Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Wywiad z graczem xHamster

v.vacat
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

XUgwmES.png

mSu4qkK.png

Dzień dobry, drodzy czytelnicy! Z tej strony Starszy Reporter z Redakcji Prasowej Project News, @v.vacat. Jak w każdym z przeprowadzanych przeze mnie wywiadów, przedstawiam Wam, drodzy czytelnicy, wyjątkową osobę ze społeczności naszego serwera. Tak i w tym przypadku nie mogłem zrobić wyjątku. Gracz, z którym przeprowadziłem rozmowę, powinien być Wam znany szczególnie za sprawą działań, które prowadził na rzecz Redakcji Prasowej Project News, ponieważ przed odejściem z tego biznesu pełnił tam rolę Menadżera. Jego przygoda z pracą w redakcji serwerowej zaczęła się w 2021 roku. Drodzy czytelnicy, bez przedłużania zapraszam Was na moją rozmowę z graczem @xHamster! Miłej zabawy!

vgC1HDp.png

v: @v.vacat | x: @xHamster

v: Dzień dobry! Jestem @v.vacat, Starszy Reporter z Redakcji Prasowej Project News. Czy zechciałbyś ze mną porozmawiać? 
x: Cześć @v.vacat. Chętnie z Tobą porozmawiam. 

v: Bardzo mnie cieszy tak pozytywna odpowiedź! Każdą swoją rozmowę zaczynam w ten sam sposób, więc nie będzie elementu zaskoczenia. Proszę Cię, przedstaw się naszym czytelnikom i powiedz coś ciekawego o sobie!
x: Mam na imię Dawid. Mam 26 lat i pochodzę z okolic Bełchatowa, w województwie łódzkim. Ukończyłem szkołę zawodową, a konkretnie mam kwalifikacje zawodowe kucharza, co pozwoliło mi zdobyć niezbędną wiedzę i umiejętności w zakresie gotowania. Mam doświadczenie w pracy w kuchni, gdzie rozwijałem swoje kompetencje w zakresie gastronomii. Jestem osobą odpowiedzialną, kreatywną, zorganizowaną i pomocną, co pozwala mi skutecznie realizować powierzone zadania. Pracuję obecnie jako kierowca-instalator, rozwożąc butle z gazem. Poza pracą jestem prezesem Liturgicznej Służby Ołtarza, strażakiem ochotnikiem w miejscowej jednostce, a w wolnym czasie zajmuję się muzyką. Jeśli mam więcej czasu i możliwość wyjazdu gdzieś, szczególnie w okresie letnim, to jeżdżę i podziwiam widoki. Od kilku lat interesuję się także różnymi zjawiskami pogodowymi (burze, burze geomagnetyczne itp.). Drugi rok z rzędu zorganizowałem przy zbiorniku wodnym w pobliskiej miejscowości, w okresie letnim, festyn rodzinny na większą skalę, a w przyszłym, 2026 roku, mam w planach zorganizowanie podobnego wydarzenia, lecz na większą skalę. Przygotowania do tego zacznę prawdopodobnie po nowym roku.

v: Wzbudziłeś moją ciekawość, wspominając o dość nietypowym zainteresowaniu, jakim jest obserwowanie zjawisk meteorologicznych. Czy mógłbym Cię prosić o rozwinięcie tego wątku? Czy na swoim „koncie” obserwatora masz jakieś ciekawe zjawiska z ostatniego czasu?
x: Owszem. Na swoim koncie mam wiele podróży za łowami na burze. Niebo, które rozświetla się piorunami, zawsze zapiera mi dech w piersiach. Te zjawiska, które przychodzą głównie latem, są czymś wyjątkowym. Kształty chmur, które się tworzą, są bardzo miłe dla oka. Mam również na koncie obserwację burzy geomagnetycznej. To nic innego jak zorza polarna. Pewnej nocy przez kilka godzin spędziłem pod gołym niebem, obserwując ją, gdyż jej występowanie nigdy nie jest pewne. Po kilku godzinach zrezygnowałem i pojechałem w kierunku domu, lecz podczas powrotu dostałem alert o bardzo jasnych, pionowych flarach tej zorzy. Szybko zawróciłem z powrotem na swoją miejscówkę i rzeczywiście miałem okazję zobaczyć to zjawisko. Skakałem wówczas z radości jak małe dziecko, które dostało nową zabawkę do kolekcji. Również podczas nocy spadających gwiazd rozkładam kocyk pod bezchmurnym niebem i z ekipą leżymy sobie, oglądamy gwiazdy i rozmawiamy o wszystkim i o niczym. Zarazili się oni moją zajawką i często jeździmy razem na różne obserwacje.

