Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

📦 Odświeżenie pracy Kuriera - Otwarcie RedEX | 2026

Zebra
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

No wszystko fajnie, ale generalnie wartość expa w ramach rekompensaty z poprzedni 5lvl na kurierze to jest smiech na sali, ludzie tyle godzin poświęcili a wszystko po to żeby teraz sobie jedno ulepszenie odblokować XD I jeszcze takie koszta w postaci kasy za jedno ulepszenie...

Edytowane przez mkss
  • Lubię to! 7

14 minut temu, m4rcelek napisał:

Jak wygląda temat związany ze zwrotem poprzednich leveli na kurierce? 

Poziom 1 -> 200 XP
Poziom 2 -> 550 XP
Poziom 3 -> 1150 XP
Poziom 4 -> 1850 XP
Poziom 5 -> 3000 XP

Wszystko jest w temacie, każdy dostał zwrot w formie EXP'a

6 godzin temu, mkss napisał:

No wszystko fajnie, ale generalnie wartość expa w ramach rekompensaty z poprzedni 5lvl na kurierze to jest smiech na sali, ludzie tyle godzin poświęcili a wszystko po to żeby teraz sobie jedno ulepszenie odblokować XD I jeszcze takie koszta w postaci kasy za jedno ulepszenie...

Wszystkie prace na tym serwerze tak trzeba grindować. Rozumiem zamysł, ale to dla ludzi co grają od czasu do czasu nie ma sensu i bez kitu odechciewa się grać. Ba nawet grając po pare godzin dziennie trzeba kilka  miesięcy zeby wbić max levele. 

• Lubię to! 3

55 minut temu, Zbychuu napisał:

Wszystkie prace na tym serwerze tak trzeba grindować. Rozumiem zamysł, ale to dla ludzi co grają od czasu do czasu nie ma sensu i bez kitu odechciewa się grać. Ba nawet grając po pare godzin dziennie trzeba kilka  miesięcy zeby wbić max levele. 

Wiesz no motyw jest też taki, że po to grałeś, poświęciło się bardzo dużo godzin żeby wbić ten 5 level na którym dało się zarobić te 10k powiedzmy. W tym momencie dostaliśmy fajne odświeżenie, praca jest przyjemna to fakt, ale zarobki aktualnie to jest jakieś 4.5k na godzinę zamiast 10 więc no... Nic tylko teraz każdy do handlu autami, bo na dorywczych nie zarobisz xD Dla nowych graczy to jest bez róznicy ale dla ludzi co grają kilka lat to uważam, że może zaboleć i tyle. Mam nadzieje, że chociaż jak znowu każdy wymaksuje tego kuriera to zarobki bedą podobne co poprzednio.

Edytowane przez mkss
  • Lubię to! 1

1 godzinę temu, mkss napisał:

Wiesz no motyw jest też taki, że po to grałeś, poświęciło się bardzo dużo godzin żeby wbić ten 5 level na którym dało się zarobić te 10k powiedzmy. W tym momencie dostaliśmy fajne odświeżenie, praca jest przyjemna to fakt, ale zarobki aktualnie to jest jakieś 4.5k na godzinę zamiast 10 więc no... Nic tylko teraz każdy do handlu autami, bo na dorywczych nie zarobisz xD Dla nowych graczy to jest bez róznicy ale dla ludzi co grają kilka lat to uważam, że może zaboleć i tyle. Mam nadzieje, że chociaż jak znowu każdy wymaksuje tego kuriera to zarobki bedą podobne co poprzednio.

Co do tego handlu nie byłbym taki pewien. Większość aut które są w obiegu są już od handlarzy, wiec ciezko na nich zarobić, a kolejni handlarze tylko zawyżają cene. Zwykli gracze nie sprzedadzą tanio aut, bo zarabiali na nie wiekami.

Giełda stoi w miejscu, ruch na serwerze coraz mniejszy, nie licząc eventów takich jak ta praca. Za 2 tyg znów średnia graczy spadnie. Wszystko sprowadza się do tego ze z tego serwera robi się komuna, a rcon sami podnoszą ceny takich rzeczy jak taryfikator za np odholowany pojazd, ogromne ceny za wystawienie pojazdu na giełdzie - co już jest ogromnym powodem braku ruchu na giełdzie. 

Problemem nie są niskie/duże zarobki, tylko brak perspektyw dla gracza. Na przykładzie moich znajomych którzy już od dawna tu nie grają. Ich powodem nie jest to, że jest nudno na serwie, tylko żeby jakkolwiek progresować na serwerze trzeba poświecać na to SETKI GODZIN jak nie TYSIĄCE na prace dorywcze xd co jest śmieszne. To jest gra, a nie tyranie na wirtualny etat w grze.

