Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

📦 Odświeżenie pracy Kuriera - Otwarcie RedEX | 2026

Zebra
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 1.03.2026 o 20:40, Zbychuu napisał:

Co do tego handlu nie byłbym taki pewien. Większość aut które są w obiegu są już od handlarzy, wiec ciezko na nich zarobić, a kolejni handlarze tylko zawyżają cene. Zwykli gracze nie sprzedadzą tanio aut, bo zarabiali na nie wiekami.

Giełda stoi w miejscu, ruch na serwerze coraz mniejszy, nie licząc eventów takich jak ta praca. Za 2 tyg znów średnia graczy spadnie. Wszystko sprowadza się do tego ze z tego serwera robi się komuna, a rcon sami podnoszą ceny takich rzeczy jak taryfikator za np odholowany pojazd, ogromne ceny za wystawienie pojazdu na giełdzie - co już jest ogromnym powodem braku ruchu na giełdzie. 

Problemem nie są niskie/duże zarobki, tylko brak perspektyw dla gracza. Na przykładzie moich znajomych którzy już od dawna tu nie grają. Ich powodem nie jest to, że jest nudno na serwie, tylko żeby jakkolwiek progresować na serwerze trzeba poświecać na to SETKI GODZIN jak nie TYSIĄCE na prace dorywcze xd co jest śmieszne. To jest gra, a nie tyranie na wirtualny etat w grze.

Przegrałem tu ZA dużo godzin i widze jak ta gospodarka na przestrzeni lat upadła. Nie mówie, że wszystko trzeba wbić w pare dni/miesiecy, ale tyrać na pracy w grze komputerowej 500h? A gdzie czas na możliwość sprawdzenia innych prac i ich maxowania? Ile graczy odeszlo od serwera, po kupnie auta od handlarza po zawyżonej cenie i po prostu sie poddali, bo strata pienieżna i czasowa ich dobiła, po grindowniu setek godzin na swoje autko.  

Metin v2

• Super 1

15 godzin temu, DarXe.mnr napisał:

Bo tam jest inny gameplay, na Project jest to spowolnione. Jeśli miałbym wybierać na ktorym serwerze pograć to na tym, co trzeba więcej pograć, by wymaksować, a teraz dlaczego tak jest?

Jeden z kolegów mojej organizacji stwierdził, że na scenie MTA powinni dodać do tagów serwera typ trudności jak to jest na privach MT2. Porównując oba serwery w zbieraniu expa w pracach można śmiało stwierdzić, że Project jest serwerem typu HARD, a ten o którym piszesz - serwer nie typu MEDIUM, a EASY 🙂

Osobiście serwery easy uważam za coś nudnego. To jest moja opinia, ktoś może się z tym nie zgodzić, ale serio - są osoby które wolą grać na HARD, gdzie wszystko zdobywa się wolniej.

Idealne porównanie prosze panów, możecie się wyśmiewać, ale taka jest prawda.

Co do pracy kuriera to w nocy grając duo zauważyłem spadki zarobków, bo dojeżdżaliśmy na baze z 15-20% uszkodzeń - w godzine nie potrafiłem zarobić więcej niż 4k$. Exp poszybował w górę przez znormalizowanie jego straty przy lekkich uszkodzeniach (nie zabiera go, gdy uszkodzi się kilka %) - czyli co tutaj zastosowano? Z HARD dodano troszkę MEDIUM. Na pracy przewozu kontenerów dalej jest mega hard, ponieważ jeśli uszkodzisz 1% towaru, bądź samej lawety na powrocie do bazy, tracisz 1 EXP (wystarczy musnąć o ścianę na strefie załadunkowej).

Wybieram serwery easy/medium bo nie jestem typem osoby co siedzi przed kompem 10h dziennie i grinduje jedną i tą samą rzecz, są ludzie co to lubią więc dobrze ze sa 2 serwery i można sobie wybrać, sama praca w sobie jest super, fajnie rozbudowana i  naprawde przyjemna, ale maksowanie to jak dla mnie smiech na sali i prpg pod tym wzgledem przegrywa :((

• Super 1

22 godziny temu, DarXe.mnr napisał:

Bo tam jest inny gameplay, na Project jest to spowolnione. Jeśli miałbym wybierać na ktorym serwerze pograć to na tym, co trzeba więcej pograć, by wymaksować, a teraz dlaczego tak jest?

Jeden z kolegów mojej organizacji stwierdził, że na scenie MTA powinni dodać do tagów serwera typ trudności jak to jest na privach MT2. Porównując oba serwery w zbieraniu expa w pracach można śmiało stwierdzić, że Project jest serwerem typu HARD, a ten o którym piszesz - serwer nie typu MEDIUM, a EASY 🙂

Osobiście serwery easy uważam za coś nudnego. To jest moja opinia, ktoś może się z tym nie zgodzić, ale serio - są osoby które wolą grać na HARD, gdzie wszystko zdobywa się wolniej.

Idealne porównanie prosze panów, możecie się wyśmiewać, ale taka jest prawda.

