Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na PaiR

Krejzl

Rekomendowane odpowiedzi

Login: Szal0ny
Nick oskarżonego: PaiR.
Powód skargi: Działania hipokryzyjne 
Data zdarzenia: 21.02.2021
Dowody: 

1.

2.

Opis sytuacji: Generalnie gdy złożyłem skargę na Ress to Pair. poinformował go o tym czy ma zamiar zapłacić i dał mu na to czas 24h.

Natomiast gdy na mnie ktoś złożył skargę to nie dość że po pierwsze nie zostałem poinformowany, nie dostałem możliwości wypowiedzenia się w tym temacie ani nic.

§ 4
Oskarżony musi zostać poinformowany o skardze. Poinformowanie przed napisaniem skargi nie jest ważne.

Zaczynamy twoim postem łamiącym regulamin, nie dostałem żadnej informacji o skardze.

Sprawa jest bardzo prosta, w przypadku oczywistego dowodu na szkodę natychmiast wystawilem Ci karę, jako że na ressa nie ma więcej dowodów niż leżący na ziemi zderzak nie jestem w stanie od razu wymierzyć kary.

Tyle z mojej strony, czekam na werdykt ze strony administracji.

Aha czyli rozumieć mam że jak są oczywiste dowody to nie mam opcji takiej jak ress czyli na przelanie pieniędzy temu gostkowi? Jeszcze przypomnę ci twoje słowa w mojej skardze które są o tutaj:

Jeżeli komuś się nie chce wejść to zacytuje ''nie poinformowałeś gracza o skardze, są tylko rzeczy które powinne być zawarte w dowodach dot. taranu.''

Odrzucilem z tego powodu, że nie widziałem tam żadnego taranu.

Spoiler

Na żadnym zdjęciu nie ma sytuacji w których ktoś został staranowany, na zdjęciu w mechaniku nawet nie ma osoby w aucie.

Odrzucam, a ty zostajesz ukarany za brak kultury.

Wspomnialem o braku poinformowania o skardze, a właściwie to treści którą zamieściłeś pod tym linkiem:

image.png.f2322110b47836bbf2eca471bbf27ed3.png

Tak jak wspomniałem, poinformowanie o skardze nie równa sie zwyzywaniem gracza.

EDIT: Na prośbę gracza, mówiąc "zwyzywaniem gracza" zawiniłem, brak skupienia się nad skargą zaowocowało złym doborem słów. Miałem na myśli wykazaniem się brakiem kultury. 🙂 

Emm? Sory ale gdzie ty tu widzisz żebym go wyzywał? Można dodać że ta kara też jest niesłusznie nadana bo wątpię że za przeklinanie są rozdawane kary a szczególnie za takie coś. Ale pomijając ten fakt chciałbym się dowiedzieć gdzie zwyzywałem gracza.

7 minut temu, PaiR. napisał:

Odrzucam, a ty zostajesz ukarany za brak kultury.

Przekleję loga, to samo co napisalem. To prawda, zdanie tuż pod cytatem byłoby niesłuszne i jest to po prostu zły dobór słów, acz treść w odrzuconej skardze wręcz przeciwnie.

Generalnie w sumie już pomijając tamtą dawniejszą skargę. To masz może jakiś do mnie problem może? Bo z tego co widzę jesteś jedynym supporterem który na siłę musi mi dać jakąś kare, pomimo że pierwszą kare dostałem za brak kultury. Czy kara jest słuszna? Wątpię bo nie raz zdarzyło mi się że zobaczyłem jak sobie gość klnie obok supportera i on na to w zwyczaju nie reaguje. Druga sprawa jest taka że jeżeli u mnie czegoś brakuje to to odrazu odrzucisz natomiast jeżeli osoba przeciwna nada mi karę to dasz mi ją z automatu, nie dostanę opcji wypowiedzenia się, nie dostanę opcji by oddać gościowi pieniądze po prostu dasz mi karę a pamiętamy że jak ja dałem skargę na ress to dałeś mu 24h godziny na wypowiedzenie się, pomijając już fakt że gość nie oddał mi pieniędzy ale to już zapewne cię niezbyt obchodzi no ale cóż tak to wygląda. Jak masz jakiś do mnie problem to napisz mi w wiadomości prywatnej to sobie to przegadamy bo teraz jedyne co odczuwam to to że próbujesz na chama mnie uwalić za coś.

