Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Sonda uliczna na temat święta Mikołajek

v.vacat
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

UJyKd5Y.png

M3o7SmR.png

Ho, ho, ho, drodzy Czytelnicy! Z tej strony Starszy Dziennikarz @v.vacat oraz Dziennikarka @dercia. Dziś, 6 grudnia, przedstawimy Wam specjalną sondę uliczną z okazji Mikołajek, w której udział wzięło sześcioro graczy naszej społeczności! Jesteście ciekawi, co ciekawego powiedzieli nam do mikrofonu? Nie ma na co czekać! Wskakujcie pod kocyk, herbatka w dłoń i zapraszamy Was do miłej lektury!

vgC1HDp.png

Nie musieliśmy długo czekać na wenę, ponieważ zaraz po opuszczeniu redakcji spotkaliśmy naszego kolegę po fachu, Starszego Dziennikarza @Nitzur, który wyjątkowo się śpieszył, by założyć opony zimowe. Zdecydowaliśmy się zadać mu kilka pytań dotyczących Mikołajek, sprawdźcie sami!

5V20MaL.png

v: @v.vacat | N: @Nitzur

v: Ho, ho, ho! Z tej strony Starszy Dziennikarz @v.vacat z Redakcji Prasowej Project News. Czy chciałbyś poświęcić mi chwilę, aby odpowiedzieć na kilka pytań do sondy ulicznej na temat święta Mikołajek?
N: Hej! Jasne, jestem ciekaw, co dla mnie przygotowałeś!

v: Cieszę się! Zatem proszę Cię o to, żebyś się przedstawił naszym czytelnikom.
N: Jestem @Nitzur i mieszkam w województwie świętokrzyskim. Mój nick można zobaczyć na sporej ilości nagłówków tegorocznych artykułów z Redakcji Prasowej Project News, z racji tego, że zajmuję tam stanowisko Starszego Dziennikarza oraz dodatkowo jestem Grafikiem.

v: Co chciałbyś dostać w tym roku od Świętego Mikołaja?
N: Nie mam jakiś sporych oczekiwań. Jedyne, o co proszę, to skarpetki świąteczne, żeby było tematycznie, oraz dużo mandarynek, gdyż mandarynki są dobre.

v: Czy wierzysz w Świętego Mikołaja?
N: Oczywiście, że tak. Kto inny by przynosił co roku rózgę pod choinkę?

v: Jak wspominasz święto Mikołajek z dzieciństwa?
N: Całkiem dobrze. Wtedy właśnie u dziadków, razem z nimi i moją siostrą, ubieraliśmy choinkę.

v: Uważasz, że obchodzenie Mikołajek jest tylko dla dzieci, czy każdy ma prawo stać się lekko beztroski w ten jeden dzień w roku?
N: Uważam, że obchodzenie Mikołajek jest dla każdego. Każdy co roku powinien najeść się dużą ilością mandarynek i poubierać się w czapki Mikołaja.

v: Jaki był najlepszy prezent, który dostałeś, lub ten, który szczególnie zapadł Ci w pamięć?
N: Fioletowy koc, który dostałem na Mikołajki 9 lat temu. Właśnie nim jestem okryty podczas odpowiadania na te pytania.

v: Jak obchodzi się święto Mikołajek w Twoim regionie?
N: Nie wiem, jak w moim regionie, ale zawsze oglądaliśmy rodzinnie najróżniejsze świąteczne filmy.

v: To były wszystkie pytania, które miałem przygotowane w tej sondzie! Dziękuję Ci za odpowiedzi! Chciałbyś kogoś pozdrowić przy okazji swojego występu na łamach Project News?
N: Również Ci dziękuję za rozmowę! Chciałbym pozdrowić: @MrBeast, @Veirdness, @M3frannek, @DANERKO*CDW, @oli16cm, @mariuszek1234, @PudzianzVolvo, @Mioszek, @Guzik, @Euzebiusz, @widzisz._.mnie, @sto20 oraz całą Redakcję Prasową Project News!

TfJ3s8x.png

Wróciliśmy więc do spacerowania, gdy zorientowaliśmy się, że @dercia zostawiła swój aparat na bazie San Andreas Road Assistance. Postanowiliśmy się tam przejść, by odzyskać zgubę. Na bazie SARA przywitał nas @Acerek82, który akurat dekorował choinkę na terenie bazy. Od słowa do słowa, zaczęliśmy rozmawiać i oto wyniki tej rozmowy.

