Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana  Skarga na Siako - oskarżony przez S1mplus*

S1mplus*
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick pracownika: Siako
Data zdarzenia: 01.03.2026 18:25
Opis zdarzenia: Auto zabrane niezgodnie z regulaminem frakcji
Dowody: 

Dowód nr.1 

https://medal.tv/pl/games/grand-theft-auto-san-andreas/clips/mdz1zA9ObUyvwRP4s?invite=cr-MSxqa1AsNTAwODY1NjM1&v=37  

Dowód nr.2 

§26. Pracownik frakcji ma kategoryczny zakaz zakładania blokady na koło pojazdu, w którym siedzi lub obok stoi jego kierowca. 

Dowód nr.3 

image.png

• Super 3
  • Haha 3

Witam! Adept Siako z S.A Road Assistance

Generalnie sprawa wygląda tak, przyjechałem na giełdę i zobaczyłem że zaparkowałeś pojazd w miejscu do tego nie przystosowanym. Widziałeś mnie i zamiast zabrać pojazd poszedłeś sobie pochodzić na giełdzie. Także dowiadując się od wyższych stopni miałem prawo ci zabrać ten samochód (specjalnie się dowiadywałem) także nie widzę powodu składania skargi. Gdy mnie zobaczyłeś to również mogłeś przeparkować pojazd na parking. Lecz stwierdziłeś że po prostu to przysłowiowo ,, olejesz ". Także zgodnie z regulaminem zabrałem pojazd. 

Pozdrawiam! 

Edytowane przez Siako
Poprawienie zdania.
  • Haha 4

Centralnie obok nie byłeś poszedłeś sobie pooglądać giełdę zamiast stać koło pojazdu a ty od niego odszedłeś także wszystko zgodnie z regulaminem podsyłam screenshota dla udokumentowania. Przyszedłeś dopiero w momencie zakładania blokady.mta-screen_2026-03-01_18-25-16.thumb.png.7d940172c1e3c938855fec47248342b7.png

Edytowane przez Siako
dodanie ssa
  • Super 1
  • Haha 3

Napisano (edytowane)

W regulaminie masz słowo (obok) a nie (centralnie obok).(definicja słowa obok jakbyś miał problemy z interpretacją)image.png.d3552ba8af934abb5e463a837bd9c1b5.png

Edytowane przez S1mplus*
Screen mi się nie wczytywał
  • Super 3
  • Haha 1

Zaczynjąc od początku to złamałeś ten punkt: 
§4.2.1 Kierujący ma bezwzględny zakaz parkowania w powyższych stylach w miejscach, w których może utrudniać przejazd oraz w miejscach ze znacznie większym ruchem (tj. 
Giełdy, Spawny, Główne drogi w miastach, okolice parkingów przy pracach dorywczych itp.)

Kiedy zakładałem blokade, to ciebie nie widziałem. Gdbyś podbiegł bliżej, to bym ci odradu oddał. 
Nie mam ss z blokadą, ale na nagraniu widać, że nie ma cię bezpośrednio przy pojeździe w momencie zakładania blokady. 

• Super 3
  • Haha 2

Napisano (edytowane)

Nigdzie nie jest napisane, że kierowca pojazdu musi być bezpośrednio przy pojeździe, ale że ma być obok (jak widać na załączonym screenie byłem bardzo blisko)

image.png

Edytowane przez S1mplus*
  • Super 2
  • Haha 4

Napisano (edytowane)

Tak w ogóle to się nie odwołałeś do drugiego dowodu, jak widać na załączonym screenie na górze, auto jest zaparkowane w stylu Amerykańskim/Polskim, co oznacza, że nie masz prawa go zabrać przed upływem 30 minut.

Edytowane przez S1mplus*
  • Super 1
  • Haha 8

Napisano (edytowane)

Screen, który podsyłam przedstawia twój  pojazd zaparkowany w identyczny sposób jak mój tylko z taką różnicą, że twój pojazd utrudniał jeszcze wjazd na giełdę. 

Zrzut ekranu 2026-03-02 114441.png

Edytowane przez S1mplus*
  • Super 1
  • Haha 9

Uszanowanie, Kierownik CeglaXD,

Analizując dowody jestem w stanie stwierdzić, że pracownik nieprawidłowo odholował pojazd. Przed wzięciem pojazdu powinien dokładniej rozejrzeć się, czy kierowca przypadkiem nie znajduje się w pobliżu i tak samo jak twierdzisz, screenshot pojazdu powinien być zrobiony po założeniu blokady na koło. Odnosząc się jeszcze dla Twojej informacji @S1mplus* - gracz przecież uargumentował Ci, dlaczego nie możesz stawać tam pojazdem, pomimo użycia stylu Amerykańskiego/Polskiego, zapewne nie domyśliłeś się przez wklejony tylko podpunkt od punktu §4.2 (Kierujący ma prawo jedynie do parkowania w wyznaczonych do tego miejscach, w stylu amerykańskim lub polskim do 30 minut. W innych przypadkach może on zostać zabrany na parking policyjny zgodnie z Taryfikatorem SA Road Assistance). Podsumowując, błędem pracownika było nieodpowiednie rozpoznanie w terenie, tym samym powinien dać Ci szansę do zabrania pojazdu. @S1mplus* czy posiadasz ss'a, na którym ukazana jest obecność pojazdu na parkingu policyjnym? Jeśli tak to podeślij, a wtedy zostanie zwrócona Ci poszczególna kwota.

Edytowane przez CeglaXD
  • Super 3
  • Auć 2

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.