Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Puczy

Dymas
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Login: Buchuu

Nick oskarżonego: Puczy

Powód skargi: Rozdawanie bezsensownych kar bez powodu

Data zdarzenia: 07.10.2025

Dowody: na screenach

Opis sytuacji: Napisałem na chacie g Że przepraszam że White jest niepełnosprawny nie wiedziałem, poczym dostałem mute na 4 dni powód: Prowokacje na /g. Gdzie jest tutaj prowokacja w tym zdaniu? Przeprosiłem że chłop jest niepełnosprawny to źle? Poczym poinformowałem w raporcie o skardze i dostałem kicka za spamowanie reportami, nie rozumiem jak działa ten administrator jeszcze na serwerze bez dostania loty za nadużywanie rangi i kara innych bez sensu i powodu tylko by nabić sobie minuty i reporty. Nie czyta chatu dokładnie tylko wziął się na kilka osób i tak rozdaje za każdym razem kary bez sensu tak samo jak Mendranek. Resztę zostawiam dla Wyższej rangi. Prosiłbym jednak by osobnik Puczy wstawił dowód gdzie prowokowałem.

mta-screen_2025-10-07_22-33-11.png

mta-screen_2025-10-07_22-33-07.png

mta-screen_2025-10-07_22-33-02.png

mta-screen_2025-10-07_22-32-58.png

mta-screen_2025-10-07_22-32-21.png

• Haha 8

Dobry wieczór,
Zacznijmy po kolei.
Cała sytuacja wyglądała w sposób następujący otóż:
"Przyczepiłeś" się do gracza MireK* o to, że używa chatu globalnego do pytania się innych jaka jest cena miedzi. W całą waszą dyskusję włączył się gracz o nicku: (BOT)WhiteShadow. Nie było to dość kulturalne włączenie się do rozmowy natomiast ty również nie miałeś zamiaru pozostać mu dłużnym. Napisałeś do niego, że nie masz zamiaru komentować jego wypocin. Po tym iż gracz(który również został ukarany mutem) napisał do ciebie "spływa po mnie jak po kaczce", postanowiłeś, że idealnym pomysłem jest stwierdzenie tego, że gracz jest niepełnosprawny w odniesieniu do jego odpowiedzi.

• I tu przechodzimy do w zasadzie powodu samej blokady na chat.

W mojej ocenie, powiedzenie o kimś, że jest niepełnosprawny jest bardzo krzywdzące i ma na celu upokorzenie bądź też poniżenie gracza, z którym prowadzisz dyskusję.
Od razu prostuję – osoba z niepełnosprawnością nie jest gorsza. To taki sam człowiek jak każdy inny, tylko że ma pewne dysfunkcje, które nie powinny wpływać na to, jak się ją postrzega.
Nie wiem po co miałbyś w innym celu to pisać tym bardziej patrząc na twoją historię kar jestem tego prawie pewien, iż kontekst wypowiedzi był prowokacyjny. Grasz na serwerze od 2 miesięcy i same kary mute to liczba 6 na twoim koncie(nie wliczając w tym tej ode mnie), a te które odnoszą się już konkretnie prowokacji to liczba 3.
Zresztą nie tylko ja tak uważam, gdyż zainterweniowałem, ponieważ dostałem zgłoszenie na ciebie odnośnie prowokacji.

• Przechodząc jeszcze do kolejnej kwestii odnośnie kickowania za spam reportami.

Od razu po nadanej karze wysłałeś raport, którego nie mam zamiaru cytować tutaj, który był totalnie bezcelowy, prowokacyjny i za który otrzymałeś ostrzeżenie o treści:  Nie pisz bezsensownych reportów.
Nie zdążyłem nadać ci jednego ostrzeżenia po odrzuconym zgłoszeniu, a ty wysłałeś od razu kolejny z pewnym zapytaniem, na które zresztą dostałeś tam odpowiedź.
Kolejny report, czyli już 3 w przeciągu ~ minuty informował mnie o skardze przy czym również dostrzegam tam prowokację jak i brak kultury.
Mija kolejna minuta i dostaję kolejnego reporta o treści trochę dłuższej natomiast sam sens jest bardzo podobny. -> Już w tym momencie powinieneś otrzymać wyrzucenie za spam reportami.
Mija raptem 15 sekund i dostaję kolejnego reporta, który też jest w mojej ocenie spamem gdyż wywiązałem się z tego co w nim stwierdziłeś i w tym momencie zostałeś wyrzucony z serwera.

Do wszystkich reportów przyjętych/odrzuconych na mnie bądź też pisanych przez ciebie na siebie samego od godziny 22:31 do około 22:35 ma wgląd administracja RCON. Wszelkie pytania bądź wątpliwości chętnie rozwieję na ich prośbę.

• I na koniec
    Godzinę temu, Buchuu napisał:

Nie czyta chatu dokładnie tylko wziął się na kilka osób i tak rozdaje za każdym razem kary bez sensu tak samo jak Mendranek.

Nie wiem kto to Mendranek, sprawdziłem z ciekawości i nie ma nikogo na ProjectRPG o takim nicku. Nie wiem skąd to bierzesz, ale to już kolejny raz, w którym łączysz moją osobę z kimś kogo nie znam, kim nie jestem, próbując mi wmawiać jakieś swoje insynuacje.

Pozdrawiam wszystkich czytających tę rozprawkę.
Miłego wieczoru,
Puczy

Edytowane przez Puczy
Lekka edycja w wyglądzie, treść ta sama.
  • Super 12
  • Haha 2

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.