Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Wywiad z administratorem Wejperson.

v.vacat
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

V51WIW6.png

mSu4qkK.png

Dzień dobry, drodzy czytelnicy! Z tej strony Starszy Dziennikarz @v.vacat z Redakcji Prasowej Project News. Zapraszam Was bardzo serdecznie do przeczytania kolejnego wywiadu, który dla Was przygotowałem. Mojego dzisiejszego gościa z pewnością znacie, zwłaszcza z tego, że ma pod swoją opieką kilka działów na serwerowym forum i pełni funkcję Administratora na serwerze. W przypadku tego gracza warto również wspomnieć o tym, że jest on właścicielem jednego z biznesów na serwerze. Jakiego biznesu? Tego dowiecie się z naszej rozmowy! Zapraszam Was na rozmowę z Administratorem @Wejperson.fg. Miłego czytania!

LKZ38Vt.png

v: @v.vacat | W: @Wejperson.fg

v: Cześć! Jestem @v.vacat, Starszy Dziennikarz z Redakcji Prasowej Project News. Czy chciałbyś poświęcić mi chwilę na udzielenie wywiadu dla naszych czytelników?
W: Siema! Śmiało, chętnie z Tobą porozmawiam.

v: Cieszę się! Zacznijmy zatem naszą rozmowę od Twojej autoprezentacji. Przedstaw się naszym czytelnikom w kilku zdaniach, przybliż im swoją osobę!
W: Jestem Bartek i mam 21 lat. Z zawodu jestem kucharzem, natomiast na co dzień pracuję na produkcji jako operator maszyn. W wolnym czasie dorabiam sobie na ochronie i prowadzę swój biznes zajmujący się wynajmem różnego rodzaju fotobudek, dmuchańców dla dzieci, refleksomierzy i różnych podobnych sprzętów. Posiadam parę dmuchańców, a z najbardziej obleganych to fotolustro i fotobudka 360°.

9L31zS2.png

v: Dlaczego zdecydowałeś się na stworzenie takiego biznesu? Nie ukrywajmy, że w ostatnim czasie urządzenia takie jak budka do robienia zdjęć 360° są dość popularne.
W: Jeżeli chodzi o biznes z fotobudkami, to temat jest prosty. Jeśli jest popyt, to trzeba działać i nie czekać, aż ktoś Cię wyprzedzi i zabierze potencjalnych klientów. Oczywiście, na początku musiałem zainwestować w to dość dużo pieniędzy (mowa tu o dziesiątkach tysięcy), ale po czasie wszystko się zwróciło i aktualnie mam już tylko czysty zysk.

v: Jako handlowiec mogę jedynie przyznać, że dobrze wykorzystałeś sytuację rynkową, co pozwala Ci mieć dobre i stałe źródło dochodu. Przechodząc do następnego pytania, chciałbym się dowiedzieć czegoś o Twoim hobby. Powiedz mi proszę, czym lubisz się zajmować, kiedy masz chwilę dla siebie?
W: Jeżeli chodzi o moje hobby, to moim głównym jest muzyka. Od 12 lat gram na saksofonie, fortepianie i coś tam próbuję na skrzypcach. Ostatnio kupiłem sobie właśnie nowy saksofon YAS-480 i na razie się sprawdza. Przechodząc do mniejszych, ale wciąż ważnych zainteresowań, to, jak każdy tu zebrany, lubię pograć sobie w gierki w wolnym czasie oraz pogadać z kumplami na TeamSpeak 3.

v: Wspomniałeś o swoich uzdolnieniach muzycznych, wyrażonych poprzez grę na saksofonie lub fortepianie. Próbowałeś swoich sił w szkole muzycznej, czy na własną rękę rozwijasz się artystycznie?
W: Jeżeli chodzi o muzykę, to od drugiej klasy szkoły podstawowej zacząłem chodzić do szkoły muzycznej i od tamtego czasu codziennie pogrywam, czy to na saksofonie, czy na fortepianie. Tak jak ludziom przyjemność sprawia granie w gry, oglądanie filmów, tak mi największą radość sprawia właśnie muzyka. Lubię jej słuchać, grać, tworzyć – wszystko, co z nią związane, jest związane ze mną.

