Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Kobietki. Wywiad z Senior Firefighter - nitkoskaa_

v.vacat
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

wEvlUCV.png

M3o7SmR.png

Dzień dobry, drodzy czytelnicy! Z tej strony Publicysta @v.vacat z Redakcji Prasowej Project News. Dzisiaj chciałbym Was zaprosić do przeczytania pierwszego z pięciu wywiadów z cyklu „Kobietki”. „Kobietki” to cykl wywiadów z żeńską częścią społeczności ProjectRPG. Dlaczego postanowiłem stworzyć osobny cykl właśnie dla naszych serwerowych dziewczyn? Często, niestety, są one pomijane i stanowią zdecydowaną mniejszość w społeczności graczy, dlatego chociaż takim drobnym gestem mogę pokazać, że w naszej serwerowej społeczności również są kobietki, które powinniśmy zauważać i doceniać ich obecność we frakcjach, biznesach, organizacjach, do których możemy wspólnie z nimi należeć i wspólnie grać! Zapraszam Was do przeczytania mojej rozmowy z pierwszą osobą, którą zaprosiłem na rozmowę, czyli @nitkoskaa_. Miłego czytania!

fM6HYhL.png

vgC1HDp.png

v: @v.vacat | n: @nitkoskaa_

v: Dzień dobry! Z tej strony Publicysta @v.vacat z Redakcji Prasowej Project News. Czy chciałabyś udzielić mi wywiadu do nowego cyklu rozmów z żeńską częścią serwera „Kobietki”?
n: Hej! Jasne, że z Tobą porozmawiam. Ostrzegam tylko, że lubię się rozgadać.

v: Bardzo mnie cieszy Twoja odpowiedź, z której wyczuwam werwę do działania! Zaczynając naszą rozmowę, prosiłbym Cię o to, żebyś przedstawiła się naszym czytelnikom.
n: Mam na imię Madzia, mam 18 lat i pochodzę z województwa warmińsko-mazurskiego. Jestem uczennicą ostatniej klasy technikum na profilu Technik Grafiki i Poligrafii. Pasjonuję się łucznictwem oraz fotografią. Tu chciałabym wspomnieć, że fotografią chciałabym się zajmować w przyszłości. Istotną informacją na mój temat jest również to, że jestem otwarta na nowe znajomości, więc śmiało zapraszam do kontaktu!

nFyQi8W.png

v: Wspomniałaś o dość wyjątkowym hobby, jakim jest łucznictwo oraz fotografia. Czy mogłabyś nam przybliżyć nieco genezę tego, dlaczego akurat to Cię pasjonuje? Nie będę ukrywał, że moim pierwszym skojarzeniem, jeśli chodzi o kobietę i łuk, jest nieodżałowana Lara Croft.
n: Czemu akurat łucznictwo oraz fotografia? Zacznę od tego pierwszego, czyli sportu, który uprawiam od lekko ponad roku. Kiedy byłam małym dzieckiem, zainteresowało mnie strzelanie z łuku, lecz nigdy nie miałam okazji, by spróbować swoich sił w tamtym czasie. W zeszłym roku zostałam zaproszona na trening do bractwa, które działa w mieście niedaleko mnie. Dzięki temu wciągnęłam się w ten sport i trenuję wraz z ludźmi, którzy są tym pochłonięci tak jak ja. Obecnie planuję zmianę formy strzelania z typowo sportowej na historyczną, z łuków wschodnich, przy pomocy tak zwanego zekiera, czyli pierścienia na kciuk, lecz ograniczają mnie finanse i brak treningów do kwietnia. Moją drugą pasją jest fotografia. Uwielbiam uchwytywać ważne dla mnie chwile w pięknych kadrach. To motywuje mnie do rozwijania się w tym kierunku. Właśnie z nią wiążę moją przyszłość.

