Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - 6. edycja WOŚP z ProjectRPG

Veirdness
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Mi9Y0de.png

M3o7SmR.png

Witam wszystkich bardzo serdecznie! Z tej strony Kierownik @Veirdness z Redakcji Prasowej Project News. W tym artykule przedstawię Wam krótką fotorelację z 6. edycji WOŚP na ProjectRPG. To wyjątkowe wydarzenie, które połączyło naszą społeczność do wzięcia udziału w szlachetnym celu. Zapraszam do zapoznania się z najważniejszymi informacjami na temat tej akcji, jak również do przeczytania dwóch ciekawych wywiadów, które przygotowałam dla Was, aby przybliżyć to, co działo się w ostatnich dniach. Mam nadzieję, że materiał się Wam spodoba i zachęci do angażowania się w tego typu inicjatywy!

iArxd7b.gif

PA0Cack.png

Na ProjectRPG 34. Finał WOŚP odbył się 25 stycznia 2026 roku pod hasłem: „Zdrowe brzuszki naszych dzieci”. Tegorocznym celem akcji była diagnostyka i leczenie chorób przewodu pokarmowego u najmłodszych pacjentów. Dnia 19 stycznia Administracja RCON udostępniła e-skarbonkę, do której gracze mieli możliwość wpłacania pieniędzy na ten szczytny cel! Łącznie udało się zebrać zawrotną sumę 10 764 złotych, która zasiliła konto Fundacji. Dla pięciu osób, które wpłaciły pokaźną sumę do e-skarbonki, przewidziano następujące korzyści, m.in.: unikatową poświatę wokół nicku z dodatkiem „❤️❤️” obok nicku na serwerze, a także stałą odznakę na forum. Dodatkowo, 23 stycznia wpłaty można było dokonać również na serwerze w specjalnie przygotowanym panelu! Każdy, kto wpłacił 50,000$ bądź większą kwotę, otrzymał unikalny skin Jurka Owsiaka na okres tygodnia. W niedzielę, 25 stycznia o godzinie 20:00, zostało uruchomione Happy Hours. Dzięki wpłatom dokonywanym do wyżej wymienionego panelu, gracze mogli przedłużyć premię zarobkową. Suma wpłat wynosiła 31,350,000$, co przełożyło się na dodatkowe 6 godzin do zwiększonych zarobków! Główną atrakcją przygotowaną przez Administrację RCON było losowanie Speedvana, który miał na sobie unikatowe malowanie, przygotowane na rzecz Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Każda wpłata w wysokości 50,000$ była równa jednemu losowi, więc szansę miał każdy chętny gracz.

Oprócz powyżej przedstawionych wydarzeń na serwerze, radio ProjectFM przygotowało specjalną audycję w tematyce WOŚP. Impreza odbyła się 25 stycznia o godzinie 18:00 na scenie znajdującej się obok Los Santos International Airport. Pomysłodawcą, jak i wykonawcą audycji był nikt inny jak @Twardomir. Podczas trwania audycji zbierano pieniądze do wirtualnej skarbonki, a osoba, która wpłaciła największą sumę podczas trwania wydarzenia, została wynagrodzona specjalnie przygotowanym kubkiem z logo radia ProjectFM i podpisami członków zarządu. Suma wpłat była naprawdę imponująca - blisko 3 miliony dolarów! Szczęśliwcem, który otrzymał kubek, został @yellowpreston.

Pn1H5C8.gif

XGwBbve.png

W tym segmencie zadałam kilka pytań pracownikowi biznesu ProjectFM @Twardomir, a brzmiały one w następujący sposób:

vgC1HDp.png

V: @Veirdness | T: @Twardomir

V: Uszanowanie! Kierownik @Veirdness z Redakcji Prasowej Project News. Czy zechciałbyś odpowiedzieć mi na kilka pytań dotyczących audycji poświęconej Wielkiej Orkiestrze Świątecznej Pomocy?
T: Oczywiście! Dzisiaj trochę krócej niż ostatnio, niestety.

V: Skąd wziął się pomysł na zorganizowanie tej audycji?
T: Można powiedzieć, że dzięki naszej administracji zerknąłem na to forum. Pomysł jakoś tak sam przyszedł, podczas gdy prowadziłem poranną audycję i jednak kawa wspomaga poranne myślenie, bo właśnie wtedy mnie olśniło. Od razu podbiłem do naszego @Kjer0, czy takie cos mogłoby mieć miejsce i proszę bardzo, później to już tylko wymyślenie fajnej nagrody.

