Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Wywiad z moderatorem Shaane

shvky
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Y3Oz90m.png

mSu4qkK.png

Witam drodzy czytelnicy! Z tej strony Starszy Dziennikarz @shvky z Redakcji Prasowej Project News! Dziś mam przyjemność przedstawić wam wywiad z Moderatorem @Shaane! Zapraszam was do poznania tej ciekawej persony.

LKZ38Vt.png

S: @shvky | S: @Shaane

yEYRv9S.png

S: Cześć Shaane! Na początek tego wywiadu przedstaw się graczom.
S: Cześć! Nazywam się Bartek, mam 22 lata i na co dzień pracuję. Pochodzę z województwa łódzkiego. Jestem miłą, spokojną i towarzyską osobą. Moim hobby są gry komputerowe oraz sprzęt komputerowy.

S: Kiedy zaczęła się twoja przygoda z platformą MTA oraz ProjectRPG i jak wyglądały jej początki?
S: W MTA zacząłem grać około 2015 roku. Zaczynałem od serwerów Freeroam, najwięcej czasu spędziłem na serwerze JBB – Jazda Bardziej Bokiem. Kiedyś to był bardzo dobry serwer do polatania bokiem. Dużo czasu poświęciłem również na serwerze FFS Gaming, biorąc udział w kilku turniejach i eventach. W 2018 roku zacząłem grać na konkurencyjnym serwerze RPG, gdzie również spędziłem bardzo dużo czasu. W 2020 roku zarejestrowałem się na ProjectRPG– początkowo tylko po to, by mieć niskie UID i kupić auto z niższym ID. Po dłuższym czasie, w listopadzie 2023 roku wróciłem na dobre i jestem do dziś.

S: Co takiego skłoniło cię do dołączenia na ProjectRPG?
S: Do ProjectRPG skłoniła mnie chęć odskoczni od konkurencyjnego serwera. Na serwerze konkurencji spędziłem dużo czasu, aż w końcu serwer mi się znudził i wybrałem właśnie ProjectRPG.

w2iyVAo.png

S: Widzę, że na serwerze masz przegrane 2110 godzin. Czy chciałbyś pokrótce opowiedzieć o swoim majątku?
S: Zacznę od mojego w miarę nowego nabytku, jakim jest Premier 2591 ID. Był to mój pierwszy lepszy samochód na serwerze. Sprzedałem go, gdy wróciłem do gry, ale niedawno znów do mnie wrócił i mam do niego duży sentyment. Idąc dalej: Alpha – według mnie na najlepszym body, jakie jest na Lawendowej Lampie, z lekkim tuningiem. Potem Perennial, którego dostałem na urodziny. Dalej Sultan SB-1 na Miodowym secie – posiadam go już długo, to auto jest ze mną najdłużej, świetne do wszystkiego, ma prawie pełny tuning i jest najszybsze w mojej bazie. Merit Sport na Kobaltowym secie oraz Blista Compact GT Aero – to auta, które głównie stoją przy domku i się prezentują, ale również bardzo fajne. Schafter STR na Kobaltowym secie – jego tuning robiłem od zera, a auto jest częścią mojej kolekcji czteroosobowych samochodów. Dwa Willardy – jeden Sedan, drugi Combi. Powiedziałem sobie, że chcę mieć oba warianty i udało się to zrealizować. Oba mają podstawowy tuning. Stanier Marauder Aero – auto, które również mam zamiar robić od zera, kupione przeze mnie w salonie dzień po premierze. No i ostatni – Feltzer GT, również kupiony w dniu premiery i też mam nadzieję zrobić go od podstaw.

bTJcKD1.gif

S: Jesteś moderatorem na serwerze. Jakie są twoje obowiązki?
S: Moje obowiązki, jak każdego członka administracji, to pilnowanie porządku na serwerze, pomoc graczom, umilanie im rozgrywki różnymi eventami oraz nadzorowanie forum. Najczęściej działam w dziale Propozycji.

S: Pamiętasz swój pierwszy dzień jako supporter? Jeżeli tak, opowiedz o nim.
S: Coś tam pamiętam. Miałem trudności z przyjmowaniem reportów od graczy – w różnych sytuacjach nie wiedziałem, jak mam reagować. Z czasem zacząłem wszystko rozumieć i działałem tak, jak trzeba.

S: Jak zareagowałeś, gdy zobaczyłeś swój nick w wynikach na rangę supportera?
S: Ucieszyłem się, gdy zobaczyłem swój nick w wynikach. Za drugim albo trzecim razem udało mi się dostać w szeregi administracji. Może nie skakałem z radości, ale uśmiech na twarzy się pojawił.

S: Co według ciebie jest najtrudniejsze w byciu moderatorem na ProjectRPG?
S: Wydaje mi się, że nie ma szczególnie trudnych rzeczy w byciu moderatorem na serwerze.

S: Czy pamiętasz jakąś sytuację, gdy pomagałeś innemu graczowi?
S: Nie było jakiejś konkretnej sytuacji – większość to reporty o podniesienie lub przeteleportowanie auta obok.

S: Jesteś we frakcji San Andreas Police Department. Dlaczego akurat wybrałeś tę frakcję, a nie inną?
S: San Andreas Police Department wybrałem ze względu na kolegów z organizacji i ludzi, których znałem we frakcji. Zachęcali mnie do napisania podania, ale to nie był jedyny powód. Na konkurencyjnym serwerze również byłem w San Andreas Police Department i chciałem wrócić do dawnych czasów – pościgów, akcji RP i innych rzeczy.

tn8bDvB.png

S: Jakie pełnisz obowiązki jako funkcjonariusz San Andreas Police Department? Należysz do jakiejś dywizji?
S: Jako funkcjonariusz głównie patroluję ulice San Andreas i pilnuję na nich porządku. Od czasu do czasu uczestniczę w akcjach RP, głównie od Posorants Group. Należę do dywizji S.W.A.T. oraz F.B.I.