5V20MaL.png

de: @dercia | Ac: @Acerek82

de: Ho, ho, ho! Z tej strony Dziennikarka @dercia z Redakcji Prasowej Project News. Czy chciałbyś poświęcić mi chwilę, aby odpowiedzieć na kilka pytań do sondy ulicznej na temat święta Mikołajek?
Ac: Witaj, @dercia! Jasne, mogę wziąć udział. Z miłą chęcią!

de: Cieszę się! Zatem proszę Cię o to, żebyś się przedstawił naszym czytelnikom.
Ac: Witam wszystkich, jestem @Acerek82, obecnie Młodszy Operator w San Andreas Road Assistance.

de: Co chciałbyś dostać w tym roku od Świętego Mikołaja?
Ac: W tym roku od Mikołaja chciałbym dostać full tuning do mojego Sultana oraz zestaw skarpet. Jakoś codziennie mi giną, chyba pralka mi je zjada, haha.

de: Czy wierzysz w Świętego Mikołaja?
Ac: Oczywiście, że wierzę w Świętego Mikołaja. Jedni mówią, że to bujda i wmawiają to najczęściej swoim dzieciom, ale ja wierzyłem i będę wierzył.

de: Jak wspominasz święto Mikołajek z dzieciństwa?
Ac: Za dzieciaka to był magiczny czas. Na początku szło się do szkoły, tam jakiś nauczyciel w stroju Mikołaja rozdawał nam torebeczki ze słodyczami i nie było lekcji. Potem w domu rodzice dawali jakiś prezent lub gdzieś jechaliśmy z okazji tego dnia. Wieczorem wspólnie rzucaliśmy się śnieżkami, jak był śnieg, lub lepiliśmy bałwana. To były prawdziwe Mikołajki!

de: Uważasz, że obchodzenie Mikołajek jest tylko dla dzieci, czy każdy ma prawo stać się lekko beztroski w ten jeden dzień w roku?
Ac: Czemu tylko dla dzieci? Mikołajki to dzień, który może obchodzić każdy – nie tylko dzieci, ale i osoby starsze. Nic o tym nie powinno decydować.

de: Jaki był najlepszy prezent, który dostałeś, lub ten, który szczególnie zapadł Ci w pamięć?
Ac: Najlepszym prezentem było, jak jeszcze mój tata żył, kiedy razem z nim lepiłem bałwana i wygłupiałem się z nim w śniegu. Spędzanie z nim tego dnia zawsze pozostanie w mojej pamięci.

de: Jak obchodzi się święto Mikołajek w Twoim regionie?
Ac: U mnie w województwie świętokrzyskim to różnie, ale najczęściej dzieci otrzymują drobne prezenty (np. słodycze, zabawki), które znajdują w butach lub skarpetach, często pozostawionych pod drzwiami lub pod poduszką. W szkołach i przedszkolach organizowane są spotkania, na których dzieci mogą osobiście porozmawiać ze Świętym Mikołajem. Wiele organizacji organizuje zbiórki darów i akcje pomocowe dla potrzebujących w tym okresie.

de: To były wszystkie pytania, które miałam przygotowane w tej sondzie! Dziękuję Ci za odpowiedzi! Chciałbyś kogoś pozdrowić przy okazji swojego występu na łamach Project News?
Ac: Pozdrawiam ciepło całą frakcję SARA, organizację Synowie Podziemi oraz @sosnalolek. Dziękuję za rozmowę!

EJFFrjd.png

Po powrocie z Las Venturas postanowiliśmy na spokojnie zaplanować trasę spaceru spod redakcji. Najważniejszym celem naszego spaceru był spawn w San Fierro, gdzie jest zawsze najwięcej dekoracji i ozdób. Kiedy tam doszliśmy, zauważyliśmy, jak @Draxen kończył lepić bałwana, więc zatrzymaliśmy się, aby podziwiać jego dzieło. Przy okazji wywiązała się z tego ciekawa rozmowa.

