Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Kobietki. Wywiad z Kierowniczką Project News - Veirdness

v.vacat
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

GxEJRUs.png

M3o7SmR.png

Dzień dobry, drodzy czytelnicy! Z tej strony Publicysta z Redakcji Prasowej Project News, @v.vacat. Na wstępie chciałbym Wam bardzo serdecznie podziękować za tak ciepły odbiór pierwszego wywiadu z cyklu „Kobietki”! Bardzo mnie cieszy tak pozytywna reakcja graczy naszej społeczności na nową serię w redakcji Project News. W swojej dzisiejszej pracy chciałbym Wam przedstawić kolejną kobietę, która razem z nami jest członkinią społeczności ProjectRPG. Zapraszam Was, drodzy czytelnicy, na interesującą rozmowę z @Veirdness, Kierowniczką z Redakcji Prasowej Project News!

5lAXRGu.png

vgC1HDp.png

v: @v.vacat | Ve: @Veirdness

v: Dzień dobry! Z tej strony Publicysta @v.vacat z Redakcji Prasowej Project News. Czy zechciałabyś udzielić mi wywiadu do cyklu wywiadów z żeńską częścią społeczności serwera ProjectRPG Kobietki
Ve: Cześć, @v.vacat! Jasne, z przyjemnością z Tobą porozmawiam.

v: Cieszy mnie taka odpowiedź! Naszą rozmowę chciałbym zacząć od tego, byś przedstawiła się naszym czytelnikom. Opowiedz nam coś interesującego o sobie! 
Ve: Mam na imię Natalia, a na serwerze można mnie spotkać pod nickiem @Veirdness. Mam 24 lata i pochodzę z południowej części Polski. Ukończyłam czteroletnie technikum hotelarskie. Interesuję się podróżami i fotografią, które odgrywają ważną rolę w moim życiu. To właśnie tym dwóm pasjom poświęcam się w stu procentach. Jeśli chodzi o mój charakter, to jestem osobą przyjazną i empatyczną. Potrafię być również stanowcza oraz konsekwentna w dążeniu do postawionych sobie celów. W wolnym czasie lubię czytać książki lub słuchać podcastów związanych z rozwojem osobistym i tematami kryminalnymi, popijając przy tym swoją ulubioną herbatę.

v: W odpowiedzi na moje pytanie wspomniałaś o dwóch wyjątkowych hobby, jakimi kolejno są podróże oraz fotografia. Powiedz mi, proszę, dlaczego akurat te dwie rzeczy pozwalasz nazywać sobie hobby? Oczywiście grzechem byłoby nie wspomnieć o herbatce... najlepsza jest owocowa!
Ve: Dlaczego podróże i fotografia odgrywają ważną rolę w moim życiu? Zacznę od tego pierwszego, czyli od podróży. Pierwszy raz leciałam samolotem, gdy miałam 12 lat. Uczucia, które wtedy mi towarzyszyły, to zaciekawienie i ekscytacja widokami z okna samolotu. Od tamtego czasu jestem duszą podróżnika i nie potrafię usiedzieć w domu, haha. W tym roku, jeśli się uda, to bardzo bym chciała polecieć do Norwegii, która jest moim małym marzeniem od dziecka. Podróże nauczyły mnie pokory, empatii i wdzięczności, co sprawia, że patrzę na świat inaczej niż wszyscy. Jeśli chodzi o fotografię, to interesuję się nią od 14 roku życia. Pozwala mi ona wyrazić moją wrażliwość na świat, który mnie otacza. Jestem osobą sentymentalną, więc dzięki robieniu zdjęć mogę uchwycić to, co się działo w moim życiu, jak i docenić te chwile po latach. Taką ciekawostkę dodam jeszcze o sobie, że bardzo lubię robić zdjęcia krajobrazów, burz i zachodów słońca.

fVrOU2c.gif

v: Urzeka mnie Twoja wrażliwość na tak drobne szczegóły, jakim może być widok z okna samolotu... Szczegółowość Twojej odpowiedzi tylko pokazuje mi wartościowość dyskursu prowadzonego z Tobą! Jeśli chodzi o Norwegię, to serdecznie polecam Ci ją odwiedzić, to cudowny kraj! W dalszej części naszej rozmowy chciałbym poznać Cię nieco lepiej, a konkretniej Twoją postać wykreowaną na ProjectRPG. Opowiedz mi proszę, jak rozpoczęła się Twoja przygoda z ProjectRPG?  
Ve:
 Moja przygoda z ProjectRPG zaczęła się w połowie kwietnia 2023 roku. W tamtym czasie, wraz z moimi dobrymi znajomymi z innego serwera, postanowiliśmy przyjść i zobaczyć, co ten serwer ma do zaoferowania. Niestety, niewiele z tego pamiętam, ponieważ w większości pracowałam w dwóch pracach dorywczych, by móc zakupić swój pierwszy pojazd. Na samym początku miałam zamiar kupić Sultana, a z racji tego, że nie było go wtedy w salonie, to zaopatrzyłam się w czyste Elegy, z którego również bardzo się cieszyłam. Kilka dni po zakupie Elegy zrobiłam sobie długą przerwę na serwerze, jednak za namową @Kjer0 i @Suzannee, których z tego miejsca serdecznie pozdrawiam, wróciłam tutaj w styczniu 2024 roku. Od tamtego momentu moja rozgrywka na serwerze nieustannie trwa.

