Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona skarga na organizację Mallorca

phantom90
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 108596
Login: phantom90
Nick oskarżonego: organizacja Mallorca
Powód skargi: niesłuszne usunięcie z organizacji
Data zdarzenia: 14.12.2025
Dowody: screeny
Opis sytuacji: nie było mnie przy  kompie, po czy wchodze na discorda, patrze nie ma mnie na discordzie organizacji i w samej organizacji mnie nie ma, dopiero dzisiaj dostalem infomacje od znajomego artixprabuty, ze zostalismmy oskarzeni ze zarombali komus z organizacji kase i mamy wplacic 4,500 na organizacje w sumie razem, artix wylozyl za mnie i wplacic, wiec jego nie wyrzucili, ale ze mnie nie bylo przy kompie nie moglem odniesc sie do calej sytuacji, na discordzie mialem status zaraz wracam proba wyjasnienia dzisiaj pozostala bez zadnego echa. Ponoć też "problemy" ze mną i z artixem były od początku, poza tam 1 kłótnią nie było żadnego problemu. Od pojawienia się oskarżeń do usunięcia mnie z organizacji mineło niecałe 2h.

Dowód na poinformowanie gracza o skardze: Nie mogę przedstawić tutaj dowodu, i prosiłbym o nie dodawania do tego właściciela ani organizacji bo screeny dostalem w zaufaniu.

Edytowane przez phantom90
  • Super 4
  • Haha 14

Halo halo z tej strony Sigma WOLF pozdrawiam dla mojej watachy Mallorca, zostałeś wyrzucony z organizacji z powodu że nam się nie spodobałeś. Od twojego przyjścia do organizacji były problemy, oraz afery. Zostałeś podejrzany o podkradnięcie boskiego Dolarka, otrzymałeś czas na wytłumaczenie lub dogadanie się z twoim znajomym @artixprabuty i oddanie koszta 2 dolarków szacowanych na 4.5k, żadnego odzewu od ciebie nie otrzymaliśmy. W naszej załodze nie potrzebujemy problemowych osób. Twój znajomy przelał kwotę do osoby której dolarek był ukradziony. Zostałeś dodany do organizacji głównie ze względu na artixa, bo polecił nam ciebie, stąd też przewinienia były brane na waszą dwójkę. 

Tutaj dam screena z informacją do ciebie phantom i artixa: https://imgur.com/yZqcA2i

Na koniec dodam że podjęliśmy z organizacją wybór taki: artixa zostawiamy w organizacji ale będzie pod stałym nadzorem, phantoma wyrzucimy jeśli nie udzieli odpowiedzi, głównie też z tego powodu iż @artixprabuty mówił sam na kanale VC o tym, że phantom kradnie dolarki itp. 

Dalszy głos w tej sprawie przekazuje Prawnikowi MLLC - @CorkSquire'owi. On wyśle dowody i rozprostuje niedogodności w sprawie skargi. Pozdrawiam - Lider MLLC.

• Super 6
  • Haha 7

Witam, tutaj prawnik Mallorci CockSpuire. Twój cały pobyt w naszej organizacji został szeroko przeanalizowany przez nasz zespół Mallorca sp. z.o.o, podczas długiej 5 minutowej rozmowy na platformie Discord o tobie, jak również o twoim koledze przez którego zostałeś dodany do naszej organizacji. Twoje zachowanie wielokrotnie prowadziło do nieporozumień i konfliktów wewnętrznych. Pomimo wcześniejszych uwag i prób rozwiązania sytuacji, problemy nie zostały wyeliminowane, co doprowadziło do utraty zaufania ze strony zarządu. W trosce o stabilność i porządek w organizacji podjęto decyzję o zakończeniu współpracy w trybie natychmiastowym, zgodnie z obowiązującymi zasadami. Zgodnie z regulaminem : 
image.thumb.png.e84d04fadd6e28f42bb0af82cdbf6a75.png

z pkt 2.1, osoby posiadające rangę „Świeżak” mogą zostać usunięte z organizacji, jeżeli ich zachowanie nie odpowiada oczekiwaniom zarządu. Twoja aktywność oraz sposób działania wprowadzały zamieszanie i powodowały problemy organizacyjne, co negatywnie wpływało na funkcjonowanie organizacji.

Dodatkowo, w myśl pkt 2.2, w okresie próbnym wymagane jest budowanie zaufania zarządu oraz wykazanie się znajomością regulaminu. W tym przypadku warunki te nie zostały spełnione, co skutkowało decyzją o zakończeniu współpracy.

O twoim wyrzuceniu, zapewniło jeszcze jeden punkt nie stosowania się do regulaminu, a dokładnie nie stosowanie się do punkty 8.2, o którym rozmawiałem z twoim kolegą, przez którego zostałeś dodany, o to dowód:
image.png.2ea31150b884ba93cc4f52e18280e26a.png
Takie działania są traktowane jako poważne naruszenie naszego regulaminu, dlatego zarząd podjął decyzję o natychmiastowym wyrzuceniu cię z organizacji, oraz dostałem też informację od artixa (twojego kolegi), że również nie stosujesz się do punkty 8.1, ale było o tym mówione na discordzie i nie zostało nagrane :).