5V20MaL.png

v: @v.vacat | D: @Draxen

v: Ho, ho, ho! Z tej strony Starszy Dziennikarz @v.vacat z Redakcji Prasowej Project News. Czy chciałbyś poświęcić mi chwilę, aby odpowiedzieć na kilka pytań do sondy ulicznej na temat święta Mikołajek?
Dr: Cześć! Jasne, chętnie wezmę udział. O co chciałbyś mnie zapytać?

v: Cieszę się! Zatem proszę Cię o to, żebyś się przedstawił naszym czytelnikom.
Dr: Mam na imię Cezary i pochodzę z województwa podlaskiego. Uczęszczam do 3 klasy technikum o profilu mechanizacji rolnictwa i agrotroniki. Interesuję się motoryzacją oraz nowoczesnymi technologiami w rolnictwie.

v: Co chciałbyś dostać w tym roku od Świętego Mikołaja?
Dr: Nie mam czegoś takiego, że wiem, co bym chciał dostać. Zawsze się cieszę z każdego prezentu, który dostaję. Jak byłem mniejszy, to wtedy zawsze wiedziałem, co chcę dostać i były to jakieś nowe zabawki.

v: Czy wierzysz w Świętego Mikołaja?
Dr: Jak byłem mały, to wierzyłem, ale już od tego odszedłem. Chociaż fajnie zobaczyć, jak małe dzieci w to wierzą.

v: Jak wspominasz święto Mikołajek z dzieciństwa?
Dr: Wstawało się rano i zaglądało do świątecznej skarpety, czy nie ma tam jakiegoś fajnego, małego prezenciku. Zawsze znajdowałem tam jakąś rzecz i byłem z niej zadowolony.

v: Uważasz, że obchodzenie Mikołajek jest tylko dla dzieci, czy każdy ma prawo stać się lekko beztroski w ten jeden dzień w roku?
Dr: Uważam, że każdy ma prawo stać się beztroskim w ten jeden dzień. Takie święto jest raz do roku, więc myślę, że nikomu nic się nie stanie, jeśli taki będzie.

v: Jaki był najlepszy prezent, który dostałeś, lub ten, który szczególnie zapadł Ci w pamięć?
Dr: Moim najlepszym prezentem, który zapadł mi w pamięć, były słuchawki bezprzewodowe JBL. Byłem wtedy z nich bardzo zadowolony.

v: Jak obchodzi się święto Mikołajek w Twoim regionie?
Dr: W moim regionie Mikołajki obchodzi się w tradycyjny sposób. Rano, 6 grudnia, dzieci zaglądają do powieszonych świątecznych skarpet i tam szukają swoich małych upominków.

v: To były wszystkie pytania, które miałem przygotowane w tej sondzie! Dziękuję Ci za odpowiedzi! Chciałbyś kogoś pozdrowić przy okazji swojego występu na łamach Project News?
Dr: Pozdrawiam tatusia @DarXe, @Wooka, @MING, @Kierownikk, @Osa., @ADiKOO.Ls, całą administrację oraz wszystkie frakcje.

b7uh9nL.png

Niedaleko spotkaliśmy @Yuzuchi, który podziwiał świąteczne dekoracje, zupełnie tak jak my. Opowiadał nam o swoich wspomnieniach z obchodzenia Mikołajek. Postanowiliśmy cyknąć mu kilka fotek i zadać mu jeszcze kilka pytań. Zobaczcie, co z tego wyszło.

5V20MaL.png

de: @dercia | Yu: @Yuzuchi

de: Ho, ho, ho! Z tej strony Dziennikarka @dercia z Redakcji Prasowej Project News. Czy chciałbyś poświęcić mi chwilę, aby odpowiedzieć na kilka pytań do sondy ulicznej na temat święta Mikołajek?
Yu: Cześć! Oczywiście, że tak.

de: Cieszę się! Zatem proszę Cię o to, żebyś się przedstawił naszym czytelnikom.
Yu: Jestem @Yuzuchi. Cichy gracz, który lubi sobie zbierać gruzy.

Yu: Para ciepłych i wygodnych skarpet.

Yu: Można wierzyć, można nie wierzyć, ale każdy może zostać Świętym Mikołajem.

