Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Między szkoleniami... Sonda uliczna na temat akademii SAFD z jej uczestnikami

sicario*
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

HNVCc6G.png

M3o7SmR.png

Witam serdecznie wszystkich czytelników! Z tej strony Reporter @sicario* z Redakcji Prasowej Project News. Chciałbym Wam przedstawić pierwszą sondę uliczną w moim wykonaniu. W owej sondzie wejdziemy w świat członków obecnej akademii San Andreas Fire DepartmentRekrutacja do frakcji rozpoczęła się 10 lutego 2026 roku i chętni kandydaci mieli 5 dni na napisanie swoich podań. Dzień po zamknięciu rekrutacji naszym oczom ukazały się wyniki, w których można było zauważyć, że do akademii dostało się aż 11 osób! Mam nadzieję, że z taką samą ciekawością jak ja zobaczycie odpowiedzi członków na moje pytania!

vgC1HDp.png

Jako pierwszy wywiadu udzielił mi Fire Cadet @Simson*.

5V20MaL.png

s: @sicario* | Si: @Simson*

s: Dzień dobry! Z tej strony Reporter @sicario* z Redakcji Prasowej Project News. Czy byłbyś chętny odpowiedzieć mi na kilka pytań dotyczących Twojej akademii we frakcji San Andreas Fire Department?
Si: Witam, pracownik San Andreas Fire Department, Fire Cadet @Simson* z tej strony. Jak najbardziej udzielę Ci wywiadu.

s: Super! Zechciałbyś się może na samym początku przedstawić?
Si: Pewnie, że tak. Mam na imię Szymon, mam 17 lat i pochodzę z województwa kujawsko-pomorskiego. Mieszkam w bardzo spokojnej okolicy, więc dużo czasu spędzam na swoich zainteresowaniach. Najbardziej wciągają mnie auta – lubię sprawdzać, jak coś działa od środka, uczyć się nowych rzeczy i eksperymentować. Poza tym interesuję się grami, muzyką i ogólnie internetową kulturą. Czasem lubię też po prostu usiąść, pomyśleć i podyskutować o różnych tematach, od codziennych spraw po bardziej abstrakcyjne rzeczy.

s: Dziękuję, prosiłbym, abyś mi powiedział, dlaczego zdecydowałeś się na spróbowanie swoich sił we frakcji SAFD?
Si: 
Postawiłem na SAFD ze względu na dobrowolność, jaką oferuje ta frakcja. Wieczorne patrole bądź wyjazdy na zgłoszenia, które są naprawdę ciekawe, i każdemu znajdzie się zajęcie podczas akcji.

s: Co było dla Ciebie największym wyzwaniem podczas akademii – teoria, praktyka czy presja szkoleniowców?
Si: Największe wyzwanie podczas pobytu we frakcji zaczęło się już od samego pisania podania, przejścia weryfikacji oraz odpowiedniego wklejenia wzoru. Uważam, że praktyka będzie jednym z łatwiejszych zadań podczas egzaminu, patrząc na to, że nabyłem wiedzę RP podczas mojego pobytu we frakcji SARA. Natomiast szkoleniowcy nie nakładają na nas presji i dają nam wolną rękę w wyborze czasu, kiedy mają być przeprowadzone szkolenia.

s: Czy atmosfera wśród kadetów była bardziej wspierająca, czy raczej rywalizacyjna?
Si: Atmosfera była raczej nijaka – każdy postanowił pójść w swoją stronę: czy to do znajomych, czy po prostu do jednego z pracowników frakcji.

s: Co sądzisz o swoim szkoleniowcu z akademii? Kim jest Twój szkoleniowiec i na jakim poziomie jest Wasza współpraca?
Si: Moim szkoleniowcem jest @bolkaa, którego serdecznie pozdrawiam. Współpraca z nim jest owocna, świetnie tłumaczy, potrafi zrozumieć każdą potrzebę kadeta, również w razie problemów można się do niego zwrócić, a on pomoże.

