Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Barson.bec

XaNe
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Login: Chanczol
Nick(i) oskarżonego(/ych): Barson.bec
Powód skargi: Nieuzasadniony mute, przyjęcie reporta bez konsekwencji dla reportowanego 
Data zdarzenia: 20.09.2025
Dowody: załączone screeny 
Opis sytuacji: Gracz o nicku papiezpolak napisal do mnie w pv "ciągnij lache", zreportowalem to jako cbk na pv, oskarżony barson przyjął zgłoszenie, wysłałem mu loga i nic z tym nie zrobił, wysłałem reporta drugi raz i Barson dal warna graczowi papiezpolak, napisałem mu "aha to fajnie" po czym dostalem mute na 6h za prowokowanie na pv. 

skraga.jpg

skraga2.jpg

Edytowane przez Doosan

Hej, zacznę więc w pierwszej kolejności od powodu napisania skargi:

36 minut temu, Doosan napisał:

Nieuzasadniony mute

Chciałbym Cię uświadomić, iż administracja serwera ma wgląd do treści "Wiadomości wpisywanych w interfejsach oraz czatach serwera gry" na co potwierdzenie znajdziesz w Polityce prywatności znajdującej się na samym dole strony w jej stopce. Przyjmując reporta, w pierwszej kolejności sprawdziłem Wasze prywatne wiadomości żeby jak najbardziej podejść obiektywnie do przyjętego reporta. Twoja wiadomość do gracza jeszcze przed powodem napisania reporta, nosiła znamiona prowokacji, dlatego po przedyskutowaniu jej treści w gronie osób dostępnych w tym czasie na serwerze z administracji, zostałeś na jej podstawie ukarany. Kara tym bardziej była uzasadniona, ponieważ kilka dni temu otrzymałeś karę ostrzeżenia za podobne przewinienie, oraz byłeś karany wyciszeniami na czacie tekstowym. Błędnie więc zakładasz, że zostałeś ukarany za wiadomość w Moją stronę "aha to fajnie", bo to nie z jej powodu otrzymałeś karę.

37 minut temu, Doosan napisał:

przyjęcie reporta bez konsekwencji dla reportowanego 

Gracz na którego pisałeś /report został ukarany ostrzeżeniem, z mojej strony została podjęta czynność administracyjna. Nie rozumiem więc Twoich obiekcji, dlaczego uważasz, że gracz nie otrzymał żadnych "konsekwencji" z powodu całego zdarzenia.

37 minut temu, Doosan napisał:

wysłałem mu loga i nic z tym nie zrobił,

To że nie odpisałem na /pw, nie znaczy że w tamtym momencie nic nie robiłem w związku z twoim reportem. Dla twojej świadomości - miałem zminimalizowaną grę gdyż sprawdzałem Wasze logi.

38 minut temu, Doosan napisał:

wysłałem mu loga i nic z tym nie zrobił, wysłałem reporta drugi raz i Barson dal warna graczowi papiezpolak, napisałem mu "aha to fajnie" po czym dostalem mute na 6h za prowokowanie na pv. 

Niestety mylisz w tym momencie fakty i próbujesz przekręcić prawdę na swoją stronę co totalnie i tak nie ma sensu. Podeślę więc logi jak to wyglądało:

[2025-09-20 14:15:50] [Output] : << [52] Doosan: aha to fajnie xd
[2025-09-20 14:17:10] [Output] : Gracz papiezpolak otrzymał ostrzeżenie od Barson.bec (web), powód: Więcej kultury w wiadomościach prywatnych!
[2025-09-20 14:17:13] [Output] : Gracz Doosan został wyciszony na 6 godzin przez Barson.bec (web), powód: Prowokacje w wiadomościach prywatnych

Mamy tutaj minutę różnicy, oboje zostaliście ukarani praktycznie w tym samym momencie, więc dlaczego w takiej kwestii postanawiasz kłamać?

Z mojej strony temat został już wyczerpany, chyba że oskarżający ma coś jeszcze do dodania.

• Super 7

Pragnę dodać, że wiadomość którą napisałem na pv do gracza papiezpolak nie była skierowana w jego stronę tylko mówiłem o innym graczu który był obok nas a papiezpolak zaczął wyzywać mnie nie zmienia to faktu ze warn to śmieszna kara za takie teksty skoro można dostać mute za słowo „zajebiscie” lub za flood, za który dostałem mute o którym wspominasz na początku.

Edytowane przez Doosan

33 minuty temu, Doosan napisał:

Pragnę dodać, że wiadomość którą napisałem na pv do gracza papiezpolak nie była skierowana w jego stronę tylko mówiłem o innym graczu który był obok nas

Nie było mnie przy Was w tamtym momencie, więc nie będę się domyślał, czy wiadomość była skierowana do jeszcze innego gracza. Wciąż była to wiadomość która brzmiała prowokacyjnie, wysłana do konkretnego gracza w prywatnej wiadomości.

41 minut temu, Doosan napisał:

nie zmienia to faktu ze warn to śmieszna kara za takie teksty skoro można dostać mute za słowo „zajebiscie” lub za flood, za który dostałem mute o którym wspominasz na początku.

Każdy przypadek braku kultury w reporcie jest analizowany indywidualnie. Kara ostrzeżenia była wystarczająca w tym przypadku.
Nieważne czy dostałeś karę za pojedyńcze słowo, lub też za flood - to wciąż kara, którą otrzymałeś na chat tekstowy. W poprzedniej wypowiedzi, zaznaczyłem, że byłeś już ostrzegany wcześniej o zaprzestaniu prowokacji w zupełnie innej sytuacji.

Tyle na ten moment z mojej strony. Mam nadzieję, że wszystko już jest klarowne.

• Super 6

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.