S: Pamiętasz swój egzamin w San Andreas Police Department? Stresowałeś się nim?
S: Mój egzamin w San Andreas Police Department odbył się w sumie niedawno. Stresowałem się nim niemiłosiernie, ale ostatecznie po prawie dwugodzinnych zmaganiach udało się zdać i jestem we frakcji do dziś.

S: Jak wyglądał proces rekrutacji do San Andreas Police Department? Czy jest trudny?
S: Rekrutacja wyglądała jak do każdej frakcji – napisałem podanie najlepiej, jak mogłem, i Zarząd mnie wybrał. Wydaje mi się, że nie jest specjalnie trudna. Wystarczy dobrze przeczytać treść rekrutacji i regulamin, żeby niczego nie pominąć, a potem liczyć na to, że wybiorą akurat ciebie.

AN2ESYE.gif

S: Gdybyś nie był w San Andreas Police Department, jaką inną frakcję byś wybrał i dlaczego?
S: Pewnie wróciłbym do frakcji San Andreas Transport Corporation, gdzie przez długi czas było mi bardzo dobrze. Byłem tam w Zarządzie i przez ponad półtora roku poznałem wiele fajnych osób.

S: Co byś doradził nowym graczom, którzy chcą dołączyć do San Andreas Police Department?
S: Radziłbym najpierw wbić minimalny próg godzin przegranych na serwerze – chyba 100. Potem napisać dobre podanie i cierpliwie czekać na wyniki.

oz4DEJx.gif

S: Spotkałeś się z sytuacją, w której twoje role – moderatora i funkcjonariusza San Andreas Police Department – się ze sobą gryzły?
S: Nie przypominam sobie żadnej sytuacji, w której te role by sobie przeszkadzały. Zwykle są oddzielone i da się pogodzić jedno z drugim.

S: Co najbardziej motywuje cię do grania – klimat, ludzie, a może sama rola?
S: Najbardziej motywują mnie ludzie, szczególnie koledzy z San Andreas Police Department. Dzięki nim gra na serwerze jest o wiele przyjemniejsza. Ranga administracyjna również mnie motywuje, bo cały czas mogę pomagać graczom i sprawia mi to frajdę.

x4jiknO.png

S: Widzę, że jesteś w biznesie Blood Fight. Opowiedz coś o nim – czym się zajmujesz?
S: Tak, jestem w Blood Fight. Organizujemy głównie walki w klatce dla graczy, frakcji i organizacji. Zajmuję się prowadzeniem gal – gdy nie ma Zarządu, przydzielam zadania pracownikom i prowadzę tabelkę podczas gali.

S: Czy masz jakieś rady dla nowych graczy, którzy dopiero zaczynają?
S: Wejdźcie na serwer, wsiądźcie do taksówki i jedźcie na Magazyn. Wbijcie 600 RP i pracujcie jako kurier. Potem kupcie lepsze auto i ewentualnie spróbujcie pracy w Kopalni albo na Lawetach. Chyba że ktoś nie lubi pracować – wtedy lepszym wyborem będzie frakcja.

5JIDBxq.gif

S: Co według ciebie wyróżnia ProjectRPG na tle innych polskich serwerów MTA?
S: Myślę, że przede wszystkim skrypty, administracja i społeczność serwera.

S: Jak oceniasz społeczność ProjectRPG – co jest jej największą zaletą, a co wadą?
S: Ciężko to ocenić, ale powiedziałbym, że są ludzie mili, przyjaźni i normalni, ale zdarzają się też tacy, którzy odwalają i są niemili. Społeczność jest bardzo zróżnicowana.

S: Super, dziękuję ci bardzo za wywiad, to by było na tyle z pytań ode mnie. Chciałbyś kogoś pozdrowić lub przekazać coś społeczności ProjectRPG?
S: Dzięki bardzo. Od siebie chciałbym przekazać, żeby się nie poddawać i zawsze dążyć do swoich celów. Pozdrawiam całą frakcję San Andreas Police Department oraz San Andreas Transport Corporation, organizację Southstars i pojedyncze osoby, z którymi spędza się świetny czas na serwerze: @TheDreamer, @zwinny., @PudzianzVolvo, @Suzannee, @houdini, @skrzynka, @dejzikk1ng, @Starylisu, @Hasiu. Nie chcę wymieniać wszystkich, ale resztę, którzy mnie znają, również pozdrawiam.

pjgdEhb.png

S: Bullet czy Infernus?
S: Infernus. 

S: San Andreas Medical Department czy San Andreas Fire Department?
S: San Andreas Fire Department.

S: Pizza czy Burger?
S: Pizza.

S: McDonald's czy KFC?
S: McDonald's.

S: S.W.A.T czy FBI?
S: F.B.I.

XGwBbve.png

Dziękuję wszystkim za przeczytanie do samego końca wywiadu z Moderatorem @Shaane! Zachęcam oczywiście do przeczytania innych materiałów Redakcji Project News!

NFAS945.png

Dla Redakcji Prasowej Project News
z4gFFI3.pngiTO1VF6.png

Edytowane przez Kierownikk
  • Super 12

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.