4X5vDLI.gif

v: Nie będę ukrywać... Obserwowanie zjawisk meteorologicznych brzmi dość wyjątkowo. To coś niepowtarzalnego, co za każdym razem warto uchwycić. W swojej autoprezentacji wspomniałeś również o tym, że interesujesz się muzyką. Wobec tego powiedz mi, proszę, co takiego robisz, by pielęgnować w sobie zamiłowanie do muzyki?
x: Rozkręcam imprezy na różnych uroczystościach rodzinnych (18-stki, wesela, rocznice ślubu, urodziny itp.). Wzięło się to stąd, że po zorganizowaniu Sylwestra 2023/2024 na blisko 30 osób dla znajomych, postanowiłem kupić lepsze nagłośnienie i zacząć bawić się muzyką. Ludziom podobają się imprezy, które prowadzę, i tak powoli gram już teraz na przykład imprezy plenerowe. W planach na 2026 rok mam różne działania związane właśnie z muzyką. Będę grać na urodzinach, festynie oraz sylwestrze w plenerze dla mieszkańców. Tu również chciałbym wspomnieć, że cały czas się rozwijam w tym, co robię. Kolejnym hobby jest bezinteresowna pomoc, która wzięła się z chęci pomagania potrzebującym. Wierzę w to, że dobro kiedyś do mnie wróci i ktoś mi pomoże, jak będę w potrzebie.

v: Pozwól, że zatrzymamy się przy wątku pomocy potrzebującym. Bardzo mnie cieszy, że o tym wspomniałeś. Powiedz mi proszę, w jakich formach udzielasz się na rzecz potrzebujących? Wspierasz internetowe zbiórki, czy sam gdzieś pomagasz, np. w hospicjum?
x: Osobom potrzebującym pomagam poprzez organizację zbiórek na rzecz rozwiązania ich problemów. Wcześniej wspomniałem o festynie rodzinnym, podczas którego zebraliśmy blisko 13 tysięcy złotych na rzecz motocyklisty, który aktualnie przechodzi rehabilitację w łódzkim szpitalu. Na zbliżające się święta organizuję akcję, podczas której będę wspierać najbardziej potrzebujące osoby z gminy. W ubiegłym roku, konkretnie we wrześniu, przy współpracy z miejscową restauracją zorganizowaliśmy zbiórkę najpotrzebniejszych rzeczy dla powodzian, a następnie w konwoju pojechaliśmy wraz ze strażakami z gminy na południe Polski, aby przekazać te dary i wspomóc pracą fizyczną na miejscu. Byłem także przez kilka lat wolontariuszem WOŚP, działałem w szkolnym wolontariacie, a obecnie, jako strażak ochotnik, pomagam tym, którzy potrzebują naszego strażackiego wsparcia. Pomagam także przyjacielowi, który jakiś czas temu opuścił szpital. Chcę dla niego jak najlepiej. Jest dla mnie jak brat i najważniejsze jest to, że nic od niego nie oczekuję za pomoc, którą mu udzielam. Wspierać i pomagać – takie jest moje motto. Również zapomniałem dodać, że włączyłem się prywatnie, wraz z ekipą kilku znajomych, w poszukiwania zaginionej kobiety z wioski obok. Niestety, finał poszukiwań był smutny, więc wspieraliśmy rodzinę i współpracowaliśmy z innymi służbami.

C3CCQeb.png

v: Zawsze imponują mi osoby, które cechują się empatią wobec drugiego człowieka. Chciałbym zejść z tematów prywatnych i pomówić trochę o Twojej postaci na serwerze ProjectRPG. Przedstaw mi proszę, jak zaczęła się Twoja przygoda z serwerem ProjectRPG?
x: Przygoda z ProjectRPG rozpoczęła się jeszcze przed zakończeniem rozgrywki na konkurencyjnym serwerze, którego nazwy nie mogę wspominać. Wtedy z paczką znajomych z frakcji postanowiliśmy wbić na chwilę, celem porobienia tam jakichś śmiesznych akcji. Po otrzymaniu tam bana przyszedłem na PRPG, gdzie zostałem na dłuższą chwilę. Moim skromnym zdaniem, zdobyłem na serwerze całkiem sporo.

ELS38eU.png

v: To, co teraz powiem, nie będzie dla Ciebie wielkim zaskoczeniem. Gracze społeczności ProjectRPG z pewnością kojarzą Cię z długoletnią działalnością na łamach Redakcji Prasowej Project News. Powiedz mi, jak zaczęła się Twoja przygoda z Redakcją Project News?
x: Praktycznie od początku mojej przygody z graniem na MTA byłem we wszelakich biznesach, które miały powiązanie z redakcją prasową. Po przybyciu do ProjectRPG napisałem podanie do redakcji i od razu się dostałem. Moje podanie było tak dobrze napisane, że wiedziałem, że dostanę się do akademii bez problemu. Wtedy liderem był @Rafaal, którego serdecznie pozdrawiam. Tak właśnie rozpoczęła się moja przygoda z Redakcją Prasową Project News. Potem było odejście, powrót oraz kolejne odejście...

