Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na gracza bobszek

scnnjZ
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 62907
Login: scnnjZ
Nick oskarżonego: @bobszek
Powód skargi: Oszustwo podczas wymiany.
Data zdarzenia: 26.10 godz. 20:37/20:54
Dowody: 

[2025-10-26 20:37:46] [Output] : << [191] bobszek: mam id 1637 ile bys chcial dopki
[2025-10-26 20:38:02] [Output] : >> [191] bobszek: a ile to cenisz?
[2025-10-26 20:38:23] [Output] : << [191] bobszek: offke mialem 370 od dawidpers
[2025-10-26 20:38:44] [Output] : << [191] bobszek: wiec jakos 400 kosztuje pewnie
[2025-10-26 20:38:49] [Output] : << [191] bobszek: cos w tych okolicach
[2025-10-26 20:38:58] [Output] : >> [191] bobszek: no jakbys dopnal z 220 to moglbym sie zgodzic
[2025-10-26 20:39:27] [Output] : << [191] bobszek: a czegot am brakuje w tym sultanie
[2025-10-26 20:39:48] [Output] : >> [191] bobszek: no sporawo brakow ma, ja go cenie 600 bo offki trade po 600/650
[2025-10-26 20:39:58] [Output] : >> [191] bobszek: on na max sil z.w/e4/t5/lpg/apka
[2025-10-26 20:40:00] [Output] : >> [191] bobszek: fele
[2025-10-26 20:40:03] [Output] : >> [191] bobszek: i jakies tam bzdety
[2025-10-26 20:40:08] [Output] : >> [191] bobszek: wiec brak setu i takich wizu rzeczy
[2025-10-26 20:40:35] [Output] : << [191] bobszek: to czekaj zara ci napisze czy sie dogadamy bo buffka pierw sprzedac musze

Opis sytuacji: 

Napisał do mnie gracz @bobszek w sprawie wymiany swojego pojazdu o VUID: 1637 na mój pojazd. Sprawdziłem ten pojazd na forum, aby zobaczyć, jaki posiada tuning. Po zapoznaniu się z informacjami napisałem do gracza, że oferta mi odpowiada, jednak zaproponowałem wymianę z jego dopłatą w wysokości 220.000$.

Gracz odpisał, że najpierw musi sprzedać swój drugi pojazd, a następnie da mi znać, czy się dogadamy. Jak się później okazało, wcale nie sprzedawał innego pojazdu, tylko demontował tuning z tej samej Tampy, którą mi oferował.

Po około 20 minutach napisał, że możemy dokonać wymiany, więc spotkaliśmy się w biurze i dobiliśmy transakcję. Po wymianie chciałem sprawdzić, czy pojazd jest na PB czy D – i wtedy zauważyłem, że cały tuning został zdemontowany.

Po skontaktowaniu się z graczem @bobszek ten stwierdził, że nigdy nie pisał, że pojazd jest stuningowany, a jedynie podał mi samo VUID. Twierdził również, że tuning został zdemontowany zanim napisał do mnie po raz pierwszy (o godzinie 20:37). Po konsultacji z tunerami wiem jednak, że jest to nieprawda, ponieważ tuning został usunięty już po naszej pierwszej rozmowie.

Gracz z pełną świadomością wprowadził mnie w błąd i dodatkowo zachęcił mnie do napisania skargi, mówiąc, że przecież „podał tylko ID pojazdu, a nie to, jaki ma tuning”.

Mam nadzieję, że administracja podejmie odpowiednie kroki w tej sprawie i pomoże rozwiązać ją w sposób sprawiedliwy.

Dowód na poinformowanie gracza o skardze: https://imgur.com/a/Y7YEcrY

Edytowane przez scnnjZ
  • Super 3
  • WOW! 1

Witam skarga dotyczy mnie wiec sie wypowiem, co do tego ze pisalem ze auto nie bylo NIGDY ztunigowane to zwykle klamstwo bo na ogloszeniach nawet to pisalem lecz po dwoch dniach cialego wystawienia furki postanowilem zdemontowac tuning z fur i w momencie w ktorym pisalem auto nie mialo tuningu przynajmniej od 10 minut wiec nie mam pojecia czemu auto na forum dalej mialo tune po tej sytuacji spytalem sie ciebie czy chcesz cofnac transakcje a ty zaczales juz gadac o skardze wiec chcialem byc uczciwy wobec ciebie, ponizej wysylam screeny z logow 

image.png

image.png

image.png

image.png

Edytowane przez bobszek
  • Haha 1

Gracz na discordzie obecnie przyznał się do demontu body po napisaniu i nie widzi problemu w zwrocie za bodykit, także zostaje kwestia reszty. 

