Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na gracza Barson.bec

Grxxxx
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

UID:  76178
Login: Grxxxx
Nick oskarżonego:  Barson.bec
Powód skargi:  Wyciszenie z nie wiadomo jakiej mi przyczyny
Data zdarzenia: 30.11.2025 godzina koło 14;05
Dowody:  Nie wiem jak można interpretować dowód w sprawie wycieszenia skoro nie wiem za co dostałem.
Opis sytuacji:  Ogłosiłem sprzedaż swojego motoru ``PCJ-600``, jeden kolega sie zgłosił po niego i zaczęliśmy pisać w wiadomości prywatnej odnośnie ceny, wartość salonowa wynosi od 125k a ma on 2x up silnika, kolega zaproponował mi 60k za niego, więc mu odpisałem, że wartość salonowa jest 130k ``beduinie`` i chyba o to się rozbiega, po chwili dostałem mute na 6h z powodu wyzwisk, zdumiewające jest to, że to ja dostałem mute za wyzwiska, których nie wydostałem z moich ust a wręcz przeciwnie, bo to właśnie ten osobnik z którym pisałem zwyzywał mnie od klaunów nie ja go, to dlaczego ja dostałem mute a nie osoba która dokonała się czynów karalnych,  CYTUJE SŁOWO BEDUIN  ``Podstawowe znaczenie: Jest to określenie przynależności etnicznej, odnoszące się do tradycyjnie koczowniczego lub półkoczowniczego stylu życia na pustynnych obszarach``

Dowód na poinformowanie gracza o skardze:  image.png.url 207 B · 5 pobrań

• Super 4

Hej, zatem zacznijmy od początku,

5 minut temu, Grxxxx napisał:

Powód skargi:  Wyciszenie z nie wiadomo jakiej mi przyczyny

Powód wyciszenia został Ci dokładnie przedstawiony w powodzie nadanej kary. Dla przypomnienia: "Brak kultury w wiadomości prywatnej"

6 minut temu, Grxxxx napisał:

``beduinie`` i chyba o to się rozbiega

Kolejny raz powtórzę, bo odnoszę wrażenie że nie przeczytałeś tego co do Ciebie pisałem na serwerze kiedy zacząłeś spamować reportami za co również zostałeś ukarany. Zostałeś ukarany za wulgaryzm użyty podczas prywatnej konwersacji z jednym z graczy, nie za określenie "beduin" jak to cały czas zakładasz. Jest to wiadomość z dnia 2025-11-30 o godzinie 14:01:32 której treści z wiadomych względów nie jestem w stanie tutaj wkleić. Natomiast jesteś w stanie sam to sprawdzić w logach na swoim komputerze w folderze z zainstalowanym MTA. Zazwyczaj jest to tutaj C:\Program Files (x86)\MTA San Andreas 1.6\MTA\logs

8 minut temu, Grxxxx napisał:

po chwili dostałem mute na 6h z powodu wyzwisk, zdumiewające jest to, że to ja dostałem mute za wyzwiska, których nie wydostałem z moich ust a wręcz przeciwnie

Kara wyciszenia została nadana na podstawie twojej niedawnej kary, również w postaci wyciszenia za brak kultury.

11 minut temu, Grxxxx napisał:

bo to właśnie ten osobnik z którym pisałem zwyzywał mnie od klaunów nie ja go, to dlaczego ja dostałem mute a nie osoba która dokonała się czynów karalnych  

Gracz również został ukarany z powodów wiadomości prowokacyjnej, jednakże znacznie później z powodu mojego niedopatrzenia. Tu biję się w pierś, nie przeklikałem kary do końca dlatego błędnie założyłeś że nie został ukarany.

Tyle z mojej strony, liczę na to, że wszystko jest już dla Ciebie zrozumiałe.

• Super 2

Wyobraź sobie, że człowiek pikselami nie żyje nie na tym polega życie, nie chce mi się w ogóle z tobą dyskutować, zostawiam to rang wyższym, i nie mam zamiaru sprawdzać logów co pisałem, pamięć mam dobrą, napisałem skargę z powodu nie słusznej kary.

Edytowane przez Grxxxx
  • Super 1

[2025-11-30 14:01:01] [Output] : << [160] AndrzejMokirka: cyrk odjechal klaun zostal

[2025-11-30 14:02:20] [Output] : >> [160] AndrzejMokirka: max silnik beduinie 😄

Nie wiem, która wiadomość zasługuje według ciebie na upomnienie a na wyciszenie, skromnie mówiąc trochę ciebie poniosło i zapewne się nie wyspałeś, skoro zacząłeś myśleć odwrotnie. Gwoli ścisłości, jeśli ci chodzi o to o którym myślę to nie ma nic w regulaminie wspomniane, żeby z przekleństw nie korzystać w wiadomości prywatnej. 

[2025-11-30 14:01:31] [Output] : >> [160] AndrzejMokirka: ch*j ze salonowka 130k xddd
Jestem po prostu pewny, że nałożony mute przez ciebie jest nie słuszny, to jest coś na zasadzie ``zapchaj dziurę tym co masz pod ręką`` skoro nie miałeś robić w tamtym momencie to trzeba było się oprzeć wygodnie o twój ``bujany`` fotel i przeczytać książkę.

• Super 1
  • WOW! 1

50 minut temu, Grxxxx napisał:

Nie wiem, która wiadomość zasługuje według ciebie na upomnienie a na wyciszenie

Różnica między Tobą a drugim graczem jest taka, że ten nie był na ten moment karany jakimkolwiek wyciszeniem w porównaniu do Ciebie. Nie zmienia to faktu że jego wiadomość nosiła znamiona prowokacji, dlatego na jej podstawie został ukarany ostrzeżeniem.

Gwoli ścisłości, jeśli ci chodzi o to o którym myślę to nie ma nic w regulaminie wspomniane, żeby zprzekleństw nie korzystać w wiadomości prywatnej. 

Nie musi być napisane wprost, że nie można używać wyrazów wulgarnych w wiadomościach prywatnych. Wystarczy spojrzeć na punkt 3.1 Regulaminu Serwera w sekcji Regulamin komunikacji który jasno określa: "Gracz powinien zachować pełną kulturę wypowiedzi przy interakcji ze społecznością serwera."
Twoja wiadomość została podpięta pod w/w punkt, nie zachowałeś kultury wypowiedzi przy interakcji z innym graczem, dodatkowo na Twoją niekorzyść zadziałała ostatnia kara wyciszenia, dlatego ponownie zostałeś ukarany karą wyciszenia na serwerze.

Jestem po prostu pewny, że nałożony mute przez ciebie jest nie słuszny

Patrząc na powyższe argumenty, uważam, że kara ta została nadana całkowicie słusznie. Werdykt jednakże pozostawmy osobie rozpatrującej tę skargę.

Edytowane przez Barson.bec
  • Lubię to! 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.