Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Feroci - hit czy kit?

shvky
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

QHY8eg5.png

Witajcie, drodzy czytelnicy, z tej strony Starszy Dziennikarz @shvky z Redakcji Prasowej Project News.  Witam was w kolejnej odsłonie artykułu z serii “hit czy kit?” Dziś przedstawię wam pojazd o nazwie Feroci. Pojawią się również wywiady z właścicielami tego modelu na serwerze.

VDgjwdI.png

Feroci jest raczej mało spotykanym pojazdem na serwerze poprzez swoją niską popularność oraz wysoką cenę. Pojazd ma piękną dynamiczną linię nadwozia, co dodaje mu sportowego charakteru. Został on odwzorowany na modelu F355 z gamy ferrari z rzeczywistości. Ma on również charakterystyczne chowające się reflektory zwane pop-upami spotykane również w takich modelach jak ZR-350 czy Fortune 240sx.

Model feroci znajdziemy w salonie Exclusive, który jest położony na dzielnicy Vinewood w Los Santos za kwotę od 970.000$ do 975.000$ z silnikiem o pojemności 3.000dm3.

Z tuningu wizualnego nie za wiele możemy zamontować, ponieważ są to jedynie felgi oraz bodykity takie jak Feroci Custom Popup, oraz Feroci Custom(bodykit bez świateł typu popup).

Osiągi Feroci:

Z podstawowego silnika bez żadnych ulepszeń jesteśmy w stanie wyciągnąć aż 199 km/h.
Z maksymalnie ulepszonym silnikiem maksymalna prędkość wynosi już 218 km/h.
Gdy do maksymalnego silnika dołożymy ECU V4, nasza maksymalna prędkość wzrasta już do 232 km/h.
Z zestawem ulicznym osiągniemy prędkość maksymalną na poziomie 252 km/h.
Z zestawem wyścigowym będzie to już 262 km/h.
Montując zestaw torowy, osiągniemy zawrotną prędkość maksymalną na poziomie aż 272 km/h, co klasyfikuje już feroci do bycia jednym z najszybszych samochodów na serwerze ProjectRPG.

LKZ38Vt.png

Udało nam się załapać na wywiad z właścicielem pięknego Feroci @Domanu

wKrFPjl.png

S: @shvky | Do: @Domanu

S: Witam, z tej strony Starszy Dziennikarz @shvky z Redakcji Prasowej Project News! Byłbyś chętny na to, aby udzielić mi wywiadu?
Do: Witaj, jasne, że tak!

S: Opowiedz coś o sobie naszym czytelnikom.
Do: Witam, jestem Domanu, na Projekcie gram od listopada ubiegłego roku i szybko się tutaj zaaklimatyzowałem.

S: Jak rozpoczęła się twoja przygoda z MTA oraz ProjectRPG?
Do: Moja historia z MTA zaczęła się w listopadzie zeszłego roku, jestem dość świeżym graczem, ponieważ wcześniej nie byłem jakoś przekonany do tej gry, aczkolwiek to dzięki mojemu kumplowi zacząłem grać na ProjectRPG i aktualnie nie zamierzam przestawać, sprawdzałem też różne inne serwery, lecz to tutaj czuję się najlepiej.

S: Od jak dawna posiadasz już Feroci w swojej kolekcji?
Do: Feroci posiadam od końca marca.

IeRnGru.png

S: Czy masz w nim jakieś modyfikacje?
Do: Posiadam w nim zestaw torowy razem z nitro, jest zrobione na full tune oprócz baku 150l. Jeśli chodzi o tuning wizualny, posiadam w niej body Custom, lawendowe limitowane lampy oraz takie pierdoły jak felgi (Switch), poszerzenia i rozmiar felg.

S: Dlaczego wybrałeś akurat Feroci?
Do: Wybrałem je dlatego, że przez pewien czas miałem fazę na stare Ferrari, najpierw zakupiłem Cheetaha i zamontowałem w nim body LBWK, a później kupiłem Feroci, które jest wzorowane na Ferrari F355, kupiłem je głównie dla wyglądu, aczkolwiek przez ostatni czas stało się one moim daily carem. Jedyne co mogłoby zostać poprawione w tym pojeździe to tekstura wydechów, ponieważ odstaję od reszty i jest niskiej jakości. Mechanicznie atutem tego pojazdu jest jego przyśpieszenie a delikatnym minusem, że strasznie dużo pali.

S: Pojazd zakupiłeś czysty? Czy miał już coś zamontowane?
Do: Tak, zakupiłem czyste Feroci z salonu, wziąłem pożyczkę na 200 tys. aby zdążyć przed rotacją salonów. Później po spłaceniu pożyczki uzbierałem ponad milion i zrobiłem Feroci na FT.

seyJtOg.png

S: Traktujesz go raczej jako donicę czy jeździsz nim na co dzień?
Do: Ostatnio jeżdżę nim na co dzień, chętnie po niego sięgają także koledzy z organizacji. Feroci specyficznie się prowadzi, ale jeśli już się trochę nim pojeździ i wyczuję handling, to bardzo przyjemnie się nim jeździ.