s: Rozumiem, w takim razie jak oceniasz poziom przygotowania Twoich szkoleniowców do prowadzenia zajęć?
Si: Myślę, że nie jestem jeszcze dobrze przygotowany.

s: Czy zmieniłbyś coś w programie szkoleniowym? Jeśli tak, to co konkretnie?
Si: Uważam, że wszystko jest jak najbardziej w porządku. Szczególnie gdy ma się dobrego szkoleniowca, można naprawdę przygotować się w stu procentach.

s: To było ostatnie pytanie! Bardzo Ci dziękuję za udzielenie mi odpowiedzi na wszystkie pytania. Czy chciałbyś kogoś pozdrowić?
Si: Dziękuję również za ten wspaniały wywiad. Chciałbym pozdrowić mojego szkoleniowca, jak i Moderatora @bolkaamojego przyjaciela @Kartun oraz całą frakcję SAFD.

YsBph2t.jpeg

Następny Fire Cadet, z którym przeprowadziłem wywiad, jest @ProfesorNerdzik.

5V20MaL.png

s: @sicario* | P: @ProfesorNerdzik

s: Dzień dobry! Z tej strony Reporter @sicario* z Redakcji Prasowej Project News. Czy byłbyś chętny odpowiedzieć mi na kilka pytań dotyczących Twojej akademii we frakcji San Andreas Fire Department?
P: 
Witam, z tej strony pracownik Fire DepartmentFire Cadet @ProfesorNerdzik. Tak, z chęcią odpowiem na Twoje pytania.

P: Jestem Marek, mam 26 lat i mieszkam na Śląsku. Interesuję się motoryzacją i e-sportem.

s: Dziękuję, prosiłbym, abyś mi powiedział, dlaczego zdecydowałeś się na spróbowanie swoich sił we frakcji SAFD?
P:  
Zdecydowałem się na frakcję SAFD, gdyż jest to jedyna frakcja, w której nie byłem. Oczywiście głównym powodem jest zdobycie nowego doświadczenia.

s: Co było dla Ciebie największym wyzwaniem podczas akademii – teoria, praktyka czy presja szkoleniowców?
P: Podczas akademii największym wyzwaniem dla mnie była teoria. Dużo materiału, aczkolwiek z czasem, jak się do tego przysiądzie, to wszystko staje się jasne.

s: Czy atmosfera wśród kadetów była bardziej wspierająca, czy raczej rywalizacyjna?
P: Atmosfera, jaka panuje wśród kadetów, to przede wszystkim współpraca i wsparcie.

s: Co sądzisz o swoim szkoleniowcu z akademii? Kim jest Twój szkoleniowiec i na jakim poziomie jest Wasza współpraca?
P: Sztab szkoleniowy, jaki został mi dobrany podczas akademii, jest wspaniały i dzięki niemu mam nadzieję, że zdam, gdyż zadbano o każdy aspekt, jeśli chodzi o wprowadzenie materiału, jak i dodatkowe zagadnienia. Nasza współpraca jest na bardzo wysokim poziomie.

s: Rozumiem, w takim razie jak oceniasz poziom przygotowania Twoich szkoleniowców do prowadzenia zajęć?
P: Przygotowanie szkoleniowców, jeśli chodzi o ich poziom przygotowania, oceniam na 10/10. Fajnie, miło, ciekawie i przyjemnie.

P: Jeśli chodzi o program szkoleniowy, to moim zdaniem nie wymaga on zmiany.

s: To było ostatnie pytanie! Bardzo Ci dziękuję za udzielenie mi odpowiedzi na wszystkie pytania. Czy chciałbyś kogoś pozdrowić?
P: Dziękuję za możliwość odpowiadania na pytania. Pozdrawiam moich szkoleniowców: @killerpl113, @BebokZPolski oraz @Balwan_YT, kolegów z organizacji Midnight Racing, całą frakcję SAFD oraz SAMD.

0hZZCCx.jpeg

Trzecią osobą, która udzieliła mi wywiadu, jest Fire Cadet @TenEddy.

5V20MaL.png

s: @sicario* | T: @TenEddy

T: Witam, Fire Cadet @TenEddy z tej strony. Z chęcią odpowiem na kilka pytań.

