Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Organizacja Verona

shvky
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

vRaC9hg.png

naTqDnE.png

Witam, z tej strony Starszy Dziennikarz @shvky z Redakcji Prasowej Project News. W dzisiejszym artykule chciałbym przedstawić wam — czytelnikom organizacje Verona. Poniżej znajdziecie wywiad z Liderem @Vinny, V-Liderem @Ryosuke* oraz członkiem @glecik.

VDgjwdI.png

Główna baza organizacji Verona znajduje się na dzielnicy Blackfield Chapel w Las Venturas, a jej historię opowiedzą wam osoby, które wzięły udział w wywiadach!

LKZ38Vt.png

S: @shvky | V: @Vinny

dVATlEj.png

S: Witam, z tej strony Starszy Dziennikarz shvky z Redakcji Prasowej Project News! Czy chciałbyś odpowiedzieć na kilka pytań?
V: Witam Cię bardzo serdecznie, oczywiście, że odpowiem.

S:  Świetnie! Opowiesz coś o sobie naszym czytelnikom?
V: Z tej strony @Vinny, dla przyjaciół Mati, lat 23 uległy... Skromny chłopak, z dużym dystansem do siebie i poczuciem humoru.

S: Jesteś Liderem organizacji Verona, opowiedz nam coś o tejże organizacji.
V: Organizacja Verona w dużym skrócie to zlepek przyjaciół, którzy siebie nawzajem wspierają. Każdy dla każdego jest jak brat, jak i siostra (bo jest kilka cudownych kobiet u nas) a wszyscy traktują siebie jak rodzinę. Można nazwać to nie jako organizacja, ale jako społeczność gdzie każdy może odnaleźć siebie.

w1yvwpT.gif

S: Jaka jest historia Verony? Od jak dawna ona istnieje na ProjectRPG?
V: Jeśli chodzi o historię, to jest dość obszerna. Swoje początki ma już w 2016 roku, gdzie to właśnie na innym serwerze została założona. Prawowitym założycielem był @Jator, którego bardzo serdecznie pozdrawiam, a ja wraz z @Ryosuke* byliśmy współzałożycielami. Była jeszcze jedna osoba jako współzałożyciel, ale od tamtego czasu nie utrzymujemy kontaktu. W momencie, gdy tamten serwer upadł, czyli w 2020 roku ekipa częściowo się rozpadła i każdy poszedł w swoją stronę. Po 3 latach była reaktywacja tego serwera i już w niepełnym składzie wróciliśmy, a ja obrałem rolę założyciela. Długo się nie nacieszyliśmy i ówczesny serwer też padł, a my przenieśliśmy się tutaj znaczącą częścią ludzi i to był dobry wybór. Również tutaj pełnie rolę założyciela organizacji, a organizacja tutaj ma swój początek od 03.03.2024 roku, czyli nie tak dawno.

S: Jaka jest twoja rola jako lider organizacji? Jakie obowiązki głównie do ciebie należą?
V: Jako Lider organizacji w głównej mierze moją rolą jest trzymanie w ryzach i pilnowanie tego wszystkiego, jak to niektórzy mówią „wielki don”, ale realia są trochę inne i to wspólnie z całym zarządem organizacji ustalamy wszelakie sprawy wspólnie, debatujemy nad nimi i dochodzimy do odpowiednich wniosków, cały zarząd przyczynia się do sukcesów, jakie odnosimy i dlatego z tego miejsca chciałbym podziękować z całego serca, że mam takich, a nie innych ludzi w zarządzie, naprawdę są dobrzy, w tym, co robią, jesteście najlepsi!

S: Do organizacji prowadzicie rekrutację? Czy raczej tylko osoby zaproszone mają do niej wstęp?
V: Czy organizacja prowadzi rekrutację? Nie i nigdy tutaj nie prowadziła i raczej naszego kierunku nie zmienimy. Jedynie osoby zaproszone mają wstęp, a w praktyce wygląda to tak, że znajomi znajomych dostają zaproszenie, pod warunkiem, że dana osoba przypada nam do gustu i jest w porządku. Nie potrzebujemy „randomów” i dla takich osób, ta organizacja nie będzie dobrym miejscem.

S: Czy chciałbyś coś konkretnego zmienić w Veronie?
V: Ciężkie pytanie, ale czy faktycznie jest coś, co bym chciał zmienić? Może tylko to, żebyśmy wszyscy razem jeszcze więcej czasu spędzali razem, nie tylko grając na serwerze, czy inne gierki, ale też spotykając się w rzeczywistości i umacniali nasze przyjaźnie, ale nie obraziłbym się jakby wprowadzić cotygodniową składkę dla zarządu.

