Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na huh

Murdz_DSM
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Login: Murdzus
Nick(i) oskarżonego(/ych): huh
Powód skargi: Bezsensowna kara i niepotrzebne skalowanie kar gracza.
Data zdarzenia: 15 Listopada 2025, 16:43
Dowody: https://medal.tv/pl/games/gta-sa/clips/lvU0Um61oEQefyrbe?invite=cr-MSwyYmwsMzIyMTQzMDIw&v=15
Opis sytuacji: Nie byłem w stanie zauważyć tego sweepera, który jechał pod prąd. Nic nikomu się nie stało oprócz dosłownie draśnięcia. Według mnie nie potrzebne skalowanie kary oraz nieadekwatna kara do całego zdarzenia.

• Super 11
  • Haha 4
  • Lubię to! 3

Uszanowanie.

Skalowanie kary jest jak najbardziej adekwatne, gdyż ostatnie prawko otrzymałeś 2025-11-12 23:09:41 do 2025-11-13 05:09:41 (6h kary), a nadałem Ci 10h kary.

Co do sweepera "jadącego pod prąd na chodniku" nie sądzę, by był bardziej winny, niż Ty - skracając ulice i wyjeżdżając mu przed maskę powodując kolizję. W razie czego posiadam również clipa ze swojej perspektywy do wglądu dla ADM. RCON, jeśli będą chcieli.

Co do długości kary skróciłem Ci ją z 10h na 8h (na postawie apelacji) z racji tego, że nie zrobiłeś tego celowo, ale jednak taki dziki manewr sweeperem był zbędny i mógł spowodować zagrożenie nie tylko dla tego jednego gracza.

Tyle ode mnie.

Edytowane przez huh
  • Super 2
  • Haha 15

Nie widzę, by ostatnie zabrane prawko nadane przez Wujaszek. (wyżej wymienione przeze mnie) zostało skrócone czy odwieszone. Co do uczestnictwa w Racing Club dowiedziałem się o tym przez Ciebie w wiadomości prywatnej na serwerze po nadaniu kary - osobiście szczerze mówiąc nie śledzę kto uczestniczy w RC.

• Super 3

Wujaszek oddał mi prawojazdy 5 minut po tym jak mi je zabrał. Mimo prośby o taką błahostkę, wolałeś wybrać ukaranie. Nawet jak byś zostawił skalowanie reszty kar zachowując przy tym mój zakaz prowadzenia pojazdów do godziny 18 machnął bym ręką. Za wymuszenie pierszeństwo (chodź nadal drugi pojazd jechał pod prąd) i nie narażenie innych graczy na straty finansowe to 1.5H odpoczynku od prawojazdy spokojnie by wystarczyło. Dodając fakt, że straciłem czas na zrobienie zadania dziennego oraz własne pieniądze.

Racja, kara wujaszka została odwieszona, czego nie dostrzegłem, więc kara została nadana na zbyt długo. Zamiast tych 10h (skróconych na 8h) powinienem Ci nadać na mniej więcej 5h z możliwością skrócenia na 4h. Co do długości kary bardzo Cię przepraszam za ten błąd - już to poprawiłem.

Aktualnie Twoja kara ode mnie trwa do dziś do 20:43:02.

• Super 2
  • Haha 2

Lekko zostałem wprowadzony w błąd - już sprostuje ten temat raz w porządnie.

Kara nadana przez Wujaszek. została zdjęta, a nie odwieszona - czyli w skrócie ona została nadana przez niego słusznie, ale z dobrej woli administratora została ona zdjęta na podstawie apelacji. Moja kara nadana na 10h i skrócona na podstawie apelacji na 8h jest jak najbardziej słuszna i dobra pod względem skalowania, więc ostatecznie masz karę do 16.11.2025 00:43:02.

Edytowane przez huh
  • Super 3
  • Haha 7

Po przeanalizowaniu sprawy uznałem, że supporter nie powinien był nadawać kary w tej sytuacji. Wynika to z braku celowości działania oraz braku jakichkolwiek strat finansowych po stronie skarżącego. W tego typu przypadkach supporter powinien oceniać sprawę właśnie przez pryzmat tych aspektów, a nie wyłącznie przez to, że do zdarzenia doszło.

Jeśli chodzi o zamieszanie związane ze skalowaniem czasu kary — supporter przyznał się do błędu i przeprosił za tę sytuację. Z tego względu nie będą wyciągane wobec niego dalsze konsekwencje.

Kara zostaje unieważniona.

• Super 3
  • Lubię to! 2

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.