Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Stilker
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Login: Krzychu99
Nick(i) oskarżonego(/ych): @shvky
Powód skargi: nieprawidłowa nadana kara
Data zdarzenia: 27 Lutego 2026, 19:42
Dowody: 

Opis sytuacji: 

W dniu 27.02.2026 około godziny 19:39 latałem śmigłowcem w okolicach ronda podczas trwającego zlotu (co jest widoczne na nagraniach). W tym czasie doszło do nagłego rozłączenia z internetem, co skutkowało wyrzuceniem mnie z serwera. 

Pomimo tego otrzymałem karę za rzekome lądowanie poza wyznaczonym lotniskiem. Kara ta została nadana niesłusznie, ponieważ nie wykonałem takiego manewru celowo – przerwanie lotu było wynikiem problemów technicznych (utrata połączenia), a nie świadomego złamania zasad.

Znam regulamin i przestrzegam obowiązujących zasad, dlatego nie miałem żadnego powodu, aby celowo lądować poza wyznaczonym miejscem. Dodatkowo w momencie zdarzenia nie było mnie już na serwerze, co również powinno zostać zweryfikowane przez osobę nadającą karę.

Uważam, że w tej sytuacji supporter powinien dokładniej zweryfikować, co się faktycznie wydarzyło. W mojej ocenie nałożenie kary w takiej sytuacji jest nieuzasadnione.

Ode mnie to tyle.
Pozdrawiam serdecznie.

EDIT: 

Po powrocie na serwer, gdy internet został przywrócony, zobaczyłem, że została mi nadana kara, która – w mojej ocenie – nie była z mojej winy. Skontaktowałem się z supporterem z pytaniem, dlaczego kara została nadana, skoro sytuacja wynikała z utraty połączenia z internetem, co widnieje w logach.

Mój kolega posiadał klip z tej sytuacji, jednak w momencie przygotowywania materiału do swojej własnej skargi doszło do usunięcia całego nagrania i pozostał mu jedynie fragment, na którym widać część zdarzenia.

Nie zamierzam pisać apelacji, ponieważ uważam to w tej sytuacji za bezsensowne. Z tego powodu składam skargę, aby zwrócić uwagę na sposób weryfikowania takich zdarzeń.

Edytowane przez Stilker
  • Super 9
  • Haha 1
  • WOW! 1

Witaj @Stilker, w pierwszej kolejności, chciałbym cię poinformować ponownie, w logach nie mamy informacji o tym, że miałeś NT/crasha czy wyszedłeś z serwera sam, więc zostałeś ukarany z takim a nie innym powodem, co zostało skonsultowane z osobą piastującą stanowisko Senior Administratora, czy aby na pewno jest to powód do ukarania.

Po twoim ponownym wejściu na serwer, napisałeś do mnie że możesz mi podesłać ss, poprosiłem cię o tego screena na discordzie, wtedy by sytuacja została jak najbardziej wyjaśniona i kara została by prawdopodobnie unieważniona, lecz ty stwierdziłeś jak to sam napisałeś "teraz to kolego mam wywalone w te prawko leci skarga". W międzyczasie napisał do mnie również twój kolega @Herbata, że posiada również nagranie, że wyrzuciło cię z gry, więc również o takowego poprosiłem, lecz on również stwierdził, że zajmie się tym wyższa administracja, bo ja jestem niekompetentny, lecz no teraz uważacie, że jednak doszło do usunięcia całego nagrania i został tylko fragment na którym praktycznie nic nie widać.

Oczekuję na werdykt ARCON.

Edytowane przez shvky
  • Super 4

Napisano (edytowane)
2 godziny temu, shvky napisał:

Witaj @Stilker, w pierwszej kolejności, chciałbym cię poinformować ponownie, w logach nie mamy informacji o tym, że miałeś NT/crasha czy wyszedłeś z serwera sam, więc zostałeś ukarany z takim a nie innym powodem, co zostało skonsultowane z osobą piastującą stanowisko Senior Administratora, czy aby na pewno jest to powód do ukarania.

Po twoim ponownym wejściu na serwer, napisałeś do mnie że możesz mi podesłać ss, poprosiłem cię o tego screena na discordzie, wtedy by sytuacja została jak najbardziej wyjaśniona i kara została by prawdopodobnie unieważniona, lecz ty stwierdziłeś jak to sam napisałeś "teraz to kolego mam wywalone w te prawko leci skarga". W międzyczasie napisał do mnie również twój kolega @Herbata, że posiada również nagranie, że wyrzuciło cię z gry, więc również o takowego poprosiłem, lecz on również stwierdził, że zajmie się tym wyższa administracja, bo ja jestem niekompetentny, lecz no teraz uważacie, że jednak doszło do usunięcia całego nagrania i został tylko fragment na którym praktycznie nic nie widać.

Oczekuję na werdykt ARCON.

Witaj,

Odnosząc się do Twojej wiadomości  w trakcie lotu nie miałem włączonego Medala, więc niestety nie jestem w stanie przedstawić własnego nagrania z momentu zdarzenia. Mój znajomy, @Herbata, posiadał fragment nagrania, jednak jak już zostało wspomniane, część materiału uległa usunięciu i zachował się jedynie krótki wycinek, na którym praktycznie nic nie widać.

Z mojej strony mogę jedynie podkreślić, że nie miałem żadnego powodu, aby celowo lądować w sposób naruszający regulamin, tym bardziej mając świadomość, że grozi za to kara w postaci zatrzymania prawa jazdy. Na tzw. „chłopski rozum” wiedząc, jakie są konsekwencje, nie podejmowałbym takiego działania bez powodu.

Przyznam szczerze, że spodziewałem się, iż sprawa może nie zostać rozpatrzona na moją korzyść z uwagi na brak pełnego materiału dowodowego, jednak chciałem przedstawić swoją perspektywę sytuacji.

Dodam również, że tego typu sytuacje niestety wpływają demotywująco na graczy. Trudno utrzymać chęci do gry, gdy ma się poczucie otrzymania kary za coś, czego  w swoim przekonaniu  się nie zrobiło.

Oczekuję na ostateczny werdykt ARCON.

Pozdrawiam.

Edytowane przez Stilker
  • Super 3
  • Haha 3
  • WOW! 1

Więc poprosiłem cię o przesłanie mi screenów które zamieściłeś w tej skardze, uważam, że jak najbardziej wystarczyłyby one aby uznać karę jako unieważniona. Tak jak już wcześniej wspominałem, nie mamy dostępu logów dot. crasha/nt/wyjścia z gry samemu, więc ukarałem cię na podstawie tego, co widziałem.

EDIT: Zapomniałem wspomniec, kara już została zdjęta oraz uznana jako unieważniona bazując na wysłanych przez ciebie screenach z całej sytuacji.

Edytowane przez shvky
  • Super 1
  • Lubię to! 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.