Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Wywiad z Prezenterem Radia ProjectFM - Twardomir

Perka
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nag-wek-Grafiki-Wywiad-z-prezenterem-radia-ProjectFM-Twardomir

M3o7SmR.png

Witam wszystkich bardzo serdecznie! Z tej strony Reporterka @Perka z Redakcji Prasowej Project News. Zapraszam Was do wywiadu z osobą, która pojawiła się w naszej społeczności nagle i z hukiem, mianowicie @Twardomir. Członek biznesu radiowego ProjectFM obejmujący stanowisko Prezentera. Dzisiaj dowiemy się trochę więcej na temat tego tajemniczego gracza, który cieszy nasze uszy swoimi znakomitymi audycjami. Zapraszam do artykułu!

vgC1HDp.png

P: @Perka | T: @Twardomir

P: Witam, z tej strony Reporterka @Perka z Redakcji Prasowej Project News. Czy chciałbyś udzielić mi wywiadu, by trochę uchylić rąbka tajemnicy o Tobie?
T: Pewnie! Jak zawsze bez tajemnic. Kto słucha Project FM, ten wie, jakie farmazony o mnie czasem lecą na antenie.

P: Na samym początku powiedz nam co nieco o sobie, przedstaw się naszym czytelnikom.
T: Zawsze skromnie. Mam 25 lat, a na imię mam Oskar. Na ProjectRPG gram pod nazwą @Twardomir, zajmuję się na razie wyłącznie radiem, stąd niska reputacja, a co ciekawe, wiele osób właśnie o to pyta. Jestem zmotywowany, by być czynnym graczem, jednak brak czasu nieco mi to utrudnia. Wracając do mnie, muzyka towarzyszy mi odkąd pamiętam, od małych projektów tworzonych w sieci, przez imprezy i DJ-kę, aż po szeroko pojęty rozwój muzyczny.

P: Zdecydowanie Twoja niska reputacja i pozycja w radiu przykuwają uwagę. Czy mógłbyś nam rozwinąć temat swojego zainteresowania muzyką? Jakim gatunkiem się interesujesz i jak rozwijasz się w tej muzycznej dziedzinie?
T: Sam gatunek muzyczny to właściwie wszystko, co dobrze brzmi, a szczególnie to, co ostatnio wpada mi w ucho. Rozwijam się poprzez udział w szkoleniach radiowych z doświadczonymi prezenterami, współpracę z logopedą nad dykcją oraz naukę prowadzenia audycji. Na naszym serwerze uczę się działać pod presją, bez przygotowania, ucząc się reagowania w stresie. To jednocześnie świetna odskocznia od świata, w którym błędy są niewybaczalne. To tutaj można sobie pozwolić na pomyłki, poeksperymentować i nikt się nie czepia. Pozdrawiam @Kjer0.

P: Faktycznie dużo pracy wkładasz w rozwój, jestem pełna podziwu. Czy chciałbyś podzielić się tym, jak mniej więcej wyglądają takie szkolenia radiowe i nauka prowadzenia audycji?
T: Przede wszystkim jest to przygotowanie całej, trzy- lub czterogodzinnej audycji od początku do końca. Pisanie każdego wejścia, nagrywanie, odsłuchiwanie i ocenianie, czy brzmi to tak, jak powinno. A zaufajcie mi, kiedy słucha was człowiek, który 30 lat jest prezenterem radiowym, to to nigdy nie brzmi. Do tego przygotowywanie rozmów, konkursów, na przykład „Tajemniczego Słuchacza” albo audycji tematycznych, takich jak top lista hitów czy inne formaty w tym stylu. Podsumowując, jest to praktyka pod okiem osób, które „zdarły na tym zęby” i mają ogromne doświadczenie. Ważnym elementem jest także praca z logopedą: ćwiczenia dykcyjne, szlifowanie wymowy, wyrabianie dobrych nawyków oraz ciągłe pilnowanie samego siebie. To mnóstwo drobnych detali, które na pierwszy rzut oka wydają się wykonywane poprawnie, a dopiero specjalista pokazuje, że w rzeczywistości jest inaczej. Często oznacza to konieczność oduczenia się pewnych manier i schematów, by wypracować bardziej świadomy i profesjonalny sposób mówienia. Generalnie chodzi o ciągłe próbowanie bycia jak najbardziej sobą. W czasach AI to właśnie autentyczność jest najważniejsza. Dziś bardziej niż kiedykolwiek liczy się to, żeby pozostać prawdziwym i naturalnym.

