Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na Gash(spr.24.12)

x7x7x7
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 23220
Login: Carl.
Nick oskarżonego: 23220
Powód skargi: Celowe zawyżenie ofert pojazdu i za duży zarobek na jednej transakcji
Data zdarzenia: 12.11.2025 
Dowody: Logi 
Opis sytuacji: 

Chciałbym zgłosić nieuczciwe zachowanie gracza Gash, który celowo zawyżył wartość pojazdu Speedvan, przez co doszło do nieuczciwej wymiany. W ramach tej transakcji przekazałem mu pojazdy o łącznej wartości ponad 5.5kk, podczas gdy z późniejszych ofert i wycen innych graczy wynika, że auta, które otrzymałem, są warte maksymalnie około 2kk.

W efekcie Gash zarobił znaczną kwotę na tej jednej transakcji, kosztem mojej straty. Po zwróceniu mu uwagi na zawyżoną wycenę i zaproponowaniu uczciwej odmiany wymiany, Gash zaczął nasyłać swoich znajomych, którzy celowo zaniżają oferty na pojazd, który mi sprzedał, aby utrudnić jego dalszą sprzedaż i obniżyć jego rynkową wartość. Takie zachowanie uważam za manipulację rynkiem oraz działanie na szkodę innych graczy.

Dodatkowo, miał miejsce incydent potwierdzający jego nieuczciwość — otrzymałem ofertę od innego gracza na serwerze, jednak chwilę później oferta została wycofana. Co ciekawe, wcześniej sam Gash pisał, że miał wcześniej ofertę od tego samego gracza, co może wskazywać na to, że kontaktował się z nim celowo, by zablokować moją sprzedaż lub wpłynąć na jego decyzję.

Dowód na poinformowanie gracza o skardze: @Gash

Edytowane przez amik.fg
  • Super 1
  • Złość 1
  • Haha 41
  • Auć 1
  • Lubię to! 1
  • WOW! 1

Oczekiwane działania administracji (RCON):

Proszę o:

1. Sprawdzenie historii transakcji między mną a Gashem.
  2. Weryfikację wycen pojazdu Speedvan oraz przekazanych aut.
  3. Zbadanie powiązań między Gashem a graczem, od którego miałem ofertę, która nagle została cofnięta.
  4. Podjęcie stosownych działań wobec Gasha, jeśli potwierdzi się celowe zawyżanie wartości, manipulacja rynkiem lub zaniżanie ofert przez jego znajomych.
  5. Rozważenie rekompensaty lub cofnięcia transakcji, jeśli administracja uzna to za uzasadnione.

Z góry dziękuję za poświęcony czas i rozpatrzenie sprawy.

• Haha 32
  • Auć 1
  • Lubię to! 1

Dzień dobry, tu znowu ja. 
Widzę, że przyjechał cyrk, a na tablicy ogłoszeń jak i na facebooku go nie widziałem, no ale cóż, miła niespodzianka.
Wszystko wypisze w punktach, aby było czytelniej. 

1. Dziękuje za powiększenie czcionki, lecz jeszcze mam dobry wzrok. Bardzo jest mi miło, że troszczysz się o wszystkich czytających. 
2. Napisałeś, że oba pojazdy, które dostałeś są warte maksymalnie 2.000.000$. 
     - Speedvan 1NS: wylicytowałem go za 2.850.000$ + dałem unikatowy set za 500.000$ oraz bardzo duży tuning mechaniczy jak i wizualny za około 1.000.000
     - Blista Compact z indeksem VUID wynoszącym 8555: Miałem ten pojazd w marcu tego roku i sprzedałem go za 750.000$
   Razem wychodzi 5.100.000$
Natomiast twoje pojazdy są warte: 
      - Windsor: Dałeś za niego około 1.700.000$
      - Flash: Jest on wart około 2.000.000$
Dziękuje Ci, że napisałeś tą oto skargę, gdyż dzięki niej dowiedziałem się, że bardzo dużo na mnie zarobiłeś.
3. Sam się chwaliłeś, że za speedvana masz ofertę 5.300.000$ - jest to udowodnione zdjęciem wykonanym przez motorolkę. 

