Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

InspektorStilker
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Login: Krzychu99
Nick(i) oskarżonego(/ych): @emploi
Powód skargi: nieprawidłowa nadana kara
Data zdarzenia: 28 Lutego 2026, 21:10
Dowody: 

Spoiler

1618623578_Zrzutekranu2026-02-28211714.thumb.png.f0df32f8f2ccfed99aa73f0011cff1df.png
818278703_Zrzutekranu2026-02-28211354.thumb.png.7f9f3ed5187e8082049e9b73e166ad0c.png
1959831908_Zrzutekranu2026-02-28211320.thumb.png.dd3a819ebf55e31a2ed3b99b389734e3.png
image.thumb.png.9210713c7c6869cca7aaeb6d1905665a.png

Opis sytuacji: 

Witam wszystkich zgromadzonych.

Dnia 28.02.2026 roku około godziny 21:01 trwał pościg w mieście SF. Uciekał mój znajomy – inspektor Donald – któremu pomagałem, poruszając się za kordonem policyjnym. W trakcie pościgu dochodziło do różnych sytuacji drogowych, a funkcjonariusze podejmowali wobec mnie ŚPB, w tym próby przestrzelenia opon, przez co wielokrotnie opuszczałem pojazd, aby uniknąć ich zniszczenia.

Po dłuższym czasie jazdy poruszałem się za pojazdem moderatora oraz funkcjonariusza @emploi W pewnym momencie zajechał mi drogę, w wyniku czego doszło do kontaktu pojazdów. Nie posiadam nagrania z tej sytuacji, ponieważ nie nagrywam standardowych akcji z pościgów.

Kilka metrów po tym zdarzeniu moderator Employ wyskoczył z pojazdu i – jak przypuszczam – miał zamiar ponownie zastosować wobec mnie ŚPB w postaci użycia broni długiej (najprawdopodobniej M4) w celu przestrzelenia opon. W reakcji na to również opuściłem pojazd i oddaliłem się w stronę drogi. Moderator Employ, pełniący funkcję funkcjonariusza, kontynuował pościg pieszo w moim kierunku, co mogło wskazywać na zamiar użycia wobec mnie tasera jako kolejnego środka przymusu bezpośredniego. W obawie przed natychmiastowym zatrzymaniem wykonałem RC.

Po ponownym wejściu na serwer zostałem ukarany zabraniem prawa jazdy na 2 dni za rzekomy taran.

Podsumowując, nałożona kara jest – w mojej ocenie – nieadekwatna do zaistniałej sytuacji. Zdarzenie nie było taranem celowym, lecz przypadkowym zajazdem wynikającym z dynamicznego przebiegu pościgu. Nie działałem umyślnie ani z zamiarem staranowania funkcjonariusza.

Dodatkowo w trakcie pościgu wielokrotnie otrzymywałem bind z informacją o konieczności odłączenia się od działań, w przeciwnym razie miały zostać wobec mnie zastosowane środki przymusu bezpośredniego. Informacje te powinny być widoczne w logach serwera. jak na ss  Sytuacja była dynamiczna i napięta, a moje działania nie miały charakteru celowego naruszenia zasad.

Edytowane 23 godziny temu przez Stilker

• Super 4
  • Haha 4
  • WOW! 1

EDIT:
Dodatkowo chciałbym wspomnieć, że w przeszłości otrzymałem już karę za podobne zachowanie. W tamtej sytuacji działanie było celowe i byłem świadomy swojego błędu – przyjąłem konsekwencje i nie kwestionowałem decyzji administracji.

Obecna sytuacja wyglądała jednak zupełnie inaczej. Zdarzenie było przypadkowe i nie wynikało z umyślnego działania. Mając świadomość wcześniejszej kary, nielogiczne byłoby z mojej strony ponowne, celowe doprowadzanie do takiej samej sytuacji – tym bardziej wobec moderatora, wiedząc, jakie mogą być tego konsekwencje.

Dlatego podtrzymuję stanowisko, że obecna kara została nałożona w oparciu o błędną ocenę intencji, a nie o realny, celowy taran.

574683890_Zrzutekranu2026-02-28213449.thumb.png.01692f513e587efea20feda551e3b9cd.png

• Super 1
  • Haha 1
  • WOW! 1

Dobry wieczór, 

Twoje zachowanie było karygodne, celowo taranowałeś funkcjonariuszy i nie mówimy tutaj o otarciach/przypadkach, tylko o CELOWYM taranowaniu oraz powodowaniu masowych kolizji. Z racji na powagę czynów których się dopuściłeś, postanowiłem Cię ukarać administracyjnie. Dodatkowo jeżeli chodzi o spotkanie ze mną, nie doszło finalnie do użycia ŚPB/Broni Palnej wobec Twojej osoby. 

Edytowane przez emploi
  • Super 8

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.