EDiT: Żeby nie robić kolejnej odpowiedzi, na chwile obecną mamy przyznanie się do demontu tuningu wizualnego co nam daje: Bodykit (Daytona), felgi (Grove), duży rozmiar felg, wydech (1020)

IMG_3175.jpeg

Edytowane przez scnnjZ

33 minuty temu, scnnjZ napisał:

tuning został zdemontowany zanim napisał do mnie po raz pierwszy (o godzinie 20:37). Po konsultacji z tunerami wiem jednak, że jest to nieprawda, ponieważ tuning został usunięty już po naszej pierwszej rozmowie.

Jak pisalem z toba na discord, byly dwa demonty pierwszy to byl ten rzeczy mechanicznych a drugi wizualnych, pierwszy jak widac na screenie byl o godzinie 20:31 czyli przed tym jak do ciebie napisalem drugi demont byl po naszej konwersacji wiec jezeli chodzi o zwrot za rzeczy wizualne moglbym zwrocic tobie pieniadze bo to bylo po napisaniu do ciebie lecz za demont rzeczy mechanicznych w 100% sie nie zgadzam co do zwrotu

demont.png

demont2.png

Edytowane przez bobszek

Podsumowując @bobszek czy przyznajesz się do zarzucanego czynu, o godzinie 20:31 i 20:41 dnia 26.10.2025 ściągnąłeś tuning z auta Tampa VUID: 1637. Oraz w między czasie pisząc z @scnnjZ wprowadziłeś go w błąd i podałeś błędne informacje o tune auta finalnie, wymieniając się z nim tego samego dnia?

Edytowane przez copka
  • Super 2

8 godzin temu, copka napisał:

Podsumowując @bobszek czy przyznajesz się do zarzucanego czynu, o godzinie 20:31 i 20:41 dnia 26.10.2025 ściągnąłeś tuning z auta Tampa VUID: 1637. Oraz w między czasie pisząc z @scnnjZ wprowadziłeś go w błąd i podałeś błędne informacje o tune auta finalnie, wymieniając się z nim tego samego dnia?

O godzinie 20:31 nie przyznaje sie bo wtedy zdemontowalem pojazd a jeszcze nawet do niego nie napisalem co do godziny 20:41 kiedy demontowalem rzeczy wizualne to sie przyznaje i moge oddac graczu pieniadze za rzeczy wizualne lecz nie za mechaniczne bo jak pisalem i wyslalem screeny logow zdemontowalem je przed napisaniem do gracza.

• Haha 2
  • Nie lubię tego 1

@bobszek w związku z nie poinformowaniem gracza o zmianach w tune auta przed sprzedaniem go jesteś zobowiązany zwrócić 255 000$ graczowi scnnjZ (UID: 62907). Dodatkowo zostaje nałożona na Ciebie kara w wysokości 135 000$ którą uiścisz przez bank w Los Santos na konto adm.RCON (UID: 30077). Moje pytanie jest następujące, ile czasu potrzebujesz na zdobycie takiej kwoty?

• Super 2

Teraz, copka napisał:

@bobszek w związku z nie poinformowaniem gracza o zmianach w tune auta przed sprzedaniem go jesteś zobowiązany zwrócić 255 000$ graczowi scnnjZ (UID: 62907). Dodatkowo zostaje nałożona na Ciebie kara w wysokości 135 000$ którą uiścisz przez bank w Los Santos na konto adm.RCON (UID: 30077). Moje pytanie jest następujące, ile czasu potrzebujesz na zdobycie takiej kwoty?

zara wysle na obydwa konta i dam dowod 

Generalnie koszt żeby założyć taki sam tuning to ponad 325.000$+, więc nie wiem w jaki sposób było to liczone. Mogę się mylić, aczkolwiek słyszałem, że zwroty są liczone po 100%

EDiT: Z.W, E4, T5, GZ, ABS, Bodykit, Duży rozmiar felg (100, 40, 60, 32.5, 15, 55, 22.5) 

Edytowane przez scnnjZ
  • Super 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.