Przegrałem tu ZA dużo godzin i widze jak ta gospodarka na przestrzeni lat upadła. Nie mówie, że wszystko trzeba wbić w pare dni/miesiecy, ale tyrać na pracy w grze komputerowej 500h? A gdzie czas na możliwość sprawdzenia innych prac i ich maxowania? Ile graczy odeszlo od serwera, po kupnie auta od handlarza po zawyżonej cenie i po prostu sie poddali, bo strata pienieżna i czasowa ich dobiła, po grindowniu setek godzin na swoje autko.  

• Super 7
  • Lubię to! 3

2 godziny temu, DarXe.mnr napisał:

A ja napiszę tak: co się szybko zdobywa to się szybko nudzi, zgadzacie się?

nie i polecam serdecznie zajac sie czyms pozyteczniejszym niz grac codziennie po 10 godzin, a jak potrzeba grania jest za duza udac sie na terapie uzaleznien

Pozdrawiam,

tom33.

Edytowane przez tom33
  • Super 2
  • Haha 1
  • Lubię to! 1
  • WOW! 1

43 minuty temu, Zbychuu napisał:

Co do tego handlu nie byłbym taki pewien. Większość aut które są w obiegu są już od handlarzy, wiec ciezko na nich zarobić, a kolejni handlarze tylko zawyżają cene. Zwykli gracze nie sprzedadzą tanio aut, bo zarabiali na nie wiekami.

Giełda stoi w miejscu, ruch na serwerze coraz mniejszy, nie licząc eventów takich jak ta praca. Za 2 tyg znów średnia graczy spadnie. Wszystko sprowadza się do tego ze z tego serwera robi się komuna, a rcon sami podnoszą ceny takich rzeczy jak taryfikator za np odholowany pojazd, ogromne ceny za wystawienie pojazdu na giełdzie - co już jest ogromnym powodem braku ruchu na giełdzie. 

Problemem nie są niskie/duże zarobki, tylko brak perspektyw dla gracza. Na przykładzie moich znajomych którzy już od dawna tu nie grają. Ich powodem nie jest to, że jest nudno na serwie, tylko żeby jakkolwiek progresować na serwerze trzeba poświecać na to SETKI GODZIN jak nie TYSIĄCE na prace dorywcze xd co jest śmieszne. To jest gra, a nie tyranie na wirtualny etat w grze.

Przegrałem tu ZA dużo godzin i widze jak ta gospodarka na przestrzeni lat upadła. Nie mówie, że wszystko trzeba wbić w pare dni/miesiecy, ale tyrać na pracy w grze komputerowej 500h? A gdzie czas na możliwość sprawdzenia innych prac i ich maxowania? Ile graczy odeszlo od serwera, po kupnie auta od handlarza po zawyżonej cenie i po prostu sie poddali, bo strata pienieżna i czasowa ich dobiła, po grindowniu setek godzin na swoje autko.  

Dokladnie tak, popieram tutaj kolege. Na większej konkurencji levelowanie prac jest dużo przyjemniejsze oraz dużo bardziej zbalansowane i wymaga mniej przegranych godzin co jest na prawdę bardzo fajne. Tak samo potraktowanie graczy, którzy mieli wczesniej max lvl na pracy bo jednak to dawało sporo expa + jeszcze był wybór że można zacząć całkiem od początku aby odrzucić expa za stary lvl co myślę ze było to bardzo fajnym rozwiązaniem. Sam tam wymaxowałem kilka prac i średnio poświęcałem 60h-80h na wymaxowanie pracy, np. taki kurier, który dostał też nie tak dawno reworka i osiągniecie maksymalnego poziomu zajeło mi z 65h ale na poprzednim kurierze miałem 2lvl/3lvl i to też mi pomogło bo odjeło z 10h-15h dodatkowej pracy. Zarobki też zostały bardzo dobrze zbalansowane. Nie umniejszając tutaj Projectowi ponieważ serwer jest na prawdę bardzo fajny i dopracowany ale jednak ta gospodarka jest straszna. Moim zdaniem Project  juz miał swoje lata świetności a najlepiej grało mi się w 2020 roku. Mam bardzo dużo fajnych wspomnień z tamtego roku m.in Drwal w tamtym okresie był bardzo fajną, przyjemną i opłacalną pracą. Nie mówię że konkurencja jest w jakimkolwiek stopniu jest lepsza od Projecta bo nie po to piszę swój komentarz tylko popieram wypowiedz tutaj kolegi wyżej. Nie piszę też tego po to aby reklamować czy mówić że ten serwer jest lepszy a ten gorszy bo moje skromne zdanie jest takie że oba serwery są na tym samym poziome a nawet Project jest wyżej w nowoczesności różnych mechanik czy nawet nowszy wygląd jakichs gui. Jakby nie było jest młodszy o te 5lat i to też robi swoje ale nie obrażam żadnego serwera ponieważ bardzo lubię sobie grać tutaj i tam.