v: Śmiało mogę stwierdzić, że warto podziękować osobom, które zachęciły Cię do powrotu na serwer, bo gdyby nie to, moglibyśmy teraz nie rozmawiać. Nie zaskoczę Cię faktem, że na ProjectRPG jesteś dość rozpoznawalna za sprawą swojej działalności w Redakcji Prasowej Project News. W tym miejscu chciałbym spytać, jak rozpoczęła się Twoja przygoda z Redakcją Prasową Project News?
Ve: 
Mój pierwszy kontakt z Project News miał miejsce w styczniu 2025 roku. Było to za sprawą @MrBeast, który wtedy był pracownikiem i przygotowywał materiał, w którym uczestniczyłam – był to wywiad ze mną. Po skończonym wywiadzie namawiał mnie również, by dołączyć do redakcji, kiedy zostanie ogłoszona rekrutacja. Z racji tego, że lubię pisać oraz mam dużą kreatywność, skusiłam się, by napisać podanie. Nie było dla mnie zaskoczeniem, kiedy dowiedziałam się, że udało mi się dostać do redakcji. Od samego początku czułam się tutaj jak przysłowiowa „ryba w wodzie”. Brałam udział w wywiadach, eventach oraz różnorakich rzeczach związanych z redakcją. W maju zeszłego roku zostałam wybrana na Opiekuna Akademii. Byłam bardzo zaskoczona, lecz ucieszona z tego. Chciałam przekazywać wiedzę, którą nabyłam od innych, następnym osobom, które do nas dołączały. Następnie, w listopadzie poprzedniego roku, zostałam nominowana na stanowisko Kierowniczki. Właśnie w taki sposób moja przygoda z redakcją trwa do dziś.

v: Skłamałbym, twierdząc, że Twoje artykuły nie pokazują kreatywności, o której wspomniałaś w swojej odpowiedzi na moje pytanie. Rozwijając dalej temat Twojej obecności w Project News: czy zechciałabyś zdradzić naszym czytelnikom, z jakimi obowiązkami musisz się mierzyć na stanowisku Kierowniczki w Redakcji Prasowej Project News?
Ve: Do moich obowiązków jako członkini zarządu Project News należą: szkolenie pracowników, przeprowadzanie egzaminów, nadzorowanie forum, prowadzenie comiesięcznej gazetki redakcyjnej oraz tworzenie materiałów.

szhJ3Ax.gif

v: Jako że temat samego kierowania tak dużym przedsięwzięciem, jakim jest Project News, to chciałbym spytać o Twoje stanowisko w pewnej kwestii. Czy współzarządzanie biznesem jest ciężkie?
Ve: 
Osobiście uważam, że zarządzanie biznesem nie jest takie proste. Wymaga to przede wszystkim odpowiedzialności, gdyż to właśnie na nas, jako zarządzie, spoczywa dbanie o naszych pracowników, wizerunek w społeczności serwera oraz przemyślane i efektywne przekazywanie wiedzy, którą posiadamy. Zarządzanie zespołem to przydatna cecha, ponieważ dzięki niej mogę sprawnie rozdzielać zadania należące do obowiązków każdego z pracowników. Dodatkowo jestem również konsekwentna w swoich działaniach, dzięki czemu jakość materiałów stale wzrasta. Ludzie chętnie odwiedzają nasz dział na forum, a pracownicy są doceniani za wykonaną pracę. Relacje z pracownikami działają na zasadzie współpracy, czyli jeśli ja wykazuję starania, to i pracownik przykłada się do swojej pracy. Dzięki temu mamy wokół siebie ambitnych ludzi, którzy co rusz zaskakują nas nowymi materiałami.

v: Tym pytaniem chciałbym zamknąć temat Twojej obecności w redakcji i płynnie przejść do następnego tematu, który chciałbym z Tobą poruszyć. Aktualnie jesteś w organizacji Immortal Dynasty. Czy zechciałabyś mi przybliżyć genezę Twojego dołączenia do tej organizacji?
Ve: 
Moja przygoda z Immortal Dynasty zaczęła się w czerwcu 2025 roku. Wyszło to w ciekawy sposób, ponieważ jako pracownica przeprowadzałam w tamtym czasie wywiad z graczem o nicku @Vasdal, który wspomniał o tej organizacji w pozdrowieniach. Wcześniej widziałam już tę organizację na forum, ponieważ był w niej jeden z moich znajomych, a mianowicie @deftones. Zapoznałam się z ich regulaminem, wymaganiami, a następnie napisałam podanie i oto jestem.