T: Nazywam się Adrian, a na serwerze gram pod nickiem TenEddy.

s: Dziękuję, prosiłbym, abyś mi powiedział, dlaczego zdecydowałeś się na spróbowanie swoich sił we frakcji SAFD?
T: 
Dlaczego SAFD? Wybrałem Fire Department, ponieważ od lat interesuję się pożarnictwem w realnym życiu, lecz nie jestem strażakiem PSP ani OSP. Serwer posiada bardzo rozwiniętą frakcję, dlatego postanowiłem aplikować właśnie tutaj.

T: Największym wyzwaniem podczas akademii jest przestawienie się na amerykańskie nazwy poszczególnych rzeczy, jak i pojazdów.

T: W moim odczuciu raczej każdy się wspiera, a jednocześnie nie brakuje cząstki zdrowej rywalizacji. Z każdym Fire Cadetem, z którym rozmawiałem, dogaduję się bardzo dobrze.

s: Co sądzisz o swoim szkoleniowcu z akademii? Kim jest Twój szkoleniowiec i na jakim poziomie jest Wasza współpraca?
T: Moimi szkoleniowcami są @killerpl113, @Balwan_YT oraz @BebokZPolski. Najwięcej czasu na szkoleniach spędziłem z Captain @killerpl113 i myślę, że nasza współpraca jest na bardzo wysokim poziomie. Oczywiście z każdym ze szkoleniowców miałem styczność, każdy z nich przekazał mi cenne informacje, jak i wskazówki.

T: Moim zdaniem szkoleniowcy, pod których skrzydłami aktualnie jestem, posiadają bardzo dużą wiedzę, jak i umiejętność przekazywania jej dalej, przez co pracuje się z nimi bardzo dobrze. Jak mam być szczery, byłem na innych serwerach tego typu w różnych frakcjach i nigdy nie spotkałem tak dobrych szkoleniowców jak oni.

T: Nie chciałbym nic tutaj zmieniać, ponieważ wszystko jest na bardzo wysokim poziomie i jednocześnie łatwe do zrozumienia.

T: Dziękuję również za wywiad. Bardzo chciałbym pozdrowić moich szkoleniowców, jak i cały zarząd frakcji, a reszcie akademików życzyć zdanych egzaminów. Dziękuję, pozdrawiam.

NSvQpTa.gif

Ostatnim członkiem akademii, który udzielił mi wywiadu, jest Fire Cadet @ksawcio99.

5V20MaL.png

s: @sicario* | k: @ksawcio99

k: 
Jasne! Opowiem co nieco.

k: Mam na imię Ksawery, mam 22 lata i mieszkam nieopodal Częstochowy. Na co dzień studiuję ekonomię na UE w Katowicach oraz pracuję jako pomocnik przy wycince drzew metodą alpinistyczną. Od dziecka interesuję się muzyką, dlatego też od kilku lat gram na trąbce w dwóch orkiestrach dętych w mojej okolicy. Oprócz tego pasjonuję się motoryzacją oraz oczywiście pożarnictwem.

k: Na serwerze gram od stycznia, chociaż konto założyłem już w 2020 roku. Gdy zdecydowano się zamknąć serwer PyLife, który jest pewnie wszystkim dobrze znany, zrobiłem sobie prawie pięcioletnią przerwę od MTA. Po pewnym czasie stwierdziłem, że wrócę do gry i trafiłem właśnie tutaj. Szybko się zaaklimatyzowałem i spotkałem dawnych znajomych, takich jak @LastoAkaRudy i @xdzony, z którymi dawno temu należałem do OSP na wyżej wymienionym serwerze. Zdecydowałem się spróbować swoich sił w SAFD, ponieważ wiedziałem, że po pewnym czasie rozgrywka bez frakcji po prostu by mi się znudziła. Z drugiej strony jest to frakcja, która najbardziej mi odpowiada, ponieważ pokrywa się z moimi zainteresowaniami. Trzecim powodem jest oczywiście sentyment – powrót do starych czasów na byłym już serwerze, gdzie byłem szkoleniowcem i egzaminatorem w OSP.