Pozdrawiam.

• Super 3

51 minut temu, Zbychuu napisał:

Tak, zgadzam się z tym co napisałeś. Z tym handlem rzecz jasna się zaśmiałem no ale tak - trzeba tyrać setki godzin żeby mieć realną korzyść i to już swoją drogą... No ale tak jak napisałem, ci którzy jednak poświęcili ten czas na grind teraz uważam mają prawo być zawiedzeni.

Wszystko git, tylko w terminalu brakuje mi jakiegoś licznika zdobytego EXPa podczas aktywnej pracy. Tak to muszę sobie notować ile mam albo co jakiś czas zaglądać do interioru.

• Super 4

15 godzin temu, FanTurasa napisał:

Sam tam wymaxowałem kilka prac i średnio poświęcałem 60h-80h na wymaxowanie pracy, np. taki kurier, który dostał też nie tak dawno reworka i osiągniecie maksymalnego poziomu zajeło mi z 65h

Bo tam jest inny gameplay, na Project jest to spowolnione. Jeśli miałbym wybierać na ktorym serwerze pograć to na tym, co trzeba więcej pograć, by wymaksować, a teraz dlaczego tak jest?

Jeden z kolegów mojej organizacji stwierdził, że na scenie MTA powinni dodać do tagów serwera typ trudności jak to jest na privach MT2. Porównując oba serwery w zbieraniu expa w pracach można śmiało stwierdzić, że Project jest serwerem typu HARD, a ten o którym piszesz - serwer nie typu MEDIUM, a EASY 🙂

Osobiście serwery easy uważam za coś nudnego. To jest moja opinia, ktoś może się z tym nie zgodzić, ale serio - są osoby które wolą grać na HARD, gdzie wszystko zdobywa się wolniej.

Idealne porównanie prosze panów, możecie się wyśmiewać, ale taka jest prawda.

Co do pracy kuriera to w nocy grając duo zauważyłem spadki zarobków, bo dojeżdżaliśmy na baze z 15-20% uszkodzeń - w godzine nie potrafiłem zarobić więcej niż 4k$. Exp poszybował w górę przez znormalizowanie jego straty przy lekkich uszkodzeniach (nie zabiera go, gdy uszkodzi się kilka %) - czyli co tutaj zastosowano? Z HARD dodano troszkę MEDIUM. Na pracy przewozu kontenerów dalej jest mega hard, ponieważ jeśli uszkodzisz 1% towaru, bądź samej lawety na powrocie do bazy, tracisz 1 EXP (wystarczy musnąć o ścianę na strefie załadunkowej).

• Super 1
  • Lubię to! 3
  • Nie lubię tego 3

1 godzinę temu, DarXe.mnr napisał:

Bo tam jest inny gameplay, na Project jest to spowolnione. Jeśli miałbym wybierać na ktorym serwerze pograć to na tym, co trzeba więcej pograć, by wymaksować, a teraz dlaczego tak jest?

Jeden z kolegów mojej organizacji stwierdził, że na scenie MTA powinni dodać do tagów serwera typ trudności jak to jest na privach MT2. Porównując oba serwery w zbieraniu expa w pracach można śmiało stwierdzić, że Project jest serwerem typu HARD, a ten o którym piszesz - serwer nie typu MEDIUM, a EASY 🙂

Osobiście serwery easy uważam za coś nudnego. To jest moja opinia, ktoś może się z tym nie zgodzić, ale serio - są osoby które wolą grać na HARD, gdzie wszystko zdobywa się wolniej.

Idealne porównanie prosze panów, możecie się wyśmiewać, ale taka jest prawda.

Co do pracy kuriera to w nocy grając duo zauważyłem spadki zarobków, bo dojeżdżaliśmy na baze z 15-20% uszkodzeń - w godzine nie potrafiłem zarobić więcej niż 4k$. Exp poszybował w górę przez znormalizowanie jego straty przy lekkich uszkodzeniach (nie zabiera go, gdy uszkodzi się kilka %) - czyli co tutaj zastosowano? Z HARD dodano troszkę MEDIUM. Na pracy przewozu kontenerów dalej jest mega hard, ponieważ jeśli uszkodzisz 1% towaru, bądź samej lawety na powrocie do bazy, tracisz 1 EXP (wystarczy musnąć o ścianę na strefie załadunkowej).

