Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Temat wątku: Skarga na shvky

Piston
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Login: Bueno
Nick(i) oskarżonego(/ych): shvky
Powód skargi: Żłe nadanie karny + brak chęci do rozpatrzenia sytuacji
Data zdarzenia: 17:40 11.12.2025r. (czwartek)

Dowody: (klip) https://imgur.com/a/r369sYi  

1. Chciałbym, aby osoba sprawdzająca skargę, zobaczyła kilpa od strony drugiego gracza (podobno oskarżony posiada)

Opis sytuacji: Sytuacja wyglądał w sposób następujący, dostałem prawko na 6h bez żadnych warnów bym zapłacił graczowi mamone za wyrządaną szkodę ale to już pomijajć, w tej sytuacji wyglądało to tak jakbym miał lagi i wjechał celowo w gracza, oczywiście to jest nie prawadą bo sam posiadam klipa którego tu przyłączę do treści, w której jechałem normalnie i oto ten gracz miał jakieś lagi. Pisałem do shvky by mi to zdjął bo nie miałem żadnych lagów a on do mnie ze mam pisać apelacje i mnie po prsotu olał . Pisze to dopiero teraz bo dowiedziałem się o tym że cały serwer lagowało i ugułem mta, a ja już o tym wiedziałem wcześniej ale nie miałem jak bardzo tego udowodnić, dlatego chciałbym aby oto ten suporter został w jakiś sposób ukarany za brak zainteresowania sytuacją tylko nadania odrazu prawka, chciałem mu pokazac jak to wygląda i że tak naprawdę nic złego nie zrobiłem, jednak mi bardzo zależały na tym by nie miec dużo tych kar, w przyszłości może chciałbym pójść do frakcji i dalej to będzie widniało na forum w karach, a jak każdy dobrze wie to żle wpływa na dostanie się do takowych frakcji, a też nie obchodzi kogoś czy byłem winny czy nie.

Edytowane przez Bueno
  • Super 5

Witaj, otrzymałem wczoraj na ciebie reporta z powodem taran, w którym był załączony klip (Którego zresztą z chęcią podeślę administracji RCON.). Po chwili jednak napisałeś do mnie na PW za co otrzymałeś prawko, wytłumaczyłem ci sytuację, po czym wysłałeś mi klipa jak to wyglądało z twojej strony, stwierdziłem, że najlepiej abyś napisał apelację i to w niej wytłumaczył sytuację ze swojej strony, ty postanowiłeś jednak stwierdzić, że jestem "chory". 

O godzinie 17:40 nie miałem jeszcze żadnego pojęcia, że na serwerze są jakieś lagi, więc stwierdziłem patrząc po twojej ostatniej karze, że najlepszym sposobem będzie ukaranie ciebie zabraniem prawa jazdy na 6 godzin.

I nie, nie olałem cię, na 2 twoje zawołania przyszedłem do ciebie próbując wyjaśnić ci, że najlepiej będzie abyś napisał apelację, wtedy wszystko by się wyjaśniło bez problemu. Nie zostawiłem cię bez żadnej informacji, ponieważ na wszystko co chciałeś, odpowiedziałem, po tym jak napisałeś "srał pies taką grę" stwierdziłem, że wyczerpałem temat na tyle ile mogłem więc wróciłem do ponownego wykonywania reportów.

Pozdrawiam,
shvky

• Super 1

Dlaczego mam pisać apelacje od czegoś co nie zrobiłem?
Ja podszedłem do sprawy jak normalny człowiek, chciałem Ci pokazać jak wyglądało to u mnie a ty mi piszesz o jakiś apelacjach, dlatego zareagowałem że jesteś chyba chory. 