V: Jak wyglądał proces przygotowań do audycji? Czy było coś wyjątkowego, na co musiałeś zwrócić szczególną uwagę?
T: Tak bardzo chciałem, żeby było to zgodne z prawem, ponieważ sam WOŚP jest bardzo restrykcyjny co do swoich praw autorskich i samego „bycia”, więc obawiałem się głównie, że po prostu nie wyrażą zgody na taki event, ale wszystko wyszło idealnie. Zgodę dostaliśmy od samego WOŚP, więc zostało tylko przygotować styl audycji pod to, żeby nie brzmiało to jak codzienna, a jednak oddawało wydźwięk tego, że robimy to w słusznej sprawie.

V: Jakie niespodzianki przygotowałeś dla uczestników?
T: Fajna imprezka w rytmie „Gramy do końca i jeden dzień dłużej”.

V: Co chciałbyś przekazać wszystkim uczestnikom i darczyńcom wspierającym WOŚP podczas audycji?
T: Dobre pytanie... w sumie przede wszystkim podziękować każdemu, kto zdecyduje się wesprzeć jakąkolwiek kwotę, czy to w złotówkach, czy dolarach na forum.

V: Bardzo dziękuję za odpowiedzi na moje pytania oraz za poświęcony czas! Czy chciałbyś kogoś pozdrowić?
T: Ja również dziękuję za zainteresowanie. Chciałbym pozdrowić przede wszystkim wszystkich słuchaczy (jesteście najlepsi) i każdego darczyńcę!

cMFvYEk.png

XGwBbve.png

W tym segmencie zadałam kilka pytań graczowi @PudzianzVolvo, który był jednym z wielu wpłacających do e-skarbonki WOŚP.

vgC1HDp.png

V: @Veirdness | P: @PudzianzVolvo

V: Uszanowanie! Kierownik @Veirdness z Redakcji Prasowej Project News. Czy zechciałbyś odpowiedzieć na kilka pytań związanych z e-skarbonką WOŚP?
P: Oczywiście, że tak.

V: Od ilu lat bierzesz udział w serwerowej edycji WOŚP?
P: W serwerowej edycji WOŚP uczestniczę trzeci rok z rzędu.

V: Jak oceniasz ogólną inicjatywę tegorocznej edycji?
P: Jak zawsze - pozytywnie. Fajnie rozpromowana, zwłaszcza że ten Speedvan z malowaniem prezentuje się bardzo pięknie. Już gratuluję osobie, która go zdobędzie.

V: Czy Twoim zdaniem społeczność ProjectRPG ma w sobie dar pomagania innym?
P: Sądząc po wynikach obecnej i zeszłych skarbonek, społeczność ma ogromny dar. Z roku na rok suma jest coraz większa. Pojawiają się nowi wpłacający, co w głębi duszy bardzo mnie uszczęśliwia.

V: Jak oceniasz sam pomysł zbiórki WOŚP realizowanej w naszej społeczności?
P: Jeśli mam być szczery, robię to dla osób, które tego potrzebują. Nie każdy musi rozumieć fenomen WOŚP i ja to szanuję. Wszyscy mają swoje zdanie na dany temat, a pomagać można na wiele sposobów. Wracając do pytania, pomysł ten od wielu lat mi się podoba i czynnie biorę w nim udział.

V: Jak postrzegasz zaangażowanie graczy ProjectRPG w akcje charytatywne?
P: Mogę się mylić, lecz główną akcją charytatywną jest właśnie Orkiestra. Tak jak wcześniej wspomniałem - ludzi i wpłat przybywa. Nie zapominam o akcjach ze wsparciem dla zwierząt - mam na myśli „Nakarm psa z OLX”. Tu również pojawiała się ogromna interakcja. Sporadycznie pojawiają się linki ze zbiórkami na chore dzieci lub inne osoby, czy też zwierzęta.

V: Rozumiem, czyli według Ciebie jesteśmy społecznością, która potrafi się jednoczyć w dobrym celu?
P: Tak i nie. Zawsze znajdzie się ktoś, komu takie cele przeszkadzają, lecz to temat na długie dyskusje. Osobiście nie zamierzam zaglądać komuś do portfela - ważne, by pomagać w dowolny sposób, czy to finansowo lub też oddając krew. Można również zostać honorowym dawcą szpiku.

V: Czy chciałbyś przekazać coś osobom odpowiedzialnym za organizację tegorocznej akcji?
P: Bardzo dziękuję dobrym ludziom, którzy wzięli udział w tym przedsięwzięciu, wpłacając serwerową gotówkę, jak i zasilając e-skarbonkę. Dzięki takim osobom coraz bardziej wierzę w dobroć, o którą ciężko w tych czasach. Pozdrawiam serdecznie.

B3rfdG5.png

KsDF6Sj.png

Dziękuję wszystkim czytelnikom za uwagę! Zachęcam również do zapoznania się z innymi treściami przygotowanymi przez naszych redaktorów w naszym wątku na forum.

NFAS945.png

Dla Redakcji Prasowej Project News:

IE1EcvT.pngMIUEBgA.png

Edytowane przez MrBeast
  • Super 8

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.