Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - 81. rocznica wybuchu Powstania Warszawskiego

MrBeast
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

SGY308Y.png

M3o7SmR.png

Witajcie kochani! Ja jestem Starszy Publicysta @MrBeast z Redakcji Prasowej Project News. Dziś, wraz z Publicystką @Veirdness przychodzimy do Was z materiałem dotyczącym relacji z upamiętniającego bardzo ważnego wydarzenia w historii Polski na temat 81. rocznicy wybuchu Powstania Warszawskiego. Bez zbędnego przedłużania, zaczynajmy!

PA0Cack.png

1 sierpnia jest dniem zadumy dla Polaków, ponieważ w tym dniu obchodzimy rocznicę wybuchu Powstania Warszawskiego. Jest to dzień, w którym nasze codzienne życie zatrzymuje się na moment, aby oddać hołd tym, którzy stanęli do walki o wolność naszej ojczyzny. Punktualnie o godzinie siedemnastej – w symboliczną godzinę „W” we wszystkich miastach wyją syreny, a ludzie zatrzymują się na chwilę. To czas, w którym upamiętniamy poległych w nierównej walce Powstania Warszawskiego. Na naszym serwerze całe wydarzenie rozpoczęło się od zgromadzenia wszystkich frakcji na boisku znajdującym się w San Fierro w dzielnicy Garcia. Służby medyczne, strażackie, mundurowe, jak i również przewozu aut - San Andreas Road Assistance, czy przewozu graczy - San Andreas Transport Corporation zebrały się wspólnie, by razem o godzinie 17:00 upamiętnić minutą ciszy poległych w walce o nasz kraj. Na miejscu zjawili się również gracze, którzy razem z frakcjami brali udział w całym wydarzeniu. Atmosfera panująca na tymże stadionie była wzniosła i wielce patriotyczna. 

gdmwbop.png

vgC1HDp.png

W tym segmencie zadałem kilka pytań pracownikom frakcji San Andreas Police Department, jak i również San Andreas Transport Corporation, a brzmiały one w następujący sposób:

M: @MrBeast | E: @Emciok

M: Uszanowanie, Starszy Publicysta @MrBeast z Redakcji Prasowej Project News. Zechciałbyś odpowiedzieć mi na kilka pytań, dotyczących całego dzisiejszego wydarzenia?
E: Tak, z przyjemnością! Dziękuję za zainteresowanie.

M: Co sprawiło, że postanowiłeś uczcić rocznicę Powstania Warszawskiego na serwerze ProjectRPG?
E: Chciałem upamiętnić ważną datę w historii Polski. Uważam, że nawet w środowisku gry warto pokazać szacunek do przeszłości i przypomnieć sobie o tych, którzy walczyli o naszą wolność. To forma symbolicznego hołdu, która jednocześnie integruje społeczność serwera.

M: Czy w Waszej frakcji rozmawialiście o Powstaniu Warszawskim? Czy był to bardziej spontaniczny pomysł?
E: Spontaniczny? Dla mnie na pewno nie, co roku zajmuje się organizacją tego wydarzenia od przeszło trzech bądź czterech lat. Nie pamiętam już nawet, dlatego dla mnie to jest już swego rodzaju „wydarzenie zapisane na kilka lat do przodu”, aczkolwiek reszta frakcji się po prostu rotuje, więc gracze mogą nie mieć świadomości, że będziemy mieli zamiar takie coś zorganizować.

M: Czy w trakcie obchodów pojawił się ważny moment, który zapadł Ci w pamięć?
E: Tak, to moment, w którym wszyscy członkowie frakcji, jak i wiele graczy zatrzymało się dokładnie o siedemnastej, oddając minutę ciszy, był naprawdę poruszający. Widać było, że wiele osób podeszło do tego z szacunkiem, a nie z obojętnością jakby to mijała kolejna zwykła godzina. To był mocny oraz wspólny gest.

M: Jak wygląda organizowanie takich obchodów na serwerze? Współpracujecie z innymi frakcjami, czy to bardziej indywidualne działania?
E: Jasne, że współpracujemy. Każda frakcja oddzielnie, co prawda się zbiera, wybiera odpowiednie pojazdy, aczkolwiek na miejscu już razem współpracujemy by ładnie oraz sprawnie się ustawić i przygotować do wydarzenia.

M: W takim razie dziękuję za rozmowę i do zobaczenia na serwerze!
E: Dziękuję również, do zobaczenia i miłej gry!

XGwBbve.png

M: @MrBeast | P: @PudzianzVolvo

M: Uszanowanie, Starszy Publicysta @MrBeast z Redakcji Prasowej Project News. Zechciałbyś odpowiedzieć mi na kilka pytań, dotyczących całego dzisiejszego wydarzenia?
P: Witam, z tej strony Kierownik @PudzianzVolvo z San Andreas Transport Corporation się kłania. Oczywiście, że jestem chętny!