Spoiler

image.png.a37055fbef218df7682fcd55669683f1.png(zalecałbym umyć monitor, ale to już twoja sprawa)

Dodatkowo piszesz, że zarobiłeś 10.000.000$ w przeciągu zaledwie 500h, także droga administracjo, jeśli mogę prosić, przyjrzyjcie się transakcjami tego gracza. 

Oczekiwania: 
- Zaprzestanie tzw. "płaczu" gracza oskarżającego mnie.
- Oddanie mi brakujących 1.400.000$
- Podjęcie działań wobec @drxknZ.

Podsumowując:

Spoiler

image.png.7b2a0da20b7e4c7c168c611171854925.png
I na rozluźnienie sytuacji, wyślę Ci moją ulubioną piosenkę A. Chylińskiej - 

• Super 39
  • Haha 3

Nie będę się wypowiadał flasha liczyliśmy wczoraj na serwerze 2.500.000

windsora 3.000.000 gdzie wcześniej kodak wyliczył go na ponad 3.5 do 4 w wymianach gdzie dostał banshee ode mnie więc poszło za taką cenę którą liczył poprzedni, za speedvana przez twoich przydupasow dają 2kk więc kto jest stratny ? Offa 5.3 napisał po czym wycofał się gdzie mówiłeś że za czystego ci dawał ponad 3 więc jak? A okazuje się że ten speedvan nie jest tyle warty. Poczekam na adm rcon 

• Haha 19
  • Auć 1

Cześć,

Speedvan na ten moment rzeczywiście jest wart tyle ile gracz za niego zapłacił (przypomnę, że to pierwszy model, można było go kupić za pomocą licytacji). Na temat tuningu nie mamy się co kłócić, sam w sobie tuning jest założony i tu jest okej.

Blista Compact również jest warta te 750.000$.

Windsor jest wart około 1.800.000$

Flash jest wart około 2.200.000$

Podsumowując mamy tutaj ze strony Gash'a 5.100.000$, a ze strony drxknZ 4.000.000$. Brakuje tutaj kwoty 1.100.000$ no i jak wiadomo można sobie coś na tym zarobić.

Przekazuję sprawę do konsultacji z Administracją RCON, wtedy poznamy jasną odpowiedź i zadecydujemy co dalej.

Edytowane przez amik-
  • Super 15
  • Auć 1
  • WOW! 1

W takim razie jeśli wyceniasz Windsora na 1.800.000 to przekalkuluj moją przedostatnią transakcję z banshee GTS 3ns z graczem KodaK ponieważ sam mi go wcisnął jako kwota 3.5/4kk mówił że tyle warty, dopłacając mi 1.1kk mówiąc że to jest około 5kk. Z tego co wiem banshee GTS 7ns miało oferty ponad 4kk. Więc w tej wycenie się postaraj trochę bardziej albo też chce dopłatę do tamtej transakcji bo tutaj popłynąłeś całkowicie. W tej chwili tego 880.000$ nie zapłacę dopóki nie zweryfikujesz poprzedniej transakcji. Bo to jest w UJ śmieszne. 

• Haha 22

Co do sprawy Kodaka pozostaje Ci pisać oddzielną skargę, ta dotyczy Gash'a.

W dniu 20.11.2025 o 20:13, drxknZ napisał:

W tej chwili tego 880.000$ nie zapłacę dopóki nie zweryfikujesz poprzedniej transakcji. Bo to jest w UJ śmieszne. 

A co do tego no jeśli nie spłacisz tych pieniążków to otrzymasz bana. Wycena jest zrobiona prawidłowo, to że przepłaciłeś w tym przypadku to nie jest już naszą winą.

• Super 11
  • Auć 1

Godzinę temu, amik- napisał:

Mogę zaproponować dwa tygodnie, bo aktualnie prawie dwa minęły. Nie jest to kwota rzędu 6kk więc myślę, że taki czas dla Ciebie to nie jest giga duży problem.

Zobaczymy czy uda mi się wejść na serwer w ciągu tego czasu bo aktualnie nie da rady 😉 

• Haha 4
  • Lubię to! 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.