Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Pawex26
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Login: Pawex26
Nick(i) oskarżonego(/ych): shvky
Powód skargi: Złe nadanie kary. 
Data zdarzenia: 08.12.2025
Dowody: image.thumb.png.ffec4fdff9cb04a5f9f42b0c53a1130e.png
Opis sytuacji: 

A więc, zaczynając od początku: wraz z moim kolegą zwiedzaliśmy okolice miasta San Fierro. W pewnym momencie zauważyłem supportera Shvky. Poprosiłem mojego serdecznego kolegę, aby podjechał do niego. Wyżej wymieniony supporter rozmawiał wtedy z graczem na temat kary, którą ten gracz dostał. Z racji, iż widziałem, jak ów gracz jeździł, postanowiłem się za nim wstawić i złagodzić czyn sprawy. Po kilku zdaniach słów wymienionych na VC dostałem mute.

Uważam, iż kara za prowokację nie była w ogóle słuszna, gdyż nie powiedziałem nic takiego, co mogłoby prowokować supportera. Jeżeli słowa "Sky to mój brat cioteczny" są prowokacyjne, prosiłbym o zmutowanie 3/4 serwera za podobne słownictwo. Nie mówiłem nic, co mogłoby zostać odebrane źle, a zostałem przez to ukarany.

Pominę fakt, iż wcześniej dostałem ZPJ za to, że miałem problem z klawiaturą i moje auto jechało do przodu po 3/4 km/h, gdzie za mną był gracz i nie mógł wyjechać. Wystarczyło wtedy mnie wytepać do boku bądź wytepać gracza za mną, a nie nadawać mi karę. Mam nadzieję, że zostanie to odpowiednio rozpatrzone.

• Super 7
  • Złość 1
  • Haha 5
  • WOW! 1

Cześć, nie do końca rozumiem, dlaczego nie przedstawiłeś całej sprawy do końca jasno... Może ja to zrobię.
Karając gracza, przeteleportowałem się do niego w celu przeteleportowania jego pojazdu do przechowalni, w tym momencie podjechałeś ty, oraz twój kolega, po czym zacząłeś na voice chacie mówić coś w stylu abym skrócił karę zabrania prawa jazdy graczowi do 5 minut, wtedy on ochłonie, poinformowałem się grzecznie, że to nie ty jesteś od ustalania czasu trwania kar, po czym odpowiedziałeś do mnie tekstami typu "Nie wychylaj się", "Byłem tu w administracji jak ciebie jeszcze tu nie było", po czym odpowiedziałem ci, że mogłeś być nawet i RCONEM, więc odpowiedziałeś tak jak wspomniałeś wyżej, że jesteś bratem ciotecznym Sky'a i że zaraz "wybombiam z tego serwera", nie uważasz tego w pewnym stopniu za prowokacje? 

Co do ZPJ, dostałeś je według mnie słusznie, obserwowałem sytuację od dłuższego czasu, staliście na statku SF ze znajomymi i blokowaliście gracza który chciał z tego statku zjechać, po przeteleportowaniu się do ciebie, stwierdziłeś, że masz zepsuty silnik i nie możesz zjechać, nagle silnik się samoczynnie naprawił i kawałek zjechałeś, po chwili przeteleportował cię inny administrator na sam dół w celu odblokowania drogi graczowi który chciał wyjechać, postanowiłeś jednak wtedy blokować drogę na samym dole, więc przeteleportowałem cię obok aby gracz mógł swobodnie opuścić teren statku, lecz to nie był koniec twoich blokad drogowych, po po chwili znów otrzymałem zgłoszenie, że znowu blokujesz wyjazd temu samemu graczowi, tym razem z doków, w tym momencie postanowiłem ukarać cię w odpowiedni sposób.

Pozdrawiam, 

shvky

Edytowane przez shvky
  • Super 6
  • Złość 1
  • Haha 1

Z Twojej odpowiedzi jeżeli już to bardzo naciągnąć, to odpowiedź, że byłem w administracji (jak Ciebie tu nie było) była lekko prowokacyjna. Reszta ani trochę, więc uważam, iż jest to przesada. #stopkomunie!

Co do prawka: wjechałem za graczem na doki, żeby zobaczyć, co się dzieje. Później chciałem wyjechać, lecz tak jak wspomniałem wyżej, miałem jakiś błąd z klawiaturą, gdzie raz działał, a raz nie działał mi klawisz „W”. Cały czas poruszałem się do przodu po 5 km/h i 0, ponieważ nie mogłem podjechać szybciej. Nie było to blokowanie, ponieważ chciałem odjechać, a nie miałem jak. Więc ta kara również została nałożona nieodpowiednio.

• Super 4
  • Haha 6
  • WOW! 1

Z tego co mi się wydaje, to na serwerze nie pełnisz roli pełnomocnika graczy - a więc Twoje wstawianie się za innymi jest kompletnie nie potrzebne. Teksty, które przytoczył Supporter jak najbardziej można uznać za prowokujące, tym samym kara została nadana poprawnie. 

• Super 2

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.