Podsumowując, decyzja o wydaleniu Cię z organizacji Mallorca została podjęta z powodu nieprzestrzegania regulaminu, powodowania zamieszania oraz działań, które doprowadziły do utraty zaufania zarządu. Decyzja ta ma na celu zachowanie porządku i dobrej atmosfery w organizacji i jest ostateczna.

Pozdrawiamy
Zarząd oraz cała organizacja Mallorca 😘 

• Super 4
  • Lubię to! 1
  • Nie lubię tego 1

poza jedna sytuacją między mną artixem, to nie było żadnych skarg, więc niewiem o czym mowa.

Ja nie wziąłem nawet tych pieniędzy (za kasę z dolarka Artixa oddałem mu), nie wiedziałem o problemie, dajecie niespelna 2h żebym się odezwał gdzie o niczym niewiem bo nie ma mnie przy kompie

• Haha 4

Witam, z tej strony menadżer podbiurkowy pana wielmożnego Lorda komendanta-Dowódcy organizacji przestępczej Mallorca Patorka, chciałbym powiedzieć że phantom poszedł sie myć za wcześnie i nie powinien priorytetyzować spraw prywatnych nad sprawy organizacji.

Z poważaniem Menadżer podbiurkowy MLLC^Skalin 

• Super 3
  • Lubię to! 1

Witam z tej strony naczelnik tego zwierzyńca, co mogę powiedzieć w sumie to nic ale wszystkie dowody prawdziwe i nie prawdziwe zostały przedstawione wyżej. Jako lider mogę stwierdzić że zostałeś usunięty z naszych szeregów zgodnie z regulaminem, chciałbym dodać że jeszcze zniszczył honor org bratajac się z znb. 

Pozdrawiam j z n b

• Super 5

3 minuty temu, phantom90 napisał:

Nigdzie w regulaminie nie ma nic o karach za zabranie dolarda, więc to tak apropo. A nadawanie osobom tutaj wypowiadającym się punktów uważam za mega słabe zachowanie.

Pozdrawiam

Nie rozumiem za bardzo z jakiego powodu piszesz skargę, poza brakiem zaufania do twojej osoby, jest również kolejny temat czyli nie dogadujemy się z tobą, co widać w tej skardze. 
Punkt w regulaminie jest taki: https://imgur.com/yakxic7
Co do drugiego zdania, zapewne chodzi ci o to czemu każdy się wypowiada i wytycza punkty z regulaminu, a no tak jest ponieważ dajesz śmieszną skargę na ORGANIZACJE, nie jednego gracza + twoja lota jest też z powodu:
"2.1 Osoby z rangą Świerzak mogą dostać lotę za zachowania które nie podobają się zarządowi org." 

Dotyczy on zarządu, lecz poza zarządem organizacja też nie była zadowolona z twojej obecności w organizacji przez brak zaufania i różnych osobistych poglądów do ciebie. Dbamy o dobrą atmosfere w organizacji względem graczy w org, jak i graczy nowych by nie było w przyszłości problemów, oraz zamieszań jak już wyżej ci napisali przedstawiciele MLLC. 
Ranga, którą ty miałeś gdy byłeś w organizacji jest po to, by sprawdzić czy się nadajesz do naszej ekipy, oraz czy przestrzegasz regulaminu itp. To tyle, gracze z organizacji dali swoje opinie co do ciebie, powody wyrzucenia z organizacji które są podparte dowodami braku zaufania. 

• Super 4

Witam, z tej strony Skubany, starszy wojownik organizacji Mallorca, weteran wielu burz, dramatów, rewolucji i skarg, które zaczynały się od ''ja nic nie zrobiłem”, a kończyły dokładnie tak samo jak ta. Człowiek, który widział już odejścia ciche, głośne, nagłe, zniknięcia bez słowa oraz wielkie powroty na forum z pełnym zaskoczeniem, że takie decyzje jednak zapadają.
Czytam tę skargę z należytą uwagą, robiąc przerwy na głębokie westchnięcia i kontemplacje nad sensem istnienia organizacji w świecie, gdzie brak kontaktu magicznie zmienia się w ''wyrzucono mnie bez powodu”. I muszę przyznać - Mallorca jak zwykle działa konsekwentnie; był problem, była decyzja, a teraz jest forum.
Rozumiem rozgoryczenie ale niestety, Mallorca nie posiada jeszcze pełnoprawnych dyżurów i infolinii 24/7, może w niedalekiej przyszłości.

Podsumowując, widziałem już wiele, ta skarga nie jest niczym nowym, a decyzja zapadła nie dlatego, że ktoś miał zły dzień, tylko dlatego, że organizacja musi jakoś funkcjonować. 
Pozdrawiam.

• Super 3

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.