S: Super, dziękuję ci bardzo za wywiad, to by było na tyle z pytań ode mnie. Chciałbyś kogoś pozdrowić lub przekazać coś społeczności ProjectRPG?
Do: Chciałbym pozdrowić organizację 90's Midnight Racing.

XGwBbve.png

Następnie wywiadu udzielił nam kolejny właściciel Feroci@FuksiYoutube.

76wvqul.png

S: @shvky | F: @FuksiYoutube

S: Witam, z tej strony Starszy Dziennikarz @shvky z Redakcji Prasowej Project News! Byłbyś chętny na to, aby udzielić mi wywiadu
 F: Witam, z tej strony pracownik San Andreas Fire Department Firefighter III @FuksiYoutube. Bardzo chętnie wezmę udział w wywiadzie.

S: Opowiedz coś o sobie naszym czytelnikom.
 F: Cześć, mam na imię Petter. Od dawna siedzę w MTA, więc można powiedzieć, że trochę już tu przeżyłem. Gram jako strażak w SAFD, a do tego ogarniam ekipę jako V-lider organizacji Tokyo Tanjiku. Lubię poznawać ludzi, działać w zespole i po prostu dobrze się bawić na serwerze.

S: Jak rozpoczęła się twoja przygoda z MTA oraz ProjectRPG?
 F: Moja przygoda z MTA zaczęła się w 2013 roku. Testowałem różne tryby, ale najbardziej wciągnął mnie RPG, bo lubię grind i rozwijanie swojej postaci. Sporo czasu spędziłem na Pylife, do dziś mam z tego fajne wspomnienia. Na ProjectRPG trafiłem dzięki Jupiterowi Turbo, który polecił mi serwer. Najpierw grałem sporo, potem trochę skakałem po innych serwerach i niestety straciłem swoje pierwsze konto. Dlatego gram teraz na tym obecnym. Podoba mi się tutaj luz i to, że administracja ma dystans, potrafi się pośmiać i nie chodzi ciągle spięta dzięki temu gra się dużo przyjemniej.

S: Od jak dawna posiadasz już Feroci w swojej kolekcji?
 F: Pojazd został zakupiony przeze mnie dnia 27.07.2025 r., więc posiadam go już jakiś czas. Oczywiście to nie długi czas, ale też nie za krótki

XsQDK38.png

S: Czy masz w nim jakieś modyfikacje?
 F: Oczywiście, że posiadam w nim modyfikacje. Następnego dnia od zakupu kupiłem do niego prawie full tune na torowym i moim zdaniem była to najlepsza decyzja.

S: Dlaczego wybrałeś akurat Feroci?
 F: Ponieważ podoba mi się styl ferrari oraz jest dosyć bardzo unikalnym pojazdem, bardzo rzadko ten pojazd się spotyka u ludzi i według mnie jest strasznie niedocenionym pojazdem na to, jakie osiągi można nim robić.

S: Pojazd zakupiłeś czysty? Czy miał już coś zamontowane?
 F: Pojazd zakupiłem w salonie czysty, ponieważ sądzę, że robienie takich projektów daje większą frajdę człowiekowi niż kupowanie już gotowych aut, oraz nie zawsze znajdzie się pojazd  pod swoje gusta, tak więc mamy możliwość zrobić dosłownie co tylko chcemy, ograniczają nas kasa oraz ograniczone części tuningu.

JkwcUln.png

S: Traktujesz go raczej jako donicę czy jeździsz nim na co dzień?
 F: Jest to dla mnie pojazd, który użytkuje prawie codziennie, bo czasem, gdy tylko wchodzę na frakcje. Jak mam wolny czas to głównie go wybieram.

S: Super, dziękuję ci bardzo za wywiad, to by było na tyle z pytań ode mnie. Chciałbyś kogoś pozdrowić lub przekazać coś społeczności ProjectRPG?
 F: Pozdrawiam dobrych chłopaków z Tokyo Tanjiku @Xenton, @TomseeS, @Mag23, @kubunio12345 i ekipę Inspektorów oraz cała frakcje SAFD, która jest najlepsza!
KsDF6Sj.png

Dziękuję za uwagę oraz za przeczytanie artykułu do samego końca. Zachęcam oczywiście do przeczytania innych materiałów Redakcji Prasowej Project News!

8eybfgF.png

Dla Redakcji Prasowej Project News:

z4gFFI3.pngiTO1VF6.png

Edytowane przez Kierownikk
  • Super 6

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.