Co do pracy kuriera to w nocy grając duo zauważyłem spadki zarobków, bo dojeżdżaliśmy na baze z 15-20% uszkodzeń - w godzine nie potrafiłem zarobić więcej niż 4k$. Exp poszybował w górę przez znormalizowanie jego straty przy lekkich uszkodzeniach (nie zabiera go, gdy uszkodzi się kilka %) - czyli co tutaj zastosowano? Z HARD dodano troszkę MEDIUM. Na pracy przewozu kontenerów dalej jest mega hard, ponieważ jeśli uszkodzisz 1% towaru, bądź samej lawety na powrocie do bazy, tracisz 1 EXP (wystarczy musnąć o ścianę na strefie załadunkowej).

Czaje twoje podejście, jednakże maxowanie jakiejkolwiek pracy na tym serwerze to stagnacja przed komputerem i marnowanie czasu na nic nie znaczącą pracę w grze, bo jak już coś sobie uzbierasz na robótce to wszystko wydasz na ulepszenia albo jeszcze bedziesz musiał dorabiać. 

Twoje określenie "HARD" co do poziomu trudności nie odzwierciedla tego jaka jest rzeczywistość. Poziomem hard można uznać konkurencje, bo żeby wbić tam każdą prace na maxa i kupic spoko autko,przy tym pograć sobie 4fun trzeba lekko ponad 1000 godzin poświecić. Jest to już co najmniej rok rozgrywki. Na PRPG myślę, że 10 000 godzin nie wystarczy, aby wbić wszystko. Mimo to wartość pieniądza na lagu jest podobna lub nawet większa, a ilością prac i tym gdzie spędzisz czas możesz sobie żonglować i wybierać do woli. 

Szkoda, że z tą trudnością nie idzie wartość pieniądza. Brakuje balansu miedzy wymaxowaniem pracy, a przyjemnej rozgrywce która nie zabija monotonnością, a osób które rzeczywiście pracują i wbijają je jest 10-20 max. Wystarczy spojrzeć na rankingi prac gdzie widać po prostu kto realnie grinduje daną prace. 

• Super 6

12 godzin temu, Zbychuu napisał:

Czaje twoje podejście, jednakże maxowanie jakiejkolwiek pracy na tym serwerze to stagnacja przed komputerem i marnowanie czasu na nic nie znaczącą pracę w grze, bo jak już coś sobie uzbierasz na robótce to wszystko wydasz na ulepszenia albo jeszcze bedziesz musiał dorabiać. 

19 godzin temu, Tosterrr.mnr napisał:

Wybieram serwery easy/medium bo nie jestem typem osoby co siedzi przed kompem 10h dziennie i grinduje jedną i tą samą rzecz

Rozumiem też wasze podejście, nic do tego nie mam. Są osoby siedzące na dorywczych po 5-10h, ale są też osoby siedzące w handlu też nie małą ilość godzin. Każdemu nie dogodzisz, a skoro na Project są prace, które maksuje się naprawdę długo, jak np. kutry to czemu rework kuriera ma spowodować, że magicznym sposobem wymaksujemy go w 100-150h? Nie można zrobić takich dysproporcji, to nie ma sensu. Nikt nie każe wam siedzieć po 10 h gry dziennie przed PC, można sobie pograć 2-3h i ulepszać miesiącami. Tak jak ja kiedyś szambo 3-4 miesiące mi wyszło. Lawety poszły szybciej z wiadomych przyczyn, a teraz to jestem w tej samej sytuacji co ulepszając prace szambiarza. W tygodniu jestem minimum te 2-4h dziennie dziennie, większość z doskoku, gdzie pracuje tez na frakcji i pilnuje pożyczek - gdzie tu czas na jakąś dorywczą? No właśnie.

Za niedługo ktoś tę prace ulepszy na max i powie wam, czy warto było szaleć tak.. przez całe życiee 😄 - piosenka się przypomniała - czy warto było  szaleć tak i ulepszać kuriera? Na pewno warto, bo gra się na niej przyjemnie, a zwłaszcza w duecie, siedząc na kanale głosowym i podpowiadając sobie, którą paczke bierzemy by kooperacja przebiegała jak bułka z masłem.

• Super 5
  • Nie lubię tego 1

Ogólnie odświeżenie wyszło mega fajnie, praca mega przyjemna i jest duże pole do wprowadzenia różnych ciekawych updatów, które urozmaiciły by jeszcze bardziej te prace i na które mam pare pomysłów, ale ten przelicznik expa to jakiś żart. Rozumiem, że poświęciłem kilkaset godzin i pare tysięcy na wbicie 4lvl i zarabianie dobrego pitosu, żeby teraz móc sobie tylko jedno ulepszenie KUPIĆ? Kabaret xd

Edytowane przez BorsukBadger
literówka
  • Lubię to! 4

Praca sama w sobie spoko, wbiłem po bardzo długiej przerwie i się zdziwiłem jednakże nie w pozytywny sposób. Patrząc na ten przelicznik i po zrobieniu jednego ulepszenia i kursu mam odczucia że kurierom napluto w twarz.

Edytowane przez MassiveAdrian
  • Super 1
  • Lubię to! 4

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.