Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Morderstwo w Palomino Creek

shvky
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

qm8ClOh.png

zFnyUPg.png

Witam, z tej strony Starszy Dziennikarz @shvky z Redakcji Prasowej Project News. W dzisiejszym artykule zajmiemy się sprawą morderstwa kobiety w Palomino Creek. W artykule nie zabraknie wywiadu z Rzecznikiem prasowym policji, sąsiadem, jak i synem zabitej. Zapraszam do lektury.

uWLg9l7.png

Wczorajszej nocy spokojne dotąd Palomino Creek zostało wstrząśnięte tragicznym wydarzeniem. W jednym z domów na obrzeżach miasteczka znaleziono ciało kobiety, a okoliczności zdarzenia wskazują na brutalne morderstwo. Policja prowadzi intensywne dochodzenie, lecz na razie nie zdradza szczegółów sprawy. Mieszkańcy, którzy od lat cieszyli się opinią bezpiecznej i cichej społeczności, dziś żyją w strachu i niepewności.

Fakty potwierdzone przez policję:

Jak udało nam się ustalić, do tragicznego zdarzenia doszło w nocy ze środy na czwartek w jednym z domów w spokojnej okolicy Palomino Creek. Zgłoszenie o zdarzeniu wpłynęło do policji o godzinie 22:42.
Policja potwierdza, że ofiarą była 57-letnia kobieta mieszkająca w Palomino Creek. Jej tożsamość została ustalona, aczkolwiek dane kobiety nie zostały ujawnione mediom — służby w pierwszej kolejności chcą w pierwszej kolejności powiadomić oraz otoczyć opieką rodzinę ofiary.
Ciało kobiety zostało znalezione w kuchni, pod szafkami. Na podstawie śladów wstępnie ustalono, że kobieta została pobita i dźgnięta ostrym narzędziem. Co istotne, na miejscu stwierdzono brak śladów włamania do domu, co może sugerować, że ofiara znała sprawcę i sama wpuściła go do środka.

8kja9iu.png

LKZ38Vt.png

S: @shvky | R: Rzecznik prasowy policji

u3nhAy0.png

S: Czy potwierdza Pan informację o zdarzeniu w jednym z domów w Palomino Creek?
R:
Tak, mogę potwierdzić tę informację. W nocy z czwartku na piątek doszło do brutalnego morderstwa w jednym z domów w Palomino Creek.

S: Czy istnieje jakieś zagrożenie dla mieszkańców Palomino Creek?
R:
Na obecnym etapie nic nie wskazuje na to, by istniało nadal zagrożenie dla mieszkańców Palomino Creek, lecz mimo wszystko prosimy o zachowanie ostrożności.

S: Czy są już podejrzani lub zatrzymani w tej sprawie o charakterze kryminalnym?
R:
Ze względu na dobro prowadzonego postępowania nie mogę udzielić szczegółów sprawy. Mogę jedynie zapewnić, że prowadzimy bardzo intensywne czynności, aby jak najszybciej ustalić sprawcę tego zdarzenia.

S: Czy śledczy rozważają już jakieś konkretne motywy zabójstwa?
R:
Na pewno staramy się analizować wszystkie scenariusze, lecz jest za wcześnie, by mówić o motywach, ale badamy wątki osobiste, jak i ewentualne powiązania z działalnością przestępczą kobiety. Żaden kierunek nie jest w obecnej chwili wykluczony.

S: Jakie działania podjęła policja, aby uspokoić mieszkańców?
R:
W Palomino Creek pojawiło się dużo więcej dodatkowych patroli. Funkcjonariusze odwiedzają domostwa mieszkańców oraz rozmawiają z nimi. Chcemy, aby czuli się bezpiecznie i nie byli pozostawieni samym sobie.

S: Czy może Pan zdradzić coś więcej na temat ofiary?
R:
Niestety nie ujawniamy danych osobowych ofiary. Została poinformowana jedynie rodzina i prosimy o uszanowanie ich prywatności.

XGwBbve.png

S: @shvky | S: Sąsiad zabitej

S: Witam, to Pan zadzwonił na policję zeszłej nocy? Co dokładnie się stało?
S: Tak, to byłem ja, leżałem wieczorem już w łóżku, po kąpieli oglądając telewizję, nagle usłyszałem krzyk, na początku myślałem, że to z serialu jakieś efekty dźwiękowe, lecz krzyki nie ustępowały, były one bardzo przeciągłe, takie przeraźliwe, jakich jeszcze nigdy nie słyszałem. W Palomino Creek w nocy zwykle jest cicho oraz spokojnie, więc wyszedłem przed dom, zobaczyć co się dzieje i wtedy zobaczyłem światło w kuchni u mojej sąsiadki, zazwyczaj o tej godzinie już śpi, więc postanowiłem do niej podejść i zapukać w drzwi, bo myślałem, że zapomniała zgasić, lecz drzwi były otwarte, wszedłem do domu, a tam leżała już moja sąsiadka w kałuży krwi.