Yu: Różnie. Raz lepiej, raz gorzej.

de: Uważasz, że obchodzenie Mikołajek jest tylko dla dzieci, czy każdy ma prawo stać się lekko beztroski w ten jeden dzień w roku?
Yu: Każdy ma prawo być dziecinnym w ten dzień. Jakby nie patrzeć, najwięcej szczęścia przynoszą drobne przyjemności i upominki.

de: Jaki był najlepszy prezent, który dostałeś, lub ten, który szczególnie zapadł Ci w pamięć?
Yu: Hmmm, myślę, że to była gra "Need For Speed Undercover", którą dostałem od taty w roku jej premiery.

Yu: Szczerze? Mało się integruje społecznie, więc nie mam zielonego pojęcia, jak inni je obchodzą.

de: To były wszystkie pytania, które miałam przygotowane w tej sondzie! Dziękuję Ci za odpowiedzi! Chciałbyś kogoś pozdrowić przy okazji swojego występu na łamach Project News?
Yu: Pozdrawiam @Hachi, całą organizację Midnight Racing oraz @dercia.

cfX00P8.png

Po przeprowadzeniu kilku rozmów w okolicach spawnu San Fierro postanowiliśmy iść w głąb miasta, co poprowadziło nas do dzielnicy Garcia. Tam spotkaliśmy @amik.fg, który coś szponcił pod choinką... Czyżby to on chował prezenty dla graczy? Zadaliśmy mu kilka pytań!

5V20MaL.png

v: @v.vacat | a: @amik.fg

v: Ho, ho, ho! Z tej strony Starszy Dziennikarz @v.vacat z Redakcji Prasowej Project News. Czy chciałbyś poświęcić mi chwilę, aby odpowiedzieć na kilka pytań do sondy ulicznej na temat święta Mikołajek?
a: Cześć! Chętnie wezmę udział!

v: Cieszę się! Zatem proszę Cię o to, żebyś się przedstawił naszym czytelnikom.
a: Na imię mam Rafał, mam 25 lat i pochodzę z województwa lubelskiego. Jeśli chodzi o moją postać na serwerze, to jestem @amik.fg. Na serwerze pełnię funkcję Administratora oraz członka Centrum Zarządzania Frakcjami.

v: Co chciałbyś dostać w tym roku od Świętego Mikołaja?
a: Właściwie to nie mam żadnego wymarzonego prezentu od Mikołaja. Chciałbym nadal otaczać się najbliższymi, a spokój to też całkiem ważna rzecz.

v: Czy wierzysz w Świętego Mikołaja?
a: Wiadomo, jak byłem mały, to wierzyłem. Czy teraz wierzę? Nie, jednak sama w sobie legenda jest "magiczna" i fajnie wracać do wspomnień z dzieciństwa.

v: Jak wspominasz święto Mikołajek z dzieciństwa?
a: Pamiętam, że każdego roku nie mogłem doczekać się Mikołajek. Najlepiej było, gdy leżał śnieg za oknem, w szkole wszyscy świętowaliśmy i miało to swój świetny klimat.

v: Uważasz, że obchodzenie Mikołajek jest tylko dla dzieci, czy każdy ma prawo stać się lekko beztroski w ten jeden dzień w roku?
a: Oczywiście, że każdy ma prawo świętować Mikołajki! Wewnątrz zawsze będziemy mieli coś z czasów, gdy byliśmy dziećmi. Choć osobiście uważam, że nie ma to już takiego klimatu jak kiedyś.

v: Jaki był najlepszy prezent, który dostałeś, lub ten, który szczególnie zapadł Ci w pamięć?
a: Właściwie to pamiętam, jak byłem jeszcze dzieckiem i dostałem w prezencie grę "FIFA 11". Tak, brzmi to całkiem śmiesznie, lecz w tamtych czasach było to coś wielkiego dla małego człowieka. Okropnie się ucieszyłem i grałem w nią bardzo dużo.

v: Jak obchodzi się święto Mikołajek w Twoim regionie?
a: Właściwie to nie różni się to jakoś od innych regionów Polski, są różne jarmarki, festiwale i inne podobne eventy.

