Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Z kamerą na akademii… Sonda na temat przebiegu akademii w SAFD

v.vacat
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

tWOCB4e.png

M3o7SmR.png

Dzień dobry, drodzy czytelnicy! Z tej strony niezmiennie Starszy Reporter z Redakcji Prasowej Project News, @v.vacat. W ostatnich dniach jedna z serwerowych frakcji, a konkretnie San Andreas Fire Department, postanowiła ponownie w tym roku przeprowadzić rekrutację na stanowisko Fire Cadet. Każda rekrutacja cieszy się ogromnym zainteresowaniem ze strony graczy, lecz oczywiste jest, że nie każdy ma szansę dostać się za pierwszym podejściem. W ostatniej rekrutacji na stanowisko Fire Cadet zostało przyjętych aż 17 graczy naszej społeczności! Korzystając z tej okazji, postanowiłem przeprowadzić wśród obecnych akademików krótką sondę dotyczącą ich obecności we frakcji SAFD. Zapraszam Was bardzo serdecznie do przeczytania interesujących rozmów z moimi gośćmi, z których dowiecie się wielu interesujących rzeczy! Przed rozpoczęciem właściwej części materiału chciałbym zaznaczyć, że wszystkie wywiady z moimi rozmówcami przeprowadzone zostały, podczas gdy posiadali oni rangę Fire Cadet.

8HzaLfK.png

vgC1HDp.png

Pierwszym akademikiem, którego poprosiłem o rozmowę, był @MakoM4.

5V20MaL.png

v: @v.vacat | M: @MakoM4

v: Dzień dobry! Jestem @v.vacat, Starszy Reporter z Redakcji Prasowej Project News. Czy zechciałbyś mi odpowiedzieć na kilka pytań w ramach sondy związanej z Twoją akademią w San Andreas Fire Department?
M: Hej! Jasne, chętnie odpowiem na Twoje pytania.

v: Cieszę się! Czy mogę Cię prosić, byś przedstawił się naszym czytelnikom?
M: Nazywam się Kacper, mam 17 lat i pochodzę z województwa warmińsko-mazurskiego. Jestem typem, który nie ucieka od roboty – lubię działać, a nie gadać.

v: Powiedz mi, proszę, dlaczego zdecydowałeś się na udział w rekrutacji do San Andreas Fire Department?
M: Do SAFD dołączyłem, bo chciałem robić coś, co ma sens. Interesuje mnie prawdziwa praca w akcji, gdzie liczy się refleks, współpraca i zimna głowa.

v: Czy w prawdziwym życiu miałeś, a może w dalszym ciągu masz styczność z działalnością na rzecz Ochotniczej Straży Pożarnej bądź Państwowej Straży Pożarnej?
M: Tak, w realnym życiu jestem członkiem OSP, więc wiem, jak to wygląda od środka. Nie ma tam bohaterstwa z filmów – jest pot, kurz i odpowiedzialność. Właśnie to mnie w tym wciąga.

v: Czy mógłbyś mi opowiedzieć coś na temat atmosfery panującej we frakcji oraz o zarządzie frakcji SAFD?
M: Atmosfera we frakcji jest naprawdę dobra – ludzie ogarnięci, wiedzą, po co tu są. Zarząd trzyma poziom, nie ma chaosu, wszystko idzie swoim porządkiem.

v: Jak byś opisał swojego szkoleniowca z akademii? Kim on jest i jak Ci się z tą osobą współpracuje?
M: Moim szkoleniowcem jest @nitkoskaa_ – konkretna osoba, która potrafi przekazać wiedzę w praktyczny sposób. Nie marnuje czasu na pierdoły, tylko skupia się na tym, co faktycznie przyda się w służbie.

v: Z takim szkoleniowcem przyswajanie nowych wiadomości musi być przyjemnością! Chciałbym zadać Ci kolejne pytanie. Frakcja SAFD ma kilka dodatkowych uprawnień, jednym z nich są np. uprawnienia medyczne. Czy w przyszłości przewidujesz rozwój swoich kompetencji, by zdobyć dodatkowe zdolności wewnątrz frakcji?
M: Nie myślałem jeszcze o tym, ale w przyszłości nie wykluczam takiego scenariusza. Na chwilę obecną myślę o tym, co się dzieje tu i teraz.