S: Opowiedz nam jeszcze, jak się zaczęła twoja historia z Multi Theft Auto oraz z serwerem ProjectRPG?
V: Moja przygoda z Multi Theft Auto zaczęła się już w 2014 roku, gdzie grałem samotnie głównie na serwerach freeroam, a dopiero w 2015 roku zacząłem grać na ówczesnym największym serwerze RPG, gdzie w późniejszym czasie zostałem współzałożycielem Verony. Swoje początki na ProjectRPG miałem w 2022 roku, dość późno od startu, i na samym początku nie było chęci do gry, dopiero na początku 2024 roku zacząłem na „poważnie” tutaj grać i jak widać, udomowiłem się tutaj i już tak zostałem.

S: Super! To by było ode mnie na tyle, dziękuję za udzielenie wywiadu. Czy chciałbyś jeszcze kogoś pozdrowić?
V: Na koniec chciałbym pozdrowić całą organizacje Verona, a głównie z niej zarząd, @Ryosuke*, @opek97, @Jahowski, @szymmuh oraz @Remonafide., bez was tego wszystkiego nie udałoby się osiągnąć, jesteście najlepsi! No i oczywiście @Jator, @glecik, @.Drymaniusz*, @Klon i @rado1229 starych weteranów Verona.

XGwBbve.png

S: @shvky | R: @Ryosuke*

fxTdBVs.png

S: Witam, z tej strony Starszy Dziennikarz shvky z Redakcji Prasowej Project News! Czy chciałbyś odpowiedzieć na kilka pytań?
R: Cześć! Pewnie, że tak, z przyjemnością udzielę wywiadu.

S: Świetnie! Opowiesz coś o sobie naszym czytelnikom?
R: Jasne! Nazywam się Jakub, ale w świecie gry większość zna mnie pod nickiem Ryosuke – albo po prostu „Rysiek”, jak mówią znajomi z frakcji. Mam 26 lat i od wielu lat pasjonuję się motoryzacją. Od maja spełniam swoje małe marzenie i krok, po kroku remontuję kultowe BMW E39 – auto, które od zawsze miało dla mnie wyjątkowy klimat. Poza tym interesuję się również muzealnictwem, zwłaszcza historią i tym, jak można ją przekazywać w nowoczesny sposób. Multi Theft Auto to dla mnie odskocznia i hobby, ale zawsze staram się łączyć je z tym, co mnie ciekawi także poza światem gry.

S: Jesteś V-Liderem organizacji Verona, opowiedz nam coś o tejże organizacji.
R: Verona to organizacja z naprawdę bogatą historią, pełną wzlotów i upadków. Jej początki sięgają 16 września 2016 roku na serwerze PYLife, którego dziś już niestety nie ma. Wtedy razem z @Jator, @Vinny i kub@ złożyliśmy się po 2,5k, żeby ją założyć. Od początku liderem był @Jator, ale wszyscy wspólnie tworzyliśmy klimat organizacji. Verona nigdy nie była miejscem nastawionym na wyścig szczurów czy pogoń za majątkiem – zawsze najważniejsza była dla nas społeczność i dobra atmosfera. Członkowie przychodzili i odchodzili, a sama organizacja miała chwilowe przestoje, gdy część z nas przestała grać w Multi Theft Auto. Później nastąpił powrót przy „reaktywacji” PYLife, a po roku przenieśliśmy się na ProjectRPG, gdzie funkcjonujemy już ponad półtora roku. Teraz żyjemy spokojnie, rozwijamy się i powoli szykujemy się na wyjątkowe wydarzenie – dziesięciolecie Verony.

S: Od jak dawna jesteś w Veronie?
R: Od samego początku. Jestem jednym z założycieli i towarzyszę Veronie od jej narodzin aż po dziś. Można powiedzieć, że przez te wszystkie lata towarzyszyłem jej każdej fazie – od startu, przez kryzysy, aż po odbudowę i rozwój. To kawałek mojej historii w Multi Theft Auto.

eu1lIcZ.gif

S: Jaka jest twoja rola jako V-Lider organizacji? Jakie obowiązki głównie do ciebie należą?
R: W naszej organizacji nie mamy sztywnych ram ani rozpisanych obowiązków jak w wojsku. Moja rola polega przede wszystkim na dbaniu o porządek, kulturę i dobrą atmosferę wśród członków. Rekrutacji otwartej nie prowadzimy – każdy, kto trafia do Verony, jest tu z polecenia i zawsze przechodzi proces weryfikacji. Dzięki temu udało nam się stworzyć zgrane grono osób, które potrafi ze sobą współpracować i dobrze się bawić. Ja staram się po prostu wspierać innych, łagodzić konflikty, kiedy się pojawią, i podtrzymywać ducha wspólnoty.