k: Ciężko stwierdzić. Egzamin planuję zdać w przyszłym tygodniu, a największym wyzwaniem jest dla mnie na pewno teoria, ponieważ nigdy nie wiadomo, o co egzaminator może zapytać. Jeśli chodzi o praktykę, to jest dużo nowości, lecz większość zasad RP pamiętam z poprzedniego serwera. Natomiast w kwestii szkoleniowców mogę śmiało stwierdzić, że nie mogłem trafić lepiej – przekazują oni wiedzę w bardzo przystępny sposób, często odwołując się do własnych doświadczeń we frakcji.

k: Zdecydowanie wspierająca. Poznałem mnóstwo nowych osób, z którymi spędzanie czasu na służbie to coś pięknego. Każdy każdemu kibicuje i myślę, że rywalizacji tutaj po prostu nie ma. Przynajmniej ja się z nią nie spotkałem.

k: W akademii jesteśmy podzieleni na kilka grup, w których moim głównym szkoleniowcem jest @Wujaszek.. Oprócz niego szkolą nas również: @Tuchol, @Grzegorr oraz@Camper. Współpracę oceniam bardzo dobrze. Szkoleniowcy zawsze znajdują czas, aby zaliczyć z nami dane szkolenie oraz pomagają nam, gdy czegoś nie rozumiemy. Po szkoleniach nie ma sytuacji, w której nie wyjeżdżalibyśmy razem na akcję. 

k: Tak jak już wcześniej wspomniałem, są w tym naprawdę znakomici. Oczywiście każdy szkoleniowiec ma inny sposób nauczania, aczkolwiek każdy mi odpowiada. Chętnie dzielą się swoją wiedzą nabytą przez ostatnie miesiące czy lata oraz dopowiadają ciekawostki, które w przyszłości mogą przydać mi się podczas akcji RP.

k: Myślę, że nie zmieniałbym niczego. System z podziałem na grupy wydaje się najlepszym rozwiązaniem. Posiadanie kilku szkoleniowców w grupie sprawia, że praktycznie każdego dnia mogę odbyć dane szkolenie. Poza tym fakt, że w grupie kadetów zazwyczaj są trzy osoby, sprawia, że każdy szkoleniowiec może „trenować” kadeta niemal indywidualnie.

k: Oczywiście! Chciałbym pozdrowić całą organizację Semper Fidelis, wyżej wymienionych szkoleniowców, a także @TenEddy'ego, który jest już po końcowym egzaminie.

ogLhwZW.png

To by było na tyle z wywiadów w dzisiejszej sondzie, przejdziemy teraz do krótkiej analizy jej wyników. Na samym początku jasno można zauważyć, że program szkoleniowy we frakcji San Andreas Fire Department według członków akademii jest zrobiony bezbłędnie i nie wymaga on żadnych zmian. Wszystko jest na wysokim poziomie, ale zarazem napisane tak, aby każdy mógł wszystko z łatwością zrozumieć. Co do największego wyzwania podczas akademii, każda odpowiedź różni się od siebie. Można z tego wywnioskować, że każdy Fire Cadet, z jedną czynnością radzi sobie perfekcyjnie, a innej jest mu trudniej się nauczyć. Jeśli chodzi o szkoleniowców akademii SAFD, po odpowiedziach widać, że są oni pełni profesjonalizmu. Znajomość materiałów szkoleniowych, jak i przygotowanie do szkoleń nie sprawia im żadnych trudności, w dodatku są bardzo otwarci dla swoich podopiecznych i potrafią podzielić się swoją wiedzą, a zarazem świetnie współpracować.

BkNkNaB.jpeg

KsDF6Sj.png

Dziękuję Wam wszystkim za przeczytanie mojego materiału. Zapraszam również do zapoznania się z innymi treściami pracowników Redakcji Prasowej Project News

NFAS945.png

Dla Redakcji Prasowej Project News:

QK3f9lL.pngMIUEBgA.png

Edytowane przez MrBeast
  • Super 7

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.