v: To były wszystkie pytania, które miałem przygotowane w tej sondzie! Dziękuję Ci za odpowiedzi! Chciałbyś kogoś pozdrowić przy okazji swojego występu na łamach Project News?
a: Bardzo chciałbym pozdrowić naszą wspaniałą administrację serwera, najlepszego opiekuna @reezen.fg, całą organizację Fama Et Gloria oraz moją byłą już frakcję SARA.

kCjWPnz.png

W natłoku obowiązków związanych z redakcją prasową zapomniałem wziąć swojej torby pracowniczej z siedziby SARA... Co to oznaczało? Powrót do Las Venturas. Na szczęście torba nie zginęła, a na miejscu był @CeglaXD, który oddał mi moją zgubę. W ramach okazania mu wdzięczności zaproponowaliśmy mu sesję i udział w naszej sondzie! Zobaczcie sami, co ciekawego nam powiedział o swoich Mikołajkach!

5V20MaL.png

de: @dercia | Ce: @CeglaXD

de: Ho, ho, ho! Z tej strony Dziennikarka @dercia z Redakcji Prasowej Project News. Czy chciałbyś poświęcić mi chwilę, aby odpowiedzieć na kilka pytań do sondy ulicznej na temat święta Mikołajek?
Ce: Uszanowanie, chętnie z Tobą porozmawiam!

Ce: Jestem @CeglaXDKierownik z frakcji S.A. Road Assistance. Oprócz tego jestem Moderatorem naszej społeczności.

Ce: Od Świętego Mikołaja chciałbym dostać dobrą ofertę na samochód, chętnie go kupię na Nowy Rok. Natomiast na serwerze chciałbym dostać gotówkę, aby dokończyć tuning Cheetaha.

Ce: No pewnie, że tak. Nie widzę innej możliwości.

Ce: Pozytywne wspomnienia, czas odpowiednio spędzony z rodziną czy też bliskimi.

Ce: Tak, uważam, że w grudniu i tak jest za dużo świątecznych dni, a ten konkretny powinniśmy zostawić dzieciakom.

Ce: Nowiutki telefonik, pozdrawiam moją mamę!

Ce: Ogólnie rzecz biorąc, to raczej w tradycyjny sposób, przekazując prezenty do rąk dzieciakom.

de: To były wszystkie pytania, które miałam przygotowane w tej sondzie! Dziękuję Ci za odpowiedzi! Chciałbyś kogoś pozdrowić przy okazji swojego występu na łamach Project News?
Ce: Pozdrawiam: @xPawel69, @Kaczorowskyyy, @Bolesny, @zabson, @Mioszek oraz @Dawerty. Buziaczki dla nich!

pGNJABT.png

ogLhwZW.png

Czas na podsumowanie odpowiedzi naszych respondentów! Każdy z naszych gości odpowiedział, że chciałby dostać drobny upominek, który z pewnością by zaspokoił ich potrzeby, np. ciepłe skarpetki. Jeśli chodzi o wiarę w Świętego Mikołaja, to zdania naszych respondentów w tej kwestii są podzielone, lecz mimo wszystko, w każdym z nas jest cząstka wiary w Świętego Mikołaja! Poruszając temat wspomnień z Mikołajek z dzieciństwa, respondenci wykazali się szczególną nostalgią oraz ciepłem związanym z tym świętem. Prawie każdy z naszych odpowiadających zgodził się ze stwierdzeniem, że Mikołajki może obchodzić każdy, niezależnie od swojego wieku! Jeśli chodzi o sposoby obchodzenia Mikołajek w regionach zamieszkania naszych respondentów, to nie wyróżnia się jakiejś szczególnej formy celebracji tego święta oprócz tradycyjnych metod.

KsDF6Sj.png

Nasi drodzy czytelnicy, dziękujemy Wam, że przeczytaliście nasz materiał do końca! Pamiętajcie, żeby być grzecznym, bo inaczej nie dostaniecie wymarzonego prezentu od Mikołaja! Zapraszamy Was razem z @dercia do zapoznania się z innymi materiałami przygotowywanymi przez naszych przyjaciół z Redakcji Prasowej Project News!
Do następnego!

53k6Wl8_d.webp?maxwidth=760&fidelity=gra

Dla Redakcji Prasowej Project News:

YtjcRBr.pngSLrdMch.pngMIUEBgA.png

Edytowane przez MrBeast
  • Super 13

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.