GVK6DQg.png

v: Teraz chciałbym płynnie przejść do Twojej postaci, którą wykreowałeś na serwerze ProjectRPG, ale żeby to zrobić, muszę zadać Ci istotne pytanie. Jak zaczęła się Twoja przygoda z serwerem ProjectRPG?
W: Na serwer dołączyłem w grudniu 2020 roku. Chwilę pograłem, po czym zrobiłem sobie przerwę. Po kilku miesiącach założyłem nowe konto i zacząłem grać na serwerze z moim bratem, @reezen.fg. Na samym początku mojej rozgrywki na serwerze postanowiliśmy wspólnie iść do frakcji, jaką było SATC. Jeśli mnie pamięć nie myli, spędziliśmy tam 4 miesiące. Naszym następnym krokiem było pójście w szeregi frakcji SAMD, a na finale naszej ścieżki znalazł się wspólny pobyt w administracji serwera.

v: W swojej odpowiedzi nawiązałeś do przeszłości związanej z serwerowymi frakcjami, takimi jak SATC i SAMD. Chciałbym zapytać Cię o frakcję, w której obecnie się znajdujesz, czyli San Andreas Police Department. Co skłoniło Cię do odejścia z SAMD i dołączenia do służb mundurowych?
W: Zgadza się. Do SAPD dołączyłem pod koniec lipca 2023 roku, po prawie dwóch latach we frakcji SAMD. Wybrałem tę frakcję ze względu na to, iż wydawała mi się najbardziej interesująca ze wszystkich innych na serwerze i się nie pomyliłem. Jest tutaj dużo zajęć, zaczynając od pościgów, przechodząc przez przyjemne RP oraz obławy FA. We frakcji, przez te niecałe 2 lata, udało mi się osiągnąć wysoki stopień w SWAT oraz FA. Zostałem również członkiem Supervisory Staff i objąłem stanowisko lidera Highway Patrol.

JhTbbbk.gif

v: Wspomniałeś, że w SAPD jesteś członkiem Supervisory Staff, a ponadto jesteś liderem sekcji Highway Patrol! Powiedz mi proszę, co wchodzi w zakres Twoich obowiązków na tych stanowiskach?
W: Jako członek Supervisory Staff odpowiadam za funkcjonariuszy frakcji. Pilnuję, czy dobrze wykonują swoje obowiązki, dowodzę nimi na różnych eventach, np. Racing Club, oraz nadaję kary, gdy zrobią coś źle. Liderem Highway Patrol jestem od niedawna, ale zadaniem lidera, jak każdego innego, jest staranie się, aby moi podopieczni byli najlepsi, jeśli chodzi o jazdę. Organizuję szkolenia oraz ćwiczenia z manewrów i oczywiście za wszystko odpowiadam.

MyjUkuh.gif

v: Teraz chciałbym omówić z Tobą kwestie dotyczące Twojej roli jako Administratora. Proszę, powiedz mi, co skłoniło Cię do wzięcia udziału w rekrutacji do ekipy serwera?
W: Nie miałem jakiegoś szczególnego powodu, który skłonił mnie do zgłoszenia się w tamtej rekrutacji. Pomyślałem, że chciałbym zobaczyć „co jest pięć”, będąc w ekipie serwera i co tak naprawdę się tam robi, i czy w ogóle jest to zajęcie dla mnie. Jak można zauważyć, dalej jestem Administratorem, co jest dowodem na to, że odnalazłem się w tej roli i dobrze w niej się sprawdzam.

v: Chciałbyś nam zdradzić, czym zajmujesz się na stanowisku Administratora? Co wpisuje się w Twoje codzienne obowiązki?
W: Do moich obowiązków jako Administratora przede wszystkim należy robienie reportów oraz rozpatrywanie skarg na graczy. Dodatkowo kontroluję, czy Supporterzy oraz czasami Moderatorzy dobrze wykonują swoje zadania. Tu chciałbym również wspomnieć, że nadzoruję kilka działów na serwerowym forum, a konkretniej zajmuję się serwerowym komunikatorem Mumble, jak również działem Nieruchomości, Punktów Premium oraz Przedmiotów i Usług. Myślę, że zakresu obowiązków na forum nie muszę tłumaczyć, bo to jest dość logiczne.

v: Jak wiadomo, praca w administracji jest dość czasochłonna i trzeba poświęcać sporo czasu na serwerze. Z tego powodu nasuwa mi się pytanie, czy miałeś kiedyś myśli, by odejść z szeregów administracji serwera?
W: Myślę, że każdy z nas w administracji miał taki moment zwątpienia. U mnie on się pojawił, kiedy nie miałem czasu na grę na serwerze oraz czułem wypalenie samą grą, co spowodowało u mnie myśli związane z odejściem z ekipy. Oczywiście, jak widać, do tej pory jestem na randze. Miałem krótki urlop od pełnienia funkcji Administratora, lecz po nim chęć do gry wróciła na nowo.