v: Jeśli chodzi o moje próby z łukiem, to skończyło się jedynie na trzymaniu łuku i strzał. Na ten moment chciałbym odejść od Ciebie jako Madzi, a chciałbym, żebyś trochę przedstawiła się jako @nitkoskaa_. Dobrym pytaniem, by rozpocząć ten wątek, będzie zapytanie Cię o to, jak zaczęła się Twoja przygoda z serwerem ProjectRPG?
n: W 2021 roku mój serdeczny kolega @Remix.DKM<3 namówił mnie do założenia konta na ProjectRPG. Przed dołączeniem do ProjectRPG moja przygoda z MTA polegała na grze na serwerach typu „pseudo” oraz na nieistniejącym już PYL. Nie powiem, że nie. Po intensywnym 2020 roku i siedzeniu w domu przed komputerem znudziło mi się granie w MTA. Moją przerwę przedłużyło również to, że zmieniłam komputer. Na serwer wróciłam w tym roku dzięki temu samemu kumplowi. Zachęcił mnie on do dołączenia do frakcji SAMD, gdzie również spędziłam super chwile. Po miesiącu spędzonym u medyków zmieniłam frakcję. Padło na San Andreas Fire Department, w której znajdowałam się do czwartku.

v: Wspomniałaś o zmianie frakcji z San Andreas Medical Department na San Andreas Fire Department, toteż spytam o to, jak konkretnie zaczęła się Twoja przygoda we frakcji SAFD?
n: Moja przygoda z frakcją San Andreas Fire Department zaczęła się podczas mojego pobytu w SAMD. Podczas jednej akcji RP miałam okazję poznać moją serdeczną koleżankę @sajka. Dzięki niej zainteresowałam się frakcją na ProjectRPG. Wcześniej miałam okazję być we frakcji na mniejszych serwerach oraz na kilku serwerach typu „pseudo”. Wcześniejsza zajawka również miała wpływ na to, że byłam obecna w wyżej wymienionych frakcjach. Napisałam podanie, zostałam przyjęta i byłam obecna na służbie. Podczas pobytu miałam dwa długie urlopy, które były spowodowane lekkim wypaleniem oraz życiem prywatnym. Po urlopie, który zakończyłam w połowie grudnia, miałam zamiar wrócić do aktywnego udziału w życiu frakcji, lecz życie prywatne wymagało więcej uwagi, dlatego zdecydowałam się odejść z frakcji. Muszę wspomnieć o tym, że uwielbiam ludzi, którzy tworzą tę społeczność i to trzymało mnie w niej najmocniej.

QUeYYSm.gif

v: Pragnę zwrócić uwagę na fakt, że w SAFD byłaś na randze Senior Firefighter. Powiedz mi proszę, co wchodziło w Twoje kompetencje na tej randze? Czy Twoje obowiązki różniły się od tych, które mają do wykonania osoby na niższych stanowiskach?
n: Moja ranga nie różniła się obowiązkami od innych. Miałam obowiązek wykonywać wszelkie zdarzenia, które znajdowały się w panelu. Zajmowałam się prostymi rzeczami, takimi jak ule, kłody, pożary oraz skomplikowanymi akcjami RP, głównie organizowanymi przez biznes, w którym jestem, czyli Posorants Group.

v: Nie jest żadną tajemnicą to, co teraz powiem. Frakcja SAFD dla swoich pracowników oferuje wiele dodatkowych uprawnień poprzez pozyskanie dodatkowych kompetencji wewnątrzfrakcyjnych. Czy myślałaś nad rozszerzeniem swojej działalności we frakcji poprzez dołączenie do jednostki redakcyjnej frakcji bądź zdobyciem dodatkowych uprawnień, takich jak np. ratownictwo górnicze?
n: Oczywiście! Właściwie to, będąc we frakcji SAFD, rozszerzałam swoje kompetencje. Znajdowałam się w dywizjach takich jak Training Division, czyli byłam Szkoleniowcem. Byłam również w podgrupie medycznej. Planowałam w niedalekiej przyszłości dołączyć również do podgrupy chemicznej, czyli do HAZMAT-u. Znajdowałam się również w Newsroomie, lecz przez brak czasu nie byłam w stanie zaangażować się w działania w stu procentach.