M: Co sprawiło, że postanowiłeś uczcić rocznicę Powstania Warszawskiego na serwerze ProjectRPG?
P: Z historią jestem związany od czwartej klasy podstawówki i od tego czasu chłonę wiedzę na dane tematy. Druga sprawa – niestety z roku na rok jest coraz mniej żyjących weteranów, więc trzeba brać udział w takich okolicznościach w grze, jak i w obchodach.

M: Czy w Waszej frakcji rozmawialiście o Powstaniu Warszawskim? Czy był to bardziej spontaniczny pomysł?
P: Są pewne osoby, z którymi takie tematy poruszam, ale nie ma ich wielu.

M: Czy w trakcie obchodów pojawił się ważny moment, który zapadł Ci w pamięć?
P: Wybicie godziny siedemnastej. Wtedy każda frakcja oddaje hołd ku czci pamięci poległym, jak i żyjącym uczestnikom Powstania. Jest to robione z pełną powagą.

M: Jak wygląda organizowanie takich obchodów na serwerze? Współpracujecie z innymi frakcjami, czy to bardziej indywidualne działania?
P: Zbieramy się w miejscu wyznaczonym na takowe obchody – zazwyczaj jest to boisko w San Fierro. Podawana jest godzina zbiórki, każda reprezentacja kieruje się w to miejsce i czekamy do godziny siedemnastej. Co do współpracy, tak jak przed chwilą powiedziałem – pojawiają się praktycznie wszystkie frakcje.

M: W takim razie dziękuję za rozmowę i do zobaczenia na serwerze!
P: Cała przyjemność po mojej stronie.

XGwBbve.png

Poniżej wypowiedział się również uczestnik wydarzenia, z którym miała przyjemność przeprowadzić rozmowę nasza koleżanka z Redakcji – Publicystka @Veirdness. Zadała ona kilka pytań, a brzmiały one w następujący sposób:

V: @Veirdness | d: @deftones

V: Uszanowanie, Publicystka @Veirdness z Redakcji Prasowej Project News. Zechciałbyś odpowiedzieć mi na kilka pytań, dotyczących całego dzisiejszego wydarzenia?
d: Dzień dobry! Z tej strony @deftones. Z miłą chęcią udzielę Ci wywiadu.

V: Co sprawiło, że postanowiłeś uczcić rocznicę Powstania Warszawskiego na serwerze ProjectRPG?
d: Zastanawiało mnie, jak gracze serwera potrafią uczcić tak ważny dzień i godzinę, jednocześnie czerpiąc przyjemność z rozgrywki na ProjectRPG. Sama organizacja tego przedsięwzięcia na serwerze zasługuje na wyrazy uznania. Było mi bardzo miło stanąć w tym szeregu graczy i zasalutować.

V: Czy w trakcie obchodów pojawił się ważny moment dla Ciebie, który zapadł Ci w pamięć?
d: Myślę, że nie tylko w moich oczach, ale także w oczach wielu graczy, te syreny (również na serwerze), które przypominają o tamtych wydarzeniach, skłaniają do refleksji. I to jest ten ważny moment  gracze powinni o tym pamiętać. Nie o samych syrenach, ale o historii upamiętnionej właśnie za ich pomocą.

V: Czy myślisz, że serwer powinien organizować więcej takich wydarzeń związanych z historią?
d: Myślę, że tak. Oczywiście należy pamiętać o zachowaniu zdrowego rozsądku, aczkolwiek takie inicjatywy mogą się komuś przysłużyć.

V: Czy uważasz, że takie wydarzenia pomagają lepiej zrozumieć historię naszego kraju?
d: Na to pytanie mogę odpowiedzieć na dwa sposoby. Wydarzenia na serwerze, upamiętniające ważne dla Polski historie, mogą komuś otworzyć oczy i zachęcić do pogłębiania wiedzy o ojczyźnie. Natomiast sam charakter powstania i jego sens uważam za potrzebny, pouczający i bardzo patriotyczny. Odpowiadając na samo pytanie  tak, to pomaga zrozumieć historię naszego kraju.

V: W takim razie dziękuję za rozmowę i do zobaczenia na serwerze!
d: Dziękuję i do zobaczenia!

XGwBbve.png

iZBhlZz.png

DriQHaz.gif

opkI6rr.gif

XGwBbve.png

Dziękujemy za przeczytanie! Mamy nadzieję, że materiał przez nas przedstawiony się spodobał i do zobaczenia w następnych artykułach.

NFAS945.png

Dla Redakcji Prasowej Project News:

F5ZwdQA.pngYExQvfx.pngiTO1VF6.png

Edytowane przez Kacp3r
  • Super 11
  • Lubię to! 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.