v: W następnej części naszej rozmowy pozwolę sobie poruszyć temat, który z pewnością zainteresuje czytelników. Chciałbym Cię spytać o Twój biznes, czyli Sky Falcons. Powiedz mi proszę, skąd w Twojej głowie pojawił się pomysł, by zgłosić propozycję takiego biznesu na ProjectRPG?
W: Pomysł na biznes wziął się z upadłego serwera Play Your Life, gdzie taki biznes istniał. Zawsze chciałem być jego członkiem i nauczyć się latać, jednak po napisaniu podania nie dostałem się w szeregi tego biznesu. Następnie, po chwilowej przerwie od serwera, wchodziłem sobie na różne freeroamy czy map editory i trenowałem latanie, uczyłem się mechaniki samolotów oraz tego, jak zachowują się w różnych sytuacjach. Odkryłem, że jestem w tym dobry, więc po dłuższym czasie grania na PRPG chciałem stworzyć biznes, który, tak samo jak PYL, łączyłby ludzi, którzy mają taką samą zajawkę na latanie samolotami w grach komputerowych.

rXNyAQZ.gif

v: Podoba mi się to, że zwróciłeś uwagę na to, iż Twój biznes będzie łączyć ludzi z taką samą zajawką, czyli lotnictwem w grach komputerowych. Jednak chciałbym zwrócić uwagę na jeden fakt. Twój biznes od stycznia stał w jednym miejscu – został jedynie utworzony i na tym się skończyło. W ostatnich dniach jednak wznowiłeś pracę nad biznesem, dodając nowe informacje na forum oraz bazę biznesu na serwer. Powiedz mi proszę, czym była spowodowana tak długa przerwa w pracach nad Sky Falcons? Dlaczego dopiero w listopadzie dostaliśmy jakieś nowe informacje?
W: Spowolniły mnie głównie kwestie dotyczące tworzenia samej siedziby biznesu. Dość często zmieniałem wygląd bazy, miałem różne koncepcje na pewne modele, ale również były problemy z wgrywaniem gotowej bazy na serwer. Nie chcę się nad tym dłużej rozwodzić.

v: „Powrót” biznesu spotkał się z dość mieszanymi opiniami wśród graczy. Jedni cieszą się i kibicują rozwojowi od nowa, lecz część jest do tego nastawiona dość sceptycznie. Jak jako właściciel Sky Falcons odniesiesz się do tej kwestii?
W: Szczerze? Nie przejmuję się niepochlebnymi opiniami innych graczy. Liczy się tylko to, co ja robię. Robię to, co lubię i to, co chcę.

eXhgbTW.gif

v: Nie ma co ukrywać, że Twój biznes jest czymś unikatowym, patrząc na całokształt serwera. Czy chciałbyś zdradzić naszym czytelnikom, jakie masz plany w kwestii rozwoju Sky Falcons?
W: Moje główne plany w kwestii rozbudowy biznesu skupiają się szczególnie na rozszerzeniu go o nowe możliwości. Na forum pojawiło się już ogłoszenie dotyczące wypożyczania maszyn lotniczych, lecz nie chcę na tym poprzestać. Planuję również stworzyć system reklam na banerach, które będą ciągnięte przez samoloty oraz wiele innych możliwości, których na ten moment nie chcę zdradzać.

v: Kończąc tematykę Sky Falcons, chciałbym zadać Ci pytanie, które z pewnością zainteresuje czytelników. Czy w najbliższym czasie planujesz rekrutację do swojego biznesu? Jeśli tak, co będzie brane pod uwagę w procesie rekrutacyjnym?
W: Może i planuję, nie myślałem jeszcze o tym. Jeżeli chodzi o to, co będzie brane pod uwagę, to na pewno umiejętności latania oraz kary gracza piszącego podanie. Śmiało mogę tu wspomnieć, że osoba posiadająca karę za wykonanie zamachu Dodo ma od razu zmniejszone szanse na powodzenie w rekrutacji.

v: Tym pytaniem zakończyliśmy naszą rozmowę. Dziękuję Ci bardzo za tę rozmowę! Czy masz ochotę kogoś pozdrowić lub przekazać naszym czytelnikom jakąś ciekawą sentencję?
W: Dziękuję Ci również za wywiad! Chciałbym pozdrowić organizację Fama Et Gloria, frakcję San Andreas Police Department oraz administrację serwera.

XGwBbve.png

Dziękuję Wam, drodzy czytelnicy za przeczytanie naszej rozmowy do samego końca! Zapraszam Was do zapoznania się z materiałami przygotowywanymi przez moich redakcyjnych przyjaciół.
Do następnego!

53k6Wl8.png

Dla Redakcji Prasowej Project News:

YtjcRBr.pngIE1EcvT.png

Edytowane przez Veirdness
  • Super 4

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.