CkjB0JA.png

S: Czy widział Pan jakieś podejrzane osoby w pobliżu?
S: Trudno jest mi powiedzieć… Chwilę po moim wyjściu z domu zauważyłem sylwetkę osoby, która szła szybkim krokiem chodnikiem. Było już ciemno, więc nie jestem w stanie określić czy była to kobieta, czy mężczyzna, jedyne, co widziałem, to tak jak mówiłem, osoba szła szybkim krokiem, jakby chciała „po cichu” uciec.

S: Jak zareagowała reszta sąsiadów na tę informację?
S: Panie, każdy zaczął wybiegać ze swojego domu, każdy zdezorientowany, Palomino to naprawdę spokojne miejsce, nic tu się nigdy nie działo, więc każdy jest przerażony, niektórzy mówili, że to musiał być wypadek, inni mówią, że to na sto procent morderstwo.

S: Czy znał Pan ofiarę?
S: Oczywiście, że tak, była moją sąsiadką od lat. Cicha, spokojna kobieta, z nikim się nie kłóciła, częściej ustępowała innym, gdy były jakieś spory, żyła raczej w swoim świecie. Nie do końca wiem, czym się zajmowała, lecz nigdy nie sprawiała nikomu problemów, tym bardziej nie mogę uwierzyć, że coś takiego ją spotkało…

S: Jak się Pan czuje po tym, co się wydarzyło?
S: Szczerze? Jestem bardzo wstrząśnięty, od tamtej nocy czuję się jakoś inaczej we własnym domu. Każdy głos, skrzypnięcie czy nawet ta stara lodówka wydająca dźwięk, jakby czołg nadjeżdżał, przyprawia mnie o ciarki. Nigdy bym nie pomyślał, że w naszej małej społeczności wydarzy się coś aż tak strasznego!

XGwBbve.png

S: @shvky | A: Syn Andrew

WGpytSV.png

S: Jak dowiedział się Pan o tym, co się stało?
A: Byłem na wyjeździe służbowym w Vice City… Dowiedziałem się od sąsiada przez telefon, że wydarzyło się coś strasznego, lecz nie chciał mówić więcej. Wróciłem rano, około ósmej, dojeżdżając do domu, zobaczyłem radiowozy, taśmy oraz ludzi stojących przed naszą posesją. Nikt nie chciał mi powiedzieć, co się wydarzyło. Dopiero potem ktoś mi wyszeptał, że mama nie żyje. Wciąż jestem w ogromnym szoku i nie potrafię w to uwierzyć.

S: Czy miał Pan kontakt z mamą dzień wcześniej?
A: Tak, rozmawialiśmy po południu przez telefon, wszystko było w porządku, mama była rano, jak zawsze w kościele. Nic nie wskazywało na to, że stanie się coś tak złego. Była spokojna, pytała, kiedy wrócę do domu, nie miałem pojęcia, że to była nasza ostatnia rozmowa…

S: Jak się Pan teraz czuje?
A: Jestem w totalnej rozsypce, dotąd nie mogę się pozbierać, po tym, co się stało, dom już nie jest dla mnie domem, tylko miejscem, gdzie odeszła moja ukochana mama, była ona jedyną osobą, która zawsze stała za mną murem. Aktualnie chcę tylko tego, żeby znaleźli sprawcę i żeby odpowiedział za to, co się stało.

S: Czy wie Pan, kto mógł to zrobić?
A: Absolutnie nie, to była naprawdę bardzo dobra kobieta… Każdy w Palomino ją znał bardzo dobrze, pomagała sąsiadom zawsze, gdy tego potrzebowali, nigdy nikomu nie zrobiła krzywdy. Nie rozumiem, dlaczego ktoś mógł to zrobić. To dla mnie koszmar.

S: Czy chciałby Pan przekazać coś mieszkańcom Palomino Creek?
A: Tak. Dziękuję bardzo za każde dobre słowo oraz wsparcie, które otrzymuję od sąsiadów. Mimo wszystko proszę… Nie róbcie z mojej mamy bohaterki plotek. Ona zasługuje na pamięć i szacunek, a nie na domysły…

Rmm23k4.png

KsDF6Sj.png

Sprawa zabójstwa w Palomino Creek wstrząsnęła całą wioską. Mieszkańcy żyją teraz w sporej niepewności i w obawach o własne życie, policja prowadzi intensywne dochodzenie, starając się jak najszybciej ustalić sprawcę. Funkcjonariusze apelują o wszelakie informacje od świadków.

Choć szczegóły są nadal weryfikowane, jedno jest pewne — Palomino Creek nie będzie już takie samo, a pytanie, kto i dlaczego dopuścił się tej brutalnej zbrodni, wciąż pozostaje bez odpowiedzi. Zachęcam oczywiście do przeczytania innych materiałów Redakcji Prasowej Project News.

8eybfgF.pngDla Redakcji Prasowej Project News:

z4gFFI3.pngiTO1VF6.png

Edytowane przez Kierownikk
  • Super 2

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.