v: Czy stresujesz się wizją egzaminu kończącego Twoją akademię? Czy masz w głowie plan, co zrobisz, jeśli Ci się nie powiedzie?
M: Egzamin mnie nie przeraża. Stres jest, ale zdrowy. Jeśli coś pójdzie nie tak, nie będę się żalił, po prostu poprawię błędy i wrócę lepszy.

v: To było ostatnie pytanie dla Ciebie! Bardzo Ci dziękuję za odpowiedzi oraz poświęcony czas, który mi poświęciłeś. Czy chciałbyś kogoś pozdrowić, korzystając z okazji, że będziesz występował na łamach Project News?
M: Również bardzo dziękuję za rozmowę! Pozdrawiam wszystkich z SAFD oraz Ekipę ONTF.

sc7R9qc.png

Następnym Fire Cadet, który postanowił ze mną porozmawiać, był @luki197.

5V20MaL.png

v: @v.vacat | lu: @luki197

v: Dzień dobry! Jestem @v.vacat, Starszy Reporter z Redakcji Prasowej Project News. Czy zechciałbyś mi odpowiedzieć na kilka pytań w ramach sondy związanej z Twoją akademią w San Andreas Fire Department?
lu: Cześć! Pytaj, o co chcesz.

lu: Jestem Łukasz, mam 15 lat i pochodzę z województwa podkarpackiego.

v: Powiedz mi, proszę, dlaczego zdecydowałeś się na udział w rekrutacji do San Andreas Fire Department?
lu: Zdecydowałem się dołączyć do SAFD, ponieważ byłem już wcześniej w tej frakcji i bardzo dobrze wspominam ten czas.

v: Czy w prawdziwym życiu miałeś, a może w dalszym ciągu masz styczność z działalnością na rzecz Ochotniczej Straży Pożarnej bądź Państwowej Straży Pożarnej?
lu: Nie, nie miałem styczności z OSP, jak i z PSP oraz w dalszej przyszłości również nie zamierzam. Moją wiedzę oraz wykonania praktyczne raczej chcę zamknąć po prostu na frakcji SAFD.

v: Czy mógłbyś mi opowiedzieć coś na temat atmosfery panującej we frakcji oraz o zarządzie frakcji SAFD?
lu: Atmosfera panująca we frakcji jest bardzo przyjemna, a momentami wręcz zabawna. Zarząd też jest pomocny, nie sprawia problemów i da się z nimi normalnie dogadać.

v: Jak byś opisał swojego szkoleniowca z akademii? Kim on jest i jak Ci się z tą osobą współpracuje?
lu: Moim szkoleniowcem jest @Wujaszek.. Szkolenia z nim są bardzo przyjemne i naprawdę interesujące. Potrafi dobrze wszystko wytłumaczyć.

v: Z takim szkoleniowcem przyswajanie nowych wiadomości musi być przyjemnością! Chciałbym zadać Ci kolejne pytanie. Frakcja SAFD ma kilka dodatkowych uprawnień, jednym z nich są np. uprawnienia medyczne. Czy w przyszłości przewidujesz rozwój swoich kompetencji, by zdobyć dodatkowe zdolności wewnątrz frakcji?
lu: Uprawnienia medyczne to jedne z tych, których raczej nie zamierzam robić, ponieważ jest to bardzo rozległy i dla mnie dość trudny temat. Za to w przyszłości chciałbym się skupić na szkoleniach z USAR lub grupy chemicznej.

v: Czy stresujesz się wizją egzaminu kończącego Twoją akademię? Czy masz w głowie plan, co zrobisz, jeśli Ci się nie powiedzie?
lu: Stres zawsze jest, ale nie aż taki duży jak za mojej pierwszej kadencji w SAFD. Jakby mi się nie udało, to po prostu się douczę i spróbuję jeszcze raz. Jeśli drugi raz też by nie poszło, to szczerze mówiąc, nie wiem, co wtedy zrobię.

v: To było ostatnie pytanie dla Ciebie! Bardzo Ci dziękuję za odpowiedzi oraz poświęcony czas, który mi poświęciłeś. Czy chciałbyś kogoś pozdrowić, korzystając z okazji, że będziesz występował na łamach Project News?
lu: Bardzo chciałbym pozdrowić mojego szkoleniowca @Wujaszek. oraz innych pracowników SAFD, takich jak @Montz_@Balwan_YT, @Stilker oraz oczywiście cały zarząd i całą resztę osób z frakcji.

cmfE2d1.png

Następnie o krótką rozmowę poprosiłem @Pabeeel, który chwilę wcześniej był na służbie.

