Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Łatwe i szybkie sprawdzanie koordynatów

WafelTLD
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!
Jak zapewne wiecie, na naszym serwerze bywają eventy, czy to z okazji jakiegoś święta, czy innej okoliczności.
Na tych eventach zdarzy się, że dostajemy koordynaty, które musimy odnaleźć.
Ale tu właśnie nasuwa się pytanie: "Jak ja mogę wiedzieć gdzie takie koordynaty prowadzą?"

Zacznijmy od początku, czyli czym właściwie są koordynaty?

Koordynaty to liczby określające położenie punktu w przestrzeni lub na płaszczyźnie względem ustalonego układu współrzędnych. W kontekście geograficznym są to współrzędne geograficzne, czyli szerokość i długość geograficzna, które pozwalają zlokalizować dowolne miejsce na Ziemi.

Wiemy czym są koordynaty, ale dalej nie mamy pojęcia jak ich szukać po mapie wirtualnego San Andreas.

Jednym ze sposobów na szukanie manualne koordynatów jest wpisanie komendy /gp, ona daje nam obecną pozycję gracza, jednak jest to monotonne i wymaga naprawdę dobrego obeznania w terenie.
I tu właśnie przychodzę z pomocą. Pokażę wam jak w bardzo łatwy i przyjemny sposób na własną rękę odnaleźć miejsce z koordynatów bez potrzeby spamienia na czacie, czy w reportach o ich lokalizację.

Mam nadzieję, że poradnik był pomocny!

Edytowane przez teez.
poprawki
  • Super 16
  • Lubię to! 1

5 godzin temu, Resh22 napisał:

łatwiej użyć stronki zamiast wychodzić z serwera.

https://www.gtag.sannybuilder.com/maps/gtasa/

Niby tak, ale co w przypadku, gdy strona padnie lub w jakikolwiek inny sposób nie będzie możliwe skorzystanie z niej?

Dlatego podałem taki, a nie inny sposób, by działał praktycznie wiecznie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.