Z tym że maxowanie prac na Projekcie jest bardzo ciężkie i można nazwać to "trybem" HARD, ale nazwanie konkurencji EASY jest po prostu śmieszne. Ty chyba kolego nie grałeś na serwerach typu EASY. Śmiało można powiedzieć że wbijanie poziomów prac jest dużo cięższe niż na konkurencji i dla niektórych może być to fajnie ale jednak poświęcanie setek godzin aby sobie jedną pracę tylko wymaxować to jest przesada. Nie każdy ma tyle czasu żeby grać po 10h dziennie i robić na jednej robocie co jest bardzo monotonne. Nazwanie tego że szybciej się znudzi też jest dla mnie lekko niedorzeczne bo według mnie lepiej mieć większy wybór wymaxowanych prac i mieć na nich podobne zarobki niż robić setki godzin na pracach dorywczych na jednej pracy żeby wbić tylko jedną.  Lecz jest to tylko moje skromne zdanie i nie każdy może się z nim zgadzać. Druga sprawa to ulepszanie pracy za dodatkową opłatą ja rozumiem że taka mechanika działa od początku ale te ilości gotówki są dosyć spore. To nie dość że trzeba tyrać na jednej pracy setki godzin żeby ją wymaxować to jeszcze ładować w nią kasę. I według mnie wartość pieniądza na konkurencji jest większa niż na Projekcie, ale tak jak mówiłem jest to moje zdanie nie każdemu się to musi podobać i też nie chce wywoływać tzw. "gówno burzy".

Pozdrawiam.

• Super 2

Po uzyskaniu dostępu do pracy stwierdzam, że jest o niebo lepsza od starej wersji.
1. Miejsce - dobrym pomysłem było wybranie środka mapy, lokalizacja o tyle dobra, że daje większy balans i nie ma sytuacji gdzie trzebaby jechać z LS do BM jak było to w starej wersji pracy.
2. Reset poziomów - był nieunikniony, nie rozumiem dlaczego aż tak niektórzy się tym poirytowali. Nigdzie nie spotkałem się z sytuacją, gdzie poziomy miałyby być zostawiane lub przesadnie dawane tak, by na start mieć inny poziom niż 1. Fakt, prace na tym konkretnym serwerze wymagają czasu, poniekąd irytacja uargumentowana, ale trzeba pamiętać o logice i nie zasłaniać się cyferkami.
3. Spora ilość ulepszeń - do wyboru, do koloru. Każdy jest w stanie wybrać sobie opcję odpowiednią dla siebie, jak ktoś chce więcej zarabiać, proszę bardzo, jak ktoś chce iść w wytrzymałość, nie ma problemu.
4. Możliwość pracy CO-OP - nie da się ukryć, że każdy wyczekiwał możliwości pracy we współpracy z innym graczem. System został stworzony bardzo spójnie, jest podział ról, nikt nie traci, każdy zyskuje.
5. System ładowania paczek do vana - Nowość, której na innym serwerze nie widziałem, fajny bajer, który nie zajmuje sporej ilości czasu, a jednak daje smaczek realizmu i urozmaica pracę.
6. Tablet - Fajny bajer, ale jakoś mam wrażenie, że mogłoby go nie być i nikt by nawet nie zauważył, że go nie ma. Po prostu czy to ja, czy inni gracze na screenach, filmikach i streamach go nie używają.
7. Wyjmowanie i wręczanie paczek - Dzięki Bogu bez scrollowania listy. System tu jest bardzo dobrze przerobiony, na tyle, że nawet na pierwszym poziomie bez ulepszonego sortowania nie jest on irytujący.
8. Wynagrodzenia - Może to moje złudzenie, ale mam wrażenie, że są wyższe niż na starej wersji kuriera. Przyjemnie się zarabia i nie odczułem powolności w zdobywaniu pieniędzy. Punkty reputacji są jak na tą pracę rozsądne, zdarzy się kilkanaście EXP za jeden kurs.
9. Pojazdy pracy - przyjemne, estetyczne i mające dobry handling. Pojazdy nie ślizgają się, nie wywracają na boki, nie są za wolne nawet na pierwszym poziome, zbalansowano je odpowiednio.
Ogólna ocena pracy to solidne 8.5/10 według mnie.

• Super 2

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.