5V20MaL.png

v: @v.vacat | P: @Pabeeel

P: Hej, śmiało możesz pytać, o co chcesz.

P: Jestem Błażej i mam 20 lat. Aktualnie studiuję energetykę na Politechnice Poznańskiej. Interesuję się motoryzacją oraz w jakimś stopniu służbami mundurowymi.

P: Mówiąc szczerze, to po prostu stwierdziłem, że jest otwarta rekrutacja i napiszę podanie. Brakowało mi po prostu odgrywania RP, ponieważ miałem dłuższą przerwę od frakcji, jak i od samego MTA.

P: Nie, nie mam, ale tak jak mówiłem, interesuje się w jakimś stopniu służbami mundurowymi.

P: Atmosfera we frakcji jest super. Każdy potrafi zachować odpowiedni humor, jeśli mogę to tak nazwać, adekwatny do danej sytuacji. Kiedy musimy zachować powagę, to ją zachowujemy, a kiedy możemy sobie pośmieszkować, to rozmawiamy luźno. Z samym zarządem nie miałem dużej styczności, lecz po rozmowach z niektórymi wydają się naprawdę przyjemnymi osobami, które są na odpowiednim stanowisku.

P: Moim szkoleniowcem jest @golon. Jeśli chodzi o szkolenia, to były prowadzone sprawnie. Łączy praktykę z teorią, przez co wiedza łatwiej wpada do głowy i więcej rzeczy się zapamiętuje.

P: Tak, jak najbardziej. Planuję zdobyć uprawnienia medyczne oraz dołączyć do Newsroomu frakcji. Czy będą jeszcze jakieś? To się okaże.

P: Nie stresuję się egzaminem, ponieważ już nie raz uczestniczyłem we frakcji SAFD, przez co wiedza jest w głowie i tylko trzeba ją powtórzyć. Nie zakładam, że nie zdam egzaminu, ale jeżeli tak by się stało (odpukać), to najprawdopodobniej będę próbował sił w innej frakcji lub ponownie złożę podanie do frakcji Fire Department.

P: Pozdrawiam całą frakcję SAFD oraz organizację Immortal Dynasty.

CczPpHh.png

Kolejnym akademikiem, który zgodził się na rozmowę, jest @wikotiko71.

5V20MaL.png

v: @v.vacat | w: @wikotiko71

w: Cześć! Spoko, chętnie się podzielę swoimi doświadczeniami z okresu akademii w SAFD.

w: Mam na imię Wiktor i mam 16 lat. Jestem z Podkarpacia.

w: Interesuję się tematyką straży pożarnej, stąd decyzja o wysłaniu zgłoszenia rekrutacyjnego. Jest to najlepiej dobrana frakcja dla mnie i najlepiej mi się tutaj spędza czas. Miałem przyjemność już wielokrotnie być na innych serwerach w tej frakcji, czy to RPG, czy Role Play, i wiem, że to najlepszy wybór dla mnie.

w: Poniekąd tak, ale nie jestem ani w jednostce OSP, ani PSP z powodu wieku. Nie mogę dołączyć do jednostki OSP, ponieważ najbliższa jednostka w moim otoczeniu nie prowadzi grupy MDP, to znaczy Młodzieżowej Drużyny Pożarniczej. Najprawdopodobniej, jeżeli będę mógł, to dołączę do OSP, a jeśli się uda, to wstąpię do PSP na korpus szeregowych, aczkolwiek na ten moment ciężko jest mi cokolwiek konkretnie określić.

w: Atmosfera panująca we frakcji jest bardzo dobra. Można się pośmiać, nie ma nudy. O samym zarządzie ciężko mi tutaj powiedzieć. Miałem z nimi tylko jedno spotkanie i z tego, co zauważyłem, jest kompetentny i skuteczny.

w: Dostałem chyba najlepszego szkoleniowca, a jest to @Montz_. Szkolenia prowadzi bardzo dobrze, wszystko pokaże i wyjaśni. Chłopak zna się na swojej pracy. W jednym zdaniu można powiedzieć, że jest to odpowiednia osoba na odpowiednim stanowisku. Na spokojnie można z nim dostosować godziny szkolenia. Szybko i sprawnie uczestniczyło się w szkoleniach, a one mijały mi w przyjemnej atmosferze.