EFgx9OU.png

v: Tu warto zadać dość istotne pytanie. Czy w prawdziwym życiu miałeś przyjemność pracować w redakcji?
x: W prawdziwym życiu nie pracowałem w redakcji, lecz mam przyjemność prowadzić fanpage informacyjno-ogłoszeniowy, który założyłem blisko 10 lat temu i zyskał już ponad 11 tysięcy obserwatorów. Strona cały czas się rozwija, podejmuję patronaty medialne, wykonuję relacje z różnych wydarzeń organizowanych w gminie. Współpracuję z innymi fotografami, którzy chętnie pomagają również w wykonaniu fotorelacji na fanpage.

v: Chciałbym poruszyć pewną kwestię dotyczącą Twojej osoby. Przed odejściem z redakcji zajmowałeś w niej dość wysokie stanowisko, ponieważ byłeś na stanowisku Menadżera. Jak wyglądała Twoja droga na to stanowisko?
x: Zgadza się. Przed pierwszym odejściem byłem w zarządzie, lecz z powodu spraw prywatnych musiałem odejść. Po kilku miesiącach postanowiłem powrócić w szeregi redakcji. Nie czekałem długo na to, by wrócić na stanowisko w zarządzie. Za pierwszym razem stanowisko zarządowe otrzymałem w dzień moich urodzin. Z jednej strony cieszyłem się z tego powodu, lecz z drugiej byłem zasmucony ze względu na przykrą sytuację w mojej rodzinie, o której nie będę opowiadać. Warto jednak wspomnieć, że droga do zarządu nie była taka prosta. Pomagałem akademikom, pisałem bezbłędne materiały, szybko awansowałem, a także zrobiłem korektę wielu materiałów szkoleniowych dla przyszłych akademików. Stworzyłem także nowy interior dla biznesu Project News, wyłożyłem bardzo dużo gotówki serwerowej. Po odejściu znalazłem się na liście Zasłużonych. Następnie, po kilkumiesięcznej przerwie, jak wyżej napisałem, wróciłem i nadal pomagałem pracownikom. Byłem szkoleniowcem akademii, organizowałem konkursy dla pracowników, np. obstawianie wyników meczów czy wyników gali Fame MMA. Tak właśnie doszedłem tam, gdzie byłem przed odejściem i bardzo miło wspominam ten okres.

BEvSn30.png

v: Nasuwa mi się również kolejne, ciekawe pytanie. Czy gdybyś miał możliwość powrotu do Redakcji Project News, lecz nie na stanowisko zarządu, zgodziłbyś się?
x: Myślę, że tak. W ostatnich dniach nawet rozważałem powrót do Project News w najbliższej rekrutacji. Lubię pisać różnorodne wywiady, teksty bądź inne materiały dla redakcji.

v: Drogi Homiku, to było ostatnie pytanie, które miałem przygotowane dla Ciebie. Z tego miejsca chciałbym Ci bardzo podziękować za inspirującą rozmowę! Czy masz ochotę kogoś pozdrowić lub przekazać naszym czytelnikom jakąś dobrą myśl od siebie?
x: Na wstępie chciałbym Ci podziękować za rozmowę. Pozdrowienia ślę do Redakcji Prasowej Project News na czele z zarządem @MrBeast oraz @Veirdness, a także mojej pierwszej organizacji Kamikaze na czele z @Kubacki_PL. W dalszej kolejności chciałbym pozdrowić mojego przyjaciela – brata, Michała. Dzięki niemu jestem tu, gdzie jestem i mogę przeprowadzić z Tobą ten wywiad. Na koniec, droga społeczności serwera ProjectRPG, mam do Was takie małe przesłanie. Są tutaj głównie młode osoby, ale znajdą się i starsze, pełnoletnie. Życie to niezwykła podróż, pełna wyzwań i możliwości. Pamiętajcie, że każdy dzień to szansa na naukę, rozwój i spełnianie marzeń. Nie bójcie się popełniania błędów, bo one uczą Was najwięcej. Bądźcie odważni, wytrwali i wierni swoim wartościom. Otaczajcie się dobrymi ludźmi i słuchajcie swojego serca. Żyjcie pełnią życia, bo ono jest najcenniejszym darem. „Wczoraj to już historia, jutro to tajemnica, ale dzisiaj to dar losu, a dary są po to, by się nimi cieszyć” – i tym cytatem z filmu "Kung Fu Panda" pragnę skłonić Was do refleksji nad tym, czym jest życie i jak bardzo jest ono potrzebne. Dziękuję raz jeszcze za wywiad i do zobaczenia.

XGwBbve.png

Dziękuję Wam, drodzy czytelnicy, że przeczytaliście naszą rozmowę do końca! Zachęcam Was do odwiedzenia wywiadów oraz artykułów tworzonych przez moich redakcyjnych przyjaciół! 
Do następnego!

8eybfgF.png

Dla Redakcji Prasowej Project News:

kWCAVvK.pngMIUEBgA.png

Edytowane przez MrBeast
  • Super 6

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.