Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na konzz

Pawelek

Rekomendowane odpowiedzi

Login: Pawelek
Nick oskarżonego: @konzz
Powód skargi: Faworyzacja
Data zdarzenia: przed chwila
Dowody: niżej
Opis sytuacji: Ogólnie to napisałem do ziomka "pecie" w żartach - nic do tego nie miał. Po napisaniu wiadomości dostałem mute na 12h(Nie jest to skarga za nadana kare, bo uważam, że słusznie dostałem kare). Parę minut, po akcji gdzie dostałem mute kolba napisal do konzz'a psiaku i nie dostał mute. Krótko mówiąc faworka.

20210225_234232.jpg

20210225_234145.jpg

Hejka

Tutaj jest wiadomość za która dostałeś mute, jest to ewidentne CBK, nie ważne w kogo strone.

Spoiler

unknown.png

Wypowiedzi kolby "psiak" nie można podpiąć pod żadne cbk, nie jest to powszechnie uważane za "brzydkie lub nieodpowiednie słowo"

Spoiler

image.png.85416a2a5726f8a53b69a5a61ec0d3df.png

Nie jestem ani w SAPD ani żadnej służbie mundurowej, więc tym bardziej nie miałem jak podpiąć tego pod prowokacje czy jakąkolwiek obrazę. Za to po wpisaniu słowa "psiak definicja", możemy się dowiedzieć że jest to "najlepszy przyjaciel" (źródło: https://pl.glosbe.com/pl/pl/psiak). Gdyby nazwał mnie psem, kundlem czy czymkolwiek podobnym, o bardziej agresywnym i pretensjonalnym znaczeniu, to zostałby ukarany.

Niestety słowo te nie ma dokładnej definicji na sjp, dlatego też zauważymy braki w postaci braku znaczenia, dlatego twoje źródło jest kompletnie bezwartościowe.

Spoiler

image.png.8e55b2746486f68f48a15fd9723f6240.png

Słowo pet jest powszechnie uznawane za obraźliwe i nieodpowiednie, a przypominam że regulamin zabrania używania tego typu słów: 

7. Użytkownik zobowiązany jest do zachowania kultury wypowiedzi.

7.1. Zabrania się tym samym używania skrótów uznawanych powszechnie za obraźliwe lub niestosowne

W przeciwieństwie do określenia "pecie", psiaka możemy zinterpretować w kilka sposobów. Chociażby powiązać słowo psiak z kociakiem, obydwa mają pozytywną treść i znaczenie. Swoją drogą, różne znaczenia i definicje słowa pet znajdziemy chociażby tu: https://www.miejski.pl/slowo-Pet

Dla leniwych:

Spoiler

image.png.9d958921c39b4543fa30b89c8fcc9b50.png

18 minut temu, konzz napisał:

Wypowiedzi kolby "psiak" nie można podpiąć pod żadne cbk, nie jest to powszechnie uważane za "brzydkie lub nieodpowiednie słowo"

Masz problemy z czytaniem, bo jest napisane, że napisał "psiaku". 

Dajesz mi jakieś punkt z regulaminu(XD),  to czym mam zastąpić to słowo, żeby każdy wiedział? 

Przed chwilą, Pawelek napisał:

Nieźle masz na bani xDDD Od dziisaj ci bede pisał cały czas psiaku, jeśli jest to dla ciebie komplement.

Nie, nie będziesz tego pisał - bo już teraz będzie to wiadome w jakim kontekście, w dodatku nadmierne spamienie tym można już podciągnąć pod prowokacje:) Swoją drogą, naucz się edytować odpowiedzi zamiast pisać nowe. 

Pisałeś, że "psiaku" nie jest uważane za coś złego, to dlaczego mój kolega dostał właśnie za takie słowo mute?

logi:

Spoiler

✔ Supporter Fat.Michas2115 przyjął twoje zgłoszenie!
(6 Fat.Michas2115: Słowa...
(24 NikeVision_: Jakie słowa?
(6 Fat.Michas2115: Do kogo to psiaku?
(24 NikeVision_: No do ciebie
(24 NikeVision_: Wedlug waszego supporta nie jest to obrazliwe slowo takze
(6 Fat.Michas2115: wg. ktorego?
(24 NikeVision_: konzz
(6 Fat.Michas2115: mhm

image.png.3dd99914e860bb763e6a04628896598b.png

Ewidentnie jest z toba cos nie tak, wiec wypowiem sie po raz ostatni.

Po pierwsze - Przestan wyciagac logi z kontekstu. Napisalem ¨oj tasam tasam¨ odnoszac sie do tego co napisal mi na pw, na off-topic zagladam sporadycznie i tej wiadomosci nie widzialem, nie mam zamiaru sie z tego tlumaczyc. Gdybym sie odnosil do jego wypowiedzi, zacytowalbym ja opcja ¨reply¨. 

Po drugie, wlasnie przyznales sie do celowego prowokowania supportera. Kazales koledze napisac psiaku, po czym go zreportowales? Prosze cie, skoncz. Kara zostala nadana slusznie, michas mogl sie poczuc urazony badz odebrac slowo dwuznacznie, ja tego osobiscie nie zrobilem - dlatego kary nie nadalem (nie jest to slowo powszechnie uznawane za nieodpowiednie, dlatego mamy je prawo rozpatrzac indywidualnie). Koniec dyskusji.

Po pierwsze - Nie są to logi z kontekstu. Mi się wydaje, że widzisz to co chcesz, bo ta wiadomość(tasama) była widoczna jak pisałeś swoją wiadomość, więc nie zwalaj, że czegoś nie widziałeś.

Po drugie - Naucz się czytać ze zrozumieniem - piszę ci to już drugi raz. Wytłumaczę ci może, co dokładnie jest w tych logach. Kolega napisał sobie w raporcie coś w stylu "psiaku pomóż mi" - prosił o pomoc. Użył tego słowa, bo po twoich wiadomościach wywnioskował, że to nic złego, a nawet jest to komplement.

Po trzecie - Słowo "pecie", także nie jest powszechnie uznawane za nieodpowiednie, więc dlaczego dałeś mute, skoro osoba do której napisałem wiadomość, uznała to za wiadomość pozytywną, a nie negatywną.

Cytat

Po drugie, wlasnie przyznales sie do celowego prowokowania supportera. Kazales koledze napisac psiaku, po czym go zreportowales?

Wytłumacz mi, jak mogłem kogoś prowokować, skoro to nie ja dostałem kare? Jak wyżej wspomniałeś, że ze mną jest coś nie tak, a to ty piszesz jakieś rzeczy z kosmosu.

Podsumowując. Widzisz to co chcesz. Interpretujesz słowa jak chcesz. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.