w: Same uprawnienia medyczne - raczej nie będę ich chciał robić w najbliższym czasie. Jest to jednak wiedza bardzo rozbudowana i mniej mi się ona podoba. Jeżeli chodzi o inne uprawnienia, to tak, jak najbardziej. Zawsze to będzie jakieś fajne urozmaicenie sobie rozgrywki. Najbardziej mi się spodobały uprawnienia Urban & Mountain Search and Rescue oraz Hazardous.

w: Nie stresuję się. Materiał nie jest jakoś bardzo ciężki. Mój szkoleniowiec mi w tym wszystkim pomaga, toteż wydaje mi się, że go zdam bez większych problemów. Jeżeli nie zdam, to trudno, spróbuję odkryć coś nowego i najprawdopodobniej spróbuję swoich sił w innych frakcjach.

w: Dziękuję za tę sondę! Chciałbym pozdrowić całą frakcję SAFD oraz @Ejsqu i @pever.

ud2Djl4.png

Ostatnim akademikiem, który zechciał ze mną porozmawiać, był @Damiano123.

5V20MaL.png

v: @v.vacat | Da: @Damiano123

Da: Cześć! Jasne, pogadam z Tobą.

Da: Nazywam się Damian, mam 13 lat. Pochodzę z województwa zachodniopomorskiego. Chciałbym wspomnieć również o swoim hobby, a jest nim motoryzacja.

Da: Szczerze? Nie mam szczególnych powodów, dla których się na to zdecydowałem. Chciałem po prostu spróbować czegoś nowego, ponieważ nudziło mi się już na serwerze. Chciałem sobie zarobić kasę, a wiem, że we frakcji kasa leci za nic.

Da: Niestety, ale nie mam żadnego doświadczenia, jeśli chodzi o służbę w OSP, a na PSP jestem za młody.

Da: Jak na razie uważam, że atmosfera jest dość przyjazna. Członkowie frakcji wykazują otwartość na nowych, ale ja dopiero jestem tam od kilku dni, więc ciężko mi powiedzieć coś więcej. O frakcji się nie wypowiem.

Da: @JurekOgorek jest moim szkoleniowcem, ale więcej szkoleń zrobił mi @kepucz.. Dobrze mi się z nimi współpracuje.

Da: Na to pytanie ciężko mi odpowiedzieć. Zbyt wcześnie, bym miał w głowie jakikolwiek plan na swój dalszy los w SAFD.

Da: Stresuję się tym egzaminem, ponieważ z relacji osób, które go już zdały, jest on trudny. Jak mi się nie powiedzie, będę próbował w kolejnej rekrutacji.

Da: Również dziękuję za rozmowę. Pozdrawiam @DarXe, @Somandi, @kepucz. i @JurekOgorek.

N3TeJY3.png

ogLhwZW.png

W tej części artykułu pragnę przedstawić Wam, drodzy czytelnicy, pewne wnioski, do których doszedłem po przeprowadzonych rozmowach z akademikami z San Andreas Fire Department. Ciężko jednym słowem określić powody, dla których moi rozmówcy zdecydowali się na dołączenie w szeregi frakcji, każdy z nich motywował się czymś innym. Padły odpowiedzi sugerujące pracę we frakcji jedynie ze względu na szybkość zarobku, lecz były również odpowiedzi, w których głównym mianownikiem była chęć robienia czegoś nowego na serwerze. Każdy z moich respondentów wyraził pozytywną opinię na temat atmosfery, która panuje w szeregach frakcji SAFD. Warto również wspomnieć o pozytywnych opiniach, które kierowane były również w stronę zarządu oraz szkoleniowców, czyli, nie ukrywajmy, kluczowej jednostki podczas akademii. Większość moich respondentów w przyszłości jest gotowa poszerzyć swoje kompetencje we frakcji o dodatkowe uprawnienia, takie jak np. uprawnienia medyczne.

qtLlCul.png

KsDF6Sj.png

Chciałbym bardzo podziękować Wam, drodzy czytelnicy, że zapoznaliście się z treścią mojego artykułu do samego końca! Z tego miejsca pragnę Was zaprosić do zapoznania się z treściami publikowanymi przez moich redakcyjnych przyjaciół z Redakcji Prasowej Project News!

NFAS945.png

Dla Redakcji Prasowej Project News:

eG8wroc.pngIE1EcvT.png

Edytowane przez Veirdness
  • Super 13

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.