Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Arturek*

Hubson.
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Login: MrHubb
Nick(i) oskarżonego(/ych): Arturek*
Powód skargi:  Zła interpretacja 
Data zdarzenia: 27.07.25
Dowody: logi
Opis sytuacji: Napisałem do gracza dwa słowa haxie jebaaaa..... Według mnie te wyrażenie zostało źle zinterpretowane przez nakładającego karę. W frazie zaczynającej się na "jeba" jest związanych kilka słów, które potocznie wyrażają uznanie lub podziw. Nakładający karę nie wie jaka była moja intencja. W ten sposób chciałem wyrazić uznanie dla gracza, że udało mu się zakupić auto. Dodałem też tam słowo "haxie", ponieważ było to dla bardzo szybkie. Tak jak by to właśnie zrobił komputer. Słowem "haxie" wyraziłem swoją opinię, słowem "jebaaaa....." wyraziłem podziw poczynionych przez gracza działań. Dla wyjaśnienia dla bardzo "skrupulatnego" nakładającego karę chodziło o słowo "jebaniutki", którego nie chciałem całego użyć, aby uniknąć kary 🙂

Nie pozdrawiam i proszę o sciągnięcie kary. 

Edytowane przez Hubson.
  • Super 2
  • Haha 14
  • WOW! 1

Witam, najwyrażniej nie tylko ja zinterpretowałem te słowa jako słowo niecenzuralne , za które zostałeś oczywiście zgłoszony.  Jest wiele innych możliwych zwrotów w których mógłbyś okazać uznanie dla osoby, która zakupiła ten pojazd  przed tobą.  Druga fraza twojej wypowiedzi jest obrażliwa , ucinanie końcowych liter nie zmienia nic . 

27 minut temu, Hubson. napisał:

Powód skargi: BK

Co do powodu skargi BK??

Gdzie ja dopuściłem się jakiegokolwiek BK. 

Od ściągnięcia kary jest dział Apelacja od kar.

• Super 8
  • Złość 1

W sytuacji, gdy gracz poczuł się urażony, mimo braku bezpośrednio użytego obraźliwego słowa, osoba nakładająca karę ma obowiązek dokonać interpretacji czy niedokończone słowo kwalifikuje się jako obraźliwe.

Kluczowe jest tutaj zasięgnięcie dodatkowych informacji. Ponieważ słowo nie zostało dokończone, konieczne jest ustalenie intencji gracza używającego danej frazy oraz kontekstu wypowiedzi. Można było np:

• Zapytać gracza, który użył słowa, co miał na myśli

• Analizę historii czatu w celu ustalenia wcześniejszych interakcji między graczami.

Dopiero po zebraniu tych danych, osoba nakładająca karę mogła podjąć świadomą decyzję, czy doszło do naruszenia zasady braku kultury

Dodatkowo chciałbym dodać, że chwilę po wysłanej wiadomości zostały przesłane gratulacje kupienia samochodu.

Edytowane przez Hubson.
  • Super 1
  • Haha 16
  • WOW! 1

Widzę, że oskarżony "sumienny" support image.png.71c6e7bda6c793dd0da8c07c9df7236b.png wyraża rozbawienie z zaistniałej sytuacji. 

Śmianie się z wypowiedzi gracza przez administrację zazwyczaj jest nie stosowne. Sądzę, że użycie tej emotki ma charakter drwiny i poniżenia. Dodatkowo jest to publiczne.

Administracja pełni funkcję reprezentacyjną i porządkową, dlatego powinna zachować kulturę, profesjonalizm i neutralność. Gracze powinni czuć się bezpiecznie i być traktowani z szacunkiem.

Bardzo proszę o wyciągnięcie konsekwencji w stosunku do tego gracza.

Edytowane przez Hubson.
  • Super 1
  • Haha 21
  • Auć 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.