć konflikt a tym samym kogoś sprowokować bądź złamać regulamin dlatego twoja decyzja o napisaniu skargi w związku z otrzymaniem kary za tego typu teksty jest dla mnie mało zrozumiała.

Krótko mówiąc, otrzymałem reporta od pokrzywdzonego i po zweryfikaniu dostarczonych dowodów zobaczyłem że zacząłeś wygrażać się w kierunku pracownika frakcji SARA że jeśli jeszcze raz założy ci blokadę na pojazd to może oczekiwać konsekwencji w postaci wojny z tobą której raczej nie chce mieć co uważam za jawne prowokacje bez żadnej dyskusji i nie uważam aby kara była nie słuszna.

Nie będę prawił Ci morałów w jaki sposób powinieneś się zachowywać bo po twojej kartotece widzę że prośby, ostrzeżenia czy zalecenia w jaki sposób się odpowiednio zachowywać w kierunku innych graczy nie wnoszą nic dobrego nie mniej jednak, przemyśl czy na pewno uważasz skargę na mnie po otrzymaniu tego typu kary, za słuszną. Pozdrawiam!

• Super 10

Chciałbym szerzej odnieść się do kilku kwestii, które w niej poruszyłeś, ponieważ mam wrażenie, że cała sytuacja została przez Ciebie zinterpretowana w sposób dość jednostronny, bez uwzględnienia pełnego kontekstu rozmowy oraz przebiegu całej sytuacji.

Na samym początku chciałbym podkreślić jedną bardzo ważną rzecz  w mojej wypowiedzi nie było żadnych gróźb ani realnego wygrażania się w kierunku pracownika frakcji SARA. Nie była to próba zastraszenia kogokolwiek ani zapowiedź jakiegoś konfliktu czy „wojny”, jak to zostało przez Ciebie przedstawione. W rzeczywistości była to jedynie luźna wypowiedź odnosząca się do sytuacji, która miała miejsce w tamtym momencie. Wspomniałem jedynie, że jeśli taka sytuacja będzie się powtarzać, mogę złożyć skargę na zachowanie drugiego gracza, ponieważ w mojej ocenie było ono niestosowne. Uważam, że jest to zupełnie normalna rzecz każdy gracz ma prawo poinformować drugą osobę, że w przypadku dalszego problemu może zgłosić sprawę w odpowiednim dziale.

Nie była to groźba, szantaż ani próba wywierania presji. Była to po prostu informacja o możliwości skorzystania z dostępnej na serwerze drogi zgłoszenia problemu. W mojej opinii przedstawienie tego jako „wygrażanie się wojną” jest zdecydowanie nadinterpretacją i wyciągnięciem wniosków, które nie wynikają bezpośrednio z sensu mojej wypowiedzi.

Kolejną kwestią, do której chciałbym się odnieść, jest temat mojej rzekomej „bogatej kartoteki”, o której wspomniałeś. Szczerze mówiąc nie rozumiem, jaki ma ona związek z tą konkretną sytuacją. Po pierwsze  nie jest to żadna kartoteka, tylko zwykła lista kar, które mogły zostać nadane w różnych momentach mojej gry na serwerze. Po drugie nawet jeśli takie kary istnieją, nie oznacza to, że każda kolejna sytuacja musi być interpretowana w najgorszy możliwy sposób tylko dlatego, że ktoś miał wcześniej jakieś kary.

Każda sytuacja powinna być rozpatrywana indywidualnie i oceniana wyłącznie na podstawie tego, co wydarzyło się w danym momencie. Odwoływanie się do mojej historii kar w kontekście tej konkretnej sprawy nie ma realnego związku z samym zdarzeniem i sprawia wrażenie próby uzasadnienia decyzji poprzez rzeczy, które nie dotyczą bezpośrednio tej sytuacji.

Dodatkowo chciałbym zwrócić uwagę na fakt, że według Twojej wypowiedzi kara została nadana na podstawie reporta od „pokrzywdzonego” oraz dostarczonych dowodów. Nie mam jednak pewności, czy w tej sytuacji został wzięty pod uwagę pełny kontekst rozmowy oraz przebieg całej interakcji między graczami. Bardzo często zdarza się, że pojedyncze zdanie wyrwane z kontekstu może wyglądać znacznie gorzej niż w rzeczywistości, kiedy spojrzy się na całą rozmowę.

