Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na Blefik oskarżony przez Baleron

Baleron
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick pracownika: Blefik
Data zdarzenia: 19.09.2025r
Opis zdarzenia:  Dobry wieczór, sytuacja wyglądała następująco, dwa pojazdy należące do członków z mojej organizacji stały zaparkowane na chodniku obok drogi przy strefie DM. Przyjechał wyżej wymieniony pracownik i chciał za wszelką cenę zabrać je, pomimo że byłem obok. Aby samemu zlikwidować te pojazdy postanowiłem, że jednym wjadę na obszar strefy DM, a drugim po prostu odjadę. Niestety podczas wjeżdżania jednym pojazdem Blefik zaczął jak nigdy nic zakładać blokadę pomimo, że stałem (a nawet wsiadłem do pojazdu) Pracownik nic nie napisał, że mam to zabrać, ani że pojazd stoi tu nieregulaminowo. Dodam, że Blefik notorycznie jeździ obok naszych pojazdów i na siłe szuka powodów, aby je odcholować. Te zachowanie jest dosyć mało profesjonalne i nie zgodne z regulaminem 
§26. Pracownik frakcji ma kategoryczny zakaz zakładania blokady na koło pojazdu, w którym siedzi lub obok stoi jego kierowca. 
Dowody: https://imgur.com/a/xf65pZb

• Super 6
  • Haha 5
  • Lubię to! 2

https://imgur.com/a/tv4PGmR

Przytoczę tutaj fragment KRD :

"§4.1.3 Kierujący ma bezwzględny zakaz zatrzymywania się i postoju na drogach szybkiego ruchu i autostradach. Wyjątkiem jest pas awaryjny, gdy wystąpi awaria pojazdu."

Miłego wieczoru,

Specjalista Blefik

• Super 6
  • Haha 2

6 godzin temu, Blefik napisał:

https://imgur.com/a/tv4PGmR

Przytoczę tutaj fragment KRD :

"§4.1.3 Kierujący ma bezwzględny zakaz zatrzymywania się i postoju na drogach szybkiego ruchu i autostradach. Wyjątkiem jest pas awaryjny, gdy wystąpi awaria pojazdu."

Miłego wieczoru,

Specjalista Blefik

Ostatni kierowca @Baleron o godzinie 18:40:56. Data zrobienia screena? 18:40:55. Hmm to w takim razie gdzie jest kierowca? To że zrobiłeś screena tak żeby mnie nie było tam widać to nie znaczy, że nie stoję obok 😉. Jaki jest sens dawania blokady kiedy wsiadam do pojazdu i chcę nim swobodnie odjechać? Moim zdaniem to utrudnianie rozgrywki innym graczom, a chyba nie od tego jest ta frakcja.

• Super 6
  • Haha 2
  • Lubię to! 1

Sam dałeś nagranie gdzie widać co robiłeś i dla mnie nie ma tutaj większej dyskusji bo sam siebie wyjaśniłeś. Z mojej strony blokada została nałożona poprawnie i zrobiłbym to kolejny raz.

Ponawiam fragment z KRD:

§4.1.3 Kierujący ma bezwzględny zakaz zatrzymywania się i postoju na drogach szybkiego ruchu i autostradach. Wyjątkiem jest pas awaryjny, gdy wystąpi awaria pojazdu.

Zatrzymałeś pojazd na środku autostrady, gdzie tego KRD zakazuje. 

Pozdrawiam, 

Specjalista Blefik

• Haha 2

Rozumiem, ale od kiedy to frakcja SARA zajmuje się przewinieniami z zakresu KRD? Ty masz pracować zgodnie ze swoim taryfikatorem, nie ma czegoś takiego jak zatrzymanie na autostradzie. A ty jako powód uznałeś pojazd porzucony, co jest całkowitą nieprawdą, ponieważ byłem obok pojazdu i w żadym stopniu go nie zostawiłem. Przytoczonym przez ciebie paragrafem z KRD zajmuje się frakcja SAPD lub administracja serwera. 

• Super 3
  • Haha 3
  • Lubię to! 1

Czyli według Ciebie poniższe punkty KRD, które SARA stosuje w swojej pracy, nie ma prawa stosować ???

§4.1.1 Kierującemu zakazuje się zatrzymywania pojazdem na mostach, wiaduktach oraz w tunelach.
§4.1.2 Zezwala się na parkowanie dwóch jednośladów na jednym stanowisku parkingowym.
§4.1.3 Kierujący ma bezwzględny zakaz zatrzymywania się i postoju na drogach szybkiego ruchu i autostradach. Wyjątkiem jest pas awaryjny, gdy wystąpi awaria pojazdu.
§4.1.4 Zakazuje się zatrzymywanie w sposób, który może blokować wjazd/wyjazd do posesji, terenów frakcyjnych, terenów biznesów jak i serwerowych instytucji.
§4.1.5 W przypadku parkowania na terenach frakcyjnych, biznesowych, posiadłościach graczy oraz organizacji należy stosować się do tematów w dziale Centrum Zarządzania Frakcjami: Granice miejsc parkingowych oraz zakazane miejsca do parkowania oraz Granice prywatnych posesji.
§4.2 Kierujący ma prawo jedynie do parkowania w wyznaczonych do tego miejscach, w stylu amerykańskim lub polskim do 30 minut. W innych przypadkach może on zostać zabrany na parking policyjny zgodnie z Taryfikatorem SA Road Assistance.