2 minuty temu, Szal0ny napisał:

gość klnie obok supportera i on na to w zwyczaju nie reaguje

Ja nie jestem tamtym "supporterem", tylko PaiRem. Każdy administrator ma wolny dobór wymierzania kar, ważnym jest, by jednak kara była wymierzona sprawiedliwie. Ja nie uważam, by poprawnym bylo rzucać wulgaryzmami na prawo i lewo. To prawda, czasem popełniam błędy - jak każdy człowiek, jednakże uważam że twoja kara za wykazanie braku kultury jest słuszna. Chciałbym również przestać się rozwodzić na ten temat, ze względu na punkt siódmy regulaminu

"§ 7 Zakazuje się pisania skarg, których powodem jest otrzymanie kary."

Nie uważam też, że o to jest stworzona skarga, aczkolwiek w tym kierunku to powoli zmierza.

3 minuty temu, Szal0ny napisał:

Druga sprawa jest taka że jeżeli u mnie czegoś brakuje to to odrazu odrzucisz natomiast jeżeli osoba przeciwna nada mi karę to dasz mi ją z automatu, nie dostanę opcji wypowiedzenia się, nie dostanę opcji by oddać gościowi pieniądze po prostu dasz mi karę a pamiętamy że jak ja dałem skargę na ress to dałeś mu 24h godziny na wypowiedzenie się, pomijając już fakt że gość nie oddał mi pieniędzy ale to już zapewne cię niezbyt obchodzi no ale cóż tak to wygląda. Jak masz jakiś do mnie problem to napisz mi w wiadomości prywatnej to sobie to przegadamy bo teraz jedyne co odczuwam to to że próbujesz na chama mnie uwalić za coś.

Zwykłe pomówienie, za takie coś już dawno nie zajmowałbym się tym, czym się zajmuję przy okazji wciąż utrzymując funkcję administracyjną. Patrząc na inne skargi z racji tego, że masz dostęp do zarchiwizowanej treści możesz zobaczyć. Że w przypadku oczywistej winy nie daję czasu na wypowiedź, bo nie ma to większego sensu, jednakże jeśli z góry widzę, że skarga jest nieoczywista, bądź się rozciągnie daję czas na wypowiedź.

Wracając, nie mam do Ciebie ani do innego gracza żalu, bądź złego nastawienia. Każda kara jest wymierzana osobno tak, jakbyś był nowym graczem. Wyjątkiem jest, gdyby to jednak byla osoba która już niejednokrotnie złamała nasz regulamin.

Myślę, że możemy czekać już tylko na werdykt RCON, bo nie widzę powodu, by dłużej o tym rozmawiać.

Skarga nie jest wystawiona za nadanie mi blokady na kierowanie pojazdami, ale na podejście dla dwóch różnych stron. Mimo że nawet jak widać że staranowałem gościa to powinienem mieć opcję aby odpowiedzieć np że zapłacę mu za szkody, oczywiście nie wiem czy w skardze było to pokazane ale gość chciał abym mu dał 200$  za to że w niego uderzyłem co już jest śmieszne, bo jeszcze gdyby to był jego własny pojazd ale on chciał ''odszkodowanie'' za to że wjechałem w auto kurierskie. Ale wracając do tematu. jaki ma sens dawanie jednemu graczowi szansę by zapłacił za to co zrobił a drugiemu nie?

Jeśli masz zamiar odkupić swoje winy równie dobrze mogłbyś napisać apelację i w zadośćuczynienie przelać kwotę graczowi, na pewno na takie zachowanie spojrzałbym przychylnie. 🙂

Jeśli chodzi o to, dlaczego jeden gracz ma szansę a drugi nie jest to opisane wyżej pod drugim cytatem

Apelację już napisałem godzinę temu. Jednakże boli mnie fakt że jeżeli gracze dostają kary oczywiste to powinni chociaż dostawać szansę móc zapłacić bądź w jakikolwiek sposób to wyjaśnić, wiem że to by sprawiało administracji wiele problemów i pochłaniałoby trochę czasu administracji jednakże no później takie głupie sytuacje wychodzą 😕 .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.