Warto również zaznaczyć, że sytuacja miała miejsce podczas normalnej interakcji między graczami, która w dużej mierze miała charakter luźnej wymiany zdań. Na serwerach role play takie rozmowy zdarzają się bardzo często i nie każda ostrzejsza czy bardziej ironiczna wypowiedź powinna być od razu interpretowana jako prowokacja lub groźba.

Nie zgadzam się również ze stwierdzeniem, że moja decyzja o napisaniu skargi jest „mało zrozumiała”. Każdy gracz ma prawo do odwołania się od decyzji administracji lub zgłoszenia wątpliwości co do sposobu jej podjęcia. Skarga nie jest atakiem personalnym ani próbą wywołania konfliktu z administracją jest po prostu narzędziem, które pozwala zweryfikować czy dana decyzja była słuszna i czy została podjęta w sposób prawidłowy.

Nie piszę tej skargi dlatego, że „nie potrafię przyjąć kary”, tylko dlatego, że w mojej ocenie doszło tutaj do błędnej interpretacji mojej wypowiedzi. Uważam, że została ona przedstawiona w sposób znacznie bardziej agresywny, niż faktycznie miała miejsce w rzeczywistości.

Podsumowując podtrzymuję swoje stanowisko, że moja wypowiedź nie była groźbą ani próbą prowokacji wobec pracownika frakcji SARA. Była to jedynie reakcja na sytuację, która miała miejsce w tamtym momencie, oraz informacja o możliwości zgłoszenia sprawy, jeśli podobne sytuacje będą się powtarzać. Uważam również, że odnoszenie się do mojej wcześniejszej listy kar w kontekście tej sprawy nie jest argumentem, który powinien mieć wpływ na ocenę tej konkretnej sytuacji.

Dlatego właśnie zdecydowałem się na napisanie skargi nie po to, żeby tworzyć kolejne konflikty, ale po to, aby sytuacja została przeanalizowana obiektywnie przez osoby wyżej w administracji, z uwzględnieniem pełnego kontekstu rozmowy.

Odnosząc się jeszcze do końcowej części Twojej wypowiedzi, w której napisałeś, abym „przemyślał czy na pewno uważam skargę na Ciebie po otrzymaniu tego typu kary za słuszną”, chciałbym zaznaczyć, że decyzja o napisaniu skargi nie była impulsywna ani podjęta pod wpływem emocji. Zanim zdecydowałem się ją napisać, zastanowiłem się nad całą sytuacją oraz nad tym, w jaki sposób została ona przez Ciebie zinterpretowana.

Natomiast przyznam, że fragment Twojej wypowiedzi, w którym sugerujesz, żebym „przemyślał czy na pewno uważam skargę za słuszną”, jest dość interesujący. W lekkim, żartobliwym tonie mógłbym nawet zapytać czy to przypadkiem nie jest jakaś forma sugestii, groźby albo próby zniechęcenia mnie do złożenia skargi. Oczywiście piszę to pół żartem, ale pokazuje to pewną analogię do sytuacji, w której moja wcześniejsza wypowiedź została odebrana jako wygrażanie się, mimo że z mojej perspektywy była jedynie zwykłym komentarzem do sytuacji.

• Super 1
  • Haha 10

Nie sposób zgodzić się ze skarżącym, że wypowiedzi takie jak 1 blokada na mój pojazd i leci skarga, tudzież uwierz mi nie chcesz mieć ze mną wojny, nie stanowią gróźb, czy też realnego wygrażania się w kierunku pracownika frakcji SARA. W świetle powyższego nie sposób uznać tego za luźną wypowiedź odnoszącą się do sytuacji, która miała miejsce w tamtym momencie. Kara została nadana prawidłowo, jedynie powód zostanie edytowany po to, aby właściwie definiował Twoje naruszenia.

• Super 2

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.