fOnXeJt.gif

v: Cieszy mnie fakt, że byłaś bardzo zaangażowana w życie wewnątrz frakcji! Miodem na moje serce jest to, że swoją osobą wspierałaś Newsroom SAFD, czuję redakcyjną wspólnotę! Kończąc temat SAFD, wiem również, że jesteś w biznesie Posorants Group. Przedstaw mi, proszę, genezę twojego dołączenia do tego biznesu.
n: Od początku rozgrywki na serwerze interesowała mnie kwestia RP. Uważam, że możliwość wcielenia się w postać wymyśloną przez siebie jest czymś, co daje wolność. Jestem osobą kreatywną, więc jest to dla mnie jakaś forma wyrażenia siebie. Podczas mojego pobytu w San Andreas Medical Department dowiedziałam się o owym biznesie od byłego już Dyrektora @KawaiiJuż wtedy zaczęłam się zastanawiać, czy dołączenie do Posorants Group będzie dobrym rozwiązaniem. W międzyczasie jednak dołączyłam do innego biznesu, jakim była Redakcja Prasowa Project News. Chciałam sprawdzić swoje umiejętności, lecz to nie było to. Chwilę po zrezygnowaniu ze stanowiska pracowniczego w redakcji dołączyłam do Posorants Group. Nie żałuję mojej decyzji, lecz przez brak czasu, spowodowanego perypetiami w życiu prywatnym, najprawdopodobniej będę musiała zrezygnować z członkostwa w biznesie.

rMNKvvu.gif

v: W Pozorantach jesteś na pozycji Młodszej Organizatorki. Czym tak właściwie się zajmujesz w biznesie?
n: Na stanowisku Młodszej Organizatorki zajmuję się odgrywaniem akcji RP. Jest to na ten moment mój jedyny obowiązek w biznesie. Oczywiście istnieje możliwość rozszerzenia kompetencji, lecz nie mam na to chęci. 

v: Wspominałem już, że wrócimy do Ciebie jako Madzi, dlatego proponuję zamknąć temat gry na serwerze i zająć się tym prawdziwym życiem. Madziu, w tej części wywiadu pozwolę sobie przejść do pytań z cyklu „Kobietki”. Jaki moment w Twoim życiu najbardziej wpłynął na to, jaką dziś osobą jesteś?
n: Dobre pytanie. Chyba była to moja pierwsza relacja romantyczna. Wiele mnie nauczyła i ukształtowała mnie jako osobę. Było ciężko, lecz patrząc z perspektywy czasu, jestem dumna z siebie i widzę, że mi to dużo dało. Nie będę się o tym bardzo rozpisywać, bo myślę, że to nie jest miejsce do tego, by opowiadać o tym dokładnie. 

cuqoi5x.gif

v: Oczywiście, nie musisz dzielić się aż takimi szczegółami ze swojego życia, bo tego nie wymagam. Cenię sobie prywatność swojej rozmówczyni. Następne pytanie, które chciałbym Ci zadać, może być banalne, lecz interesuje mnie odpowiedź na nie, ponieważ mogę być dość mocno zaskoczony. Jak definiujesz termin „kobiecość”?
n: Dla mnie kobiecość to umiejętność wyrażania siebie. Jak wiemy, kobiety nie mają łatwo, jeżeli chodzi o tę kwestię - wiele opinii może być dla nich krzywdzących. Przełamywanie barier to jest to. Dla mnie to kobiecość.