Pisanie apelacji to według mnie najgorsze co może być, to nie była całkowicie moja wina i wiem ze w tym momencie mogłeś mi sciągnąć tą kare i by było git, ale zauważyłem też w tej sytuacji ze ani razu mnie nie ostrzegłeś żebym zapłacił graczowi za szkodę tylko nagle dostałem prawko,

Moim zdaniem złe podejście bo jakbyś napisał mi na pv abym zapłacił graczowi za wyrządzone szkody to by był luz, miałem klipa i wszystko by się wyjaśniło to wyglądało na celowe zagranie bo zawsze jak wjade w kogoś umyśle bądz przypadkowo czekam na kogoś z adm jak mnie upomnie o zapłate bo często gracze lubią sobie dodawać swoje 5 groszy, wydawało mi się od początku że to może jakiś twój ziomek i celowo próbujesz torować innym graczą rozgrywkę tylko po to by się pokazać albo wzbudzić w sobie respekt. 

Myślę że to było tak dziwne ze nie chce żeby ta sprawa ucichał. Następnym razem nie musisz dawać kary za coś z czym nie jesteś pewnym, bo nie zawsze osoba poszkodowana będzie miała z tego klipa a często bywa ze druga osoba też ma takowy dowód i sytuacja może wyglądać zawsze całkiem inaczej z drugiego kadru.

• Super 3
  • Lubię to! 1

Tak jak mówię, otrzymałem reporta z dołączonym nagraniem i na jego podstawie ukarałem ciebie. W momencie podejmowania decyzji nie miałem informacji o lagach panujących na serwerze. 

W momencie, kiedy napisałeś do mnie prywatnie, poprosiłem cię o złożenie apelacji właśnie po to, abyś przestawił swoją stronę wraz z materiałem dowodowym i aby sprawa została rozpatrzona w pełni poprawnie. Nie chodziło mi o zbywanie sprawy, a głównie o zachowanie zasad przejrzystości, nie miałbym problemu z cofnięciem kary. 

Wspomniałeś również o tym że działałem "pod znajomego" czy celowo próbuję torować innym rozgrywkę. Te kwestie nie mają żadnego uzasadnienia, ponieważ każdy przypadek rozpatruję tylko i wyłącznie na podstawie załączonych dowodów czy też własnych obserwacji, a osoba z reporta była dla mnie nieznajomym jak dotąd graczem. 

Czekam na werdykt RCON.

Edytowane przez shvky
  • Super 1

Posłuchaj jesteś nowym suporterem i powinneś zachować się w tej sytuacji honorowo nie z jakimiś apelkami, bo dla mnie apelka to oznaka przyznania się do błędu i przeprosin a nie pisania sobie co powinno być a co zrobiłeś, apelacja to apelacja to mi nigdy już nie zniknie i przez takie pseudo kary każdy  będzie zwracał na to uwagę.

Mnie to nie obchodzi co ty mogłeś też zrobić w tej sytuacji co chciałeś i co zrobiłeś, mnie interesuje strona na forum z karami, na której tak jak od początku mówię będzie mi to w dalszej przyszłości brudziło.

Wyobraż sobie sytuacje w której odwalałeś, po czasie chciałeś się nawrócić i mieć w miarę ogarnięta tą stronę z karami, ale wchodzi taki suporter który BEZ WARNA daje ci prawko jakbyś się wwalił w gościa który w dodatku wpadł do wody.

Postaw się w mojej sytuacji i nie chodzi mi tu o to prawko, całkowicie nie tylko o tą kare na forum + wymigiwanie się z otrzymania kary bo moim zdaniem popełniłeś w tej sytuacji błąd i powinien być on ukarany, tak samo jak ty mi nadałeś bezsensowną kare w której jestem niewinny.

• Super 8

Ze względu na panujące lagi w tamtym momencie kare unieważniam, co nie zmienia faktu, że jakbyś zachował większą ostrożność i nie grał w tzw. Tetris'a na autostradzie, to tej sytuacji by nie było.

Supporter nie miał informacji o lagach serwera stąd na tamten moment podjął dobrą decyzję. 

• Super 2

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.