v: W Immortal Dynasty zajmujesz stanowisko Menadżerki. Jest to ranga pomocnicza w zarządzie organizacji, toteż chciałbym poznać Twoje obowiązki na tym stanowisku. Zechciałabyś mi o tym opowiedzieć?
Ve: 
Do moich obowiązków jako Menadżerki zarządu Immortal Dynasty należą: zarządzanie zasobami oraz serwerem organizacyjnym Discorda, rekrutowanie, dodawanie i usuwanie członków do organizacji, a także dbanie o porządek wewnątrz organizacji oraz w działach serwera Discord.

g1ShIDo.gif

v: Po poznaniu postaci, którą wykreowałaś na serwerze, chciałbym poznać Cię jako Natalia. W tej części wywiadu poruszymy tematykę cyklu Kobietki ! Pierwsze pytanie, które mam dla Ciebie przygotowane w ramach cyklu, jest dość sentymentalne i może mieć sentymentalną treść dla Ciebie. Jaki moment w Twoim życiu najbardziej wpłynął na to, jaką osobą dzisiaj jesteś?
Ve: 
W moim życiu było bardzo dużo momentów, które wpłynęły na to, jaką osobą dzisiaj jestem. Nie chcę jednak zbytnio wyciągać szczegółów ze swojego prywatnego życia, lecz głównym momentem było odejście mojej śp. prababci, która pełniła w moim życiu bardzo ważną rolę, ale wierzę w to, że ona nadal jest tutaj ze mną. To właśnie ta sytuacja spowodowała, że żyję tym, co jest tu i teraz.

v: Ja również wierzę, że śp. ważna dla mnie osoba dalej czuwa nade mną i czuję, że dobrze mnie prowadzi przez życie... Następne pytanie będzie „badać” Twoją semantykę, lecz dalej zostajemy w tematyce kobiecości. Jak definiujesz termin „kobiecość”?
Ve: Dla mnie nie ma jednej definicji słowa kobiecość, ponieważ każda kobieta jest inna i wyjątkowa na swój sposób. Każda z nas ma swój indywidualny charakter oraz podejście do życia.

v: Zgodzę się z Tobą, że nie ma jednej definicji tego słowa. Twoja interpretacja tego słowa przemawia do mnie i serio mi się podoba! Następne pytanie, przygotowane dla Ciebie, również opiera się na sentymentalności i powrocie do wspomnień np. z dzieciństwa. Jaki wpływ na Twoje życie wywarły kobiety, którymi otaczałaś się np. w dzieciństwie?
Ve: Osobiście uważam, że kobiety, które były w moim otoczeniu, wywarły na mnie pozytywny wpływ. Mama nauczyła mnie radzić sobie z codziennymi problemami, natomiast śp. prababcia sprawiła, że potrafię doceniać drobne rzeczy i cieszyć się nimi oraz dbać o relacje z innymi.

isZCor0.gif

v: Płynnie przejdziemy z sentymentalności do małej analizy psychologicznej. Chciałabyś mi powiedzieć, jak zmieniała się Twoja relacja z samą sobą na przestrzeni lat?
Ve: Moja relacja z samą sobą na przestrzeni lat zmieniła się diametralnie. Z biegiem lat zaczęłam w końcu mieć własne zdanie i stać twardo przy nim. Za młodu nie potrafiłam być na tyle stanowcza, by odmawiać ludziom. Na szczęście lata pracy nad sobą opłaciły się i teraz widzę tego pozytywne efekty.

v: Bardzo mi się podoba to, że wypracowałaś w sobie asertywność oraz pewność siebie, wyrażoną posiadaniem swojego zdania. Niektórzy dość długo do tego dążą. Praca nad samym sobą kosztuje nas dużo cierpliwości, ale jest warta ostatecznych efektów. Jako że zbliżamy się do końca naszej rozmowy, postawię Ci ostatnie pytanie. Jaką sentencję chciałabyś przekazać żeńskiej części naszej społeczności?
Ve: 
Dziewczyny, nie dajcie się! Wszystkie jesteście silne, piękne i wyjątkowe! Każda z Was to skarb i dbajcie o siebie, jak i o swoje zdrowie psychiczne oraz fizyczne!

v: I tak dotarliśmy do końca naszej rozmowy! Z tego miejsca chciałbym Ci bardzo podziękować za to, że zgodziłaś się zostać moją gościnią i wesprzeć tworzenie „Kobietek! Czy zechciałabyś kogoś pozdrowić? 
Ve: Chciałabym serdecznie pozdrowić Ciebie, wszystkich czytających ten skromny wywiad, całą Redakcję Prasową Project News, członków organizacji Immortal Dynasty oraz mojego najlepszego brata, którym jest @wiaderko.luffa.

XGwBbve.png

Drodzy czytelnicy! Bardzo Wam dziękuję za to, że przeczytaliście rozmowę moją i @Veirdness! Już niedługo pojawi się trzeci wywiad z serii „Kobietki”, gdzie przedstawię Wam kolejną interesującą żeńską postać z serwera ProjectRPG. Z tego miejsca również mam również przyjemność zaprosić Was do zapoznania się z twórczością pozostałych członków Redakcji Prasowej Project News!

S2Pihi5.png

Dla Redakcji Prasowej Project News:

8iPrxPT.pngMIUEBgA.png

Edytowane przez MrBeast
  • Super 8

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.