GIF-Grafiki-Wywiad-z-prezenterem-radia-ProjectFM-Twardomir

P: Skąd wzięło się u Ciebie to szerokie zainteresowanie muzyką i zajęciami, które wymieniłeś?
T: Zabawne jest to, że moja pasja do pracy jako prezenter radiowy i DJ oraz obsługi imprez narodziła się właśnie dzięki Multi Theft Auto i radiu, w którym byłem prawie 10 lat temu.

P: Ciekawe jest, jak gry potrafią wzbudzić w nas zajawkę. Czy masz swoją topową listę ulubionych artystów? 
T: Jak najbardziej. Z Polskich artystów zdecydowanie w topce znajduje się GrubSon, Nocny Kochanek, Kuba i Kuba, a z zagranicznych Odesza oraz Flume.

P: Czy Twoje audycje na serwerze są odzwierciedleniem Twojego gustu muzycznego, czy musisz oddzielić swoje osobiste preferencje od zapotrzebowania słuchaczy?
T: Trochę tak, bo nie wszystkie światowe hity do końca mi siadają, ale zazwyczaj nowości są ciekawe i trafiają w mój gust. Nie jestem jakoś bardzo wybredny, więc prowadzenie audycji sprawia mi frajdę zarówno tych spokojniejszych, jak i bardziej rave’owych.

P: Jesteś stosunkowo świeżym graczem, który już pełni znaczącą rolę na serwerze i ma duży kontakt ze słuchającymi audycję. Czy brak znajomości serwera nie przeszkadza Tobie w kontakcie ze słuchaczami?
T: Powiem szczerze, że mi to przeszkadza. Trochę głupio, że nie wiem, kto jest założycielem serwera, albo jak nazywają się pełne nazwy frakcji, ale społeczność serwera jest bardzo pomocna. Zawsze mogłem liczyć na odpowiedź i pomoc, nawet gdy nie było czasu sprawdzić czegoś na forum, ktoś zawsze jest na tych audycjach, kto pomoże i wszystko wyjaśni. Także dziękuję Wam, gracze ProjectRPG, za ciepłe przyjęcie i pomoc w ogarnięciu serwera. Bardzo miło mnie przyjęliście.

P: Jak zaczęła się Twoja przygoda tutaj oraz co motywuje Cię do dalszej rozgrywki?
T: O serwerze dowiedziałem się od znajomego. Szukałem miejsca, w którym mógłbym prowadzić audycje, a radio ProjectFM akurat miało otwartą rekrutację. Nie ukrywam, że kontakt ze słuchaczami tylko potęguje we mnie chęć dalszej gry na serwerze. Chciałbym być kimś więcej niż osobą pojawiającą się wyłącznie na audycjach. Chcę brać udział w eventach i aktywnie uczestniczyć w życiu serwera. Co prawda obecnie czas nie zawsze mi na to pozwala, ale mam nadzieję, że już niedługo się to zmieni.

P: Muszę przyznać, że społeczność potrafi napędzić motywację do grania. Grasz w coś jeszcze poza MTA?
T: Tak, poza Multi Theft Auto gram również w Battlefield 6 oraz Dying Light: The Beast ostatnimi czasy.

P: Na serwerze posługujesz się nickiem Twardomir. Powiedz proszę, skąd pomysł na taką nazwę? 
T: W 2013 roku szukaliśmy ze znajomym ciekawych imion, żeby zmienić nicki na serwerze, i w sumie czytałem o historii imion w Polsce i znalazłem tam Twardomira, a jak zacząłem o nim czytać, to tylko się przekonałem, że to jest właśnie to! Cytując Wikipedię: „Składa się z członu Twardo- ("twardy") -mir ("pokój, bezpieczeństwo, przyjaźń"). Może zatem oznaczać "trwały, stabilny pokój". Notowane w Polsce od 1237 roku.”

P: I tym pytaniem zakończymy naszą rozmowę. Dziękuję Ci bardzo serdecznie za udzielenie wywiadu, przedstawienie Siebie oraz Twojego muzycznego świata przepełnionego rozwojem, poświęceniem i pasją. Czy na sam koniec chciałbyś kogoś pozdrowić?
T: Również dziękuję za wywiad. To było bardzo ciekawe przeżycie. Mam nadzieję, że moje wypociny faktycznie ktoś będzie czytał, także pozdrawiam każdego, kto przeczytał ten wywiad do samego końca.

5V20MaL.png

Dziękuję wszystkim czytelnikom za poświęcony czas na przeczytanie artykułu! Zachęcam do zapoznania się z resztą materiałów przygotowanych przez naszych redaktorów.

8eybfgF.png

Dla Redakcji Prasowej Project News:

qx3MOSP.pngMIUEBgA.png

Edytowane przez MrBeast
  • Super 19

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.