v: Tak jak oczekiwałem, będzie to świetna i indywidualna definicja kobiecości, która oczywiście mi się podoba i w pełni ją akceptuję. Następne pytanie, które mam dla Ciebie przygotowane, będzie dość mocno sentymentalne. Jaki wpływ na Twoje życie wywarły kobiety, którymi otaczałaś się np. w dzieciństwie?
n: Kobiety, którymi się otaczam, czyli moja mama oraz babcie, miały ogromny wpływ na moje życie. To one nauczyły mnie samodzielności oraz innych wartości, które przydają się w życiu. Można powiedzieć, że był to w jakimś stopniu ich obowiązek, ale powiedzmy sobie szczerze, nie każda matka czy babcia wywiązuje się z niego. Jest to bardzo przykre i krzywdzące. Cieszę się, że nie musiałam tego osobiście doświadczyć. W dalszym ciągu są dla mnie wsparciem, wciąż wyciągam wnioski z ich lekcji. Jestem im za to bardzo wdzięczna. 

SLAExEZ.gif

v: Jako osoba, która miała dość problematyczną relację z matką, zgodzę się stuprocentowo z tym, co powiedziałaś. Wielu rzeczy musiałem się nauczyć sam, poprzez swoje doświadczenia. Musiałem wyciągać samodzielnie wnioski ze swoich czynów, bez pomocy „bliskiej” mi osoby. Powiedz mi, proszę, jak zmieniała się Twoja relacja z samą sobą na przestrzeni lat?
n: Moja relacja ze samą sobą zmieniała się diametralnie. Z osoby, która nienawidziła siebie, doszłam do etapu, gdzie akceptuję siebie, swój wygląd oraz swój charakter. Przede mną jeszcze długa droga, ale czuję ogromną różnicę. Cieszę się każdym dniem i mam nadzieję, że dojdę do etapu, gdzie najzwyczajniej pokocham siebie. Myślę, że na to zasługuję. 

v: Każda kobieta zasługuje na to, by kochać siebie, niezależnie od tego, jaka jest! Z racji, iż rozmowa, do której Cię zaprosiłem, będzie głównie kierowana do żeńskiej części czytelniczek, chciałbym Cię prosić o jedną rzecz. Jaką sentencję chciałabyś przekazać żeńskiej części naszych odbiorców?
n: Moje drogie, nie poddawajcie się! Jesteście silne! Musicie dać radę, bo nieważne, w jak głębokim bagnie się jest, zawsze znajdzie się wyjście. 

v: Tym pytaniem dobrnęliśmy do końca naszej cudownej rozmowy! Chciałbym Ci bardzo podziękować za to, że zgodziłaś się zostać pierwszą uczestniczką mojego cyklu! Bardzo doceniam Twoją otwartość na moje pytania. Wszystkiego dobrego dla Ciebie! Czy chciałabyś kogoś pozdrowić na łamach Project News lub przekazać naszym czytelnikom jakieś dobre słowo?
n: Na sam koniec chciałabym pozdrowić @Montz_@sajka@Balwan_YT@Mario69 oraz resztę naszej SAFD-owskiej ekipy. Pozdrawiam również całe San Andreas Medical Department oraz wszystkich czytelników. Dzięki, że chcieliście przeczytać mój wywiad!

XGwBbve.png

Drodzy czytelnicy! Bardzo Wam dziękuję za przeczytanie mojej rozmowy z @nitkoskaa_. Zapraszam Was do śledzenia nadchodzących wywiadów z cyklu Kobietki, bo już niedługo światło dzienne ujrzy kolejny wywiad z równie ciekawą kobietą z naszej serwerowej społeczności! Zapraszam Was również, drodzy czytelnicy, do zapoznania się z twórczością pozostałych dziennikarzy z Project News!

S2Pihi5.png

Dla Redakcji Prasowej Project News:

12jOND8.pngIE1EcvT.png

Edytowane przez v.vacat
  • Super 13

3 minuty temu, Perka napisał:

Jestem pod wielkim wrażeniem tego jak profesjonalnie został zrobiony ten wywiad! Po prostu 10/10

Nie wiem nawet jak odpowiedzieć na tak miłe słowa 🥺 Razem z moją rozmówczynią dziękujemy za tak pozytywną ocenę naszej rozmowy!

• Super 4

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.