S: Czy masz przypisane jakieś pojazdy do organizacji? Jeśli tak to jakie?
R: Jestem wyjątkiem, bo nie mam żadnych pojazdów przypisanych do organizacji. Zawsze najbardziej ceniłem sobie swoje własne samochody i wolę nimi się zajmować. To daje mi większą swobodę i poczucie, że to, co posiadam w grze, naprawdę jest „moje”.

R: Gdybym miał coś zmienić, to chciałbym, żeby powrócili do nas dawni członkowie – ci z pierwszych lat Verony, tacy jak @Jator, @.Drymaniusz* czy @rado1229. To właśnie z nimi zaczynaliśmy całą przygodę i ich obecność nadałaby naszej społeczności jeszcze większej wartości.

S: Opowiedz nam jeszcze, jak się zaczęła twoja historia z MTA oraz z serwerem ProjectRPG?
R: Moja historia z MTA zaczęła się w momencie, kiedy znudził mi się już SAMP. Tam spędziłem sporo czasu, głównie na serwerach truckerskich, ale po jakimś czasie brakowało mi czegoś nowego. Przełomem był dla mnie serwer PYLife, który pokazał mi tryb RPG i totalnie zmienił moje spojrzenie na tę grę. Później, gdy upadła „reaktywacja” PYLife, wspólnie z ekipą postanowiliśmy znaleźć coś stabilnego. Tak trafiliśmy na ProjectRPG i szybko przekonaliśmy się, że to według nas najlepszy polski serwer RPG. I tak już zostaliśmy – a ja nie wyobrażam sobie dziś grania gdzie indziej.

S: Super! To by było ode mnie na tyle, dziękuję za udzielenie wywiadu. Czy chciałbyś jeszcze kogoś pozdrowić?
R: Pozdrawiam oczywiście wszystkich członków Verony- byłych, jak i obecnych.

XGwBbve.png

S: @shvky | G: @glecik

zhVvlm5.png

G: Hej! Pewnie.

S: Świetnie! Opowiesz coś o sobie naszym czytelnikom?
G: Mam na imie Mateusz, w tym roku wybiło mi 22 lata. Mieszkam sobie w niewielkiej miejscowości niedaleko Cieszyna. Hobbistycznie zajmuję się naprawą oraz drobnymi modyfikacjami samochodów, a resztę wolnego czasu spędzam na serwerze.

S: Jesteś członkiem organizacji Verona, opowiedz nam coś o tejże organizacji.
G: Oj o Veronie to można by było długo opowiadać. W skrócie jest to duża paczka znajomych, gdzie każdy zawsze może liczyć na każdego.

S: Od jak dawna jesteś w Veronie?
G: W Veronie na tym serwerze jestem od samego początku 3 marca 2024, ale przygoda z Veroną zaczęła się na serwerze Play Your Life, gdzie zostałem dodany w okolicach maja 2017.

S: Jaka atmosfera panuje w organizacji?
G: Atmosfera w organizacji... No można powiedzieć, że jest tutaj jak w rodzinie, z większością znamy się bardzo długo i nie ma tutaj miejsca na żadne spory, co najwyżej koleżeńskie przepychanki.

S: Czy masz przypisane jakieś pojazdy do organizacji? Jeśli tak to jakie?
G: Do organizacji nie mam przypisanego żadnego z moich pojazdów, w organizacji mamy już dodanych naprawdę dużo pojazdów, a moje pojazdy to głównie doniczki ozdabiające domek.

DYd0vWH.gif

G: W organizacji naprawdę nie ma co zmieniać, wszystko ze sobą współgra.

S: Opowiedz nam jeszcze, jak się zaczęła twoja historia z MTA oraz z serwerem ProjectRPG?
G: Moja przygoda z MTA to zaczęła się w 2014 na serwerze PYLife, gdzie przeniosłem się z serwerów na SAMP. Na ProjectRPG przeniosłem się paroma znajomymi, gdy PYLife zaczął podupadać, czyli w październiku 2020 i od tego czasu gramy nieprzerwanie w tym samym składzie, choć niektórzy mają inne organizacje i pełnią ważne funkcje na serwerze.

G: No chciałbym pozdrowić najlepszą organizację Verona, Pana @.Drymaniusz*, @rado1229, @Jator oraz oczywiście @KacperG12!

KsDF6Sj.png

Dziękuje wszystkim za uwagę, mam nadzieję, że spodobał wam się mój artykuł na temat organizacji Verona. Zachęcam oczywiście do przeczytania innych materiałów Redakcji Project News!

8eybfgF.png

Dla Redakcji Prasowej Project News:

xRepIhM.pngz4gFFI3.png

Edytowane przez Kacp3r
  • Super 18
  • WOW! 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.