§4.2.1 Kierujący ma bezwzględny zakaz parkowania w powyższych stylach w miejscach, w których może utrudniać przejazd oraz w miejscach ze znacznie większym ruchem (tj. Giełdy, Spawny, Główne drogi w miastach, okolice parkingów przy pracach dorywczych itp.)
§4.5 Kierowca pojazdu parkując na parkingu płatnym ma obowiązek w ciągu 5 minut zakupić bilet w Parkometrze.

Dodam tylko że punkt  4. nazywa się: Zasady parkowania i postoju.

Zastanów sie co Ty piszesz...

Pozdrawiam,

Specjalista Blefik

Edytowane przez Blefik
dopiska
  • Haha 2

2 minuty temu, Blefik napisał:

Czyli według Ciebie poniższe punkty KRD, które SARA stosuje w swojej pracy, nie ma prawa stosować ???

§4.1.1 Kierującemu zakazuje się zatrzymywania pojazdem na mostach, wiaduktach oraz w tunelach.
§4.1.2 Zezwala się na parkowanie dwóch jednośladów na jednym stanowisku parkingowym.
§4.1.4 Zakazuje się zatrzymywanie w sposób, który może blokować wjazd/wyjazd do posesji, terenów frakcyjnych, terenów biznesów jak i serwerowych instytucji.
§4.1.5 W przypadku parkowania na terenach frakcyjnych, biznesowych, posiadłościach graczy oraz organizacji należy stosować się do tematów w dziale Centrum Zarządzania Frakcjami: Granice miejsc parkingowych oraz zakazane miejsca do parkowania oraz Granice prywatnych posesji.
§4.2 Kierujący ma prawo jedynie do parkowania w wyznaczonych do tego miejscach, w stylu amerykańskim lub polskim do 30 minut. W innych przypadkach może on zostać zabrany na parking policyjny zgodnie z Taryfikatorem SA Road Assistance.

§4.2.1 Kierujący ma bezwzględny zakaz parkowania w powyższych stylach w miejscach, w których może utrudniać przejazd oraz w miejscach ze znacznie większym ruchem (tj. Giełdy, Spawny, Główne drogi w miastach, okolice parkingów przy pracach dorywczych itp.)
§4.5 Kierowca pojazdu parkując na parkingu płatnym ma obowiązek w ciągu 5 minut zakupić bilet w Parkometrze.

Zastanów się co Ty piszesz...

Oczywiście, że ma prawo. Tylko podpunktu który ty wymieniłeś nie ma w taryfikatorze SARA, to oznacza, że nie możesz wpisać takiego powodu podczas dawania pojazd na Parking Policyjny.

• Super 2
  • Haha 3

1 minutę temu, Blefik napisał:

Wszystkie pojazdy, które są zaparkowane, bądź pozostawione po za obszarem parkingowym są wrzucane jako pojazdy porzucone. 

Pozdrawiam, 

Specjalista Blefik

Masz rację, to teraz zapoznaj się z definicją pojazdu porzuconego i zobacz moje nagranie. Czekamy na decyzję zarządu :)

Pozdrawiam

• Super 2

Dokładnie czekamy na decyzję @CeglaXD. A ja dodam ponownie punkt za który została nałożona blokada na samochód i odholowany na pp. 

Pozdrawiam,

Specjalista Blefik

• Haha 5

Uszanowanie, Kierownik CeglaXD,

Po zapoznaniu się z dowodami załączonymi przez stronę oskarżającą, jestem w stanie określić, że nasz pracownik nieprawidłowo założył blokadę na koło pojazdu, gdyż znajdowałeś się w jego pobliżu. Co do egzekucji punktu z KRD, jesteśmy od tego jak najbardziej, ale nie w momencie kiedy w pobliżu pojazdu znajduje się jego właściciel bądź ostatni kierowca. @Baleronpoproszę o podesłanie ss'a, który by udowodnił pobyt pojazdu na parkingu policyjnym.

• Super 1
  • Lubię to! 1

W związku z tym koszta parkingu policyjnego nie zostanął zwrócone. @Blefik pamiętaj na przyszłość, że nie zakładamy blokadę na koło pojazdu, w momencie w którym gracz znajduje się obok pojazdu. Skargę przyjmuję.

Edytowane przez CeglaXD
  • Super 2
  • Auć 1
  • Lubię to! 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.